Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Spolszczenie fifa 07
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox
JacekW
Czy ktos juz sie tym bawil? bylo by super gdyby sie udalo;)
__bercik07
spolszczenie jest, widzialem tylko takie ktore spolszcza menu i napisy.Pewnie niedlugo pojawia sie i komenty.
JacekW
Na mininovie jest tez z komentarzem tylko jak to zrobic?
pawski
QUOTE(JacekW @ 1 10 2006, 12:27) *

Chyba widziałeś komentarz na PC,a ten napewno nie da sie wgrać na Xboxa.Konsola czyta tylko wav a komentarz PC jest w asf więc trzeba przekonwertować.Tylko jak?Podobnie jest z przyspiewkami kibiców(muszą być wav)
Pavlik
CYTAT(pawski @ 25 01 2007, 23:48) *
CYTAT(JacekW @ 1 10 2006, 12:27) *

Chyba widziałeś komentarz na PC,a ten napewno nie da sie wgrać na Xboxa.Konsola czyta tylko wav a komentarz PC jest w asf więc trzeba przekonwertować.Tylko jak?Podobnie jest z przyspiewkami kibiców(muszą być wav)

Tam jest ASF czy AFS? bo to różnica. ASF to stary format wideo zaś AFS to dreamcastowy format paków audio używany rónież w grach na x-a. Wewnątrz niego są ADXy które bardzo łatwo przekonwertować.
ChOomik
CYTAT(Pavlik @ 13 03 2007, 18:36) *

Tam jest ASF czy AFS? bo to różnica. ASF to stary format wideo zaś AFS to dreamcastowy format paków audio używany rónież w grach na x-a. Wewnątrz niego są ADXy które bardzo łatwo przekonwertować.

Yyyy czyli jak ?? Jestem zielony wink.gif
vuoh
no właśnie może ktoś bardziej obcykany coś pomoże;]
Pavlik
CYTAT(ChOomik @ 2 06 2007, 09:34) *
CYTAT(Pavlik @ 13 03 2007, 18:36) *

Yyyy czyli jak ?? Jestem zielony wink.gif

Najlepiej będzie jak wrzucisz AFSy w PLu i podeślesz je mi na pocztę a ja zrobie resztę.
Berion
AFS to nie format audio tylko munge file - jest cała masa ext/reb do tego rodzaju plików (uwaga: w grach na PS2/Xboxa, tablica jest często poza munge'm!). Nie jest też to Dreamcastowy format, choć na DC jako pierwszej developerzy zaczęli wykorzystywać formaty Cri (*.adx, *.sfd i podobne).

-> PS2ModzParadise - świątynia wiedzy na temat ripowania.

Co do *.asf to wątpię. Chyba, że to tylko nazwa, która nie ma nic wspólnego z "prawdziwym" *.asf. Tymi literkami nie wolno się sugerować - one nic nie znaczą. Istotna jest budowa pliku.
Pavlik
CYTAT(Berion @ 3 09 2007, 10:00) *
AFS to nie format audio

Po prostu tak napisałem by wytłumaczyć po chłopsku i chyba to zrobiłem w dalszej części.

Nie jest też to Dreamcastowy format, choć na DC jako pierwszej developerzy zaczęli wykorzystywać formaty Cri (*.adx, *.sfd i podobne).

CRI to SEGA, Dreamcast to też SEGA. Podobnie się ma sprawa z nazewnictwem komet czy innych odkrytych zjawisk - odkrytych - użytych jako pierwsze. Wg tego rozumowania jednak trochę się mylisz bo ADX to format SATURN'a - w sumie też SEGA...

Co do *.asf to wątpię. Chyba, że to tylko nazwa, która nie ma nic wspólnego z "prawdziwym" *.asf. Tymi literkami nie wolno się sugerować - one nic nie znaczą. Istotna jest budowa pliku.

Na dobrą sprawę budowa czy konkretnie nagłówek też czasem kłamią ale to się zdarza nie częściej jak 1-20 więc jak nie wypali dopiero można cudować.

Wracając do sprawy FIFA 07 - pliki audio są scalone w 2 zbitkach *.BIG (chants - okrzyki i śpiewy na stadionach i audio - wszystko inne) i najprawdopodobniej nie są to AFS bo skrajną głupotą byłoby podwójne pakowanie plików audio.
Berion
CYTAT(Pavlik @ 5 09 2007, 22:19) *
[...] CRI to SEGA, Dreamcast to też SEGA. Podobnie się ma sprawa z nazewnictwem komet czy innych odkrytych zjawisk - odkrytych - użytych jako pierwsze. Wg tego rozumowania jednak trochę się mylisz bo ADX to format SATURN'a - w sumie też SEGA... [...]

Czy CRI należy do SEGA'i tego nie wiem o.O

O Saturnie nie pomyślałem. Sadziłem, że wynalazki Cri opierają się na mpeg2, więc z tą generację od razu wykluczyłem (niestety z Saturnem "od kuchni" do czynienia nigdy nie miałem).

//sorry za offtopik
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.