Rafael_Sorel
3 11 2006, 23:23
Miałem okazje popykać w ten tytuł na X-box (wkleiło mnie wsciane, co tak gierka robi z człowiekiem heeh)
Gra zajmuje 8,5GB niewiem jak oni chcą żeby płynie chodziła na ps2
Jak można porównywać grafikę nowego Test Drive'a do jakiejkolwiek gry z serii Burnout? [...]
Wiesz, mało mnie to obchodzi. Albo gra wygląda ładnie albo nie, to że jest tam ogromny teren(tja, i tak to pewnie potną) może i jest plusem ale od grafiki ja też czegoś oczekuje O_o.
To ze terenu jest masa ich nie usprawiedliwia, jak gra wygląda jak z PSX'a niech lepiej nie robią konwersji, proste
Dokładnie, Mikes ma racje. Jeśli to ma tak wyglądać i jeszcze pewnie potną tereny to niech se dadzą spokój bo to ładniej na PSP wygląda.
mam coraz wieksze obawy co do tego czy wydadza tą gre na ps2... wersja na psp daje rade ale to?? jakby dodawali to do chipsow to bym wziol ale pewnie na start dadza piekna cene 230zl xD
Wtedy to będzie niekupowana maszkara

a szkoda bo gra się naprawde fajnie zapowiadała.
Ale jest widok z wnętrza. Juhu!

też masz powód do radochy... tyle że wnętrze wygląda... ok/ no coomment
wiem, że i tak napewno ją będę miał, bo napaliłem sie bardzo na ten tytułek. Nic już nie poprawią, jedynie mogą coś jeszcze spartaczyć. Zazwyczaj tak jest. Screeny które są opublikowane przed premierą zawsze są lekko przesadzone, więc spodziewam się tego ze moze być jeszcze gorzej, ale i tak zamierzam w to zagrać
szarakps
17 01 2007, 22:40
Można juz oglądnąć trailer z wersji na PS2
http://www.gameonly.pl/newsy/10883 i jak?
rotfl, dlaczego spora część z filmiku jest z 360? xD
raven_raven
17 01 2007, 22:52
Wygląda ciekawie, otocznie ma słabe tekstury lecz jest różnorodne, wnętrza aut ładne, zachowany jest płynny framerate. W autka przydłao by się wpakować trochę więcej polygonów. Ale jak na możliwości PS2(które jednak po paru grach jak God of War czy GT4, T5 wydają się wielkie) może być dobrze.
ojej ale pocieli.
czasami wolę żeby pocieli wielkość wyspy zamiast grafikę. w Just Cause pocieli grafę i nie wytrzymaem z ta grą dłużej niż 2h. do dzis się kurzy.
A myślałem że potną wysepkę...Tak by było dużo ładniej.Teraz to wygląda jak na PSX
zobaczy sie w pelnej wersji, mzoe bedzie z tego konkretny szpil...grafa to nie wszystko ;-)
Dr.Czekolada
21 01 2007, 15:55
Raczej wszystko i nic, bo bez grafy nic byśmy nie widzieli (Quake dla ślepych ?

). Osobiście zrobiłbym 2 wersje (oczywiście odpowiednio oznaczone) 1 miałaby pocięte mapy, druga nie ale gorsza grafa. Troche samobójczy pomysł wiem (i raczej nieopłacalny dla producentów) ale byłby wtedy git.
Nie do końca git, bo dla graczy to byłby nie lada dylemat i pewnie wielu wyłożyłoby kasę na obie wersje ;]
Dr.Czekolada
21 01 2007, 18:22
..........No albo w multi, co gdyby gracz nr 1 miał tą 1 wersje, a gracz nr 2 tą drugą ?. Jednemu nic by sie nie loadingowało (miałby za to paskudną grafe

) a drugiemu wprost przeciwnie. Może serwery byłyby podzielone dla każdej wersji, ale kto by sie za to chciał brać ?

. BTW gracze którzyby kupili wersje nr 1 mogliby kupić w promocji nr 2 ? (bo gratis raczej nie ma co liczyć).
po zobaczneiu wielkiej mapy w just casue uwazam ze mam w (pipi)e wielkie mapy na ps2 i wole jednak zeby grafika trzymała poziom niz zeby byla wielka mapa ;p
Wiadomo coś więcej na temat tej gry na PS2 ?? Gram aktualnie w wersje beta na PC ( jeśli taki gubienie klatek można nazwać grą ) i powiem tyle że to jest najlepsza samochodówka w jaką grałem. Takiej przestrzeni nie widziałem w żadnej grze , trasy to są przepiękne. Powiem szczerze że wole sobie pojeździć po wyspie niż się ścigać

. Tylko że jest taki właśnie problem że kompa to mam przedwojennego

a kasy na rozbudowanie nie mam , na X360 też nie mam , dlatego możliwe że bym kupił sobie PS2
No i jak? Jest ktoś w stanie porównać do wersji PC/X360?
sentinel
13 03 2007, 20:14
szczerze mówiąc - lepiej tego nie robić. jak na możliwości ps2, stopień rozbudowania oraz free-roamingowy charakter gry i tak jest lepiej niż dobrze.
orion50
13 03 2007, 20:16
senti a grałeś już ? jak to się prezentuje
CYTAT(sentinel @ 13 03 2007, 20:14)

szczerze mówiąc - lepiej tego nie robić. jak na możliwości ps2, stopień rozbudowania oraz free-roamingowy charakter gry i tak jest lepiej niż dobrze.
senti! powiedziałeś A teraz powiedz B i rozwiń swoją myśl najlepiej w formie recenzji hehehehe
sentinel
13 03 2007, 20:49
wszystko zostało już napisane - właśnie się drukuje i po weekendzie trafi do kiosków. :-) dla mnie mocna osemka.
CYTAT(sentinel @ 13 03 2007, 20:49)

wszystko zostało już napisane - właśnie się drukuje i po weekendzie trafi do kiosków. :-) dla mnie mocna osemka.
O_O No to mały szok, port TAKIEJ gry z 360 na PS2 z oceną 8, chyba śnię ^^
Dr.Czekolada
13 03 2007, 23:09
Ósemka ? (cóż pamiętajcie gusta/guściki ^^) cóż czuje sie troche pocieszony.
Grzehoo
13 03 2007, 23:18
Senti, a jak z framerate i ogólnie oprawą A/V?
Senti,
Czy możesz chociaż zdradzić „sekret” czy wersja PAL będzie obsługiwać 16:9 i 480p (w reckach raczej nie wspominacie o takich niuansach )
sentinel
14 03 2007, 10:15
do płynności gry zastrzeżeń nie mam, choć czasem chrupnie a podczas cut-scenek miewa problemyz brakiem synchornizacji obrazu (łzawienie) - ale to detale. oprawa... naprawdę nie oczekujcie wiele, choć z drugiej strony lepiej tdu na ps2 wyglądać nie mógł (ogromne przestrzenie, ruch uliczny, ładne modele aut, animowane wnętrza), pamiętajcie też, że to online'ówka (choć na ps2 mamy na początku wybór: gramy online czy offline, oczywiście w online można też wskoczyć później w dowolnej chwili). spodziewajcie się czegoś na wzór podrasowanego san andreas z ładniejszymi furami oczywiście.
acha - i to *nie jest* port z 360. sporo kwestii rozwiązano zupełnie inaczej, kilka wywalono, troszkę rzeczy dodano (np. porządny soundtrack, którego w wersji na 360 brakuje).
O, wycięto np. wybór postaci, musimy grać czarnowłosym facetem

Grafika jest nawet w porządku, modele aut sa zaskakująco ladne, tekstury duzo lepsze niż w Just Cause, rozwalił mne patent z mapą, gra jak gdyby nigdy nic robi zooma z całej wyspy do samochodu, nie sądziłem ze ten patent na PS2 zostanie.
Mimo wszystko TDU bez achievementów to nie to samo bo komu teraz będzie się chciało objezdzac kazdą najmniejsza uliczkę?
Wracam grać

aha. gra odpala się w 16:9, zmienić się tego chyba nie da
CYTAT(Mikes @ 14 03 2007, 12:08)

Mikes looknij czy można odpalic grę w 480p!!!! było by super:)
Czytałem w jakiejś zagranicznej recce, że zniszczeń samochodów nie ma.
Z kolei graficznie, to już są ostatnie soki z PS2 i, kurde, już się nie mogę doczekać aż zagram
CYTAT(Mathiu @ 14 03 2007, 13:22)

Czytałem w jakiejś zagranicznej recce, że zniszczeń samochodów nie ma.
Z kolei graficznie, to już są ostatnie soki z PS2 i, kurde, już się nie mogę doczekać aż zagram

Zniszczen nie ma, wyglada to załosnie jak walimy lekko w auto a ono sie wybija na 5m w góre i robi 2 obroty, lol
Auta wyglądają naprawde bardzo ładnie(zdecydowanie górna półka) otoczenie już gorzej ale biorąc pod uwage jak duzy jest to teren jest bardzo dobrze
IMO auta są ładne (tylko felgi kiepskie troche ale to szczegół). Natomiast otoczenie o ile w temacie architektury jest ok, tak tragiczne tekstury i całkowity brak trawy (choćby takiej jak w GTA:SA) boli

Narazie grałem mało ale pierwsze wrażenie odnosnie zachwalanego mdelu jazdy jest raczej kiepskie, ale być może to sie zmieni. No i odgłosy samochodów i pisku opon też jakieś czerstwe.
EDIT: Pograłem trochę więcej i model jazdy ogólnie może być. Niestety dobijają mnie odgłosy silników

Poza tym IMO kamera jest zła. Nie pokazuje tego co trzeba, jakoś ciężko jest przez nią złapać orienta
Spodziewalem sie gorszej grafiki:] ogolnei jak na mozliwosci PS2 jest pozytywnie. Tylko czemu nie dziala z kierownica Driving Force Pro

porazka...
CYTAT
całkowity brak trawy
Lol, Oahu bez trawy?
__bercik07
14 03 2007, 18:47
oj tam nie przesadzajcie to nie jest x360:) i tak kazdy liczyl na crap a tu imo maly hit. Nic tylko sie cieszyc, ze ps2 dostalo jeszcze dobra gre o samochodach.
sentinel
14 03 2007, 18:47
CYTAT(Mikes @ 14 03 2007, 13:31)

Zniszczen nie ma, wyglada to załosnie jak walimy lekko w auto a ono sie wybija na 5m w góre i robi 2 obroty, lol
zniszczeń nie ma, bo to mmo (online) - wyobraź sobie, że wyjechałeś właśnie nowym, lśniącym, wymarzonym wozem z salonu i... nagle jakiś pajac kasuje ci furę posyłając ją do rowu czy na drzewo. frustracja gwarantowana, albo zwrot pieniędzy. :-)
CYTAT(Emet @ 14 03 2007, 13:36)

EDIT: Pograłem trochę więcej i model jazdy ogólnie może być. Niestety dobijają mnie odgłosy silników :/
model jazdy jest naprawdę dobry, jak na arcade; szczególnie jeśli wziąć pod uwagę, jak niewielka część mocy przerobowej konsoli mogła zostać przeznaczona na liczenie fizyki. nie dziwota, że ta ostatnia miewa czasem takie odpały, że głowa mała (zdarzało mi się nieźle szybować różnymi furami, aż żałowałem, że nie ma żadnego achievementa za skok wzwyż ;-)).
a udźwiękowienie - cóż, nie jest to 360. ale za soundtrack należą się brawa - w wersji na 360-tkę jest... hmmm... jedna, dwie, trzy... chyba z pięć stacji radiowych serwujących po cztery kawałki na krzyż.
CYTAT(bartle @ 14 03 2007, 16:56)

Tylko czemu nie dziala z kierownica Driving Force Pro :/ porazka...
prawdopodobnie z powodu trudności z obsługą mapy za pomocą kierownicy (brak gałek) - ten sam problem jest na 360.
CYTAT(White @ 14 03 2007, 18:09)

CYTAT
całkowity brak trawy
Lol, Oahu bez trawy?
faktycznie - cała gra traci sens... :->
hmm pograłem dzisiaj dluzej i powiem jedno. Ta gra bez next genowej grafiki tracie 50% powera, jeździć po wyspie po prostu sie nie chce bo nie ma czego podziwiać, i ogółem jest tak szaro bura i ponuro, bez polotu.
Jak dla mnie 7
Ogólnie chyba najgorszym elementem wersji an PS2 jest kamera. Nie ma ani jednej dobrej kamery, na żadnej nie widać dobrze trasy przed nami i często nie widać gdzie mamy skręcić. Z tego co widziałem na fimach z gameplayu z X'a to tam była OK. Nie wiem czemu to zmienili na gorsze

Strasznie to psuje zabawę. A poza tym nie dość ze jest tak umiejscowiona to strasznie dziwnie się zachowuje (w sensie jej obrotów podczas skręcania itp), dezorientuje w pewnym sensie.
orion50
14 03 2007, 22:12
A jak z poczuciem pędu ? Da się obracać kamerę jak na XO i jest blur ? Mógłby ktoś dać screeny z gameplayu ?
Pozdrawiam , bo chyba się skuszę na ten tytuł i ciesze się , że nie okazał się crapem
CYTAT(orion50 @ 14 03 2007, 22:12)

A jak z poczuciem pędu ? Da się obracać kamerę jak na XO i jest blur ? Mógłby ktoś dać screeny z gameplayu ?
Pozdrawiam , bo chyba się skuszę na ten tytuł i ciesze się , że nie okazał się crapem
Obracać kamerę się da, nie wiem czy tak jak na XO, bluru nie ma wcale, poczucie prędkości jest srednie, ale jak na razie jeździłem średnimi autami
Grzehoo
14 03 2007, 23:03
Ma ktoś spis fur z TDU na PS2?
Grzehoo
15 03 2007, 09:19
CYTAT(SM1 @ 14 03 2007, 12:11)

CYTAT(Mikes @ 14 03 2007, 12:08)

Mikes looknij czy można odpalic grę w 480p!!!! było by super:)
Nie zauważyłem takiej opcji. Można wybrać 50/60Hz - przy 60 nie ma czarnych pasów do góry i na dole, a sam obraz nie jest rozciągnięty. Wkur.wił mnie brak Ferrari i Maserati (podobno Fiat nie wyraził zgody na wizerunki tych fur w grze).
PS. Gdzie można sprzedać fury?
edit: jeszcze jedno: te zdobywane punkty do czegoś się przydają?
z góry zaznaczam, że bardzo czekałem na tą gierkę...
wczoraj zapoznawałem się około 1h i .... jest średnio, gdzies tak na 6, max. 7 ale mysle, ze trzeba troche wiecej pograc i bedzie mozna dac 1 oczko wyzej.
grafike ktos już dobrze opisał : takie GTA, dla mnie nawet trochę słabiej, paleta ciemna, troche to meczy...
jazda, czyli sens całej gry, na razie na średnim poziomie, brak dobrego widoku - przy widoku z oczu, krawezniki maja tak z 0,5 metra wysokości, fizyka troche na wyrost - czasami z autek robia sie szybowce ... ale to arcade, więc niech będzie, szybkosc - mozna sie wczuc i nie jest zle, ruch uliczny slaby, przeciwnicy nawet troche walcza.
muzyka jest OK
zobaczymy co bedzie dalej...
Bartezoo
15 03 2007, 14:28
CYTAT(Grzehoo @ 15 03 2007, 09:19)

Nie zauważyłem takiej opcji. Można wybrać 50/60Hz - przy 60 nie ma czarnych pasów do góry i na dole, a sam obraz nie jest rozciągnięty. Wkur.wił mnie brak Ferrari i Maserati (podobno Fiat nie wyraził zgody na wizerunki tych fur w grze).
Jak to na PC grałem i maserati i ferrki są.Z tego co piszecie to niebardzo chce się grać jak tak szaro i w ogóle zupełnie jak w Just Cause bez kilmatu rajskiej wyspy gra traci dużo.Sam model jazdy jest bardzo dobry tylko wieloma samochodami jezdzi podobnie
a jak motorki? czuć speed'a?
A są motorki wogole?

Ja się nie spotkałem o_O
Grzehoo
16 03 2007, 07:24
Nie ma motorów, co mnie wcale nie dziwi - obliczanie bardziej skomplikowanej fizyki przy tak ogromnym terenie byłoby niemożliwe. A Ferrari i Maserati nie ma tylko na PS2 i PSP (dlaczego - patrz post #94)
Ponawiam pytania:
1) Da się gdzieś sprzedawać fury?
2) Do czego służą master points?
__bercik07
16 03 2007, 07:59
z tym sprzedawaniem fur to na bank jest taka opcja, w sumie raz przez przypadek udalo mi sie nawet sprzedac jedna fure. Teraz niestety tej opcji znalesc nie moge:/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.