Witam!
Czy widział ktoś gdziekolwiek jakiekolwiek informacje na temat Test Drive Unlimited w wersji na PS2? Bo termin wydania już niedługo, a ja nigdzie nie mogę znaleźć choćby cienia dowodu na istnienie czegoś takiego. Jakieś pomysły?
ja tez nie widzialem cienia dowodu oprocz teoretycznych zapowiedzi ;p ale boje sie zeby nie wyszlo takie samo (pipi) jak "just cause" na ps2 ;p
Dr.Czekolada
3 10 2006, 17:10
Heh ta gra na PS2 ?!!, możliwe ale nie oczekujcie oprawy z X-a 360 (mówie to optymistycznie !!) chyba że twórcy sie wysilą i zrobią oprawe niemal jak z Burnout Revange

.
na sieci jest do zassania beta tej gry pod ps2... ale nie inwestowalem 1.5zl na plyte zeby zobaczyc ta nedzna gre... sadzac po trailerze
Taaaa.... jak zobaczyłem jakoś grafiki w Just Cause to się boję co po Unlimite... Coraz bardziej gry multi-platformowe które idą na next geny i PS2 to różnica o wiele klas.
szarakps
16 10 2006, 17:18
http://gry.interia.pl/konsole/news?inf=806728 jeśli wierzyć newsie z interii to wersje na PS2 , PSP i PC zostały na luty 2007 przełożone.
LegionPolski
16 10 2006, 17:37
QUOTE(Dr.Czekolada @ 3 10 2006, 18:10)

Heh ta gra na PS2 ?!!, możliwe ale nie oczekujcie oprawy z X-a 360 (mówie to optymistycznie !!) chyba że twórcy sie wysilą i zrobią oprawe niemal jak z Burnout Revange

.
no co Ty, ja sie spodziewalem grafiki jak na nowym x'ie... dobrze ze ostudziles moj zapał

...
mord00k
16 10 2006, 19:33

a jak. Nie no z tym lutym to przesadzili

!! Unlimited to będzie/jest wspaniała gra ale niestety raczej nie w wersji na PS2.... ehhh.... może jednak nie bedzie tylu cięć.
mozna sie spodziewac grafiki jak w just cause i brak multiplayera

edit o wlasnie widze ze juz to pisalem
mord00k
16 10 2006, 21:04
Bez multiplayera to już nie ta gra...
to prawda , bez multi to beda zwykle wyscigi.. ale nie ma szans na mmoracing na ps2 ;p moze jak dobrze pojscie to bedzie tak ze na singla pojedzimy po miescie i pozarabiamty kase na ciuchy i bryki i domki a w necie beda wyscigi na zamknietych trasach tym na co nas stac..
Mogę się założyć o wodę z kibla że wersja PS2ójkowa zostanie skreślona do końca roku
mord00k
17 10 2006, 14:13
No to napewno Mikes. Liczyć będą się tylko wersje na PC i X360 czyli z wspaniałym online...
__bercik07
17 10 2006, 15:53
zamiast robiC ta gre na ps2 mogli wziasc sie za xboxa Imo live dalby rade:(sorki za jakies bledy ale pisze z x;)
mord00k
17 10 2006, 16:58
Dokładnie przecież ta gra bez multi traci moc,a w takiej sytuacji są lepsze ścigałki bez multi np. GT4.
zobaczymy, zobaczymy.. co z tego wyrosnie na current geny.
ja czekam na wersje pc ale tez obawiam sie ze bedzie to raczej srednia gra....
ps. niech ktos sciagnie bete w/w gry i sprawdzi jak to wyglada [pod ps2] tzw czy jest jakas nadzieja xD
mord00k
17 10 2006, 18:05
Wątpie z tą nadzieją

. Ale nie, na PC to będzie spox gra.
nawet bez multiplayera bardzo chciałbym popykać w tą gre, mam wielką nadzieje, że gra jednak ukaże sie na ps2 ....
uazac to pewnie sie ukaze... ale juz widze oceny na ign i gamespot
ta gra jesli sie ukaze na ps2 to bedzie miec inny silnik graficzny, o fizyce to juz mozna zapomniec... jedyna na co licze to niezmienione audio xD
mord00k
17 10 2006, 19:06
Oby Coati, oby. Powiem wam jak będzie: silnik graficzny - masakra, fizyka xD. Ja czekam na wersję na PSP także co wy o tym sądzicie?
na ps2 imo okroją grafe napewno, pewnikowo... ale ciekawi mnie tylko czy wielkość wyspy będzie taka sama czy też to sie potnie. Jedyne co mnie fascynuje w tej grze to właśnie wielkość otaczającego świata. Co do fizyki aby nie jestem pewien by aż takie zmiany nastąpiły... Nie podobno by ps2 nie pociągła fizyki z tej gry...
mord00k
17 10 2006, 19:41
Ekhem.... raczzej fizy nie pociągnie. A wielkość wyspy spox taka sama spójrz na Just Cause teren taki sam ale nie wspominam o grafie
Mozna wiedzieć jaką niesamowitą fizykę ma ta gra że PS2 ma tego nie uciągnąć?
mord00k
17 10 2006, 21:08
Nie wiem , wiem że się wozy wspaniale przechodzi i nie chodziło mi o nie uciągnięcie (wstyd) ale o zmianę silnika na 100% fajna emotka mikes
nie od dzis wiadomo ze do obliczania fizyki potrzeba dosyc duzej mocy... wszystko zalezy od programistow i czy gra nie zostanie skreslona z planu wydawniczego
mord00k
18 10 2006, 10:55
A pewnie zostanie bo do lutego jeszcze sporo czasu a pewnie cała para pójdzie w wersję na PC i PSP. <udało mi się ze szkolnego kompa zalogowaćsię

>
etam, trele morele... Tyle jest gier na ps2 które mają zaje.bistą fizyke i jakoś dawają rade ... więc nie podniecajcie sie.. zmienią jedynie grafike ot co.. wg mnie
i jeszcze kochane przez wszystkich loadingi
ta gra w wersji PS2 to bedzie niczym przesiadka z ridge racer [psp] na tą samą gre na DS'ie xD
nie przesadzajcie, zaskoczyli nas miło z wersją na x360, więc na ps2 nie zrobią wtopy. Dosyc ostatnio było kaszany z serii test drive
mord00k
18 10 2006, 19:16
Hmmm... rzeczywiście spróbuję być optymistą ale i tak czekam na wersję na PSP i PC tak na serio
mam nadzieje że ga będzie dobrze zrobiona. ze spierdzielą tekstur jak w just cause.
mord00k
25 10 2006, 18:25
Spierdzielą... o to się nie martw

xD
Dr.Czekolada
25 10 2006, 19:51
Wiecie to zależy, otóż w przedostatnim PE był wywiad z jakimiś gostkami i nawijali że Just Cause ma grafe bardziej obrzyganą niż minimalne ustawienia na PC dlatego iż gdyby nie to musieliby ...... pociąć wyspe na części (byłyby częstsze loadingi i prawdopodobnie z tych 1000 km kwadratowych byłoby co najwyżej 500

)
A więc jeżeli chcecie nie mieć (pipi)ej grafy musicie przeboleć cięcia świata gry

, a jak nie chcecie mniejszych map to na odwrót. Moim zdaniem powinno się wydać 2 wersje takich gier na current geny, ale kto by tam się pocił ?, szkoda zachodu, czasu i pieniędzy nie panowie developerzy ??
Głupi pomysł- jakby wydali dwie wersje, to nie kupiłbym żadnej, bo nie mógłbym się zdecydować
jedna z torrenta druga oryginalna

teoretycznie masz kopie gry

a co do gierki to gacie mi sie palą by w to zagrać, więc czekam
mord00k
25 10 2006, 21:44
QUOTE(Dr.Czekolada @ 25 10 2006, 20:51)

Wiecie to zależy, otóż w przedostatnim PE był wywiad z jakimiś gostkami i nawijali że Just Cause ma grafe bardziej obrzyganą niż minimalne ustawienia na PC dlatego iż gdyby nie to musieliby ...... pociąć wyspe na części (byłyby częstsze loadingi i prawdopodobnie z tych 1000 km kwadratowych byłoby co najwyżej 500

)
A więc jeżeli chcecie nie mieć (pipi)ej grafy musicie przeboleć cięcia świata gry

, a jak nie chcecie mniejszych map to na odwrót. Moim zdaniem powinno się wydać 2 wersje takich gier na current geny, ale kto by tam się pocił ?, szkoda zachodu, czasu i pieniędzy nie panowie developerzy ??

Grafa i tak nie byłaby zbyt dobra... PS2 to nie X. Porównaj Just Cause na X (1) a na PS2...
szarakps
2 11 2006, 19:06
Wszystko już jasne , są już screeny z wersji na PS2
http://www.gameonly.pl/newsy/10270 .
Eee.... samochody fajnie ale drzewa i budynki obrzydliwe...
Eee.... samochody fajnie ale drzewa i budynki obrzydliwe...
sliczne

Te w 2 burnoucie były 3x łądniejsze, otoczenie jak na PSX
Mastah27
2 11 2006, 22:47
Jak można porównywać grafikę nowego Test Drive'a do jakiejkolwiek gry z serii Burnout? Każdy Burnout wyglądał tak - ścigamy się na wyznaczonej z góry trasie, na której nie możemy skręcić w boczną uliczkę (pomijam skróty w Burnout Revenge), w dodatku nie mamy możliwości jechania pod prąd, gdyż drogę blokuje nam czerwona ściana. A jak jest w Test Drive Unlimited? Mamy do dyspozycji kilkaset kilometrów kwadratowych, możemy w każdej chwili udać się w dowolne miejsce na mapie (chyba, że wersja PS2 została pocięta, ale nic mi o tym nie wiadomo). Wyraźnie widać, która z gier potrzebuje więcej RAMu na renderowanie terenu, więc nic dziwnego że w TD:U nie starcza pamięci na dobrej jakości tekstury. Jestem ogromnie ciekawy czy porównując Burnouta 5 do NFS: Carbon lub Test Drive: Unlimited na X360 też będziemy widzieć sporą różnicę w grafice na korzyść tytułu stworzonego przez Criterion, jak to miało miejsce na current-genach.
Dokładnie Test Drive to ogromny teren.Poza tym panowie jeszcze to poprawią ,mają czas wierze w nich
Dobra ale GTA:SA ma lepszą grafę otoczenia a tereny takie małe nie są.
QUOTE(szarakps @ 2 11 2006, 19:06)

Troche za wysoka rozdzialka jak na screeny z PS2

Predzej obstawialbym XOne, ewentualnie jakis dev-kit PS2 z mocniejszymi bebechami. Ja olewam cieplym moczem - zagram jak kupie XO. Jesli do tego czasu nie wyjdzie druga czesc
Lii tam, jak dla mnie liczące się wersje tej gry to : PSP, PC i X360.
dev kit ps2???? xDDDDDD
QUOTE(Sialala @ 3 11 2006, 09:09)

QUOTE(szarakps @ 2 11 2006, 19:06)

Troche za wysoka rozdzialka jak na screeny z PS2

Predzej obstawialbym XOne, ewentualnie jakis dev-kit PS2 z mocniejszymi bebechami. Ja olewam cieplym moczem - zagram jak kupie XO. Jesli do tego czasu nie wyjdzie druga czesc

pojechałeś men xD nie mogę

A tak serio to chyba nie są screeny z X-pudła 1 byłoby lepiej
to pewnie sa screeny z wersji roboczej na ps2 ktora tworcy odpalaja se na kompie ...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.