Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Metroid Prime
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > GameCube
Sokolov
Szukałem i nie znalazłem takiego tematu. Udało sie komus przejść Metroid Prime 1 na 100%? Ja miałem na Easy 87%. Teraz przechodze na Hard i mam już 89%, a nie mam jeszcze wszystich artefaktów więc pewnie z 95% mi pyknie smile.gif . W tym temacie rozmawiamy o tej wspaniałej grze smile.gif smile.gif
MasterShake
byl kiedys topic ale wcielo, razem z linkami do ost itp
chrno-x
Ty a skąd ci sie wzieło że Metroid ma poziomy trudności?przecież tam tylko jeden ustalony poziom jest,więc skąd ci się to wzieło? blink.gif
Sokolov
Pewnie że nie jest jeden (przynajmniej w Metroid Prime 1). Kiedy przejdziesz grę pierwszy raz, za drugima razem możesz wybrać poziom trudności, Samus (Hard) i ten na którym grałeś jak przechodziełś pierwszy raz grę
chrno-x
To ja chyba ślepy jestem,przeszedłem gre z dwa razy(więcej mi się nie chciało)i nigdy tego nie zauwazyłem blink.gif
Sokolov
A ja Ci mówie że jest! Nie zmyslam przecież...
HunterX
Jasne, że jest poziom trudności. Ale żeby harda odblokować trza ukończyć grę raz. W obu Prime'ach na GC tak jest.
banny
Czy w Metrodidach na GC można grać w multi 4ech??
Sokolov
tak, w Metroid Prime 2: Echoes jest taka opcja. W Metroid Prime 1 można grać tylko w single.
Lord Tidek
Moglibyście mi pomóc bo zaciołem się w Metroidzie. Jestem w kopalniach phazonu i muszę się dostać do dużej areny(tam pewnie jest boss closedeyes.gif ) mam juz czerwony laser(czy tam plazmę tongue.gif) lecz wszystkie dzwi które mogłyby prowadzić do tamtego miejsca są zablokowane(pole siłowe i jakaś ściana) i nie wiem jak się tam dostać. Prosze o pomoc happy.gif
MasterShake
ale ktory raz w phazon i czy probowales rakietami/?
Lord Tidek
Z tego co pamiętam to 2 raz w phazon jestem (wcześniej w tych jaskiniach wulkanicznych magmor siedziałem i tam zdobyłem plazme) i rtakietami już próbowałem
Sokolov
Poszukaj może jakiegoś przełącznika smile.gif
WESKER-DL
QUOTE(Tidusus @ 24 10 2006, 17:09) *

Moglibyście mi pomóc bo zaciołem się w Metroidzie. Jestem w kopalniach phazonu i muszę się dostać do dużej areny(tam pewnie jest boss closedeyes.gif ) mam juz czerwony laser(czy tam plazmę tongue.gif) lecz wszystkie dzwi które mogłyby prowadzić do tamtego miejsca są zablokowane(pole siłowe i jakaś ściana) i nie wiem jak się tam dostać. Prosze o pomoc happy.gif

Jeżeli jest pole siłowe to poszukaj czy obok czasem nie ma jakiś Komputerków poczym zeskanuj, dokładnie nie pamiętam co trzeba było zrobic nie mogę sobie skojarzyć, możesz jeszcze inaczej to opisać?

Ja ukończyłem Metroida na wszystkich poziomach trudności + 100% skany i wszystkie przedmioty = wszystkie Galerie mam cool.gif ale kiedy to było hehe w 2005 roku
SuchaR
ja moze nie na temat, ale jak by byl ktos zainteresowany to mam metroid prime 2 na spylenie, dostalem niecaly miesiac temu lsniaca nowke, zagralem raz i lezy nieuzywana. moje gg 5618641
WESKER-DL
Nie ten temat, odpowiedni dział od tego jest rolleyes.gif
szumi
Ja kutfa nie mogłem jednego pojemniczka na życie znaleźc, a większośc rakiet brałem zawsze na słuch.
sokol
Ja zaliczyłem Metroida na hard na w 100% ze wszystkimi skanami. Odblokowałem galerię i dane mi było ujrzeć pełne zakończenie.
bor
Sokol to moze powiesz mi gdzie znalezc wszystkie bronie ? tongue.gif
sokol
Chętnie bym pomógł, ale ja to przechodziłem z rok temu ;/ Po takim okresie czasu niezbyt pamiętam. Ale nie powinno to byc trudne. Są one wplacione w główna siezkę, więc nie powinienes miec problemu.
consoleboy
http://www.gamefaqs.com Jak to zwykł mawiać, gamefags zawsze prawdę ci powie tongue.gif
Sir_Laguna
A wie ktoś może gdzie znajde opis najlepiej polski do Metroid Prime 2 ? biggrin.gif
Junkhead
CYTAT(Sir_Laguna @ 17 01 2008, 15:20) *
A wie ktoś może gdzie znajde opis najlepiej polski do Metroid Prime 2 ? biggrin.gif

Poradnik Extreme 09
NEMESIS U.S.
Swoją drogą, to takiego FPS'a jak Metroid Prime jeszcze nie widziałem. Samo main menu mnie rozwaliło, nawet dziś wywołuje lekki podziw. To chyba jedyna gra, w której backtracking odgrywa pierwszorzędną rolę, sama postać Samus Aran zapadła mi na dobre w pamięci, nie wspominając o muzyce.
NEMESIS U.S.
Swoją drogą, to takiego FPS'a jak Metroid Prime jeszcze nie widziałem. Samo main menu mnie rozwaliło, nawet dziś wywołuje lekki podziw. To chyba jedyna gra, w której backtracking odgrywa pierwszorzędną rolę, sama postać Samus Aran zapadła mi na dobre w pamięci, nie wspominając o muzyce.
HunterX
To przygodówka, nie "szczelanka". tongue.gif
sokol
Dla mnie trochę ta gra jest przereklamowana. Nie powiem fajnie się gra, ciekawe skonstruowana, ale dla mnie nic nadzwyczajnego. Chyba po prostu to nie jest za bardzo mój klimat. Chociaż z drugiej strony jak grałem w Super Metroida, to się śliniłem jak sierściuch nad whiskasem laugh.gif Dla mnie gra na 8/10 (Metroid Prime). Mimo to mam zamiar dopaść jeszcze 2. Może ta część mi bardziej przypadnie do gustu.
NEMESIS U.S.
Bo właściwie Metroid Prime ma bardzo specyficzny klimat. Nie jest raczej w pełni dla każdego, trzeba po prostu poczuć esencję tej gry płynącą z ciągłej eksploracji, zdobywania nowych upgrade'ów i nieustannego backtracking'u, ponieważ w tej grze nie jest on uciążliwy, właściwie to chyba główna cecha tego tytułu.
barcelona fan
Dla mnie Metroid Prime to gra MOOOCNA!!! Nienawidze Backtrackingu ale wyjątkowo w tej grze mi on nie przeszkadzał.Inteligentne zagadki plus kozacki klimat(Kocham klimat gier które widać że są pisane pod konsole-Wiecie co mam na myśli..tongue.gif).Tylko na ostatecznym bossie się zawiodłem..;/.Niedość że banalny to nie zachwyca też designem.Chociaż może to tylko moje zdanie..tongue.gif
HunterX
Dla mnie Meta Ridley rządził. Najfajniejszy i najtrudniejszy chyba. A generalnie przejdź ostatniego bossa na hardzie jeśli na normalu dla Ciebie wyzwaniem nie był. tongue.gif
GRIZZ
CYTAT(sokol @ 2 06 2008, 16:24) *
Dla mnie trochę ta gra jest przereklamowana. Nie powiem fajnie się gra, ciekawe skonstruowana, ale dla mnie nic nadzwyczajnego. Chyba po prostu to nie jest za bardzo mój klimat. Chociaż z drugiej strony jak grałem w Super Metroida, to się śliniłem jak sierściuch nad whiskasem laugh.gif Dla mnie gra na 8/10 (Metroid Prime). Mimo to mam zamiar dopaść jeszcze 2. Może ta część mi bardziej przypadnie do gustu.

Otóż właśnie, mi prajmy też nie podchodzą, kiedy kończyłem grę trzy lata temu śliniłem się podziwiając grafikę, pomysły, "koncept". Jednak brakuje flagowych elementów serii (stadia rozwoju: metroidy alpha,beta,omega) , wybiedzony i woooolny gameplay(za dużo Halo1/3 - owszem), muzyka która jak dla mnie nie istnieje w tej części (poza utworem z Phendrana Drifts). Przed chwilą odpaliłem grę, nie ciągnie jak powinna - za to metroidy w 2d - zawsze wink.gif
sokol
Dlatego kupiłem GBA SP, co by w dwuwymiarowe Fusion i Zero popykać smile.gif Jeszcze ich nie mam, ale to kwestia czasu.
barcelona fan

muzyka która jak dla mnie nie istnieje w tej części (poza utworem z Phendrana Drifts).
[/quote]

TAKKKK!!!!! Phendrana Drifts.... Najlepsza miejscówka w całej grze....biggrin.gif
bart-blank
Dziś odebrałem już w sumie 3 szt. tej gry ( 2 poprzednie sprzedałem dawno temu) i znowu wróciła magia tej gry. Ten tytuł ukończyłem swojego czasu już z 5 razy a znowu gram i świetnie się bawię - MOC !!!
Zigur
Mam pytanie odnośnie MP2. Chodzi mi o scan Quadraxisa. Mam 4/5 i nie mam pojęcia czego jeszcze mi brakuje sad.gif Zeskanowałem: Quadraxisa, jego rozwalony korpus, głowę z "kopułą" i głowe bez "kopuły". Help.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.