wlasnie... zasluguje bo jest to najlepsza kreskowa (obok family guy'a) jaka zostala wyprodukowana i wyemitowana. od debiutu w 1989 roku powstało 367 odcinków w 17 sezonach. kto z nas nie zna Barta, Homera i Mr. Burns'a

ja ostatnio zaczalem sciagac sezony pokolei i powiem, ze teraz, gdy na kazdy kolejny odcinek przygod Stewiego Griffina trzeba niestety troche czekac (a to co juz bylo widzialem przynajmniej po 4 razy) Simpsonowie uzaleznili mnie od siebie jak hera herbatnika. powrocili wspomnienia z dziecinstwa (czasy gdy Simspy lecialy jeszcze w naszej tv) i codziennie 'lykam' przynajmniej 3 odcinki, inaczej dzien uwazam za stracony
Sout Parka nie zaliczasz do najlepszych kreskówek? Ciekawe.
Hehe , pamiętam jak kiedyś u nas lecieli Simpsonowie

Teraz przy okazji premiery 18 sezonu zaczęłem oglądać wszystkie epy od początku , jestem na 3 sezonie.
Świetna kreskówka , nie ma bata
QUOTE(Ofeck @ 3 10 2006, 15:35)

Sout Parka nie zaliczasz do najlepszych kreskówek? Ciekawe.
ciekawe... nie, nie zaliczam... podobal mi sie 1,2 i 3 sezon. ale to wtedy bylem duzo mlodszy...
Simpsonowie przeszli już do legendy, nie ma chyba osoby która nie oglądała, lub nie widziała którejś z postaci z tej bajki w gazecie czy na bluzce itd itp, na uwagę zasługuje nieśmiertelne hasło barta "eat my shorts"

Simpsonów zacząłem juz oglądac za małolata i już wtedy bajka podobała mi się jak nic

tylko nie zawsze zdążałem jak leciał nowy odcinek, teraz ściągnąłem sobie kilka odcinków, nie wiem z jakich pochodzą sezonów, ale jak oglądam je po angielsku, to normalnie miodzio, to co wyprawiają simpsonowie jest świetne i nadal mi się podoba. Pamiętam że najbardziej się śmiałem przy openingu, kiedy to rodzinka gnała do domu na telewizję i zawsze scena w każdym odcinku gdy rodzina zasiadała na kanapie była inna
nie tylko:D Bart zawsze (prawie) pisal inna kare na tablicy a Lisa grala na saksie rozne melodie
jakoś dla mnie south park >simpsonowie,family guy ale może jestem prosty i nieokrzesany.od dzisiaj zaczynam oglądać 10 sezon!
QUOTE(tewus @ 3 10 2006, 19:02)

nie tylko:D Bart zawsze (prawie) pisal inna kare na tablicy a Lisa grala na saksie rozne melodie

A no to z karami na tablicy to też pamiętam, ale tego z saksofonem... nie pamiętam

kurde, dawno juz tego nie oglądałem tak często, teraz to tylko odcinek raz na jakiś czas se obejrze
lukasz: w sumie u mnie podobnie tyle że byłbym skłonny do postawienia znaku równości między sp i simpsonami - troche inny typ humoru ale jednakowo do mnie przemawia. co do samego serialu - mistrzostwo a w 2007 film kinowy

moja ulubiona scena to chyba kiedy bart żeby przypodobać się nelsonowi miał zastrzelić małego wróbelka - "wziąłeś poprawke na skrzywienie lufy!" - mistrz.
MasterShake
4 10 2006, 10:06
no oprocz kary ktora nie zawsze yla to jeszcze z kanapa zawsze cos innego
a kreskowka kapitalna, na wakacje obejrzalem tego sporo, ino nie pokolei ale to bez wiekszej roznicy

odcinek z trawa byl genialny ;]
fajne zawsze były te haloween special gdzie miałybyc historie grozy
Racja Simpsonowie rządza, ale to w 75% zasługa Homera. Wg mnie lepsze od S.Parku. Tam jest czasami po prostu niesmacznie a i tak b. wiele pomysłow i tematow odc. zgapili od Simpsów. HOMER rulez!!!!!!!!!!!!!!
maciek88
24 10 2006, 20:22
Plakat z Homerem zajmuje centralne miejsce w moim pokoju. Brakuje mi jeszcze tylko 4 sezonów. Też jestem nałogowcem tej bajki, codziennie do sniadania/obiadu zalaczam jakis odcinek. Polecam epizod z 4 sezonu kiedy to głowa rodziny przestaje chodzic do kosciola - na serio plakalem ze smiechu.
QUOTE(MasterShake @ 4 10 2006, 11:06)

...odcinek z trawa byl genialny ;]
Też oglądałem odcinek z trawą
STRETCH
22 12 2006, 03:28
wedlug mnie SP jest dla gimbusow. tam tak naprawde nie ma nic smiesznego. no chyba ze jestes z lpr.
simpsonsi to najlepsza kreskowka ever. najlepsza postacia jest mr.burns. zlo. czyste zlo. uwielbiam go. 90%odcinkow jest 1klasa. cytat ktory pamietam to:
homer: left below... wher did i hear it?lisa: dad it's title of the movie. homer: aaaa it's everywhere!!!
moze nie wyglada smiesznie ale powala jak sie oglada.
THE 100 GREATEST CARTOONS 1. The Simpsons 2. Tom and Jerry
3. South Park
4. Toy Story/Toy Story 2
5. Family Guy
6. Shrek/Shrek 2
7. The Lion King
8. Spirited Away
9. The Incredibles
10. Bugs Bunny
...
http://www.channel4.com/entertainment/tv/m...ns/results.htmloczywiscie lista nie bedzie pasowala kazdemu ale mysle ze miejsce 1 jest bezapelacyjne
co by sie stalo jakby Peter (Family Guy) sppotkal Homera? ->
http://www.gametrailers.com/umwatcher.php?id=10350
Bobohawk
26 12 2006, 16:03
Zdecydowanie The Simpsons rządzą

Nikt jeszcze nie wspomniał o małej Meggi która ze swoim smoczkiem chyba się nigdy nie rozstaje. Ta bajka jest poprostu świetna i pamiętam ją jeszcze z czasów dzieciństwa, a najbardziej pamiętam odcinek z Halloween. Teraz poszukuję właśnie wszystkich sezonów aby znów mieć ubaw na całego. Oglądając tę bajkę poprostu nie da się być poważnym.
MasterShake
27 12 2006, 23:08
film w tym roku XDDDDDDD
Bedac dzis w kinie doznalem nezlego zdziwienia. Ogladam se zwiastuny przed filmem, a tu wlacza sie jakis trailer animowanej komputerowo bajki. Wszystko ladnie, a lektor mowi "w czasach gdy kreskowki sa pieknie animowane komputerowo... (cos kolo tego) jedna kreskowka osmielila sie byc brzydka". I wchodzi tytul The Simpsons w 2D. Pelnometrazowi Simpsonowie? Czemu nie? Premiera w lipcu.
maciek88
10 02 2007, 11:35
Homer wymiata. Zawsze wpadal w trans jak widzial paczki - doooooughnut's mmmmmm -
Byl nawet odcinek "Forbidden doughnut" hehe. I zawsze jak sie denerwowal wydawal taki odglos w stulu - dou!
Dobry stary Homie
I zawsze jak sie denerwowal wydawal taki odglos w stulu - dou!
Nie dou, tylko dope ;f
No, ale w kazdym razie wiecie o co mi chodzilo
dokladnie. nie dope, tylko d'oh! i 'mmmmm 64 slices of american cheese... hrhrhrhr' heheheh
maciek88
11 05 2007, 21:22
odswiezamy!
http://www.youtube.com/watch?v=FyN2NttLPPYkto sie wybiera i czego sie spodziewa? ja po kilku trailerach wierze w ta pozycje... nie spieprza tego:)
No ja sie wybieram. Niestety sam bo nikt oprocz mnie nie docenia tej pozycji. Bedzie wypas oczywiscie w wersji z napisami.
"can he swing, from a web, no he can't he's a pig" - niby nie powinna, ale cała ta malutka piosenka z spider-pigiem mnie rozwaliła, na film się wybieram w przyszłym tygodniu, podobno średni, ale to się oceni.
Prawda, że w polsce mają zrobić rodzimą wersję językową?
Tak, jak byłem w kinie to puszczali trailer z dubbingiem, nie było źle, ale i tak wole wersję z napisami
Amerykański dubbing wymiata i nic go nie pobije

W wersji polskiej udział wzięli :
Homer Simpson – Miłogost Reczek
Marge Simpson – Barbara Zielińska
Lisa Simpson – Dominika Kluźniak
Bart Simpson – Joanna Wizmur
Russ Cargil – Adam Ferency
Ned Flanders – Wojciech Paszkowski
Inuit Woman – Emilia Krakowska
w sieci nie ma żadnego trailera pokazującego polski dubbing, znalazłem tylko to:
http://pl.youtube.com/watch?v=gG2esPJLXnISenshi, jak chcesz to przejdziemy się razem do kina :*
I co w polskiej wersji zrobili z homerowym "d'oh"?
grr i tego własnie nie pamiętam

nie jestemw stanie opisac słowami jak wygląda tenpolski dubbing
http://simpsonowie.2007.fdb.pl/zwiastuny/odtwarzaj/3942
Humulus XP
29 07 2007, 19:14
"Watch out, here's spider-pig"

. Po trailerach nie mogę się doczekać na ten film.
CYTAT(_One_ @ 29 07 2007, 19:40)

Senshi, jak chcesz to przejdziemy się razem do kina :*
Mozemy isc.
A co do dubbingu. W wiekszych miastach beda puszczane obie wersje. Z dubbingiem i bez. Przynajmniej mozna wybrac. Dubbing sux! <buntownik>
A trailer wymiata xD Nawet go dalem do ciekawych filmikow
spider-pig, spider-pig does whatever a spider-pig does. can he swing from a web? no he can't he's a pig. watch out here comes a spider-pig! daaaaaaaaaamn! codziennnie ogladam ten trailer po kilka razy. juz sie zolty robie z niecierpliwosci:D trzeba isc na premiere.
)))))))
Ukyo_Tachibana
31 07 2007, 22:19
Dobra bylem dzisiaj widzialem i coz moge powiedziec
Poprostu poltorej godzinny odcinek Simpsonow nic specjalnego ale i nie kicha trzeba zobaczyc samemu jest duzo smiesznych momentow jak i kilka kiepskich i od lat powielanych
Prezydent USA rox

A teraz wypieprzac do Kin

To dla Fanow Simpsonow ci ktorzy tego typu humoru nie lubia i tak nie znajda tam nic ciekawego
za dwa dni premiera dopiero ;/
żadna rewelacja, pare razy się uśmiechnąłem, momentami troche disney'owskich sztuczek, żeby wypełnić czas nic nie mówiąc, poprostu kolejny odcinek simpsonów nieco przedłużony. Chroń nas panie boże przed dubbingiem tak kultowych postaci jak Homer
poprostu kolejny odcinek simpsonów nieco przedłużony... Poprostu poltorej godzinny odcinek Simpsonow nic specjalnego....
a co kurva mialo byc? gwiezdne wojny? ja wlasnie oczekuje tego, ze bedzie to dluuugi odcinek simpsonow. nie chce innego humoru i innych postaci. nie chce innego stylu rysowania i udziwnien. to ma byc 2 godzinna beka na duzym ekranie.

bez napinek
2razyjot
2 08 2007, 16:20
CYTAT(tewus @ 2 08 2007, 16:38)

poprostu kolejny odcinek simpsonów nieco przedłużony... Poprostu poltorej godzinny odcinek
a co kurva mialo byc? gwiezdne wojny? ja wlasnie oczekuje tego, ze bedzie to dluuugi odcinek simpsonow. nie chce innego humoru i innych postaci. nie chce innego stylu rysowania i udziwnien. to ma byc 2 godzinna beka na duzym ekranie.

bez napinek

Yyyy... Jakby ci to... Simpsonowie trwaja 1h14min (bez napisow koncowych). Filmik calkiem przyjemny, wole South Park osobiscie i zwyczajnie "zolci ludkowie" tak do mnie nie przemawiaja, ja bardziej w rynsztokowym humorze gustuje.
maciek88
2 08 2007, 19:09
no i kur.wa obejrzałem sobie Simpsonów. puszczają u mnie wersje z debilingiem. mus ukraść.
CYTAT(tewus @ 2 08 2007, 16:38)

poprostu kolejny odcinek simpsonów nieco przedłużony... Poprostu poltorej godzinny odcinek Simpsonow nic specjalnego....

bez napinek

miało być mocniej, bardziej poniżej pasa niż zwykle, a powstał odcinek simpsonów z niepotrzebnymi zapychaczami
Nie zawiodłem się. Długi, luźny i śmieszny odcinek. Nie spodziewałem się niczego lepszego. Wręcz przeciwnie, obawiałem się mainstreamowej kichy.
Fanów serialu chyba nie trzeba zachęcać. Reszta niech idzie i nabija statsy, pewnie będzie
sequel (hehe, kto by się spodziewał...

).
Ojaaaaaaaaaa KOZAK !!! Spider Pig xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Tak jak przystało na Simpsonów zawsze kupa śmiechu :)
Film zaje bioza, chociaż nie bez wad - przy tak długim "odcinku" wsio się zaczyna trochę rozłazić, nie ma spójności. Ale walić to, jest potężny brecht, jest "do'h", jest spider-pig, jest dobra krytyka współczesnego świata, są jaja z widma prezydentury Schwarzeneggera i masa masa innych świetnych motywów. Z dubbingiem se tego nie wyobrażam (to już zdeka pomyłka, że polskie tłumaczenie jest robione na modłę tłumaczeń do filmów typu Shrek, etc. - wciskanie Simpsonów w polskie realia, cięcia dialogów i inne gówniane zabiegi). Trza to widzieć w kinie, sequel wetnę z chęcią - oglądanie Simpsonów w tej formie to czysta radocha.
Power i tyle. Jeśli ktoś lubi Simpsonów to jest to świetna uczta (byle nie wersja z dubbingiem). Spider-pig po prostu mnie powaliło i chce teraz taki dzwonek czy coś albo pełną wersje piosenki. Trzeba oblookać a jeśli sequele będa na przynajmniej takim poziomie to może ich być i z 18.
pogromcamuch
11 08 2007, 11:33
Ja sobie obejrzałem z dubbingiem i od biedy może być

Sam film oczywiście genialny
dobre te nowe Simpsony, fabula kuleje

ale gagi i fun na najwyzszym poziomie. Ciekawi mnie co tak dlugo go robili, czekam na kolejne

ps. w okolicach premiery Canal+ obiecal puscic wszystkie sezony Simpsonow (pierw byly ze 3 pierwsze sezony potem dali gdzies pod koniec juz

)
no bo tak mialo byc. 3 pierwsze i pare ostatnich
Canal + najpierw dał 3 sezony, a potem pokazał 2 ostatnie (17. i 18.). Trudno żeby wyrobili się ze wszystkimi sezonami, skoro serial liczy sobie kilkaset odcinków.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.