Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Seria Kingdom Hearts
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik RPG
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14
D@rio
Po pierwsze, PROSZE aby nie postowali tu ci, ktorzy tej gry nie lubia.

Tak wiec, jedno pytanie. Co sie wam podoba w tej grze najbardziej? Pytanie tak samo do tych co juz w nia grali i do tych co jeszcze nie.

Mi sie najbardziej podoba muzyka (szczegolnie pierwsze kawalki na soundtracku), fabula (zaamiast watku milosnego, watek przyjazni, ciekawe... wink.gif), postacie z Finala, a w szczegolnosci Cloud i Sephiroth oraz.....

To chyba najglupsze co mi sie podoba w tej grze. Sequel tongue.gif. Juz wiadomo, ze jest tworzony i jest prawie pewne, ze bedzie na PS3. Jednak to co niedawno wyczytalem w necie zabilo mnie. Po skonczeniu KH w 100% ujrzymy TRAILER tego sequela! Ponizej mowie co w nim widzimy (uwaga, spoiler):

Jest ciemno i pada deszcz. Widzimy jakiegos goscia ze srebrna czupryna, ktory ukrywa pod nia swoje oczy. Wyglada on dokladnie tak jak Dante (sceneria tez przypomina DMC). Nagle zaatrzymuje sie i wokol niego pojawiaja sie Heartlesy. Roazpoczyna z nimi walke i wokol jego postaci pojawia sie ogromne serce. Potem jest cos czego nie rozumiem, bo widac ta sama postac na dachu jednego z budynkow. Potem kamera przybliza jego twarz i mowi on: "Gdzie jest Sora?". Dopiero w tym momencie widac, ze ta postac to Riku. Potem widac rozne napisy (a dokladniej dialogi z gry) w stylu Matrixa, tj. dwuwymiarowe napisy w przestrzeni. Pozniej wielkie swiatlo i widzimy pewna dziewczyne, jak patrzy sie na spadajaca gwiezde.

Co wy na to? tongue.gif Mimo, ze jest to FMV grafika jest boska i chyba nigdy takiej nie widzialem. Mam nadzieje, ze taka tez bedzie w ostatniej wersji gry.
nobody
Mam nadzieje że sie nie obrazisz że coś tutaj pisze bo nie grałem w tą gre (napisałeś żeby nie pisali ci co nie lubią). Widziałem pare zapowiedzi i nie zapowiada sie źle. A jeżeli ma być Cloud i Seph to na pewno mi sie spodoba.
YETI
Muzyka w grze rządzi!!!!!!
coś pieknego.
WooshaQ
Co prawda z ogladania bajek Disney'a jush dawno wyroslem... ale z checia zagralbym w tego pseudo-rolpleya, chociazby po to by jeszcze raz zobaczyc "staro-Finalowa" ekipe w nowych rolach...
nobody
Podajcie tytuły paru lepszych kawałków z tejże gry to sobie ściagne z iMesha i przeslucham je sobie (aż mi ślinka cieknie)
klimas
Darios: Ja Ci powiem tak: nie gralem w ta gre wiec dupa zbita, niewiele moge o niej powiedziec pozatym ze na moje oko to sie milo prezentuje i z checia bym w nia pogral
D@rio
nobody: sciagnij pierwsze kilka tracków (6 tracków) i tytułową piosenkę "Hikari". Sa na GameOnly.bmp.net.pl jak nie chce ci sie szukac wink.gif
nobody
Thx man
Pablo
Po pierwsze: gdzie ostrzeżenie o spoilerze w temacie ? Next time będzie kasacja icon_evil.gif

Po drugie: sorry Dario ale nie zgodze się z tobą w jednej kwestii. Koleś na dole ulicy to nie ta sama postać co na dach, przyjżyj się uważnie. Jeden z nich trzyma DWA Keyblade`y a drugi... no właśnie. Cała reszta sie zgadza ale nie jest powiedziane, że jest to zapowiedź sequela, choć w sumie tak to może wyglądać. Mnie jakość tego FMV, mimo że widziałem juz sporo zdruzgotała. Dynamika, przedstawienie walki w deszczu jak i odwzorowanie świateł nie mówiąc już o całej aranżacji jest niesamowite. Jak widać panowie ze Square cały czas ewoluują jeśli chodzi o ich gry i filmy i nie wychodzi im to na złe o co to nie.
D@rio
1. Sorki Pab tongue.gif

2. Tak, dopiero niedawno zauwazylem, ze masz w tym przypadku racje.

Miasto... Wszędzie ciemno, tylko neony świecą. A tam pewien zakapturzony mężczyzna. Zatrzymuje się i patrzy na ogromny telebim na jednym z wieżowców. Nagle, wokół niego pojawiają się Heartlessy... Ale to są nowe formy. Kamera wędruje na szczyt wieżowca, gdzie widzimy mężczyzne w przepasce na oczach. Obserwuje on wszystko z góry. Zakapturzony mężczyzna wyjmuje dwa Keyblade'y i jest gotów walczyć, a mężczyzna w opasce rozpościera ramiona i niebo nad nim oczyszcza się, ukazując coś w rodzaju deszczu meteorytów. W tym samym czasie, wokół zapkapturzonego mężczyzny pojawia się ogromne serce, które odstrasza Heartlessy. Mężczyzna na wieży ściaga opaskę, a ten na dole się pyta... \"Gdzie jest Sora?\". Widzimy różne teksty po angielsku i w Kanji. Po angielsku nie ma nic ciekawego... Jednak w Kanji możemy tam przeczytać kilka ciekawostek. Pisze tam coś o trzecim Kluczu... Chodzi o Keyblade. Pisze także o 13 sekcjach. Chodzi tu o światy, które \"zamkneliśmy\". Na końcu kilka razy widizmy imię Sory (\"Sora, dlaczego?\") i na samym końcu plażę, a na niebie jeden Meteor... Który obserwuje pewna dziewczyna, prawdopodobnie Kairi.

Nie moglem sie powstrzymac biggrin.gif Zrodlo: MF tongue.gif
Pablo
Hehe, ułaskawiam Cię. biggrin.gif
Jakim
Juz chciałem stworzyć taki temat aż tu nagle...go znalazłem.
Teraz mówię serio...KH to chyba moja ulubiona gra na ps2!! Nie wiem czemu. Może jako edyna ma ten klimat , którego brakuje w innych produkcjach Square na PS2! Muzyka rządzi na całej lini. Codziennie słucham tytułowego kawałka i mi sie wcale nie nudzi.
CZEKAM NA SEQUEL!!
Tokar
Tyyaaa...topic odzyl po roku.No, ale mozna sie teraz przynajmniej troche pobrechtac vide KH2 na PS3LoL
A"Hikari" wymiata^___^
Jakim
Właśnie..kolesmówił cos o oszałamiajacej grafice a to zwykły FMV smile.gif
Czekam na następna część z niecierpliwością. Ciekawe jakie krainy Sora odwiedzi teraz?
Te mam pytanie czy Riku zginął?
TaiCat
(Spoilery?)Ten trailer...Podobno był tylko w apońskiej versji...Z tego co słyszałam.Miałam wczorak okazę kupić KH ale wersę która grałam...Animaca cieła.I dobiły mnie te witraże z księżniczkami z Dysneya...I te bronie na początku...Ale miałam kiedyś filmik na kompe ak Hades wydzierał się na Clouda(Clouduś ze stoickim spokoiem agh!To było pikne!)i animaca rozpoczynajaca walkę z Sepiakiem(One Winged Angel rula!)Ale ak narazie mam Jak & Daxter,pomyślę później...Bo gra naprawde wiee infantylnością(przynajmiej początek)ale ak sobie pomyślę że jednym z summonów jest Simba...a czasem ednak z Dysneya się nie wyrasta hehe(ale do anime nawet pierdnąć nie mogą!)
The_Reaver_Ultimate
Szkoda, że Sequal będzie dopiero na PS3, bo znowu będzie trzeba wydawać z kilka tysięcy, żeby pograć na KH2 (plus kilka set za grę). Ale gra rula i muza dla ucha. Ciekawi mnie kto to jest na trailerze i nie wydaje mi się, że te dwie bronie to keyblady. Za bardzo jeden szczególnie "rurkowaty". Mimo to warto będzie zobaczyć jak idą poszukiwania Mickey i Riku.

Ps. Intryguje mnie jeden z przelatujących textów "You are the source of all Heartless" będzie się pewnie dużo dziać hehehe.
Tokar
Mimo mocno infantylnego klimatu i 2 debili w druzynie w postaci Donalda&Goofyego ta gra o dziwo jest bardzo fajna i bardzo przyjemnie
lazi sie po disneyowskich krainach.
Co do tego filmiku,to nie wiadomo dokladnie czy to trailer KH2,czy jakies ukryte zakonczenie KH,w kazdym razie pobudza wyobraznie i jest naprawde fachowo zmontowany.
Ja tam na KH2 czekam^__^
I do cholery skad wam sie wzielo to KH2 na PS3??Bedzie na PS2-w N+
byly screny...goshhh
Jakim
Ja też nie wiem czemu mówia o KH2 na ps3. Przecierz to juz od dawna wiadomo ze bedzie sequel na Ps2.
Owiec
Sorry za offtop to do KH:
Mam problem jestem tam w lesie niedaleko gdzie jest Alicja uwieziona i nie wiem jak sie dostac do tej paczki co jest na samej gorze i ... w tym problem
The_Reaver_Ultimate
Mam problem jestem tam w lesie niedaleko gdzie jest Alicja uwieziona i nie wiem jak sie dostac do tej paczki co jest na samej gorze i ... w tym problem

Jeżeli nie możesz do czegoś się dostać, to narazie to olej. Musisz przynieś dowody Królowej Kier rozmawiając z jedną z kart przy tronie. To wszystko.
BTW. Na takie pytania jest inny topic, a nie robić offtopiki tutaj maslo.
Owiec

Jeżeli nie możesz do czegoś się dostać, to narazie to olej. Musisz przynieś dowody Królowej Kier rozmawiając z jedną z kart przy tronie. To wszystko.
BTW. Na takie pytania jest inny topic, a nie robić offtopiki tutaj maslo.
A ten topic to niby gdzie ?? Na 4um PS2 jest ale tu by mi ktos szybciej odpowiedzial
The_Reaver_Ultimate
A ten topic to niby gdzie ?? Na 4um PS2 jest ale tu by mi ktos szybciej odpowiedzial

Patrz topic "Pomoc RPG" na górze. łatwo go rozpoznać. Koniec z tym offem.
Jakim
Ok ..słyszałem że jednym z pomocników Sory w kolejnej części będzie Miki!
Akurat tego głąba nie lubie , więc sceptycznie do tego podchodze...
Tokar
To bylo do przewidzenia.Ale trudno sie mowi.Znioslem Donalda i Goofy'ego,zniose i Mikiego.Przynajmniej mam pewnosc,ze gozej juz nie bedzie icon_twisted.gif
Jakim
Moga dac Minnie albo.... Sknerusa biggrin.gif
TaiCat
.
Co do tego filmiku,to nie wiadomo dokladnie czy to trailer KH2,czy jakies ukryte zakonczenie KH,w kazdym razie pobudza  wyobraznie i jest naprawde fachowo zmontowany.

Już pamiętam!Widziałam ten filmik wcześniej-Był w dwóch wersjach.Jeden zrobiony przez Square a drugi przez...Dysneya.Ten pierwszy był naprawde z rozmachem a ten drugi...Zabić Myszke Miki!!!To są ukryte zakończenia,żaden trailer ale niestety only in japan ver.A powiedzcie mi...Czy w grze dochodzi do konfrontacji Cloud vs Sephiroth?Bo gdzieś widziałam linki do ściągnięcia
Tokar
Nic mi na ten temat nie wiadomo...to raczej komus sie przysnilo.
Chociaz nie wiem,byc moze to znowu jakies cuda z japonskiej wersji,w ktora nie gralem z przyczyn oczywistych :wink:
pasterka
Nie udalo mi sie zobaczyc filmiku walki Clouda z Sephirothem, ale to moze dlatego ze nie udalo mi sie Sephka pokonac:)

A jesli chodzi o ten trailer z KH2, to ta dziewczyna na koncu jakos podejrzanie mi Rinoe przypomina, ale to tylko drobna sugestia;)

czekam z niecierpliwoscia na KH2, i mam nadzieje, ze KH:CoM na gba bedzie choc w polowie tak dobry jak pierwsza czesc
The_Reaver_Ultimate
to ta dziewczyna na koncu jakos podejrzanie mi Rinoe przypomina, ale to tylko drobna sugestia;)

Mi bardziej przypomina Tifę, ale to raczej powinna być Kairi, ze względu na to, że jest to plaża (chyba Destiny Island)
Tokar
No biedna Kairi.Na koncu KH sama wrocila na wyspe i nie mial jej juz pewno kto "pocieszac".Bidulka icon_twisted.gif
Jakim
Ale na wysepce został przecierz mału Tidusek i reszta kumpli smile.gif
Tokar
Tidusek pewno od najmlodszych lat przejawial zainteresowanie chlopcami,wiec na pewno podrywa malego Wakke.Zostaje jeshcze lil'Selphie,tylko pytanie,czy Kairi posunie sie do zwiazku lesbijskiego? icon_twisted.gif ROTFL!
Jakim
Wiesz z braku swojego Sory, pewnie zdolna była do wszystkiego icon_twisted.gif
No Maciek
Buhehehe co za ludzie biggrin.gif W tetrisie też znajdziecie jakies ukryte wątki sexualne? (mam na myśli terisa-nie sextrisa biggrin.gif ) Co do Kingdom Hearts to najlepsza gra w jaką grałem (kij w oko FFX) i czekam na 2 częsć (ktora wyjdzie na PS2-nie na PS3!!!) Muzyka zrywa beret, w ogole to wszystko od grafiki po fabułe zrywa beret biggrin.gif A sama walka...Sora odpala Arcanum, Donald leczy a Goffy to fizol, który napier...tarczą biggrin.gif Trailer po ukończeniu gry robi wrażenie (tylko troche krótki) 2 postaci...jedna to Rikku, drugiej nie kojarze (Where's Sora?) i pojawiają sie Heartless (Rikku wyciąga zajefajny mieczyk). Na koniec pozwolicie, że wrzuce linki ze screenami z KH2 (extra tapeta-3 tajemnicze postacie i Sora w extra nowym wdzianku-"robi") biggrin.gif

http://media.ps2.ign.com/media/550/550308/imgs_1.html
No Maciek
Buhehehe co za ludzie biggrin.gif W tetrisie też znajdziecie jakies ukryte wątki sexualne? (mam na myśli terisa-nie sextrisa biggrin.gif ) Co do Kingdom Hearts to najlepsza gra w jaką grałem (kij w oko FFX) i czekam na 2 częsć (ktora wyjdzie na PS2-nie na PS3!!!) Muzyka zrywa beret, w ogole to wszystko od grafiki po fabułe zrywa beret biggrin.gif A sama walka...Sora odpala Arcanum, Donald leczy a Goffy to fizol, który napier...tarczą biggrin.gif Trailer po ukończeniu gry robi wrażenie (tylko troche krótki) 2 postaci...jedna to Rikku, drugiej nie kojarze (Where's Sora?) i pojawiają sie Heartless (Rikku wyciąga zajefajny mieczyk). Na koniec pozwolicie, że wrzuce linki ze screenami z KH2 (extra tapeta-3 tajemnicze postacie i Sora w extra nowym wdzianku-"robi") biggrin.gif

http://media.ps2.ign.com/media/550/550308/imgs_1.html
No Maciek
Sorry za flood.....nie chciałem, prosze o pokute i rozgrzeszenie sad.gif
Ryo-San
przykro mi, my nie przebaczamy. Będziemy musieli Cie zabić.
a tak BTW to kiedy dwojeczka KH icon_twisted.gif
pasterka
Nie wiem kiedy dwojeczka KH, ale najpierw bedzie KH: Chain of Memories (czy jakos tak) na gayboya smile.gif) na to tez sie nie moge doczekac. A czemu sie Riku nie gra w KH2:( ja tam bym go wolala niz Donalda czy Goofy smile.gif) Swoja droga ciekawe jakie swiaty sie zwiedzi, mam nadzieje ze wymysla cos innego niz te znane z KH1 (choc Miasteczko Halloween moze zostac:))
Tokar
Dwojeczka ma wyjsc jakos latem,pewno zbiegnie sie to z premiera filmu Disneya
No Maciek
Hyhy no własnie czytałem gdzies o tym filmie ale jakoś nie podali kiedy wyjdzie. W KH 2 jedną z postaci w druzynie bedzie King Mickey (cholera nie cierpie go) Na jednej z tapet wystepuje wlasnie Miki (wygląda jak rycerz Jedi) ciekawe czym bedzie walczył :? (moze uszami) Screeny z KH na GBA są swietne i mysle ze sama gierka bedzie rownie dobra. Co do światów z KH to Hallowen Town było wg. mnie jednym z gorszych (nie podobało mi sie to w ogole) ale nic nie przebije Atlantica (to cholerne pływanie :x ) Zastanawialiscie sie jakie nowe summony wrzucą do gry? Mogliby dać Stitcha (jako atak-berserker totalna rozpier... biggrin.gif )
pasterka
ansem --> cheche, ja na KH zwrocilam uwage wlasnie dlatego, ze zauwazylam na screenach Jacka Skellingtona:) Film Nightmare Before Christmas uwielbiam i polecam smile.gif
No Maciek
Mi najbardziej podobało sie Traverse Town (muzyka w czasie walki pod koniec gry-coś pięknego) Hollow Bastion (tu muzyka to już w ogole REWELACJA no i motyw kiedy Rikku odbiera Sorze keyblade a ten musi walczyc kijem) i End of The World (klimatyczne miejsce). Agrabah tez daje rade (walka z Kurt Zisa biggrin.gif )
Tokar
Mi tez sie swiat Halloween najbardziej podobal,pozniej Traverse Town i ten zamek z koncowki(nie pamietam jak sie lokacja nazywala)
Tylko w KH2 mogliby wywalic to podrozowanie stateczkiem miedzy kolejnymi swiatami,albo jakos to uatrakcyjnic,bo to byla IMHO najwieksza kiszka KH.
The_Reaver_Ultimate
Ciekawe jak KH będzie wyglądać na GBA, to mnie najbardziej ciekawi.
I BTW ansem to nie Rikku odebrała Sorze Keyblade, tylko Riku. ta pierwsza to dziewczyna i nie pojawiła się w KH.
No Maciek
Sorry mój błąd biggrin.gif a zamek to własnie jest Hollow Bastion - najlepsza wg. mnie muzyka biggrin.gif ZNacie moze adres jakiegos sklepu wysylkowego gdzie moge kupic plyte z soundtrackiem z gry?
Tokar
Tya....chocby Kazaa.W tym i w podobnych "sklepach"promocja trawa przec caly rok,wszystko idzie za frajer^__^
Pavlis
NOm mnie taż najbardziej podobało sie Traverse Town muzyka rozbrajała, a tak po zatym to ja tego Hallowean nie przeszłem nie wiedziałem co tam robić może coś trzeba było z tymi nagrobkami nie wiem , ale grę przeszłem a muzyka nan końcu gry to był istny odpał :wink:
Jakim
Ja tam najbardziej lubiłem Dżunglę...nie wiem czemu. Poza tym Hollow Bastion i troszkę Coloseum...ze wzgledu na Cluda i Sepha. No i jeszcze wysepka na początku miała klimacik.
No Maciek
Możliwe, że znacie te stronki/linki ale ja na to wpadłem niedawno i dowiedziałem sie sporo ciekawych rzeczy na temat KH2 (dla tych ktorzy nie widzieli polecam trailer biggrin.gif )

www.KingdomHearts2.com (to jest odkrywcze :wink: ...)
www.ansemreport.com

Strony są zapewne większosci maniakoof już znane ale co tam... biggrin.gif

Btw. Hollow Bastion i Traverse Town to najlepsze wg. mnie lokacje (ew. End Of The World) ale już to chyba pisałem...
pasterka
A skad mozna wytrzasnac ten trailer gdzie widac Twilight Town? bo sciagnelam tylko ten podobny do secret ending w KH sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.