Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Company of Heroes
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Games
stona
Właśnie rozegrałem Tutorial tej gierki i jestem zachwycony, a jeszcze nawet nie rozpocząłem właściwej kampanii (czyli tutoriala do multiplayera wink.gif ) . Gra jest niesamowita. Zawsze marzyłem o strategi w której CKM będzie kosił nadbiegającego wroga jak sierp zboże wink.gif . Gierką rządzi niesamowitą fizyką(HAVOK 3.0 ). Motyw z chowaniem się w lejach po własnym ostrzale artyleryjskim normalnie mnie zmiżdżył wacko.gif Niszczenie domów , krzaków, płotów... WSZYSTKIEGO! Ta gra jest świetna! Już nie mogę się doczekać kampanii (kończę posta i odpalam wink.gif ).
Jeśli ktoś chciałby się ustawić na jakiś mały pojedynek (niestety narazie tylko Hamachi ,nie mam jeszcze orginału) to uderzajcie na GG.

"War, never be so much fun" happy.gif

PS. Mówiłem już że grafa rozwala? (gram na R9600 ,więc gra nie ma monstrualnych wymagań sprzętowych).
mario87
gre mam od kilku dni, ale z braku czasu grałem tylko jeden dzień, kilka misji w kampani mam za sobą, jak już pewnie większość słyszała gra wymiata hyh.gif fizyka jest świetna, rozwalanie terenu - miodzio, wyobraźcie sobie kompanie czołgu jadących prosto przed siebie, nie ważne czy to jakieś pole, lasek, miasto czy oddziały wroga smile.gif nie podoba mi się tylko poziom trudności, nie jest za bardzo wyważony, raz można iść przed siebie i rozwalać wszystko co stanie nam na drodze, a raz co kilkanaście sekund ze wszystkich stron jadą na nas oddziały nieprzyjaciela gdy my rozbudowujemy baze nie dajać nam czasu na fortyfikacje/obrone/atak/zdobywanie terenów i surowców.... no ale do tej pory jeszcze nie widziałem niczego w stylu game over smile.gif misje w kampani są bardzo fajne, raz atakujemy, raz bronimy kilka mostów i wróg napierdala w nas z kilku stron, z czołgów, moździeżów, artyleri, miotaczy ognia i standardowego deszczu ołowiu smile.gif mo możemy się oczywiscie fortyfikować, rozstawiać pole min, worki z piaskiem, drut kolczasty, te metalowe śmieci żeby zatrzymać czołgi(przynajmniej na chwilę, dopuki nie przyjedzi odpowiednio zmodyfikowany czołg), mini bunkier z CKMem i możliwe że coś jeszcze dalej będzie możliwe wink.gif
alienator
jeszcze nie rozpakowałem ;]
może dzisiaj wiczorem zbadam

stona, jaki masz sprzęt poza tą kartą (bo mam identyczną ;P) i na jakich detalach grasz?
stona
semp3000 (754) , 512mb , karte mam 256MB O/C 500/460
Gram na różnych:) Pierwsza misja chodzi elegancko na dobrej grafice z cieniami itp. Ale juz druga(noc, mgła itp) tnie i trza cienie wylaczyc ,zmniejszyc detale terenu itp. Ogolnie po pierwszej misji myslalem ze ebdzie lepiej ale (pipi). Te wybuchy są tego warte smile.gif
Wprowadzenie do gry wymiata smile.gif Ogolnie cut scenki RULZ
hay
Bedzie wersja Polska? Czy juz moze jest?
Mikes
QUOTE(Fotoszop @ 4 10 2006, 14:08) *

Bedzie wersja Polska? Czy juz moze jest?

Jest, w ślicznym wydaniu kolekcjonerskim blush.gif
stona
Jezuuuuuuuuu, misja w której na końcu trzeba zatrzymać konwój... OMG, jaka rozpierducha jak postawicie dwa działka na drodze(jedno na drodze, drugie na polanie na przeciwko bunkrów). Poezja. Co drugi strzał to (out of control) i transporter pieknie wbiaj sie w drzewo. Raz wbił się w bunkier i zadzioabał mi cała załoge(5 chłopa) . Ale było warto smile.gif Gra rzadzi. Polecam na poczatek postawic 3 pola minowe zeby motorki zamienily sie w kule ognia:) Ogolnie to gra rzadzi biggrin.gif
No i ten MG rozplatajacy piechote przeciwnika(lub walsna jesli sie nie patrzy gdzie sie idzie wink.gif ) Boze CUDO GRA
mario87
to chyba jedna z pierwszych misji? ona przedstawia tylko to jak rozoierdalamy konwók, dopiero później są misje w których naprawde musimy czegoś bronić, np. mamy 3 mosty i musimy ich bronić, przed chwilą miałem jedną dosyć ciężką misję której niestety 2x nie udało się przejść, najpierw musimy zbudować most i zdobyc plac miasta, potem musimy bronić ten plac przez 30min, z czego ok 5 min mamy na fortyfikowanie i zbrojenie się, jest to naprawdę niewiele czasu bo nie mamy zbyt dużo surowców i musimy dosyć szybko zbudować naszą małą armie, a co chwile otakują nas oddziały nazistów z 3 stron + ostrzał artylerysji... nie mamy wytchnienia ani czasu na zwłokę, trzeba będzie trochę pomyśleć i przejść to(już mam sposób na artylerię smile.gif )
stona
No to jest 2 misja. Teraz jestem w 3, to chyba będzie z tymi mostami, bo już je widzę wink.gif Aż strach się bać wink.gif Kurcze, świetna sprawa z granatami dymnymi. (pipi)ałem przed budynkiem ze snajperem i udało mi się podbiec i wrzucić mu niespodziankę wink.gif Chatka złorzyła się jak WTC tongue.gif
PS. Trza będzie popykać przez neta. Jakbyś chciał jakąś ustawko, to jestem gotów.
mario87
można by sprubować kiedyś wink.gif narazie tą grę jeszcze poznaję, np. granatów dymnych nigdy nie używałem(ani tych w czołgach ani tych w moździerzach) ;p
stona
no nie mowie ze juz teraz, wypadaloby przejsc kampanie, pograc troche naziolami ,bo podobno calkiem inny sprzet maja smile.gif
mario87
a można? huh.gif
stona
No nie wiem wink.gif W skirmish'u chyba można, nie?
mario87
nie wiem tongue.gif jak narazie brałem tylko tutorial i kampanie smile.gif
alienator
można ustawić się na hamachi i pośmigać ;D
stona
Chce ktoś spolszczenie?

http://pdt-clan.info/nevesu/Company_of_Heroes_-_.PL.rar
Bog2e
moglby ktos podpowiedziec skad wziasc cd-key bo mam z tym problem unsure.gif
stona
LOL , otwierasz pudełko i w środku powinien być naklejony. Poszukaj też na odwrocie instrukcji wink.gif
www.google.pl
hay
Jak ktoś chce to od jutra moge śmigać na hamachi biggrin.gif

A teraz do 3:00 faza testingu, bo nareszcie połozyłem łapska na tej grze icon_twisted.gif
Maiden
misie, to jest coś ala Codename Panzers czy ala Red Alert smile.gif ?
Mikes
Shadery wymagane? unsure.gif

btw. czemu 2 takie tematu są? wink.gif stona wypowiedziałeś się w jednym a potem założyłeś drugi closedeyes.gif
stona
Codname Panzers z grafą z call of duty 1 i fizyką Havok 3.0 cool.gif

EDIT

Min 2.0 Są dwa tematy bo o tamtym zapomniałem XD Jak jetseś kozak to połącz, ja takiej możliwości nie mam
Pablo el
Stona sie troche za bardzo podjaral bo jest czym wink.gif

Wlasnie dzisial skonczylem kampanie, zasiadlem do skirmish. Kompa pojechalem bez problemu na normal wiec zaczalem online probowac.

No i wpier*dol oraz pierwszy wniosek - piechota sie nie liczy wogule. Byle jakis ckm i jusz morale leci im w pizdu, nie wspomniajac jusz o tym ze dobienie moze z polowa w zasieg strzalu. Tak samo ze snajperami - sa niesamowicie przesadzeni. Praktycznie snajper powstrzymuje 3 odddzialy z ckm i 3-4 oddzialy piechoty tongue.gif

Niemcy sa przegieci bo juz w drugim budynku moga budowac dzialo samobiezne.

c.d.n.
jerakil
gra niezła. ale nie bede owijal w bawelne - mam do sprzedania orginalka po polsku jakby ktos chciał

I jeszcze jedno - jak myslicie - jak wyszedłby port na takiego dajmy na to Xa 360??
stona
Graficznie normalnie, ale sterowanie padem to byłoby mało powiedzieć do pupki wink.gif A za ile chcesz tego orginałka sprzedać?
jerakil
hmm 50 zł + koszt przesyłki?

ale IMHO i tak Dawn of War jest lepszy tongue.gif
ako
Na fali popularnosci filmow porownawczych DX9 - DX10, i Company of Heroes doczekala sie swojego:

http://www.gametrailers.com/player.php?type=mov&id=20119

Smiech na sali... zmieniono oswietlenie, dodano pare obiektow i poprawiono jakosc tekstur. Chyba tylko dlatego ze karty grafiki sa teraz mocniejsze niz w dniu premiery, bo jezeli to ma byc pokaz mozliwosci DX10 to lepiej niech juz wiecej takich porownan nie robia, bo wstyd. Niestety trzeci raz jestem zmuszony napisac ze jestem zawiedziony DX10 wink.gif
skyblue
mnie sie podoba, zresztą gra CoH to akurat może nie jest najlepszy test możliwości, poza tym, dx10 najlepiej widac na wodzie, normalne fale a nie rtęć jak teraz.
stona
No więc dla mnie AKTUALNE porównania DX 9 z DX 10 to jak porównywanie niegdysiejsze pierwszych gier z PS2 z grami na DC. Czyli gry robione na szybko (w wypadku PC patchowane ) z grami na sprzęt który jest już dobrze znany programistom. DX rozwinie skrzydła za ok pół roku.Choć wydaje mi się że będzie tak jak z DX9 - DX9c czyli na początku prawie żadnej różnicy, po jakimś czasie coś tam skombinują i będzie to wyglądało coraz lepiej. trudno patchem DX10 zmienić grę która powstawała z myślą o poprzedniej generacji.
skyblue
CYTAT(stona @ 2 06 2007, 14:11) *
No więc dla mnie AKTUALNE porównania DX 9 z DX 10 to jak porównywanie niegdysiejsze pierwszych gier z PS2 z grami na DC. Czyli gry robione na szybko (w wypadku PC patchowane ) z grami na sprzęt który jest już dobrze znany programistom. DX rozwinie skrzydła za ok pół roku.Choć wydaje mi się że będzie tak jak z DX9 - DX9c czyli na początku prawie żadnej różnicy, po jakimś czasie coś tam skombinują i będzie to wyglądało coraz lepiej. trudno patchem DX10 zmienić grę która powstawała z myślą o poprzedniej generacji.

nie wiem ,nie znam się, a na razie nie planuję kupna karty z wsparciem dx10 więc patha nie przetestujęconfused.gif może kiedyś (cięzki wybór nowy PC czy ps3 i hdtv, nie lubię tego...)
alienator
zakochałem się na nowo, wczoraj dorwałem i tłukę jak głupi, cudowny tytuł, prawdziwa wojna ;D

jak skończę podstawę, trza będzie dorwać expansion pack - grał już ktoś? ;>
mord00k
zabrałem się za to i nie mogę się odebrać ;D świetny szpil

ktoś tam narzekał na misję z 3 mostami ;f trudna, fakt, ale i tak zrobiłem ją za 1 razem tongue.gif
skyblue
ostatnio zaopatrzyłem się w originalną wersję, żeby móc pograć online i powiem, że... za(pipi)iste;) aktualnie szukam sparring partnerów, jacys chetni?
Jinxters
Gra jest przednia ...jak tylko pojawi sie dodatek od razu biore się za niego
bajej
dodatek juz "jest" wink.gif. Kurde zaciąłem sie w jednej z misji singla podtsawki i ni emoge ruszyc dalej sad.gif juz mi sie grac nie chce. W tej misji chyba po raz pierwszy dostajemy ta kosiarka z łańcuchami na przodzie ^^. Kojazy ktos?
stona
No ja przeszedłem podstawkę. Powiedz gdzie konkretnie masz problem, może jeszcze coś pamiętam wink.gif
signap
gra jest strasznie prosta - niewiem czemu ale moze za bardzo umiem grac w rtsy?
Bartezoo
Ho Ho jaka wrodzona skromność.
A co do CoH na tę grę byłem napalony od dawna aż wreszcie dorwałem za psie pieniądze w saturnie(19,90) Ostatnio całą noc w poniedziałek napierd.alałem i do szkoły nie poszedłem ale warto było,na razie trudnosć sprawiło mi zdobycie wzgórza 192 ale się udało. Musze dorwać dodatek.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.