Er_WolvEr
7 10 2006, 21:47
Odświerzony, zapewne z usuniętymi bugami, automatycznie z dodatkami, prawdopodopodobnie jeszcze ładniejszy OBLIVION
http://ps3.qj.net/Loads-of-Oblivion-magazi...pg/49/aid/68605
murowany hit

chociaz mogliby go ustawic na marzec 2007 i wrzucic troszke wiecej dodatków
pamiętam,że jak w extrimie pojawiły się pierwsze nowinki o tes 4,to gra miała wyjść na kompy i ps3.
ale ja już mam wersje pc,więc raczej tej na ps3 nie kupie.ale konsole kupie,mialem wszystkie konsolki sony.
(ps3 kupię choćby dla assassins creed,czy tekkena 6).a co do obliviona,jeśli ktoś nie grał na pc to jest to must have na ps3.
Er_WolvEr
8 10 2006, 10:44
QUOTE(Bobs @ 8 10 2006, 10:19)

(...)a co do obliviona,jeśli ktoś nie grał na pc to jest to must have na ps3.
Sek w tym, że może się okazać, iż nawet jak ktoś grał na kompie to z chęcią zagra na PS3 - ZAPEWNE płynna grafika, dodatki i zmniejszona ilośc bugów. Zresztą nie każdy majac PC grał na max detalach - a na PS3 może sie uda .
Don_Pedro
8 10 2006, 10:49
Nie zdziwie sie jak wielu producentow zacznie konwertowac gry z X360 na PS3. Dlaczego? Bo to juz gotowa gra, wystarczy ja przerzucic i ponownie zarobic.
Moim osobistym marzeniem jest Lost Planet rowniez dla PS3.
A wracajac do Obliviona, jakos nie jara mnie ta gra. Mimo wszystko jednak jest to pewna nowosc na konsolach SONY, pierwszy ERPEG w iście amerykańsko-europejskim stylu. Fajnie, ja i tak jednak czekam na White Knight Story od Level-5
Er_WolvEr
8 10 2006, 12:42
Zabrane z PS3 Forum a dokładniej
http://www.ps3forums.com/showthread.php?t=31792Some Facts
+10-20 hours to complete the Knights Of the Nine Faction!+New Characters
+New locations
+ New armor
+New weapons
+Knights of the Nine, a new faction+New quests
+new enemies
+Oblivion will have 15 level restricted Daedric quests
+There are 10 races , 8 attributes , 21 skills, and 13 birth signs in the game
+There is and extra 10 hours of gamepaly in the PS3 version.+There are over 400 unique locations
+There are over 200 dungeons
+Cyrodill is 16 square miles!+ A new enemy The Aurorans, are know so far!
+You can fight in a gladiator area. Or you can bet on matches
+ The PS3 version will have better distant textures + Each fraction will have 20 quests, but Knights of the Nine will have 12 longer quests .
+ All the Fractions combine will make up 92 quests
http://i95.photobucket.com/albums/l148/Kbl...li01ps33ah2.jpghttp://i95.photobucket.com/albums/l148/Kbl...li01ps31pb4.jpghttp://img208.imageshack.us/img208/4945/ps...60133794sf6.jpgDobrej JAkości SCANy z najnowszego OPSM
http://forums.e-mpire.com/showthread.php?t=62818
McDrive
10 10 2006, 17:22
Fajnie że jeden z najlepszych RPG'ów wychodzi na PS3. Tylko mam pytanie: Niewiecie przypadkiem skąd moge ściągnąć tapete z tym rycerzem z okładki??
mam nadzieje,że te dodatkowe frakcje itp. będą dostępne też w wersji na pc,np.w jakimś patchu
Er_WolvEr
11 10 2006, 15:10
QUOTE(Bobs @ 10 10 2006, 18:56)

mam nadzieje,że te dodatkowe frakcje itp. będą dostępne też w wersji na pc,np.w jakimś patchu
Wydawało mi sie, że miały być exclusive'ne na PS3. Nie żeby mi specjalnie zależało, poprostu gdzieś tak mi sie wydawało że pisalo.
QUOTE(Er_WolvEr @ 11 10 2006, 16:10)

Wydawało mi sie, że miały być exclusive'ne na PS3. Nie żeby mi specjalnie zależało, poprostu gdzieś tak mi sie wydawało że pisalo.
niewydawało Ci sie bo tak jest
http://www.ps3land.com/article-829.php link był w newsach
QUOTE(Pyton @ 11 10 2006, 16:25)

tak samo obliviona miało nie być na ps3 i psp,a jakiekolwiek pogłoski o knights of the nine były po dniu zdementowane przez bethesdę,więc może jednak będzie na PC
Er_WolvEr
11 10 2006, 16:27
QUOTE(Pyton @ 11 10 2006, 16:25)

Emg sorrki, ale po pierwsze ma odpowiedz była podana zanim przeczytałem Twego newsa ( a kilka minut przedtem ogląłem nowości PS3 i jeszcze nie było Tejże informacji). Niestety nie jestem jasnowidzem, nie widzę postów któe są dopiero w trakcie tworzenia
A do tego już sam nie wiem co o Tym myśleć, w podanym newsie z PS3land piszą o exclusive'ności, a już w wywiadzie przez Ciebie podanym wyczytałem to na 2giej stronie:
,,IGN: Will the Knights of the Nine quests eventually become available for X360 and PC players of Oblivion, or are they exclusively PS3's?
Howard: We always aim to have all our content available across all platforms, so that is our goal."
Nawzajem sobie zaprzeczają, jeżeli się nie myle
na ign sa obrazki w dobrej jakosci , hmm i nie wiem jak dla mnie troszke gorzej to wyglada niz na 360 , poziom sredniego pc , obym sie mylil...
czy bedzie exclusive na ps3 czy tez nie zapewne dowiemy sie na dniach i ja zas mam nadzieje ze niebedzie tego dodatku na pc i x360 z racji tego ze zamierzam zakupic soniaka dla tego tytułu
Ryo-San
11 10 2006, 22:30
QUOTE(Pyton @ 11 10 2006, 23:21)

ja zas mam nadzieje ze niebedzie tego dodatku na pc i x360 z racji tego ze zamierzam zakupic soniaka dla tego tytułu

ale co ma piernik do wiatraka - nie rozumiem...nie chcesz zeby PC i 360 nie otrzymaly dodatki bo kupujesz Soniaka dla tej gry - twoje zdanie nie ma logicznego sensu
QUOTE(Ryo-San @ 11 10 2006, 23:30)

QUOTE(Pyton @ 11 10 2006, 23:21)

ja zas mam nadzieje ze niebedzie tego dodatku na pc i x360 z racji tego ze zamierzam zakupic soniaka dla tego tytułu

ale co ma piernik do wiatraka - nie rozumiem...nie chcesz zeby PC i 360 nie otrzymaly dodatki bo kupujesz Soniaka dla tej gry - twoje zdanie nie ma logicznego sensu
owszem ma poniewaz soniak wyjdzie u nas gdzies w marcu a giera ma byc dostepna na premiere(17 listopad) i zapewne zaraz potem rzuca ja na pc i xbox360 wiec logiczne jest ze zakupłbym ja na jedna z tych dówch(pc,x360 bo po co czekac

)zreszta to jest moje zdanie i moje potrzeby
i miałem rację,dodatek knights of the nine nie jest exclusivem na ps3 i wyjdzie też na pc i x360.jak ktoś twierdzi,że tylko "miałem nadzieję" to niech spojrzy na post nr 12
Er_WolvEr
12 10 2006, 16:15
QUOTE(Bobs @ 12 10 2006, 14:16)

i miałem rację,dodatek knights of the nine nie jest exclusivem na ps3 i wyjdzie też na pc i x360.
Po pierwsze pisaleś tylko, że masz nadzieje. A do tego qruca przestań pierdoły gadać. Twa wypowiedz nie wprowadza nic do tematu, odpowiadasz, jak byś byl małym dzieckiem cieszącym sie nie mającej żadnej wagi informacji. Cobraz bardziej utwiedzam sie w przekoanniu, że lubujesz sięw spamowaniu.
sorry za spam i offtop
ale link zostawie,bo przydatny,ok??
link:
unofficial elder scrolls pages.jak kogoś ciekawi tematyka elder scrolls'a to
niech zajrzy na stronkę.na stronie jest wiele ciekawych informacji,w tym info o wersji na ps3.
Ale wy macie problemy .. przeciez wiadomo ze i tak ta gra bedzie wypasiona. Wiec co za roznica czy cos dodadza czy tez nie.. Jak ktos gral juz na PC albo na XO to jej nie kupi a jak ktos nie gral to bedzie sie zagrywal po uszy.
Puste dyskusje.. i te newsy typu "nie taki fajny jak go maluja" .. lol Wszyscy na punkcie grafiki juz widze niezle zeswirowali
Trzcina
13 10 2006, 08:54
Bobs, ja cie ostrzegalem juz w temacie o Asassins Creedm, abys swoje PROBLEMY, zalawial na pemkach a nie na forum wlasciwym.
Czy ty to rozumiesz? Czy moze mam ci to drukowanymi literami napisac i ze spacjami?? OK.. Z A L A T W I A J S W O J E P R O B L E M Y N A P E M K A C H. Proste? Proste... jesli jeszcze raz zrobisz inaczej to zalapiesz warna.
Po drugie El Volver, MIAL racje, twoja ywpowiedz o dodatku nie wnosi NIC. Jesli chcesz sie pochwalic jaki z ciebie dobry prorok, to lepiej napisz w hyde parku swoje przewidywania numerow w totku, wierz mi na pewno zdobedziesz wieksza popularnosc, no i szacunek (o ile podasz dobre cyfry). A le zbydnych komentarzy i nic nie wnoszoacych 'jednolinijkowcow' nikt tutaj nie potrzebuje.
I nie zaslaniaj sie zalosnymi wypowiedziami w stylu 'forum jest od komentowania' dlatego, ze forum owszem jest od komentowania, ale jest pewien regulamin ktory nakresla w jaki sposob moze i powinno sie to odbywac, oraz w jaki sposob nie moze i nie powinno.
Juz drugi raz musze pisac offtopy przez ciebie, naprawde prosze zebym nie musial robi tego kolejny raz...
jasiumaster
14 10 2006, 09:56
red2000
14 10 2006, 12:24
a myslalem ze exclusive na ps3 zostanie tylko na ps3 a szkoda :>
Dlaczego szkoda?
Zalujesz innym graczom dobrej zabawy?
red2000
15 10 2006, 09:06
tak,jestem zatwardzialym fanboyem sony i nie moge zniesc tego ze na inne konsole tez bedzie ten dodatek :>
ale to by była dla bethesdy utrata fanów grających na innym sprzęcie.
zresztą ten dodatek będzie najprawdopodobniej płatny w wersjach pc i x360,
więc posiadacze ps trójek będą mieć lepiej.
Screeny z Obliviona w wersji na Ps3
kliknijedit: szalone posty.. same wskakuja w odpowiednie działy:p
Zeusek666
16 01 2007, 21:05
QUOTE(Gemi @ 12 10 2006, 18:57)

Ale wy macie problemy .. przeciez wiadomo ze i tak ta gra bedzie wypasiona. Wiec co za roznica czy cos dodadza czy tez nie.. Jak ktos gral juz na PC albo na XO to jej nie kupi a jak ktos nie gral to bedzie sie zagrywal po uszy.
Puste dyskusje.. i te newsy typu "nie taki fajny jak go maluja" .. lol Wszyscy na punkcie grafiki juz widze niezle zeswirowali
No wlasnie nie bylbym tego tak pewny.
Sam mam Obka w wersji PC, ale powaznie zastanawiam sie czy nie zakupic wersji na konsole.
Wkoncu na kompie gram na medium, czasem zdarzaja sie malutkie przycinki i sterowanie padem to wkoncu cos innego niz klawiatura i mysz.
Pieniedzmi nie(pipi), ale chetnie zagralbym sobie w to lezac w cieplym lozku, ogladajac przepiekne widoki w najwyzszych detalach.
hmm niegrałem w obliviona takze mam pytanko do tych co grali

czy widac jakies róznice w grafie po tych screenach na ps3??
Zeusek666
16 01 2007, 21:59
QUOTE(Pyton @ 16 01 2007, 21:48)

hmm niegrałem w obliviona takze mam pytanko do tych co grali

czy widac jakies róznice w grafie po tych screenach na ps3??

Mialem o tym nie pisac, ale te screeny nie pokazuja za dobra jakosc
Szczerze powiedziawszy to tego nie rozumiem.
W oddali widac np jakby nie wszystkie textury sie wgraly.
tragicznie wygląda... Oby tak końcowa wersja nie prezentowała się. No nic, trzeba czekać aż wyjdzie czekać na różne porównania do wersji x360 i pc. (gamespot na bank taki zrobi)
Trzcina
16 01 2007, 22:41
Roznic nie widac prawie wcale... Najewiekszym mankamanetem graficznym na ktory narzekalem przy okazji wersji na x360 byly mega ubogie tla... Na ktore nie wiedziec czemu nie nalozono zadnych sensownie wygladajacych tekstur. Efekt ten mozna bylo na PC zniwelowac do minimum, zreszta dawalem swojego czasu screeny do zmodowanego Obka.
Jednym slowem jest lipa, w rok po premierze dostajemy prawie indetycznie wygladajaca gre, z tymi samymi bledami. Szkoda... Ale to i tak w sumie malo wazne. Samej tresci by nie zmienili, a ta gra zamiast przykuwac na 500 godzin, po 70 nudzi i nuzy.
Gin gro! ;]
Er_WolvEr
16 01 2007, 22:53
;/ Pamiętam jak czytałem gdzieś info, iż Oblivion na PS3 miał mieć zupełnie popodmieniane textury (dałbym se paznokcia uciąć, że gdzies takei głosy były), jeżeli teraz okaże sie to nieprawdą - to trudno. Ważne by nie było długiego czasu wczytywania nowych terenów ( o to sie szczególnei boje).
Trzcina
16 01 2007, 22:55
W oblivionie nie ma wczytywania terenow. Tzn sa, ale tylko przy wejsciu/wyjsciu z domow/dungeonow. Na otwartej przestrzeni gra streamuje z plyty dane i doczytuje w locie.
Mankamentem wersji na X360 byly chwilowe przyciecia w trakcie doczytywania, mam nadizeje ze chociaz to wyeliminuja poprzez HDD zainstowalny wyjsciowo w kazdej PS3.
Co do podmiany tekstur... no coz, najwyrazniej nie czuli potrzeby ;P Albo te screeny nie sa koncowymi, albo bog raczy wiedziec co jeszcze.
Nie wiem jak się będzie prezentowała wersja końcowa, mam nadzieję że nie jak na tych screenach bo to wygląda tragicznie (nawet porównując do odpalonego na moim dosyć słabym kompie Obliviona). Tak poza tym to te screeny mają już kilka miesięcy , teraz są poprostu w nieco wyższej rozdziałce.
Dwa Obliviony w cenie jednego
http://www.gameonly.pl/newsy/10886Oblivion in 1080p?!?!In IGNs "The PS3 Games of Winter 2007", they state that "One of the biggest, most ambitious role-playing games of the year comes to the PlayStation 3 with full 1080p HD support and the all-new sidequest, "Knights of the Nine.""
http://ps3.ign.com/articles/755/755571p1.html
Dobre wiadomosc, IGN testował wersje na PS3.
http://ps3.ign.com/articles/762/762108p1.html As a result, screens from the PS3 version should approach those from high end PCs running Oblivion.
-min. szybsze loadingi czy lepsze tekstury
QUOTE(YETI @ 7 02 2007, 09:29)

http://ps3.ign.com/articles/762/762108p1.html As a result, screens from the PS3 version should approach those from high end PCs running Oblivion.

A jednak jak widać da się zrobić ładniejszą, płynniejszą i szybszą konwersje z X360 na PS3. Na innym forum już rozgorzała dyskusja i fani X'a są mocno przekonani że odpowiedni patch poprawi im grafike w Oblivione (nikt nie wie jak ale tak będzie i koniec hehe). Myśle że to dobra wiadomość że PS3 jest na tyle moce że w tak zadowalający sposób pociągnie port z innej konsoli.
Mastah27
7 02 2007, 12:21

Trzeba też wspomnieć o tym, że na płycie z grą znajdzie się jedynie dodatek Knights of the Nine. Pozostałe 8 dodatków być może będzie można kiedyś ściągnąć z PS Store.
QUOTE(GMB @ 7 02 2007, 12:08)

A jednak jak widać da się zrobić ładniejszą, płynniejszą i szybszą konwersje z X360 na PS3. Na innym forum już rozgorzała dyskusja i fani X'a są mocno przekonani że odpowiedni patch poprawi im grafike w Oblivione (nikt nie wie jak ale tak będzie i koniec hehe). Myśle że to dobra wiadomość że PS3 jest na tyle moce że w tak zadowalający sposób pociągnie port z innej konsoli.
No i informacje mówiąc o trudności w przenoszeniu gier na PS3 z XO można se wsadzić głęboko w D.
Mastah a nie jest tak ze wszystkie dodatki beda od razu? Tak mi sie wydawalo do tej pory. Czyzby bylo jakos inaczej? Jakis link? ;p
Mastah27
7 02 2007, 14:30
CYTAT(YETI @ 7 02 2007, 09:29)

CYTAT
Apart from the initial scale of Oblivion, which was simply huge, Bethesda Game Studios augmented the adventure with eight downloadable plug-in features. Items like the Horse Armor download seemed much more of a minor adjustment than a significant addition to the gameplay. Others like the Orrery or Mehrunes' Razor provided separate locations for players to battle through, collecting experience and valuable items. Unlike the PC and 360 versions, the PS3 edition will not feature all eight of the currently available plug-ins for the game. They may find their way to the PlayStation Store at some point in time in the future, but they will not be added into the version as a "PS3 Collector's Edition" or a special copy of Oblivion. Instead, the title will only include the recently released Knights of the Nine side quest, as you attempt to recover lost artifacts of the Divine Crusader and restore glory to the order of warriors.
Knights of the Nine to najwiekszy z dodatkow do tej pory, reszta to byla zabawa na tak krotki czas, ze w sumie nie ma czego zalowac

zreszta mozna byc pewnym ze bedzie je mozna dokupic, trudno zeby Bethesda nie skorzystala z okazji zarobku na juz istniejacym contentcie
hmm dawno tu niezagladalem i widze ze bledne bylo myslenie o wypluciu gorszego obliviona co do wersji na x360 oraz pc a tu jednak bedzie na odwrot
Nie czytałem dokładnie ale wygląda na to że plotki o nieszczęsnej zbori i braku pamięci w PS3 dla Obliviona zostały zdementowane:
http://ps3.ign.com/articles/762/762882p1.html
Po czesci tak.
There were two specific reasons behind why items like the Orrery and Mehrunes's Razor will not be included within the PS3 version of the game. First of all, there was a concern about the balancing of the game and initially giving players access to a thieves den or a wizard's tower immediately at the start of the game. "There was no good way to incorporate these features into the game as soon as it started because it didn't make sense," Hines said
Te oddatki bedzie mozna sciagnac zaraz po pojawieniu sie gry... wiadomo kasa

However, certain optimizations that take advantage of the system's hardware will remain exclusive to the PS3 version of the game.
A propos jakis tam ograniczen ps3 jak to gosciu okreslil "
According to Hines, nothing could be farther from the truth"
Czyli z PS3 wszystko jest wporzadku jakby ktos sie martwil ;P
QUOTE(the_m @ 9 02 2007, 13:59)

However, certain optimizations that take advantage of the system's hardware will remain exclusive to the PS3 version of the game.
Czyli jeżeli dobrze zrozumiałem TESIV:O na PS3 będzie lepsze graficznie.
QUOTE(McDrive @ 9 02 2007, 20:21)

QUOTE(the_m @ 9 02 2007, 13:59)

Czyli jeżeli dobrze zrozumiałem TESIV:O na PS3 będzie lepsze graficznie.
nie bedzie tylko juz jest, przeczytaj zapowiedz na ign.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.