Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Człowiek z Blizną - wrażenia z gry
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Games
popiol
Yoo Man. Jako, że już większość wiary, która miała w planie ściągnąć tą pozycję to już ściągła. Więc proszę abyście wypowiadali się na temat tej gry. Może ja zacznę. Gra jest nawet fajna, ale bez rewelacji, bliżej jej do średniego tytułu. Największym mankamentem gry jest oprawa graficzna, która nie powala, wręcz przeciwnie jak na 2006 r. aż razi w oczy słabymi texturami. Również fatalna optymilizacja kodu gry, jak na taką grafike powinno mi śmigać na max detalach. Ale jest inaczej. Na max detalach w otwartej przestrzeni mam po 10-15 FPS :-( Natomiast w budynkach już jest troche lepiej. Mój confg to: P 4 2.8 GHz, 1 GB RAM, GF 6600 GT. Spełniam maxymalne wymagania gry, tyle że karte mam ciut za słabą bo jest napisane ze ma być minimum 6800 , więc nie duża różnica, bo i to ma 6 z przodu i to... confused.gif A nie ma w opcjach czegoś takiego jak detale: low, medium czy high. Ma ktoś jakiś pomysł co zwiększyć żebym miał wiecej FPS jak poruszam się po mieście ? Gra jak dla mnie jest słabsza od GTA, ale ma kilka fajniejszych rozwiązań w porównaniu do GTA. Pozwólcie, że wymienię kilka. Przedewszystkim dużym plusem jest to, że ciała nie znikają, krew też fajnie sie rozpryskuje po ścianach. Ogólnie gra dość brutalna. Fizyka jazdy autem daje rade. Możliwość "przylepienia" się do ściany i wychylenia w celu zabicia wrogów, czego brakowało w GTA. Auta się rozwalają - model zniszczeń jest podobny do tego z GTA. :-) Podczas jazdy można posluchać sobie kawałków z lat 80. Za dużo jak narazie nie pograłem (doszedłem do tych dilerów, heh długo się z tym meczyłem, myślałem ze ten pasek ma być rowno z tym czarno żóltym paskiem, a to sie okazało, że to ma dojść do samego końca), więc nie mogę się jeszcze wypowiedzieć o innych atutach gry, ale z tego co się orientuje można urzadzać swoją willę i jeszcze coś tam można robić. Jak ktos pograł dłużej to niech się wypowie co gra oferuje. Sterowanie też nie jest najlepsze, tzn. głównie chodzi mi o przypisane klawisze dla danej "akrobacji" (WSAD - jazda autem, Z - spogłądnięcie za siebie podczas jazdy autem, lewy ctrl - kucnięcie, E - wchodzenie, wychodzenia z samochodów, T - dialogi, Enter - "przyklejenie" się do ściany, spacja - strzał, LPM - strzał, PPM - przybliżenie wraz z autocelowaniem, tyle, że jeszcze dodatkowo musimy myszką odpowiednia nacelować by celownik zrobił się czrwony, ŚPM - strzał z granatnika, o ile owa broń go posiada). Mogło by być lepiej, nie próbowałem zmieniać, mam nadzieję, że się da. W tej grze istnieje w ogóle coś takiego jak wyczerpanie się amunicji ? Jak się zmienia broń i podnosi broń przeciwnika ? Ogólnie jak są strzelaniny to gdy wybiega powiedzmy 10 przeciwników to oni praktycznie nie zadadza mi żadnej rany, a ja ich wszystkich wykosze, ale moi ludzie stoją i sie patrzą zamiast pomagac. Inteligencja ich nie stoi na zbyt wysokich poziomie, tak samo jak i poziom trudności, którego zmienić nie można confused.gif Można też pływać, ale nurkowac już się nie da z tego co widziałem. confused.gif Dziś se pływałem i rekin mnie zjadl.. :-D Gra wydaje się być dość rozbudowana, ale jeszcze do tego wszystkiego nie doszedłem, głównie przez to, że nie znam angielskiego, przydałaby mi się PL wersja gry by móc bardziej zagłębić się w niektórych opcjach. Ogólnie gra jest prosta, przynajmniej jak narazie, przejedź z punktu A do punktu B, zabij pare kilo wrogów, ktorzy Cię nie rania itd. Czyli jednym słowem ARCADE. Jutro jeszcze troche w to pogram i zobaczę czy gra jest warta świeczki. :-P Jak mi się jeszcze coś przypomni to dopiszę. Prosze żebyście Wy też wypowiadali się na temat gry, oraz odpowiedzieli na te kilka pytań, które zadałem w treści tej receznji, jeśli oczywiście znacie na nie odpowiedź. :-D Pozdrawiam
stona
QUOTE(popiol @ 8 10 2006, 01:26) *

Mój confg to: P 4 2.8 GHz, 1 GB RAM, GF 6600 GT. Spełniam maxymalne wymagania gry, tyle że karte mam ciut za słabą bo jest napisane ze ma być minimum 6800 , więc nie duża różnica, bo i to ma 6 z przodu i to... confused.gif A nie ma w opcjach czegoś takiego jak detale: low, medium czy high. Ma ktoś jakiś pomysł co zwiększyć żebym miał wiecej FPS jak poruszam się po mieście ?

To tak jakby powiedzieć że nie powinno być różnicy w wydajności między GF7300gs a GF7950 XD Ale rozumiem że to był joke wink.gif Co do zwiększenia wydajności. Nie mam gierki, więc jade na ślepo. Spróbuj poszukać jakiegoś pliku konfiguracyjnego .ini ,tam przeważnie są poukrywane dodatkowe opcje konfiguracyjne, których nie ma w menu. Innego pomysłu nie mam( O/C karty może spróbuj?). Pozdro
signap
w dziale PS2 masz 4 strony o gierke ktora poza grafa i sterowaniem sie nie rozni smile.gif
mario87
gre mam od kilku dni, od razu widać że jest to port z konsol wink.gif sterowanie jest średnie, ale jak się już przyzwyczaimy to możemy normalnie grać smile.gif
rodak
Witam, mam od niedawna tą świetną grę (jestem ogólnie fanem filmu scarface, co widać po avatarze), jednak gdy ją zainstalowałem i chciałem uruchomic, otrzymałem taki bląd:

Czy ktoś wie o co może chodzić? Jak to naprawić? Dodam tylko, że mam zainstalowanego Najnowszego DirectX`a ze strony Microsoftu...
Czekam na pomoc mellow.gif

Pozdrawiam.
stona
jak wyskoczy błąd to naduś guzik PRINTSCREEN , następnie włącz PAINT'a , naduś CTRL+V , wytnij okienko z informacją , zapisz jako nowy plik JPEG i dopiero wtedy zamieść na forum, bo ten screen to masakra i nic na nim nie da się odczytać.
Poza tym powinna być pomoc techniczna, telefon w instrukcji(?)
ako
Wlasnie skonczylem. Swietna gra. Jeszcze tylko gangoli na North Beach wybic , kupic pozostale 7 exotics i chyba 100% smile.gif

Matt3o
Na konsolach gra jest ok! ale w wersji PC-towej dali (pipi) biggrin.gif
Ja grałem w Scarface'a na Ps2-w sumie bardzo fajna gierka,
ale po jakimś czasie staje sie monotonna i nudna.
yasiekk
Pierwsze wrazenie - "ojakur.wapier.dole kto tu kod optymalizowal, ze mi tak sie scina", drugie wrazenie - "calkiem fajna gra", trzecie wrazenie - "nuuudnoo...", czwartego wrazenia nie bylo bo sie odinstalowalo "niechcacy".
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.