Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: szukam dobrego fona do 800zl
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Mobile
7073k
mam na oku 2 fony nokie 6630 i se k750i (i jeszcze nokie 6680 ale ona jest po za zakresem mojego budżetu). jaki telefon jest według was lepszy .a może jakiś inny ??
konstant
Ja ci polecam strone komforum.net
Ps. Bierz 6630.
alienator
poszukaj porownania.
mobile.inspiracja.com na przykład.

Ps. weź k750i ;] wczoraj go dostałem, jest prześliczny
konstant
Ehh jak ja lubie jak ktos poleca np. tel, tylko dlatego ze sam ma identyczny.

6630 to symbian 7.1 = morze mozliwosci, k750i co prawda tez super tel, ale szybko ci sie znudzi.
Tori
Osobiście zastanawiam się nad kupnem N-gage QD, na allegro jest w dość dostępnej cenie. Tym bardziej mam w głowie zakup, bo mój starszy phone po prostu ledwo dyszy. Gry są tanie na aukcjach, a jest parę fajnych tytułów, wartych zagrania.

Jeżeli ktoś ma ten phone, proszę się wypowiedzieć, ew. sprowadzić mnie na dobrą drogę.

Aha, proszę sobie darować texty typu- kup sobie ten telefon, bo ja go mam, bez podania żadnych sensownych argumentów.
Beck
Może interesuje Cie cos takiego http://www.my-xda.com/alreadyHaveII.html
ShtaS
lepiej weź wersję Classic N Gage, ma radio i stereo : )
Labik
mam 6230i
jakies linki do programow, gierek porad? smile.gif

jest elektroniczny kompas na ten telefon?
RabinHawk
Labik:Poszukaj na ngage.pl- tam są linki w dziale programy.
Ja polecam iPAQ3xxx z telefonem, windowsem i bajerami.
siudym
QUOTE(konstant @ 11 10 2006, 15:27) *

Ehh jak ja lubie jak ktos poleca np. tel, tylko dlatego ze sam ma identyczny.

6630 to symbian 7.1 = morze mozliwosci, k750i co prawda tez super tel, ale szybko ci sie znudzi.

6630 to symbian 8.0 Polecam ten telefon, posiada ultra-szybki CPU 220MHz, fenomenalnej jakości player MP3 (jakosc, ze szczena opada).

Bierz 6630 a bedziesz bardzo zadowolony wink.gif
Yacek
Opisz mi ten fenomenalny odtwarzacz mp3 w tym telefonie bo jak czytam takie opinie to daje szanse ludkom, ktorzy je pisza przed zbluzganiem :p
siudym
Jakość. Przeciez nie opowiem ci słowami jaka ona jest...
Jakoś taka, jak w playerach mp3 z wyzszej polki (juz nie wpomne o nieoryginalnych tanich playerach mp3, ktore to nawet do piet nie siegaja jakoscia 6630 - wiem bo mam AKIRE, CREATIVA oraz 6630 - najlepiej gra 6630 (oryginalne sluchawki nokii) smile.gif
Yacek
LOL, i Ty mi dwoma zdaniami argumentujesz jakosc ? :p Raczysz sobie chyba zartowac. Napisz mi ile w ogole ta nokia ma mWatow na wyjsciu, jak to gra na shurach e3 a nie bawisz sie w ulicznego grajko-testera. Pomijam juz fakt, ze sluchawki nokii dodawane do telefonow to totalne (pipi). Nie porownuj odtwarzania mp3 w nokii do playerow mp3 "z wyzszej polki" (jakie to playery ?) bo jedyna dotad porzadna obsluga mp3 w telefonie to SonyEriccson W810 na przyklad. Zrozum, ze mp3 w telefonie nie ma porownania do normalnych, dobrych playerkow. Sprecyzuj ile testowales ta nokie, na jakich sluchawach, na jakiej muzyce, w jakich warunkach bo piszac o jakosci i wymieniajac mi mp3 playery typu akira, creative, standardowe sluchawki udowadniasz tylko, ze o jakosci to ty nie masz pojecia w ogole.

Jakosc da sie opisac slowami, robia to ludzie znajacy sie na rzeczy i o dziwo nawet to sie sprawdza:
http://www.audiostereo.pl/forum_wpisy.html...22202&p=1#k

Przestrzegam kazdego kto czyta ten temat z mysla o zakupie telefonu do mp3 - jak komus zalezy na dobrej obsludze empetrojek oraz dobrych wrazeniach odsluchowych to niech inwestuje w telefony Sony (mimo, ze strasznie tych telefonow nie lubie), a jak chce miec jakies tam mp3 w telefonie ktore tylko cos tam graja to niech wybierze inny telefon. Bez znaczenia. Ktos kto pisze, ze w telefonie jest fenomenalny odtwarzacz mp3 jest niepowazny.
siudym
Czlowieku ja nie mam studia testowego w domu... Sluchawki sa bardzo dobre, niskie i wysokie tony graja swietnie. Sam mam w domu kilka sluchawek sony/panasonica i te Creative z MP3 playera i wszystkie graja slabiej niz nokia 6630 z org. sluchawkami. Tyle.

Muzyki sluchalem na W810 kumpla i roznicy w 6630 nie slyszalem.

ps. a Pan madrala sluchal mp3 w zyciu na 6630? Czy tylko wie juz z GORY co jest najlepsze... wacko.gif
Yacek
Pan madrala przesluchal troche muzyki na sprzecie bardziej high endowym niz playerek mp3 wmontowany w kmorke na bardziej high endowych sluchawkach niz standardowe pchelki z zestawu tak wiec moge co nie co powiedziec na ten temat. Nie podajesz zadnych argumentow wiec sie czepiam, widac, ze sie na tym nie znasz i proboje Ci udowodnic, ze nie masz racji ale albo jestes gosciem ktory wie swoje i nic juz nie da sie poradzic albo tym co potrafi przyznac sie do bledu. Nie potrafisz odpowiedziec na moje pytania, nie sadze, ze w ogole zastanowiles sie nad postem ktory popelnilem. Upierasz sie przy tym, ze sluchawki standardowe sa bardzo dobre, bez zadnych argumentow, testowales je z jakimis, porownywales ? Sa tak dobre jak Koss Porta pro, Senki MX500 ? Seny PX90 ? Nie opisales jak graja, gdzie jest roznica, napisales, ze sa dobre i ch uj. No sorry ale z takimi recenzjami to nawet w cyrku kariery nie zrobisz.
siudym
Napisalem tylko "bardzo dobre mp3".... A tu prosze od razu atak....
Przyznac sie do bledu? Ja wiem swoje? biggrin.gif biggrin.gif Sam stworzyles z tego tematu problem, a teraz piszesz jakies dziwne rzeczy....

W czym nie mam racji? Ze 6630 nie ma dobrego mp3? Bo tylko "tyle napisalem" smile.gif A Ty mi tu wyklady o muzyce robisz...

6630 ma bardzo dobre mp3 - Tyle ....

W PC mam Sound Blastera Live! 1024 i dla mnie to super jakosc jest, a to ze jaki SB-FX jest lepszy to co mnie to interesuje? biggrin.gif Jestem zwyklym userem mp3 (jak 90% innych osob na forum) a nie melomanem-maniakiem, ktory wglebia sie w najdrobniejsze detale...)

Wyklady to sobie rob na uniwesytecie albo na forum muzycznym, a nie w temacie gdzie chlopak pyta o telefon do 800zł, a ja mu pisze "Kup 6630 bo ma symbian 8.0 procek 220Mhz i bardzo dobre mp3 jak na telefon i tansze playery mp3 - TANSZE do 300zł a nie do kilku tysiecy jak pewnie Ty uwazasz biggrin.gif
Yacek
Sorry, ale dopiero teraz piszesz, ze ten telefon ma mp3 dobry jak na telefon wlasnie, teraz dopiero piszesz o jakichs tanich playerkach do 300zl. Dalej mp3 jest FENOMENALNE jak na telefon komorkowy ? czepiam sie bo o ile w temacie i sluchawkach tocza sie szczegolowe dyskusje odnosnie sprzetu tak tutaj rzucasz jakims dziwnym i niepoprawnym haslem odnosnie funkcji w telefonie ktora jest srednia notabene. Jakbys sie orientowal i czytal esty oraz recenzje to bys nigdy tego nie napisal, i dlatego sie spnam bo wprowadzasz goscia w blad. Dla mnie koniec dyskusji, nie mam zamiaru odpowiadac na kolejnego posta, wiem przynajmniej, ze nie znasz sie.

siudym
ps. "dobre, bardzo dobre, srednie, fenomenelne" - polecam ci posluchac 6630 a dopiero potem pisac, ze WIESZ WSZYSTKO ok?

Kilka utworkow dawalem posluchac znajomym i zawsze komentowali: "jaki czysty, miekki i przyjemny dzwiek" i zawsze mowili, ze lepszego mp3 nie slyszeli - Nie wiem jak to sie przeklada na TWOJ jezyk melomana... (A czy oni sluchali mp3 na pc, dvd, starej nokii, mp3 za 400zł czy za 100zł to nie wiem...)

Jak z konsolami: Mam ps2/xbox i sobie odpalam gre - gram, jest przyjemnie i to jest wazne. I nie bede dyskutowal np. z pecetowcem-maniakiem o ilosc polygonow, FAAA, Mip-mapping, pop-up, filtrowanie anizo, jaka rozdzialka, czy jest bump-mapping czy normal-mapping, czy jest 30,40, 50 czy 200fps, czy mam 50/60 czy 100Hz, czy dzwiek jest stereo, czy dolby, czy 5:1 czy 7:1... itd itd... wacko.gif
Burth
ja polecam htc spv c600 z windowsem mobile na pokladzie, genialny fonik
lavatekk
6630/6680 to w tej chwili najciekawszy telefon do grania, działa na nim około 90% tytułów z n-gage, jedyny problem to sterowanie, ale takie hity jak obydwie części pathway to glory czy asphalt urban skończyłem właśnie na 6630, oprócz tego możemy na nim pograć w multum gier java i coraz więcej dobrych pozycji symbianowych
marcin_N
Nokia 6600 jest jeszcze dobra do grania i można ją dostać ~400 zł, a więc jest tańsza.
LegionPolski
QUOTE(siudym @ 8 12 2006, 16:41) *

"jaki czysty, miekki i przyjemny dzwiek" i zawsze mowili, ze lepszego mp3 nie slyszeli

mialem okazje sluchac mp3 na tej nokii [mam uprzedzenie do tej firmy, ale ocenie na max obiektywnie...]

A WIĘC - czysty, miękki i przyjemny dźwięk masz w moim [pewnie kilka razy tańszym] maleńkim k510i nawet - czysty dźwięk to standard chyba, co nie?
lepszego mp3 nie słyszeli? widać znajomi znają się tak jak Ty - gó,wno wiedzą... nie widze rewelacji w playerze mp3 w tej nokii i jezeli Ty nie widziales roznicy z w810i to gz... a zresztą, jeżeli Ty nazywasz Creative odtwarzaczami z górnej półki to stfu w tym temacie bo nie wiesz co mówisz...
raven_raven
Nokia 6020... fajny fon i jeszcze Ci zostanie sianka rolleyes.gif .
szeni
Stary dałbyś już spokój z tą 6020, przecież ona jest do... kitu
Yacek
Gosc ma racje, to fajny fon. Kupilem go mamie zeby pisala smsy i sobie dzwonila, czasami podesle jej fotke bluetoothem.

I to wszystko do czego on sie nadaje :p

Ja kupilem ostatnio Nokie E50, co prawda nie za ~800zl ale za tyle mozna ja wyrwac na allegro. I powiem szczerze, jako pierwszy moj fon z Symbianem to jestem naprawde pod wrazeniem. Odtwarzacze filmow, mp3 playery, mam wgrane office'a w ktorym moge pisac a nie tylko przegladac, i jeszcze inne bajerki. Jezeli nie ma czegos wbudowanego to mozna sobie to zainstalowac. Jestem naprawde z niego zadowolony. W przyszlosci zrobie maly test sluchania mp3 na tym, ale to jak zaopatrze sie w adapter i jakies fajniejsze sluchawki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.