mam na oku 2 fony nokie 6630 i se k750i (i jeszcze nokie 6680 ale ona jest po za zakresem mojego budżetu). jaki telefon jest według was lepszy .a może jakiś inny ??
konstant
11 10 2006, 11:29
Ja ci polecam strone komforum.net
Ps. Bierz 6630.
alienator
11 10 2006, 12:27
poszukaj porownania.
mobile.inspiracja.com na przykład.
Ps. weź k750i ;] wczoraj go dostałem, jest prześliczny
konstant
11 10 2006, 13:27
Ehh jak ja lubie jak ktos poleca np. tel, tylko dlatego ze sam ma identyczny.
6630 to symbian 7.1 = morze mozliwosci, k750i co prawda tez super tel, ale szybko ci sie znudzi.
Osobiście zastanawiam się nad kupnem N-gage QD, na allegro jest w dość dostępnej cenie. Tym bardziej mam w głowie zakup, bo mój starszy phone po prostu ledwo dyszy. Gry są tanie na aukcjach, a jest parę fajnych tytułów, wartych zagrania.
Jeżeli ktoś ma ten phone, proszę się wypowiedzieć, ew. sprowadzić mnie na dobrą drogę.
Aha, proszę sobie darować texty typu- kup sobie ten telefon, bo ja go mam, bez podania żadnych sensownych argumentów.
lepiej weź wersję Classic N Gage, ma radio i stereo : )
mam 6230i
jakies linki do programow, gierek porad?

jest elektroniczny kompas na ten telefon?
RabinHawk
12 11 2006, 00:47
Labik:Poszukaj na ngage.pl- tam są linki w dziale programy.
Ja polecam iPAQ3xxx z telefonem, windowsem i bajerami.
QUOTE(konstant @ 11 10 2006, 15:27)

Ehh jak ja lubie jak ktos poleca np. tel, tylko dlatego ze sam ma identyczny.
6630 to symbian 7.1 = morze mozliwosci, k750i co prawda tez super tel, ale szybko ci sie znudzi.
6630 to symbian 8.0 Polecam ten telefon, posiada ultra-szybki CPU 220MHz, fenomenalnej jakości player MP3 (jakosc, ze szczena opada).
Bierz 6630 a bedziesz bardzo zadowolony
Opisz mi ten fenomenalny odtwarzacz mp3 w tym telefonie bo jak czytam takie opinie to daje szanse ludkom, ktorzy je pisza przed zbluzganiem :p
Jakość. Przeciez nie opowiem ci słowami jaka ona jest...
Jakoś taka, jak w playerach mp3 z wyzszej polki (juz nie wpomne o nieoryginalnych tanich playerach mp3, ktore to nawet do piet nie siegaja jakoscia 6630 - wiem bo mam AKIRE, CREATIVA oraz 6630 - najlepiej gra 6630 (oryginalne sluchawki nokii)
LOL, i Ty mi dwoma zdaniami argumentujesz jakosc ? :p Raczysz sobie chyba zartowac. Napisz mi ile w ogole ta nokia ma mWatow na wyjsciu, jak to gra na shurach e3 a nie bawisz sie w ulicznego grajko-testera. Pomijam juz fakt, ze sluchawki nokii dodawane do telefonow to totalne (pipi). Nie porownuj odtwarzania mp3 w nokii do playerow mp3 "z wyzszej polki" (jakie to playery ?) bo jedyna dotad porzadna obsluga mp3 w telefonie to SonyEriccson W810 na przyklad. Zrozum, ze mp3 w telefonie nie ma porownania do normalnych, dobrych playerkow. Sprecyzuj ile testowales ta nokie, na jakich sluchawach, na jakiej muzyce, w jakich warunkach bo piszac o jakosci i wymieniajac mi mp3 playery typu akira, creative, standardowe sluchawki udowadniasz tylko, ze o jakosci to ty nie masz pojecia w ogole.
Jakosc da sie opisac slowami, robia to ludzie znajacy sie na rzeczy i o dziwo nawet to sie sprawdza:
http://www.audiostereo.pl/forum_wpisy.html...22202&p=1#kPrzestrzegam kazdego kto czyta ten temat z mysla o zakupie telefonu do mp3 - jak komus zalezy na dobrej obsludze empetrojek oraz dobrych wrazeniach odsluchowych to niech inwestuje w telefony Sony (mimo, ze strasznie tych telefonow nie lubie), a jak chce miec jakies tam mp3 w telefonie ktore tylko cos tam graja to niech wybierze inny telefon. Bez znaczenia. Ktos kto pisze, ze w telefonie jest fenomenalny odtwarzacz mp3 jest niepowazny.
Czlowieku ja nie mam studia testowego w domu... Sluchawki sa bardzo dobre, niskie i wysokie tony graja swietnie. Sam mam w domu kilka sluchawek sony/panasonica i te Creative z MP3 playera i wszystkie graja slabiej niz nokia 6630 z org. sluchawkami. Tyle.
Muzyki sluchalem na W810 kumpla i roznicy w 6630 nie slyszalem.
ps. a Pan madrala sluchal mp3 w zyciu na 6630? Czy tylko wie juz z GORY co jest najlepsze...
Pan madrala przesluchal troche muzyki na sprzecie bardziej high endowym niz playerek mp3 wmontowany w kmorke na bardziej high endowych sluchawkach niz standardowe pchelki z zestawu tak wiec moge co nie co powiedziec na ten temat. Nie podajesz zadnych argumentow wiec sie czepiam, widac, ze sie na tym nie znasz i proboje Ci udowodnic, ze nie masz racji ale albo jestes gosciem ktory wie swoje i nic juz nie da sie poradzic albo tym co potrafi przyznac sie do bledu. Nie potrafisz odpowiedziec na moje pytania, nie sadze, ze w ogole zastanowiles sie nad postem ktory popelnilem. Upierasz sie przy tym, ze sluchawki standardowe sa bardzo dobre, bez zadnych argumentow, testowales je z jakimis, porownywales ? Sa tak dobre jak Koss Porta pro, Senki MX500 ? Seny PX90 ? Nie opisales jak graja, gdzie jest roznica, napisales, ze sa dobre i ch uj. No sorry ale z takimi recenzjami to nawet w cyrku kariery nie zrobisz.
Napisalem tylko "bardzo dobre mp3".... A tu prosze od razu atak....
Przyznac sie do bledu? Ja wiem swoje?

Sam stworzyles z tego tematu problem, a teraz piszesz jakies dziwne rzeczy....
W czym nie mam racji? Ze 6630 nie ma dobrego mp3? Bo tylko "tyle napisalem"

A Ty mi tu wyklady o muzyce robisz...
6630 ma bardzo dobre mp3 - Tyle ....
W PC mam Sound Blastera Live! 1024 i dla mnie to super jakosc jest, a to ze jaki SB-FX jest lepszy to co mnie to interesuje?

Jestem zwyklym userem mp3 (jak 90% innych osob na forum) a nie melomanem-maniakiem, ktory wglebia sie w najdrobniejsze detale...)
Wyklady to sobie rob na uniwesytecie albo na forum muzycznym, a nie w temacie gdzie chlopak pyta o telefon do 800zł, a ja mu pisze "Kup 6630 bo ma symbian 8.0 procek 220Mhz i bardzo dobre mp3 jak na telefon i tansze playery mp3 - TANSZE do 300zł a nie do kilku tysiecy jak pewnie Ty uwazasz
Sorry, ale dopiero teraz piszesz, ze ten telefon ma mp3 dobry jak na telefon wlasnie, teraz dopiero piszesz o jakichs tanich playerkach do 300zl. Dalej mp3 jest FENOMENALNE jak na telefon komorkowy ? czepiam sie bo o ile w temacie i sluchawkach tocza sie szczegolowe dyskusje odnosnie sprzetu tak tutaj rzucasz jakims dziwnym i niepoprawnym haslem odnosnie funkcji w telefonie ktora jest srednia notabene. Jakbys sie orientowal i czytal esty oraz recenzje to bys nigdy tego nie napisal, i dlatego sie spnam bo wprowadzasz goscia w blad. Dla mnie koniec dyskusji, nie mam zamiaru odpowiadac na kolejnego posta, wiem przynajmniej, ze nie znasz sie.
ps. "dobre, bardzo dobre, srednie, fenomenelne" - polecam ci posluchac 6630 a dopiero potem pisac, ze WIESZ WSZYSTKO ok?
Kilka utworkow dawalem posluchac znajomym i zawsze komentowali: "jaki czysty, miekki i przyjemny dzwiek" i zawsze mowili, ze lepszego mp3 nie slyszeli - Nie wiem jak to sie przeklada na TWOJ jezyk melomana... (A czy oni sluchali mp3 na pc, dvd, starej nokii, mp3 za 400zł czy za 100zł to nie wiem...)
Jak z konsolami: Mam ps2/xbox i sobie odpalam gre - gram, jest przyjemnie i to jest wazne. I nie bede dyskutowal np. z pecetowcem-maniakiem o ilosc polygonow, FAAA, Mip-mapping, pop-up, filtrowanie anizo, jaka rozdzialka, czy jest bump-mapping czy normal-mapping, czy jest 30,40, 50 czy 200fps, czy mam 50/60 czy 100Hz, czy dzwiek jest stereo, czy dolby, czy 5:1 czy 7:1... itd itd...
ja polecam htc spv c600 z windowsem mobile na pokladzie, genialny fonik
lavatekk
23 12 2006, 20:17
6630/6680 to w tej chwili najciekawszy telefon do grania, działa na nim około 90% tytułów z n-gage, jedyny problem to sterowanie, ale takie hity jak obydwie części pathway to glory czy asphalt urban skończyłem właśnie na 6630, oprócz tego możemy na nim pograć w multum gier java i coraz więcej dobrych pozycji symbianowych
marcin_N
30 12 2006, 12:17
Nokia 6600 jest jeszcze dobra do grania i można ją dostać ~400 zł, a więc jest tańsza.
LegionPolski
29 01 2007, 15:19
QUOTE(siudym @ 8 12 2006, 16:41)

"jaki czysty, miekki i przyjemny dzwiek" i zawsze mowili, ze lepszego mp3 nie slyszeli
mialem okazje sluchac mp3 na tej nokii [mam uprzedzenie do tej firmy, ale ocenie na max obiektywnie...]
A WIĘC - czysty, miękki i przyjemny dźwięk masz w moim [pewnie kilka razy tańszym] maleńkim k510i nawet - czysty dźwięk to standard chyba, co nie?
lepszego mp3 nie słyszeli? widać znajomi znają się tak jak Ty - gó,wno wiedzą... nie widze rewelacji w playerze mp3 w tej nokii i jezeli Ty nie widziales roznicy z w810i to gz... a zresztą, jeżeli Ty nazywasz Creative odtwarzaczami z górnej półki to stfu w tym temacie bo nie wiesz co mówisz...
raven_raven
29 01 2007, 18:28
Nokia 6020... fajny fon i jeszcze Ci zostanie sianka

.
Stary dałbyś już spokój z tą 6020, przecież ona jest do... kitu
Gosc ma racje, to fajny fon. Kupilem go mamie zeby pisala smsy i sobie dzwonila, czasami podesle jej fotke bluetoothem.
I to wszystko do czego on sie nadaje :p
Ja kupilem ostatnio Nokie E50, co prawda nie za ~800zl ale za tyle mozna ja wyrwac na allegro. I powiem szczerze, jako pierwszy moj fon z Symbianem to jestem naprawde pod wrazeniem. Odtwarzacze filmow, mp3 playery, mam wgrane office'a w ktorym moge pisac a nie tylko przegladac, i jeszcze inne bajerki. Jezeli nie ma czegos wbudowanego to mozna sobie to zainstalowac. Jestem naprawde z niego zadowolony. W przyszlosci zrobie maly test sluchania mp3 na tym, ale to jak zaopatrze sie w adapter i jakies fajniejsze sluchawki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.