Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Swapzilla - powrót
Forum PSX Extreme > Platforma > Pchli targ
Stron: 1, 2
ChillZ
Udalo mi się odpalić nową Swapzillę - w tym momencie działa tylko osobista strona (tzn można tworzyć i zarządzać listy gier na wymiane/poszukiwanych/kolekcji). Plus kilka drobnych bonusów jak np dynamiczne sygnaturki (podstrona "narzędzia"). Chociaż brak głównej strony i innych podstron to w obecnym stanie serwis staje sie powoli znowu przydatny. Kto ma ochotę (szczególnie ze starych użytkowników) może aktualnić swoje listy... Odzyskiwanie konta dla tych co nie pamietaja hasła wkrótce hyh.gif

moje gry na wymiane:
http://www.swapzilla.eu/user/ChillZ/

Zapomnialem usunąć ograniczenie logowania dla nowych użytkowników w ferworze odpalania hyh.gif

Już powinno być ok.

ChillZ
al PeER
Wogole jak to dziala ??
P.S.
[404] File Not Found : Plik nie istnieje
Podany w zapytaniu URL /users/ChillZ/ nie został odnaleziony na tym serwerze.

The requested URL /users/ChillZ/ was not found on this server.

Aha dobra, czaje smile.gif
Trzeba nacisnac na sugnaturke bo link, ktory podales jest zly.
Diabeu
nie idzie wyedytować okna "o mnie",

fajnie że Swapzilla wróciła
ChillZ
QUOTE(Diabeu @ 16 10 2006, 14:00) *

nie idzie wyedytować okna "o mnie",

fajnie że Swapzilla wróciła

Diabeu - dzięki wielkie za info - sprawdzę.

Co do linka to faktycznie powinno być "http://www.swapzilla.eu/user/ChillZ/".

Małe info dla tych którzy zupełnie nie wiedzą o co chodzi (stare info):

Swapzilla jest darmowym serwisem udostępniającym zarejestrowanym użytkownikom szereg usług ułatwiających wymianę gier na wszelakie platformy, wymiane konsol, a takze akcesorii do nich. Swapzilla nie jest prostą tablicą ogloszeń typu "kupię/sprzedam/wymienię" jakich pełno można znaleźć w Internecie. Użytkownicy Swapzilli dostają do rąk potężne narzędzie ułatwiające przeprowadzanie transakcji wymian (i sprzedaży) gier/konsol/akcesorii. Najważniejsze zalety Swapzilli to:

- możliwość tworzenia osobistych list gier/konsol których poszukujemy lub które chcemy mieć.
- zglaszanie transakcji wymiany w serwisie.
- możliwość wystawiania komentarzy osobom z którymi przeprowadziliśmy transakcje wymiany/sprzedaży.
- możliwość skatalogowania własnej kolekcji gier video i pochwalenia sie nią przed innymi.
- dostęp do historii transakcji.
- proste zarządzanie listami, możliwość ich edycji, dodawania zdjęć do opisów itp
Aem
Bardzo dobra sprawa, od dawna czekalem na powrót
ChillZ
A tutaj starzy użytkownicy mogą odzyskać dostęp do swojego konta:

http://www.swapzilla.eu/recover.php
Diabeu
będzie możliwość zmiany nicka?
ChillZ
QUOTE(Diabeu @ 17 10 2006, 08:48) *

będzie możliwość zmiany nicka?

Standardowo nie, ale jak sie "uśmiechniesz" do mnie to da sie zrobić.

ChillZ
Aem
Ale cos nadal nie mozna założyc konta i kilka opcji zwyczajnie nie dziala. Kiedy mozna sie spodziewac 100% dzialającej strony ?
ChillZ
QUOTE(Am @ 19 10 2006, 16:01) *

Ale cos nadal nie mozna założyc konta i kilka opcji zwyczajnie nie dziala. Kiedy mozna sie spodziewac 100% dzialającej strony ?

Konto można założyć, niestety wygląda na to że niektóre darmowe serwery pocztowe traktują powiadomienie ze swapzilli z kodem kontrolnym do konta jako spam (np chyba gazeta.pl (?)). Na razie nie umiem temu zaradzić, jeżeli ktoś założył konto i nie dostał e-maila a nie ma innego konta e-mail niech pisze - podam mu kod aktywujący (kopia e-maila o założeniu konta na razie idzie także do mnie).

Kilka opcji nie działa i będzie działać jak je zrobię (serwis piszę sam w wolnych chwilach i jest darmowy).
Na pewno nie jest to jeszcze funkcjonalność starej swapzilli ale idzie ku lepszemu. hyh.gif
Aem
http://www.swapzilla.eu/reguser.php

Tutaj wywala mi błąd gdy probuje sie rejestrować...

Możesz mnie naprowadzic gdzie sie rejestrowac ? smile.gif
ChillZ
QUOTE(Am @ 20 10 2006, 16:11) *

http://www.swapzilla.eu/reguser.php

Tutaj wywala mi błąd gdy probuje sie rejestrować...

Możesz mnie naprowadzic gdzie sie rejestrowac ? smile.gif

A gdzie znalazłeś takiego linka do rejestracji?

Prawidłowy (jest na stronie głównej serwisu):
http://www.swapzilla.eu/register.php
Aem
Dobra, ważne ze juz moge sie zarejestrowac smile.gif
Aem
Chcialem dodac do 'szukam' gre na DSa... Jednak chyba nie przewidziano tej konsoli. Zowu u mnie jakis blad,czy nie dopatrzenie z Twojej strony, a moze handheldy nie sa uwzgledniane ?
ChillZ
QUOTE(Am @ 28 10 2006, 23:29) *

Chcialem dodac do 'szukam' gre na DSa... Jednak chyba nie przewidziano tej konsoli. Zowu u mnie jakis blad,czy nie dopatrzenie z Twojej strony, a moze handheldy nie sa uwzgledniane ?

podczas dodawania masz sekcje Platforma a tam - pozostałe platformy - Nintendo DS

wszystko jest uwzględnione. Kiedy będzie więcej gier na DS'a wskoczy on automatycznie do zakładki "Popularne platformy"
al PeER
A t o jest tylko polski serwis, tylko dla polakow czy sa tez inni kolesie np. z Ameryki..??
ChillZ
QUOTE(al PeER @ 29 10 2006, 10:14) *

A t o jest tylko polski serwis, tylko dla polakow czy sa tez inni kolesie np. z Ameryki..??

Docelowo ma działać w Europie (domena eu). Kiedy wyjdzie z fazy beta (pewnie na początku 2007) pojawi się kilka wersji językowych (na początek angielski i... czeski smile.gif.
Diabeu
friki, wyedytowałem "O mnie" (wstępnie) - zapisałem, ale i tak nadal widać stary wpis

poprzenosiłem też kilka gier z Kolekcji do "sprzedam/wymienię" i nie zaktualizowało list do końca - tytuły przeniosło ale numeracja została stara
ChillZ
QUOTE(Diabeu @ 2 11 2006, 10:58) *

friki, wyedytowałem "O mnie" (wstępnie) - zapisałem, ale i tak nadal widać stary wpis

poprzenosiłem też kilka gier z Kolekcji do "sprzedam/wymienię" i nie zaktualizowało list do końca - tytuły przeniosło ale numeracja została stara

Co do "O mnie" to przeładuj stronę i powinno się odświeżyć.

Mógłbyś dokładniej napisać o co chodzi z tym nieprawidłowym przenoszeniem - nie za bardzo łapię o co chodzi z tym "numeracja została stara".

UPDATE** OK już widzę o co Ci chodzi (licznik)!

UPDATE2** Powinno już być ok - liczniki się "naprawią" kiedy wyedytujesz dowolny przedmiot.
Diabeu
yup, wsio zaskoczyło
Danilo1972
Mi nie chce działać info "o mnie".
ghost.
O kurcze, nigdy wczesniej nie słyszałem o tym serwisie, ale w tej chwili już się rejestruję smile.gif Świetna inicjatywa smile.gif
Diabeu
QUOTE(Danilo1972 @ 13 11 2006, 11:34) *

jeśli chodzi ci o to że nie widzisz tego co wpisałeś to ctrl+F5 dobrze działa
Danilo1972
QUOTE(Diabeu @ 13 11 2006, 14:36) *

QUOTE(Danilo1972 @ 13 11 2006, 11:34) *

jeśli chodzi ci o to że nie widzisz tego co wpisałeś to ctrl+F5 dobrze działa

Dalej nic nie widać.
ghost.
cośtam jest nie halo z dodawaniem gier do kolekcji... przegladałem sobie liste goer Diabeu'a, a potem kliknąłem na swoją stronę. Chciałem dodać do swojej kolekcji gre - wszystko spoko, dodało się, z tym że nie do mojej listy a do listy Diabeu'a o_O

ChillZ (albo Diabeu), zróbcie coś z tym Final Fantasy X
Diabeu
QUOTE(ghost_spike @ 13 11 2006, 14:03) *

cośtam jest nie halo z dodawaniem gier do kolekcji... przegladałem sobie liste goer Diabeu'a, a potem kliknąłem na swoją stronę. Chciałem dodać do swojej kolekcji gre - wszystko spoko, dodało się, z tym że nie do mojej listy a do listy Diabeu'a o_O

ChillZ (albo Diabeu), zróbcie coś z tym Final Fantasy X

PRZEGIĄŁEŚ!!!!! tongue.gif

już wywaliłem, brrrr
ChillZ
Danilo - poprawiłem bug z ikonką "O mie" - co do tekstu to ja widzę Twoją stronę o mnie. CTRL-F5 powinien jednak pomóc i Tobie (wyedytuj stronę "O mnie" jeszcze raz aby pojawiła się ikonka obok Twojej nazy użytkownika).

Co do okrutnego buga nr 2 to zaraz się wypowiem...
Dr.Czekolada
Głupie pytanie, da sie przenieść wystawione gry ? (ale nie do innej rubryki tylko przesunąć niżej, po prostu DMC2 obok FF X-2 a dalej DMC i DMC3 SE wygląda niezbyt elegancko confused.gif).Aha ChillZ masz tu mój uśmiech -----> biggrin.gif <----- czy teraz moge dostać avatara smile.gif a nie przepraszam tu chodzi o nicka tongue.gif, to jak wstawić avatarka? biggrin.gif.
ChillZ
Ok, wygląda na to że po chwilowych trudnościach namierzyłem przyczyny buga który w pewnych okolicznościach powodował że można było dodawać przedmioty do nie swojej listy! Jeżeli komuś się jeszcze taki trik uda to proszę o info, wogóle będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje o _błędach_ - bardzo mi to pomoże (i Wam też wink.gif.

QUOTE(Dr.Czekolada @ 13 11 2006, 19:57) *

Głupie pytanie, da sie przenieść wystawione gry ? (ale nie do innej rubryki tylko przesunąć niżej, po prostu DMC2 obok FF X-2 a dalej DMC i DMC3 SE wygląda niezbyt elegancko confused.gif).Aha ChillZ masz tu mój uśmiech -----> biggrin.gif <----- czy teraz moge dostać avatara smile.gif a nie przepraszam tu chodzi o nicka tongue.gif, to jak wstawić avatarka? biggrin.gif.

Dr.Czekolada: prawdopodobnie ustawiłeś sortowanie według kolejności dodawania - kliknij na "sortuj według platformy, nazwy" albo "nazwy" i będziesz miał po kolei.

Możliwość dodawania avatarów powinienem udostępnić w tym tygodniu - serwis piszę w zasadzie w wolnym czasie (sam) ale postaram się jak najszybciej uwzględniać Wasze uwagi...

ghost.
ja tylko chciałem powiedzieć że kawał dobrej roboty odwalasz, chillz, za co ci jestem wdzieczny :

czekam na możliwość dodania avatara smile.gif
ChillZ
Dzięki! hyh.gif Ruszam więc podbudowany do boju o avatary ;]
Diabeu
oi, dostałem wiadomość od jednego usera i chciałem przejrzeć jego listy, niestety nie da rady bo jedyna opcja to wysłanie maila, brak jakiegokolwiek skrótu do strony tego kolesia - albo jestem ślepy
krilluch
Swietnie, ze Swapzilla znowu powrocila. Dlugo trzeba bylo czekac, ale dobrze, ze powrocila w ulepszonej formie i wciaz jest aktualizowana. Dobra robota, ChillZ.
ChillZ
QUOTE(Diabeu @ 21 11 2006, 12:17) *

oi, dostałem wiadomość od jednego usera i chciałem przejrzeć jego listy, niestety nie da rady bo jedyna opcja to wysłanie maila, brak jakiegokolwiek skrótu do strony tego kolesia - albo jestem ślepy

Jezeli nie był zalogowany to faktycznie wymaga to poprawki (dodaje do listy "todo" szukanie użytkownika po adresie e-mail). Jeżeli był zalogowany to masz na belce tematu jego nick z linkiem.

ChillZ
Diabeu
nie był zalogowany, jedynie mail widzę
ChillZ
Od wczoraj można dodawać avatary jakby co.
ChillZ
Już wkrótce ponownie będzie można w Swapzilli rejestrować transakcje (co pozwoli użytkownikom wystawiać sobie nawzajem komentarze). Oznacza to również że po testach serwis osiągnie pełną funkcjonalność (oczywiście to nie koniec jego rozwoju). Jezeli ktoś ma nieco czasu i cierpliwości - przydałaby mi się jedna osoba ktora ma troche czasu w weekend i chciałaby potestować część transakcyjną serwisu ze mną (nie przewiduję aby było to czasochłonne zajęcie) - jakby co proszę o kontakt PM.

ChillZ
Bojan_Zaw
na czym by to polegalo to sprawdzanie?
ChillZ
Trzeba będzie odebrać jakieś 10 e-maili w sumie i kliknąć w nich na jeden z linków oraz zgłosić w serwisie z 5 transakcji ze mną (później je usunę). W razie problemów zdać mi raport hyh.gif
Bojan_Zaw
wyglada na latwa robote smile.gif napisz do mnie na gg 1401334
ChillZ
QUOTE(Bojan_Zaw @ 28 01 2007, 18:48) *

wyglada na latwa robote smile.gif napisz do mnie na gg 1401334

Dzięki, jak będę gotowy to się odezwę!
ChillZ
Na razie jeszcze jeden dodatek do Swapzilli na szybko - baza graczy Xbox Live z kilkoma wygodnymi opcjami:

http://www.swapzilla.eu/xbllist.php

Ci którzy mają konto w Swapzilli mogą się tam szybko i przyjemnie dodać odziedzając sekcję "Moja strona - Xbox Live".

_One_
Świetna jest ta stronka biggrin.gif szkoda że tak mało osób jest tam zalogowanych narazie wink.gif
kat_robert
CYTAT(_One_ @ 8 04 2007, 20:41) *
Świetna jest ta stronka biggrin.gif szkoda że tak mało osób jest tam zalogowanych narazie wink.gif

dokladnie
i jak tak zerkam na uzytkownikow to polowa z tego forum
trzeba to rozreklamowac i przedewszystkim cos tam wrzucic do siebie oprocz zarejestrowania sie
http://www.swapzilla.eu/user/kat_robert/
wieczorem albo jutro jak bede mial czas dopisze jeszcze gry na Snesa Psxa i Gba ale to tylko pare sztuk
ChillZ
Z przyjemnoscią informuję iż od dnia wczorajszego w Swapzilli można znowu rejestrować transakcje wymiany i/lub sprzedaży i wystawiać komentarze innym użytkownikom (po zakończeniu transakcji)!

Zapraszam do korzystania z wersji beta serwisu która jednak oferuje pełną funkcjonalność.

Ewentualne bugi prosze zgłaszać do mnie.
Bojan_Zaw
Moglbys ulozyc te listy wymiany na glownej stronie wg. alfabetu? Lekki balagan w tym jest tongue.gif
ChillZ
CYTAT(Bojan_Zaw @ 28 06 2007, 23:08) *
Moglbys ulozyc te listy wymiany na glownej stronie wg. alfabetu? Lekki balagan w tym jest tongue.gif

Może nowa strona list Ci sie spodoba:
http://www.swapzilla.eu/browser.php

hyh.gif
Musiolik
Kiedy dojdzie możliwość wyboru gier z PS3 do kolekcji?
Bojan_Zaw
CYTAT
Może nowa strona list Ci sie spodoba:
http://www.swapzilla.eu/browser.php

hyh.gif

teraz jest gites. ale jest jedno ale tongue.gif Wszystkie platformy według popularności umiesc obok. Taka pustka jest po prawej stronie. Jesli beda te listy obok siebie to bedzie gites elo tongue.gif
.:SiekieR:.
Jestem pełen podziwu...SUPER sprawa ;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.