Dziwne pytanie... Grasz w to, co ci odpowiada, obojętnie, czy to jest jedna bijatyka, czyli kilka. Nie ma za bardzo sensu pytać innych, w co grają, bo każdy ma swoje upodobania - ja na przykład gram/grałem wyłącznie w VF i niczego innego nie dotykałem; co nie znaczy, że się dziwię ludziom, którzy grają w kilka bijatyk. A co "wytrenowania" - przecież nie masz zamiaru grać zawodowo, right? A jeśli chcesz zainstnieć na turniejach, naszych lub zagranicznych, to musisz po prostu poświęcić dużo czasu graniu - a wybór tego, czy będzie to jeden tytuł, czy kilka, zależy od tego, ile masz tego czasu i czy rzeczywiście taka ważna jest dla ciebie gierka wideo...
QUOTE(bob_boss)
Oczywiście wiadomo że lepiej być uniwersalnym...
E? Dlaczego "lepiej być uniwersalnym"? W jakim celu... Nie rozumiem tego stwierdzenia, szczerze mówiąc. Jeśli gram tylko w VF i nic innego mnie nie interesuje, to po co mi uniwersalność? Używam kciuka, palca wskazującego i środkowego do przycisków, a pozostałe dwa nie są mi potrzebne, bo nie gram w bijatyki, które wymagają więcej niż 3 przycisków... Uniwersalność jest przydatna tylko wtedy, kiedy poważniej grasz w kilka gier.