Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Nagrywarka DVD
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Hardware
banny
Witam!

W zwiazku z blizajacymi sie swietami, szukam nowej nagrywarki DVD.
Tylko za bardzo nie moge sie zdecydować, osoba znajaca się na tym sprzecie moglaby mi cos doradzić??
Pzodr.
Dante_Devil
Kupuj Benqa albo Neca
To 2 z najlepszych jesli chodzi o nagrywarki biggrin.gif
stona
Takie pytania lepiej wrzucac do Głownego tematu w Hardware(modernizacja kompa).
Jakuza
Ja mam NEC-a 4571A. Najgorszą wadą jest to że jest strasznie głośny, przy odczytywaniu czegoś w napędzie, przy nagrywaniu jest o wiele cichszy. Pozatym wszystko jest ok wink.gif Nagrywa szybko i porządnie.
il capitano
Dziwne - u mnie nawet nie słychać czy jest coś w napędzie - nagrywarka ma już ponad rok i... działa bez zarzutu mimo, iż jest często używana. happy.gif

atakuj firmę NEC najlepiej z dual layerem (no wiesz, na przyszłość) - nie zawiedziesz się.
banny
oki, dzięki, atakuje taką :
http://www.allegro.pl/item134985643_nec_nd...atis_fv_gw.html

pozdro
Matt3o
Weź Lite-On albo Nec'a
ja mam Lite-On'a to chodzi pięknie ale LG to już tak średnio biggrin.gif
Plextorów już chyba nie robią ale były najlepsze i najdroższe.
Czappi
Polecam NECi. Mam model 3550A od ponad roku i wszystkie płytki wypalił mi elegancko.
neospiderman
A ja tak średnio polecam NECi nagrywają dobrze ale odczyt to mają tragiczny. W porównaniu z moją drugą nagrywarką Lite-Ona, NEC wypada b.słabo.
ShtaS
Mam do wyboru jedną z nagrywarek z poniższej oferty:

http://www.gral.pl/sklep.php?h=5&w=pro...mp;pggrp=nagdvd

którą polecacie i dlaczego.

Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedź. Jest to dla mnie o tyle ważne, że nie kupuje jej dla siebie. Pozdrawiam
Yacek
Do nagrywania: Pioneer DVR-212
Do odczytywania: Samsung 203B
Linek
Tylko daleko uciekaj od Lite-On'ów. Tak, jak początkowo mogą sprawiać wrażenie fajnych, tak po pewnym czasie wszystkie równo padają, poza tym strasznie długo się zastanawiają, zdarza im się zapomnieć rozkręcić płyty i inne takie kwiatki. Znajomy w serwisie pracuje - Lite-Ony się zjawiają najczęściej. Ostatnio też byłem świadkiem ciekawej sztuczki Lite-Ona - otóż wysunął on płytę pod kątem, tak, że przerysował część nadrukowaną po swojej górnej części obudowy, zostawiając piękne rysy. Takim oto sposobem byłem świadkiem śmierci Wiedźmina. Nie wiedziałem, że L-O takie bajery montuje w swoich napędach. Okazało się, że to kolejny genialny feature, bo zdarzyło się tak też innym osobom z napędami tej firmy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.