Sciagnałem sobie 1 Ep bo Diabeu mnie pokusił i jak sie okazalo serial jest masakryczny. Dla mnie lepszy nic lost i prison break ,o 24 nawet nie ma co mowic co sie ciagną w nieskonczonosc a tworcy powoli tracą pomysły na nowe sezony.
Swietny klimat, poczucie humoru:PP dialogi i glowny bohater to to co rzuca sie w oczy od samego poczatku.
Glowny bohater jest specem w laboratorium policyjnym i zajmuje sie analizą krwi, a w wolnych chwilach morduje ludzi:P Typ jest zimny i...bawi mnie do łez.

<wiem ze mam dziwne poczucie humoru>
radze obadac ten serial
sa juz napisy do epa3?;/
QUOTE(Solid @ 20 10 2006, 21:08)

a w wolnych chwilach morduje ludzi:P
warto dodac, ze zlych ludzi

QUOTE(Solid @ 20 10 2006, 21:08)

sa juz napisy do epa3?;/
ni chu
dopiero 44%
a serial jak narazie dobry
maly OT: moze mi ktos zmienic nick na Evil Dead 2
nie ktoś tylko fenix czy tam yokho.
a z takimi osądami na podstawie 2 odcinków to się schowaj

w każdym razie świetne to jest.
nie myślał kto może o podforum serialowym? sporo się tego rodzi.
a z takimi osądami na podstawie 2 odcinków to się schowaj
o jakim osadzie mowisz?
ja tylko zalozyłem temat o tym sierialu, a na pewno warto bo ma potenciał jak jasna cholera
Ceglash
20 10 2006, 21:48
Swoje zdanie na temat "Dextera" wyraziłem już w innym temacie("ulubione seriale") więc nie będę sie powtarzać - napomkne tylko, że serialik ma u mnie dużego plusa za oryginalność i postać głównego bohatera(jego przemyslenia niekiedy mnie "zadziwiają":/). Serial dobry ale czy lepszy od takiego "Prison Break" - oj chyba nie, przynajmniej na razie.
LOSTA zjada na śniadanie hehe;P
świetna jest narracja, mix tego co mysli i tego co mówi
z napisami nie oglądam, nie mam angola na perfekt ale spokojnie daję radę (no poza gadkami mecholi, sory ale ja ne habla espaniol)
serial zbiera dobre noty i czuję że pojadą z tematem i zekranizują drugą książkę
książkę czytam powoli, nie chcę wyprzedzić wątku z serialu, a to trudne bo ma ona 222 strony
p.s. rozwala mnie dwuznaczność motywu otwierającego odcinek
Zasysam pilota - zobaczym o czym to to, bo jak słysze 'CSI' lub 'anatomopatolog' lub 'kryminalistyka' to mi się micha cieszy
Wlasnie przed chwila obejrzalem pilota i zdecydowanie sie nie zawiodlem. Zanim obejrzalem to balem sie, ze kazdy odcinek bedzie o czyms innym, bez jakiegos jednego glownego watku, ale po tym jak sie skonczyl pilot sie na to nie zapowiada (a jesli tak jest, to mi napiszcie, to oleje kolejne odcinki).
Swietny jest glowny bohater jako chory pasjonat krwi. Pasja z jaka opowiada o miejscu zbrodni, sposob w jaki przezywa morderstwa bez krwi. Niezle zryty typ.
Ogolnie fajny, nietuzinkowy pomysl + dobra realizacja. Zapowiada sie swietny serial.
i...bawi mnie do łez
Mnie moze nie bawi do lez, ale sie kilka razy zasmialem podczas pilota.
o jakim osadzie mowisz?
o wyższości nad 24 czy pb. wiadomo już po pierwszym odcinku widać, że to coś naprawde dobrego ale w gruncie rzeczy inna bajka. nie ma co porównywać.
sierżant madafaka mój faworyt zaraz po dex'ie.
p.s. rozwala mnie dwuznaczność motywu otwierającego odcinek
Wlasnie go zobaczylem i jest zaje.bisty. Ktos mial niesamowity pomysl.
QUOTE(tekA @ 21 10 2006, 17:50)

o jakim osadzie mowisz?
o wyższości nad 24 czy pb. wiadomo już po pierwszym odcinku widać, że to coś naprawde dobrego ale w gruncie rzeczy inna bajka. nie ma co porównywać.
dlatego napisalem tam 'dla mnie' ,szczerze powiedziawszy 24 w ogole mi nie podpasił i przestałem ogladać
Nie lubię krwi i masakry ale ten serial zapowiada się nieźle. Mimo że bohater to morderca to jest całkiem sympatyczny
Niektóre dialogi albo komentarze głównego bohatera rządzą
She has no interest in sex.... that works for me
XD
Obejrzalem 2 odcinki, 3 zaraz zaczne i ujme to krotko - KOZAK! Glowny bohater to jedna z najlepszych postaci w dzisiejszych serialach , ten jego usmiech, no kur.wa psychol jak w morde strzelil

Widac, co ta robota potrafi zrobic z czlowieka ;]
wortigern
22 10 2006, 12:24
-czasami potrafie byc potworem...
-teraz jestem morskim potworem XD
W jakie dni to chodzi w TV?
-Byłyście jak... przyjaciółki?
-Tak
-Przytulić cię?
-Spie.rdalaj
xD
Zapowiedz 4 epa miazdzaca

.
Edit: Sezon 1 ma miec 12 epow.
Dzisiaj wychodzi 4 odc.
bardzo dobry odcinek 03. chyba najbardzije mi sie podobal ze wszsytkich

oi w 04 bedzie sie dzialo
jedynie co mnie wkur..a to za dlugi poczatek, i nie mowie tu o czolowce bo ta jest swietna ale o ' w poprzednim odcinku' - za dlugie to
QUOTE(Hela @ 22 10 2006, 14:30)

W poniedzialki.
w poniedziałki to można zaciągać, premiery ma w każdą niedzielę
Stawiam flache, ze zabojca jest ten kapitan policji.
hehehehehe
pamiętajcie o oznaczaniu spoili, jeśli będziecie chcieli takowe umieścić - bo serio zamorduję a ścierwo spuszczę w klopie
Ceglash
23 10 2006, 13:18
QUOTE(Kriseh @ 23 10 2006, 09:13)

Stawiam flache, ze zabojca jest ten kapitan policji.
Flaszka przeciwko twojej flaszce, że zabójcą jest ta przełożona Dextera co na niego leci
A moze Rita?
Po tym serialu mozna sie wszystkiego spodziewac.
ps. Ep 4 juz dostepny
Mariusz Saint
23 10 2006, 18:37
QUOTE(Ceglash @ 23 10 2006, 14:18)

Flaszka przeciwko twojej flaszce, że zabójcą jest ta przełożona Dextera co na niego leci

A może przybrana siostra Dexa?

Może tylko udawać głupią, natomiast dzięki tym zabójstwom awansowała, ona pierwsza znalazła ciężarówkę, zabójca wydaje się też znać Dextera... Ale nic nie wiadomo.
Niestety coś mi łącze szwankuje i odcinka jeszcze dzisiaj nie będę miał
Deb? Nieee...
spoiler: Wiec, po kiego by pokazywali min. te jej rozmowy z dziwkami? Imo troche brakuje logiki w tym...
To, ze udalo sie jej pare rzeczy zrobic, to raczej kwestia przypadku + mala pomoc Dexa.
4ep wlasnie konkretnie mnie rozje.bal. Najlepszy ze wszystkich jak na moj gust.
zabójcą jest ta przełożona Dextera co na niego leci
Jak dla mnie jedyna znana postacia z tego serialu, ktora by sie nadala na tego zabojce jest
ten caly pan kapitan.Niby nic o tym nie ma, ale w taki jakis dziwny sposob go pokazuja, a moze po prostu mi sie zdaje.
zajebisty odcinek, zabójcą jest .....

wiem ale nie powiem
niektórzy tu dobrze knują, inni kompletnie nie w tą stronę patrzą
Troche lipa jest ogladac ten serial i wiedziec kto jest zabojca, c'nie?
Moim zdaniem nie jest to nikt z bliskiego otoczenia Dexa bo by go rozpoznał (wkońcu potrafi dostrzec w ludziach zło)
Cholera dobry jest ten serial, na następny odcinek czekam bardziej niż na nowy epizod Lost
blowjob by "Lara Croft" - dobry pomysł
Diobeł skąd wiesz o tym zabójcy? W ch/uja lecisz, zgadujesz czy nie wytrzymałeś i przeczytałeś książkę?
blowjob by "Lara Croft" - dobry pomysł
That was.... unexpectedXD
mam w (pipi)e kto jest zabojca, w ogole zlewam na tego lodziarza
ogladam ten serial dla samej głownej postaci...kozak kurde
a odcinek 3 masaaaaa, najlepszy moment jak darował młodemu
Arcadio, nie wytrzymałem

(książkę to się wręcz pochłania) ale muszę przyznać że dobrze knułem i zabójcą jest ten kto miał nim być wg. mnie
niektóre dialogi są bardziej oczywiste niż to by się mogło wydawać
Mnie rozwalają w tym serialu takie momenty jak ten na lodowisku. Dex patrzy na zwłoki oczyma maniaka i mówi "To jest jak sen", ludzie zaczynają się dziwnie patrzeć a ten wyjeżdża
"To jest jak sen stać na lodowisku Miami Blades" XD
Świetna jest też muzyka, czasem buduje taki "psychopatyczny" klimat
Mariusz Saint
25 10 2006, 19:59
QUOTE(Arcadio @ 25 10 2006, 16:45)

Świetna jest też muzyka, czasem buduje taki "psychopatyczny" klimat
O tak, muzyka bardzo mi się podoba

Szczególnie takie radosne motywy, które są elementem czarnego humoru w serialu

Czwarty odcinek obejrzałem we wtorek i miecie równo, szczególnie wspominki i reakcje Dextera na "znaleziska"

Motyw z Doakesem też znajduje rozwiązanie

Już dawno tak nie czekałem na następny odcinek jakiegoś serialu.
wortigern
28 10 2006, 09:29
dexter przypomina mi troche prison break, kozacki serial ktory pojawia sie z nikad. Lost juz sie zje.bal, teraz czekam tylko i wylacznie na nowy ep dexa
świetny serial doprawdy świetny. Koles przypomina mi moje byłego szfa u którego miałem tę nieprzyjemnośc pracować. Oczywiscie tamten nie kroił ludzi ale też był zdrowo yebnięty.
Odcinek 5 już się ciągnie
Z trailera wynikało że zginął ktoś z otoczenia Dexa, morderca zacieśnia krąg
Trailer jednak był trochę mylący.
Odcinek dobry, mam 2 podejrzanych co do mordercy
są już napisy do 5 epa? bo znaleźć nie umię
Mariusz Saint
31 10 2006, 11:17
QUOTE(Jakim @ 31 10 2006, 10:15)

są już napisy do 5 epa? bo znaleźć nie umię
Raczej nie ma, ale teraz są dni wolne od zajęć, więc byłoby wstyd, gdyby się nie pojawiły jutro, ostatecznie we czwartek

Najpóźniej wypuszczane są w sobotę wieczór
Bez napisów jest lepszy klimat
Mariusz Saint
31 10 2006, 17:35
QUOTE(Arcadio @ 31 10 2006, 15:31)

Z napisami ktoś kto nie rozumie może zrozumieć
QUOTE(Mariusz Saint @ 31 10 2006, 19:35)

QUOTE(Arcadio @ 31 10 2006, 15:31)

Z napisami ktoś kto nie rozumie może zrozumieć
zayebiscie powiedziane xD
popieram
no własnie chojnia niesamowita jest z tymi naisami, do losta i pp napisy sa dzien po premierze a tu lipa, na napisy do epa3 czekałem tydzien. Nie to ze jestem jakis niepełnosprawny ale przy skomplikowanych wywodach sie gubie a lubie wiedziec o czym mowią
SPOILER DLA DIABEUA................................
zabojcą jest stary komendant policji, co znał ojca Dexa, si?................................
KONIEC SPOILERA
Mariusz Saint
31 10 2006, 23:15
QUOTE(Solid @ 31 10 2006, 19:56)

no własnie chojnia niesamowita jest z tymi naisami, do losta i pp napisy sa dzien po premierze a tu lipa, na napisy do epa3 czekałem tydzien.
Tłumacz rzeczywiście się obija, ale trochę go rozumiem - teksty są rzucane czasem niewyraźnie i czasem po hiszpańsku, tak więc nie jest łatwo robić ze słuchu (w takim LOST wszystkie kwestie są proste do zrozumienia, bo serial wyświetlany jest w telewizji ogólnodostępnej - seriale telewizji kablowych nie muszą walczyć o jak najszerszą publikę, a utrafić w określoną - zamożną - grupę docelową, więc ich twórcy mogą sobie pozwolić na "poważniejsze" tematy i "cięższy" język, spójrzcie choćby na takie "Deadwood"), a napisy angielskie pojawiają się z dużym opóźnieniem

Przedtem można było jeszcze się ratować napisami portugalskimi przepuszczonymi przez translator, ale teraz lostbrasil.com - gdzie napisy do popularnych serii były szybko - chwilowo przestała je wypuszczać z powodu oskarżeń o naruszenie praw autorskich

Ale właśnie zauważyłem na stronce -
http://napisy.org/Tlumaczenia.php - że już 50% gotowe, więc może na jutro już będą
Ja bym tyle nie wytrzymał. Miałem napisy do jednego odcinka ale tam i tak nie były tłumaczone teksty po hiszpańsku
Mariusz Saint
1 11 2006, 14:30
QUOTE(Arcadio @ 1 11 2006, 10:40)

Ja bym tyle nie wytrzymał. Miałem napisy do jednego odcinka ale tam i tak nie były tłumaczone teksty po hiszpańsku
Podaj konkretny przykład, sprawdzimy i ewentualnie skorygujemy
To był 3 odcinek, nie mam już tego tłumaczenia.
Zresztą tekstów innych niż angielski to tam jest bardzo mało więc to bez znaczenia
Ja tam nigdy na napisy nie czekam. Pomijajac kilka slow na krzyz po hiszpansku reszte doskonale rozumiem, wiec nie widze potrzeby sie meczyc z czekaniem.
Co do nowego ep'a - 05, to byl jak zwykle dobry.
Ja nie mam zadnego pomyslu kto moglby byc zabojca, ale z drugiej strony to jakos mocno sie nad tym nie zastanawialem jeszcze.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.