Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Opinie na temat serialu THE 4400
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy > Seriale > The 4400
Stron: 1, 2
signap
krotki opis:

#
Serial opowiada historie 4400 ludzi zaginionych na przelomie 20 wieku, ktorzy wracaja na Ziemie niezidentifikowanym obiektem. Grupa agentów federalnych zostaje wyznaczona do rozwikłania zagadki zniknięcia ludzi. Z czasem odkrywają że ofiary zniknięć znacznie się zmieniły - zaczynają ujawniać swoje niezwykłe zdolności.
neoworld

#
W ciągu ostatniego wieku zaginęły tysiące ludzi, których uznano za zmarłych. Niespodziewanie w niewyjaśniony sposób 4400 zaginionych osób powraca w tym samym czasie i w tym samym wieku co w dniu zniknięcia. Początkowo rząd USA obawiający się następstw tego wydarzenia, trzyma wszystkich ludzi w jednym miejscu. W końcu postanawia ich wypuścić na wolność. Szybko staje się jasne, że ich obecność oraz nadzwyczajne zdolności, które przejawiają, zmienią ludzkość w sposób, jaki nie można było przewidzieć.

filmweb

serial lecial w polskiej televizji (podobno s3 leci na cinemaxie) a s1 zostal wydany na dvd

czekam na opinie fanow serialu smile.gif ja czekam na 4 biggrin.gif
Fenix
Pierwszy sezon byl troche bez pomyslu. Ot, co odcinek jakis 4400 ktory wykorzystuje swoje zdolnosci w niecny sposob albo w sposob ktorego sam nie przewidzial. Nikt nie wiem kto co i po co... jakos nie bylo pomyslu na glowny watek
Drugi sezon no i oczywiscie trzeci to dopiero przeskoczenie z krotki historyjek na watek glowny. Watek ktory zrobil z serialu cos wiecej niz tylko "historyjki na dobranoc".
Jedna wpadka producencka... szybkie dojzewanie Isabell i smierc jej matki. Pewnie aktorka z jakiegos powodu powiedziala "nie chce juz w tym uczestniczyc".
freak.4
Ja jestem dopiero po pierwszym sezonie i jedna rzecz która rzuciła mi się w oczy to beznadziejna gra niektórych aktorów confused.gif Fabuła narazie ciekawa.
signap
wg. mnie sezon 1 skupial sie na zdolnosciach 4400 oraz ich funkcji w "ratowaniu swiata" (spoiler - przeciez w w ktoryms odcinku chyba s1 pewnien koles mial taka zdolnosc ze stawial sie chyba szybki i walczym z huliganami w paru az wkoncu sami go zabili a ludzie sami zaczeli odpicowywac park)
freak.4
ja z przyjemnością obejrzałbym drugi sezon, ale mam trudności ze znalezieniem całej paki ep.
signap
google+torrentspy+4400 i masz cale paczki sezownow
Kriseh
Ci, ktorzy nie mieli okazji ogladac tego fajnego serialu beda mieli okazje to nadrobic. W styczniu TVP1 zaczyna emisje 1 i 2 sezonu The 4400 w czwartkowe wieczory ;]
signap
moze ponownie go obejrze smile.gif
przema
jestem po obejrzeniu 1 i 2 odcinka i narazie zawiodłem się. Brak tutaj przedewszystkim przewrotności zdarzeń, wątków tzw. ( przestraszankowych ) postać tej małej dziewczynki aż się prosi o to. Motyw że wyszli z kuli to też takie sci-fi klasy C. Nie lepiej było zrobić że kometa mija ziemie w bardzo bliskiej odległości jakiś odłamek trafia w ziemie, pokazują tylko jakąś dziure po tym i w tym że kraterze znajdują ludzi. Ludzie wogóle wyszli z tej kuli i wydawało mi się że oglądam taniec z gwiazdami a nie porwanych, doszli do siebie momentalnie, żadnych zaburzeń w psychice koleś idzie do szkoły jakby nigdy nic. motyw tego murzynka co znajduje wnuczke swojej ukochanej, a nie dało się tak zrobić żeby oni o tym niewiedzieli zakochali się przespali zrobili sobie dziecko a potem okazało by się że on jest jej dziadkiem ?? no jakoś było by ciekawiej. narazie serial jest kiczowaty, brakuje że tak powiem azjatyckiej ręki w scenariuszu i reżyserii, zobaczymy co będzie dalej

[color=#000000] na wszelki wypadek opinie dałem na biało żeby nikt mnie o zdradzanie wątków nie podejrzewał hehe
Atun Tortuga
Obejrzałem, poczytałem trochę w necie na temat tego serialu. Ogólnie imo nic specjalnego, czuć amerykancką tandetę niestety ;[ To nie to co PB gdzie z wywieszonym jęzorem czeka sie na następne odcinki i ściąga godziny po premierze. Nie wiem co będzie dalej i specjalnie mnie to nie interesuje, taka bzdura kolejna obok heroes (niezniszczalna cheerleaderka mnie ciągle niszczy w tym serialu xD). Hamburgery łykną wszystko co ma super moce, ja już chyba z tego wyrosłem wink.gif
Labik
ACHTUNG ACHTUNG - SPOILERS ZONE!

Nie no zal. Szkoda gadac. Jakas podrobka Losta. Film ktory opiera sie na systemie Losta - nie wiadomo o co chodzi biggrin.gif Tylko że pewnie historie Zagubionych da sie jakos normalnie wyjasnic a ten 4400 jest jakis z kosmosu. Jakies latajace cos z kosmosu omal nie rozwalilo ziemi. Wogole to jest jakies nie naturalne. Jakies jadro przylecialo z kosmosu i zostawilo kilka tysiecy ludzi a swiat sie tym wogole nie interesuje smile.gif

Dziewczynka ktora przepowiada przyszlosc. Dziadek ktory robi trzesienie ziemi jak sie denerwuje i koles ktory leczy ptaki =P Jak pobil tego kolesia kolo szkoly to myslalem ze sie wykreci jak w The Ring =P

Tanie efekty specjalne które aż rażą w oczy.

Myslalem ze to cos na miare Zagubionych, nie bede tego ogladal.
tk
średniawe to raczej, może pare epów jeszcze obczaje. rozwija to sie jakoś ciekawie czy prosty schemat (tzn. w każdym odcinku u kolejnej postaci ujawniają się moce?).
signap
jesli zaczeliscie go ogladac to ogladacje dalej smile.gif
Kriseh
Ale Wy jestescie niecierpliwi tongue.gif Musicie tylko przetrawic pierwszy sezon (5 czy 6 odcinkow), bo w drugim zaczyna sie juz konkretna jazda.

P.S.
Przema ten serial to nie horror czy thriller tylko s-f...
szczurek
ano obejrzalem wczoraj i jak narazie nie bede ocenial. Zobaczymy co z tego bedzie.
Ofeck
Rzeczywiscie jakies troche sztuczne to jest. Przede wszystkim otoczka tego wydarzenia z ta kula, za malo tam histerii - ot przyleciala sobie kulka i zostawila kilka tysiecy ludzi, a swiat ma to w (pipi)e. Denerwujace jest rowniez to, ze kula przyleciala do usa oczywiscie. Za bardzo amerykanskie to. Ciekawy jestem czy autorzy zamierzaja przedstawic wszystkie 4400 osoby hehe.
nWo
Jestem po 3 sezonach The 4400 i ze smutkeim stwiedzzam ze sie serial wypalil
signap
tzn?
przema
QUOTE(Kriseh @ 5 01 2007, 07:57) *

Ale Wy jestescie niecierpliwi tongue.gif Musicie tylko przetrawic pierwszy sezon (5 czy 6 odcinkow), bo w drugim zaczyna sie juz konkretna jazda.

P.S.
Przema ten serial to nie horror czy thriller tylko s-f...

wiem że to sci- fi ale pisze co mi brakuje w nim żeby mnie wciągnął zresztą póki co to fi samo hehe
ogqozo
Widziałem reklamę na TVP - porównywali to do Lost.
Hahaha!
Doprawdy, marketingowcy potrafią ludziom wepchnąć każdy bullshit.

Dialogi, zdjęcia, ciekawe postacie, aktorstwo - to leży. To znaczy, może nie leży, ale raczej nie warto marnować czasu na 4400, kiedy jest tyle lepszych seriali.
Scenariusz jest taki naiwny. Wątek chłopaka, który jest nowy w szkole i wszyscy go nie lubią, ale jedna dziewczyna go lubi, to cienizna.
Pierwszy odcinek kompletnie nie wyszedł, bo widać było, że autorzy próbowali napchać jak najwięcej wydarzeń w krótki epizod i uraczyli nas sztywnymi tekstami typu: "wyglądasz zupełnie jak moja ukochana sprzed 50 lat" "naprawdę? to widocznie moja babcia" "no patrz. ciekawe". Albo: facet widzi kulę światła i mówi: "to najbardziej niesamowity widok, jaki widziałem w życiu". No co ty - chciałoby się odpowiedzieć.

Najbardziej w serialu podoba mi się aktor o imieniu w stylu Maharsharabarzal, jakoś tak.
Mariusz Saint
Choć z serialu zalatuje trochę "kanadyjską szkołą seriali sci-fi" (na RTL7 mnóstwo tego było tongue.gif ), to jednak miał kilka IMO świetnych scen, a fabuła IMO na na tyle duży potencjał, że będę oglądał, mimo słabiutkich efektów specjalnych, niepotrzebnych i banalnych wątków miłosnych, taniego aktorstwa (pani naukowiec konkretnie mnie wkurza sad.gif )... Mają we mnie stałego widza, jak na razie tongue.gif
Labik
ta mala co przwiduje przyszlosc mnie wkurza jej sama morda
ta pani naukowiec troche brzydka, mogliby dac jakas lepsza xD
ten dziadek co jak sie wkurza to trzesie swiatem tez mnie wkurza

Ta niki nawet fajna biggrin.gif
Ofeck
Najsmieszniejsze bylo to jak ta kula sie zblizala i wszyscy zaczeli do siebie dzwonic, ze sie kochaja - siara i tandeta na maksa. Wstydzilem sie przy starych tego serialu bo akurat razem ze mna ogladali - nie wytrzymali nawet do konca pierwszego odcinka. Na szczescie niedlugo polsat pusci x - files od pierwszej serii mam nadzieje.
tk
od siódmej. ( czy jakoś tak - w każdym razie tam gdzie skończyli emisje bo dalsze sezony chyba dwójka miała).
przema
QUOTE(Labik @ 5 01 2007, 19:15) *

ta mala co przwiduje przyszlosc mnie wkurza jej sama morda
ta pani naukowiec troche brzydka, mogliby dac jakas lepsza xD
ten dziadek co jak sie wkurza to trzesie swiatem tez mnie wkurza

Ta niki nawet fajna biggrin.gif

e ta mała to jedyna postać która jest klimatyczna i ma fajnie napisane tekst. tylko że powinno to wszystko być schizowo a wyjdzie z tego beverly hills 90210 w połączeniu roswel w kręgu tajemnic i jakiegoś tandetnego duetu detektywa i pani naukowiec.
JJJ
przyjemny serialik ,najfajniejsze jest to ze zaczol leciec w tvp1 ,czekac teraz do przyszlego tygodnia smile.gif
Labik
ale nie wciaga tak jak lost
szczurek
myslalem, ze jak to u amerykanow pociagnal watek 'jedynego sprawiedliwego' pilnujacego parku [lol] dluzej a tu prosze, suprise. Ogolnie zaczyna sie powoli rozkrecac, ale mam przeczucie, ze za duzo tu bedzie tanich historii milosnych a za malo tajemnicy i rozwiazywania zagadki 'o co tu w ogole chodzi'...
signap
tajemnicy jest troche w serialu na poczatku to tylko takie opisy postaci co robia,itd pozniej w s2 juz jest jakas fabula, tajemnica,itd
Labik
SPOILER?

Ja mysle ze ci kosmici ich porwali i dali im te moce zeby zniszczyli ludzkosc. Bo juz widze ze chca zalozyc jakis swoj oboz. I powoli ludzie jakby staja sie ich wrogami.
Kriseh
Tak naprawde to ten serial zaczyna sie od ostatniego odcinka 1 sezonu (ktory bedzie chyba juz za tydzien, nie pamietam dokladnie), a juz w ogole w 2 sezonie zaczyna sie prawdziwe miesko tego serialu. Warto poczekac i sie przekonac.
Tokar
To ile odcinków ma jeden sezon ? o_O
Kriseh
Chyba 6. Troche glupia sprawa wyszla, bo TVP podzielil pilota (poltoragodzinnego, jednoodcinkowego) na 2 czesci i troche mi sie mieszaja juz cyferki. Pewnie to samo zrobia z finalem, ktory tez jest jako jeden, dlugi odcinek. Sezon 2 ma 12 odcinkow, trzeci tak samo.
Mariusz Saint
QUOTE(Tokar_Sama @ 12 01 2007, 16:00) *

To ile odcinków ma jeden sezon ? o_O

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_The_4400_episodes
przema
o kutwa może dotrwam do drugiego sezonu narazie wyłączyłem w połowie 4 odcinka, bo jest coraz gorzej
nWo
1 sezon ma 5 odcinkow, 2gi ma 12 a trzeci tez chyba 12.
W drugim sezonie dowiadujemy sie kto ich porwał i po co i od tej chwili pryska czar tajemnicy, ktory trzymal wszystko w kupie. Mówie wam darujcie sobie ten serial dry.gif
Fenix
QUOTE(przema @ 4 01 2007, 22:02) *

jestem po obejrzeniu 1 i 2 odcinka i narazie zawiodłem się. Brak tutaj przedewszystkim przewrotności zdarzeń, wątków tzw. ( przestraszankowych )

QUOTE(Kriseh @ 12 01 2007, 15:44) *

Tak naprawde to ten serial zaczyna sie od ostatniego odcinka 1 sezonu (ktory bedzie chyba juz za tydzien, nie pamietam dokladnie), a juz w ogole w 2 sezonie zaczyna sie prawdziwe miesko tego serialu. Warto poczekac i sie przekonac.

Podpisuje sie pod tym "recami i nogami".
1 sezon Losta byl rewelacyjny. 1 sezon 4400 slabiutki. 2 sezon Losta slabiutki. 2 sezon 4400 ... dopiero znajduje sposob na rozwiniecie pomyslu "znikaja w XX wieku i wracaja jednoczesnie".
Nie spodziewajcie sie fajerwerkow. Po prostu bardzo przyjemny serial z ciekawym scenariuszem.

QUOTE(nWo @ 14 01 2007, 01:02) *

1 sezon ma 5 odcinkow, 2gi ma 12 a trzeci tez chyba 12.
W drugim sezonie dowiadujemy sie kto ich porwał i po co i od tej chwili pryska czar tajemnicy, ktory trzymal wszystko w kupie. Mówie wam darujcie sobie ten serial dry.gif

Kto to tylko ulamek. Wazniejszy jest sens porwania.. a to jest nam dawkowane w odpowiedni sposob.
Nie jest to na pewno serial dla wielbicieli Star Treka smile.gif

przema
po usłyszeniu na własne oczy kto jest odpowiedzialny za porwania 4400 nie wytrzymałem i zakończyłem raz na zawsze oglądanie tego badziewia, a ten seks przy jeziorze.....bleeeee żygam takimi miłosnymi scenami w serialu sci-fi
ShtaS
wlasnie zaczal sie nowy odcinek, w którym gośćinnie wystąpiło PSP. Jeden chłopiec grał na niej. Lubię takie smaczki wink.gif

Nitro
No było PSP:P Jak dla mnie serial czasem przynudnawy...Ale nie jest zle.
Masorz
czy mógłby ktoś machnąć konkretny spoil odnośnie 3go sezonu??? oczywiście białymi znaczkami...
signap
dam ci koncowke SPOILER
w koncowce sezonu Jordan wraca, Isabelle "pracowala" dla rzadu gdzie pobierano jej ten "gen specialnosci", Jordan go ukradl podstepem, Issa traci swoja moc, a Jordan daje ludziom te fiolki z czyms co daje im specialnie mozliwosci - po czym maja 50/50 szans ze zgnia lub beda miec super moc
tak na szybko tongue.gif
Labik
ta mala co przepowiada przyszlosc dostala psp biggrin.gif
signap
chyba 2-3 razy pokazywane jest PSP w 4400
ShtaS
pierwszy z dwóch odcinków,któe były dzisiaj emitowane naprawdę dawał radę, takiego napięcia nie było nawet w pierwszym sezonie. Czuję, że serial jeszcze nie raz pokarze pazury.
Masorz
moglby ktos walnac spojlerka dot. ludzi z przyszłości???
czy pod koniec drugiego albo w trzecim sizonie bedzie o nich cos wiecej wiadomo i konkretnie co???
offkors łajt leters:)
vercetti
w zasadzie to oglądałem tylko kilka odcinków pierwszej serii, ale jedno moge powiedzieć już teraz - serial nieźle sie rozkręca i ze śliną cieknącą z paszczy czekam na dalsze odcinki
JJJ
dzisiejszy odcinek drugiego sezonu -szczegolnie jego koncwa zmiazdzyla wszystko co do tej pory widzialem az sie poplulem ,naprawde jest milym odprezeniem od nuzacego juz mnie losta czy prison break'a smile.gif
erix
Szkoda , że TVP nie łyknęła od razu też 3 sezonu ... mellow.gif
JJJ
ale mysle ze w najblizszych miesiacach lykna,bo chyba sie konczy,albo sie skonczyl i od lata leci kolejny 4ty
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.