kwiatekgracz
22 10 2006, 11:16
Chciałem sie dowiedzieć czy czasami w różnych filharmoniach itp. na świecie lub polsce są odgrywane OST z gier i filmów np. Star Wars lub Final Fantasy. Czy kiedykolwiek coś takiego miąło miejsce w Polsce??
MasterShake
23 10 2006, 09:29
Play! a videogame symphony - o coś takiego ci chodzi?
kwiatekgracz
23 10 2006, 10:45
Znaczy sie chodzi mi o to: idę do filharmonii a tam kompozytor z orkiestrą grają na żywo utwory z gier i filmów.
MasterShake
23 10 2006, 12:53
no to to, w soundtrackach masz do tego link
W naszym pięknym kraju nie spotkałem się niestety aby grano w filharmoniach utwory z gier/filmów... Byłem w kilku filharmoniach ale grają tam autorskie utwory. Może poprostu nikt u nas nie wpadł na pomysł co by grać utwory z gierek czy filmów, w Polsce panuje niestety przekonanie że gry są tylko dla dzieci, więc kto by się zajmował muzyką z gier w poważnych filharmoniach... Nawet jakby ktoś wpadł na pomysł grania takich utworów to dochodzą jeszcze droooogie licencje na które nikogo by nie było stać
Lord Gumiś
23 10 2006, 20:58
Problem raczej leży gdzieś indziej, a mianowicie nie ma ludzi którzy mogli by zorganizować koncert poświęcony wyłącznie muzyce z gier w Polsce. Nasz portal che to zmienić, dobrym przykładem niech będą dwie relacje, na których Game Music.pl uczestniczył. A mianowicie byliśmy na:
- PLAY! A Video Game Symphony w Sztokholmie
- Symphonic Game Muscic Concerts w Leipzig
Zapraszamy was do zapoznania się z oby dwiema relacjami i już teraz mogę zdradzić, że mamy w planach zoorganizowanie podobnych lub tych samych koncertów w naszym kraju. Wszystko zależy od was czy chcecie i czy pojawicie się na koncercie…?
Pojechałbym na pewno, marze o takim koncercie.
Zangief
23 07 2007, 10:45
Ostatinio w Szczecinie filharmonia grala muzyke do Star Wars i Harrego Pottera.
niezapominajce ze nikt tego wam nie zagra za darmo
Wiesz, 10 lat temu tez było oczywiste, że wielu rzeczy w Polsce sie nie uda zrealizować, a jednak sie udało:) wiec licze, że sie uda:) Jak sie pojawia jakies plany to dajcie znać. Wierze, że publika by sie znalazła...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.