Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: OST w filharmonii
Forum PSX Extreme > Kąciki > Muzyka Gracza
kwiatekgracz
Chciałem sie dowiedzieć czy czasami w różnych filharmoniach itp. na świecie lub polsce są odgrywane OST z gier i filmów np. Star Wars lub Final Fantasy. Czy kiedykolwiek coś takiego miąło miejsce w Polsce??
MasterShake
Play! a videogame symphony - o coś takiego ci chodzi?
kwiatekgracz
Znaczy sie chodzi mi o to: idę do filharmonii a tam kompozytor z orkiestrą grają na żywo utwory z gier i filmów.
MasterShake
no to to, w soundtrackach masz do tego link
Marv
W naszym pięknym kraju nie spotkałem się niestety aby grano w filharmoniach utwory z gier/filmów... Byłem w kilku filharmoniach ale grają tam autorskie utwory. Może poprostu nikt u nas nie wpadł na pomysł co by grać utwory z gierek czy filmów, w Polsce panuje niestety przekonanie że gry są tylko dla dzieci, więc kto by się zajmował muzyką z gier w poważnych filharmoniach... Nawet jakby ktoś wpadł na pomysł grania takich utworów to dochodzą jeszcze droooogie licencje na które nikogo by nie było stać smile.gif
Lord Gumiś
Problem raczej leży gdzieś indziej, a mianowicie nie ma ludzi którzy mogli by zorganizować koncert poświęcony wyłącznie muzyce z gier w Polsce. Nasz portal che to zmienić, dobrym przykładem niech będą dwie relacje, na których Game Music.pl uczestniczył. A mianowicie byliśmy na:

- PLAY! A Video Game Symphony w Sztokholmie
- Symphonic Game Muscic Concerts w Leipzig

Zapraszamy was do zapoznania się z oby dwiema relacjami i już teraz mogę zdradzić, że mamy w planach zoorganizowanie podobnych lub tych samych koncertów w naszym kraju. Wszystko zależy od was czy chcecie i czy pojawicie się na koncercie…?
Krulik
Pojechałbym na pewno, marze o takim koncercie.
Zangief
Ostatinio w Szczecinie filharmonia grala muzyke do Star Wars i Harrego Pottera.
signap
niezapominajce ze nikt tego wam nie zagra za darmo
enoer
Wiesz, 10 lat temu tez było oczywiste, że wielu rzeczy w Polsce sie nie uda zrealizować, a jednak sie udało:) wiec licze, że sie uda:) Jak sie pojawia jakies plany to dajcie znać. Wierze, że publika by sie znalazła...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.