Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Medieval 2: total War
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Games
Maiden
Na dobry początek zapowiedź:
http://www.valhalla.pl/tekst/75

Ktoś z was przymierza się do zakupu:)?
Można by pograć po sieci smile.gif
kopaa
Oczywiscie ja.
W miedzyczasie szlifuje strategie w romie, ale podobno kawaleria ma byc mocniejsza niz w rome co mnie bardzo martwi, bo jednostki ciezkiej kawalerii byly przepotezne:/, ciekawe jak AI, czytam i czytam i ponoć jakas lepsza jest, wiecej komputer kombinuje i jakies podchody robi.
A multiplayer czemu nie. Btw mam pytanko w Rome mozna pykac przez hamachi?
stona
Pograłem trochę w DEMkO i to nie moje klimaty. Wole świst kul i ryk czołgów wink.gif
Bobs
jeśli chodzi o mnie to zdecydowanie są moje klimaty.
już czekam na premierę(chyba pod koniec listopada jest)
Maiden
QUOTE(kopaa @ 23 10 2006, 15:35) *

Oczywiscie ja.
W miedzyczasie szlifuje strategie w romie, ale podobno kawaleria ma byc mocniejsza niz w rome co mnie bardzo martwi, bo jednostki ciezkiej kawalerii byly przepotezne:/, ciekawe jak AI, czytam i czytam i ponoć jakas lepsza jest, wiecej komputer kombinuje i jakies podchody robi.
A multiplayer czemu nie. Btw mam pytanko w Rome mozna pykac przez hamachi?

Tia, przekonałem się w demie o sile kawaleri. Ale ja się wpakują na odział pikinierów to... tongue.gif
kopaa
A jednostki tez tak szybko (pipi)a? Bo to niestety psulo bitwy bo powodowalo ze byly krotkie confused.gif.
A wpadka kawalerii na odzial pikinierow w MTW2 ma mniej wiecej taki sam efekt jak wpadka kawalerii w RTW na falange?
ranus maximus
MTW II zapowiada się na prawdziwego kilera. grałem w pierwszą część i Rome - te gierki wywarły na mnie wielkie wrażenie choć do Tekkena jeszcze im daleko smile.gif Ilość nacji i jednostek jest całkiem niezła - choc Ci Aztekowie wydają się trochę nie na miejscu, ale kto wie może dobrze się wpasują w klimat. Kawaleria powinna być potężna , bo na jej szarży opierała się taktyka średniowiecznych bitew. Zmasowana szarża ciężkiej jazdy, a potem wkraczała piechota i zajmowała się niedobitkami. Przynajmniej do czasu wejścia na arenę szwajcarskich pikinierów i niemieckich lancknechtów. Ale na tych panów też mamy sposób - trochę szybkiej jazdy strzelczej z Europy Wscvhodniej i pozamiatane. Mam nadzieje że nie przesadzą z łucznikami i kusznikami - powinny byc na poziomie tych z Rome - choć i tak angielscy Longbowmen będą nie do wyj censored2.gif MTW to jedna z nielicznych gier gdzie będzie można szarpnąć Polakami, choć patrząc na polskie jednostki łatwo nie będzie. Wśród bitew historycznych będzie Grunwald - choć skład wojsk jest ahistoryczny - masa artylerii po stronie Zakonu
kopaa
JAk latwo nie bedzie polakom, chyba najwiekszy wybor kawaleri w grze, glownej sily bojowej w tamtym okresie . Co do niezgodnosci z historia to sie pogodzilem juz chociaz jakby taka zgodnosc byla to kazda armia europejska wyglodala by niemalze dokladnie tak samo.
Bobs
Ja niestety nie grałem w poprzednie części Total War. Ale tą część kupię od razu jak wyjdzie, bo zapowiada się naprawdę niezła gra w ciekawych klimatach.

Co do Polski to zgadzam się z Koopaa, Polacy mieli bardzo dobrą jazdę w tym okresie. Zresztą mój kumpel mówił, że w pierwszej części Polacy byli nieźli.
QUOTE(ranus maximus @ 6 11 2006, 10:53) *

Kawaleria powinna być potężna , bo na jej szarży opierała się taktyka średniowiecznych bitew. Zmasowana szarża ciężkiej jazdy, a potem wkraczała piechota i zajmowała się niedobitkami.

Ale tacy husyci(heretycy;pewnie pojawią się w grze, bo istnieli akurat w tamtych czasach), bardzo często
atakowali samą piechotą, a i tak zwyciężali.

ranus maximus
Polska kawaleria jest nazwijmy to "mocno średnia" - porównywalna z angielską francuską, węgierską - w porównaniu z Niemcami, Rusią wymięka - o Mongolii nawet nie wspominam Zresztą sama - nawet najlepsza kawaleria nie da rady wygrać wszystkich bitew. W Romie było to co prawda możliwe, bo tam Scytowie byli przegięci, a większość ich jednostek potrafiła całkiem nieźle strzelać. W Medievalu nie będzie już tak łatwo odpowiedni dobór piechórów (tu kłaniaja się Angole wraz ze swoimi wariacjami na temat Billmenów - Szkotowie też są niczego sobie), nie wolno zapominać o Aztekach bo Ci panowie nie będą wogóle dysponować kawalerią, ale za to piechota ma być bardzo potężna. Oprócz piechoty dorzucamy trochę łuczników i jakąś szybką jazdę - najlepiej strzelczej i powinno być dobrze.
Jeśli chodzi o łatwość grania Polakami to trzeba wziąść pod uwagę również sąsiadów na początku kampanii - w jedynce atak na Niemców był nieomal koniecznością. Zresztą tam wszystkie państwa posiadały nieomal takie same jednotki plus kilka unikalnych (te zaś można było zwerbować jako zaciężnych) - nie mówię tu o nacjach muzłumańskich.
Husyci atakowali i zwyciężali piechotą, ale walczącą w taborach (takie ruchome bunkry z połączonych wozów, ufortyfikowynych specjalnie przeciwko jeździe). Zresztą husyci byli zbyt ubodzy by móc wyekwipować kawalerię. Wojny husyckie to dopiero II połowa XV wieku, wcześniej rządziła jazda i szwajcarscy pikinierzy. diablo.gif
kopaa
Mowisz o sytuacji w grze czy historii? Bo ile w grze patrzylem na statsy jednostek (gdzies tam bodazje byly) to nasza jazda wcale taka cienka nie jest wink.gif . Jesli o historii to rowniez sie niestety mylisz, zapomniales o Płowcach i Grunwaldzie, podoboju Rusi Halickiej? Glowna role tam odgrywala nasza jazda, ktora jak pokazala pod Grunwaldem zdolala poradzic sobie z choragwiami pancernymi krzyzakow wink.gif
Bobs
QUOTE(ranus maximus @ 7 11 2006, 13:40) *

Husyci atakowali i zwyciężali piechotą, ale walczącą w taborach (takie ruchome bunkry z połączonych wozów, ufortyfikowynych specjalnie przeciwko jeździe). Zresztą husyci byli zbyt ubodzy by móc wyekwipować kawalerię. Wojny husyckie to dopiero II połowa XV wieku, wcześniej rządziła jazda i szwajcarscy pikinierzy. diablo.gif

Wiem, formowali z wozów coś w rodzaju czworoboku, wypełnionego artylerią, kusznikami, a pod wozami byli ludzie z kosami, żeby ciąć konie. Więc tak biedni nie byli, skoro mieli tyle artylerii. Ale oni często wygrywali,
taki sprzęt raczej nie był zbyt uszkadzany, bo to cenne łupy były. Tak samo zdobywali duże ilości broni, opanceżenia, wozów i żywności. Pod koniec swej działalności mieli tez świetną lekką jazdę do dobijania
rannych, którzy zostali rozwaleni o wozy. Zresztą husyci często byli nazywani taborytami(chociaż to chyba od góry się wzięło. Może nazwa tabor od nich powstała). Był Stary(mały i duży) tabor, oraz nowy tabor(sierotki) Ale wojny husyckie działy się w pierwszej połowie XV wieku, a akcja medievala dzieje się chyba między XIV a XV wiekiem. Swoją drogą szkoda, że nie będzie można nimi grać(chyba). I że można popierać tylko Rzym, a nie można przyłączyć się do heretyków. Ale za to można być ekskomunikowanym tongue.gif Ciekawe co trzeba zrobić.
walker_san
QUOTE(ranus maximus @ 6 11 2006, 10:53) *

MTW to jedna z nielicznych gier gdzie będzie można szarpnąć Polakami, choć patrząc na polskie jednostki łatwo nie będzie. Wśród bitew historycznych będzie Grunwald - choć skład wojsk jest ahistoryczny - masa artylerii po stronie Zakonu

ale artyleria wystepowala w bitwie pod grunwaldem i to po obu stronach ;>
ranus maximus
Akcja Medievala zaczyna się w XII wieku a skończy w XVI.
Nie mówię, że polska jazda jest cienka, ale jest kilka duzo lepszych. Statystyki też nie są do końca prawdomówne, bo nawet najlepsza jazda nie da rady najpotężniejszym z pikinierów. Zwycięstwo Polski pod Grunwaldem to nie tylko heroizm naszej jazdy, ale także kilka innych czynników: szybki zwiad lekkiej jazdy litewskiej i tatarskiej (wykryli wilcze doły), brak dyscypliny na lewym skrzydle wojsk krzyżackich, błey taktyczne von Jungingena, kilka sprytnych manewrów Jagiełły (oczekiwanie na bitwę w cieniu lasu - krzyżacy smażyli się na słońcu). Pod Grunwaldem artyleria była tylko po stronie krzyżackiej i wystrzeliła najwyżej dwa razy.
Zwycięstwa polskich wojsk odnoszone głownie przy pomocy jazdy spowodowane były tym, że walczyliśmy w Europie Wschodniej gdzie walczono głownie jazdą. w Europie Zachodniej juz w XIII wieku zaczęła pojawiać się piechota.
Coś w rodzaju taborów maja mieć Węgrzy.
O ekskomunikę nie powinno być trudno - niechętny papież i atak na inne chrześcijańskie państwo powinno wystarczyć
Bobs
QUOTE(ranus maximus @ 8 11 2006, 15:48) *

O ekskomunikę nie powinno być trudno - niechętny papież i atak na inne chrześcijańskie państwo powinno wystarczyć

Spoko, tabory rządzą. A co do ekskomuniki. To trzeba będzie mieć zgodę papieża na wojnę? W historii wprawdzie tak było, ale w grze? Ale bardziej mnie ciekawi jak zniechęcić do siebie papieża. Zabijając
własnych księży? tongue.gif ? Ciekawe, czy państwo papieskie będzie można podbić. W końcu ekskomunikowany władca jest wrogiem papiestwa, a papiestwo wrogiem tego władcy.
kopaa
QUOTE(ranus maximus @ 8 11 2006, 15:48) *

Akcja Medievala zaczyna się w XII wieku a skończy w XVI.
Nie mówię, że polska jazda jest cienka, ale jest kilka duzo lepszych. Statystyki też nie są do końca prawdomówne, bo nawet najlepsza jazda nie da rady najpotężniejszym z pikinierów. Zwycięstwo Polski pod Grunwaldem to nie tylko heroizm naszej jazdy, ale także kilka innych czynników: szybki zwiad lekkiej jazdy litewskiej i tatarskiej (wykryli wilcze doły), brak dyscypliny na lewym skrzydle wojsk krzyżackich, błey taktyczne von Jungingena, kilka sprytnych manewrów Jagiełły (oczekiwanie na bitwę w cieniu lasu - krzyżacy smażyli się na słońcu). Pod Grunwaldem artyleria była tylko po stronie krzyżackiej i wystrzeliła najwyżej dwa razy.
Zwycięstwa polskich wojsk odnoszone głownie przy pomocy jazdy spowodowane były tym, że walczyliśmy w Europie Wschodniej gdzie walczono głownie jazdą. w Europie Zachodniej juz w XIII wieku zaczęła pojawiać się piechota.

Cale sredniowiecze niemal walczono tylko jazda, i wielkie bitwy w tym okresie owe rzeczy potwierdzaja. Btw pod Grunwaldem nie bylo wilczych dolow wink.gif

Wlasnie ciekawe jak bedzie z ta ekskomunika, czy papiez bedzie popieral silniejsze panstwo (no Ces. Niemiec) w walce ze slabszym (Dania, Polska) Czy tez moze bedzie odwzrowona walka papiestwa z cesarstwem.
walker_san
wedlug podrecznikow obie strony pod grunwaldem posiadaly artlerie...
ranus maximus
Państwo papieskie będzie można podbić, ale lepszym rozwiązaniem może okazać się posadzenie na tronie piotrowym swojego człowieka (bo taka możliwość będzie istniała). Jednym z efektów ekskomuniki będzie możliwość buntu poddanych przeciwko ekskomunikowanemu władcy (taką akcję miałem podczas gry w jedynkę - niewesoła sytuacja). Zgoda na wojnę chyba nie będzie potrzebna, ale poparcie papiestwa na pewno się przyda.
Wojny toczone przy pomocy kawalerii są charaterystyczne dla pierwszej połowy średniowiecza. W późniejszym okresie coraz częściej zaczyna pojawiać się piechota (była tańsza, a dobrze wyszkolona i uzbrojona bez problemu mogła stawić czoło kawalerii). Słynnych bitew kawaleryjskich oczywiście nie brakuje, ale tych pieszych też jest całe mnóstwo. Zwycięstwo Polaków pod Świecinem w wojnie trzynastoletniej - 1462, zwycięstwo szwajcarów pod Moratem, czy słynne Sacco di Roma będące dziełem niemieckich lancknechtów.
Pod Grunwaldem były wilcze doły, a polska artyleria pojawiła się dopiero podczas oblężenia Malborka, czyli już po Grunwaldzie. Szkolne podręczniki nie zawsze mówią prawdę. Jeśli chodzi o Grunwald to proponuję poczytać Kuczyńskiego, albo Biskupa smile.gif
walker_san
QUOTE(ranus maximus @ 9 11 2006, 11:57) *

ojawiła się dopiero podczas oblężenia Malborka, czyli już po Grunwaldzie. Szkolne podręczniki nie zawsze mówią prawdę. Jeśli chodzi o Grunwald to proponuję poczytać Kuczyńskiego, albo Biskupa smile.gif

tak sie sklada ze w tym tyg przyslali mi obie smile.gif wiec zabieram sie do lektury smile.gif ( nie malej z tego co widze )
Bobs
QUOTE(ranus maximus @ 9 11 2006, 11:57) *

Państwo papieskie będzie można podbić, ale lepszym rozwiązaniem może okazać się posadzenie na tronie piotrowym swojego człowieka (bo taka możliwość będzie istniała). Jednym z efektów ekskomuniki będzie możliwość buntu poddanych przeciwko ekskomunikowanemu władcy (taką akcję miałem podczas gry w jedynkę - niewesoła sytuacja). Zgoda na wojnę chyba nie będzie potrzebna, ale poparcie papiestwa na pewno się przyda.

I co, same negatywne aspekty będą? Chociaż może heretyckie państwa będą do nas lepiej nastawione.
A powracajac do buntu ludności, to idiotyzm, czemu lud miałby się buntować? Przecież w średniowieczu był straszny wyzysk na rzecz kościoła. Dziesięcina, denar św.Piotra, odpusty, msze, pierdnięcie przy księdzu, za wszystko trzeba było płacić. A w przypadku obsadzenia w Rzymie własnego człowieka, czy będzie można mieć na niego wpływ??
Obsolete
Zapowiada sie mila giera;]

co do historii i podrecznikow - nie nalezy im wierzyc bezkrytycznie. Np wszystkie podreczniki jak jeden maz twierdza, ze pierwsze Liberum Veto pojawilo sie w 1652 r za sprawa W. Sicinskiego, co jest kompleeeetna bzdura i banialukiem. Happens;]

Sredniowiecze pod wzgledem prawnym jest jednym z ciekawszych okresow, ale tworcy gier traktuja raczej po macoszemu smaczki dyplomatyczne i jurydyczne (wlasciwie to nie powstala jeszcze zadna gra z dobrymi rozwiazaniami w tym temacie, jako student prawa bardzo nad tym ubolewam, bo naprawde mozna by bylo wprowadzic kilka swietnych patentow, ktore nie bylyby ultra skomplikowane dla graczy), wiec dobrze, ze przynajmniej te patenty z papiestwem dodali.
ranus maximus
Po obsadzeniu swojego papieża bedzie można mieć wpływ na jego decyzje, napewno nie wyskoczy z ekskomuniką gdy zaatakujemy inne państwo chrześcijańskie.
W średniowieczu wiara miała inny charakter niż obecnie - wtedy ludzie przedewszystkim bali sie Boga, a własciwie śmierci i tego co po niej. Służba ekskomunikowanemu była traktowana jak grzech więc nie ma co się dziwić buntom.
Podręczniki rzeczywiście często kłamią - bo są nieudolnie pisane, a dopuszczenie ich do sprzedaży przez MEN nie jest wcale takie trudne. Pamietam, że w swoim od historii miałem jasno ukazany fakt zatopienie pancernika Bismarck przez ORP Piorun tongue.gif
Mam nadzieje, że w drugim Medku nie zawiodą zaciężni bo te formacje to mój konik, a we wcześniejszych częsciach odpowiedni dobór najemników dawał duży efekt - choć tanio nie było
kopaa
No moze i tanio nie bylo, ale mialo sie przewaznie pieniedzy w brod wiec na kazdy wydatek mozna se bylo pozwolic, mam nadzieje ze w tej czesci znacznie ciezej bedzie z kasa, a na utrzymanie 1 stalej poteznej armii pozwolic bedzie sobie moglo tylko potezne i b. bogate panstwo.
ranus maximus
To prawda, że tylko potężne państwo może pozwolić sobie na stałą silną armię, ale potężne to niekoniecznie znaczy rozległe terytorialnie - przykładem są tu państwa włoskie. A jeśli chodzi o Medievala to podbijemy słabym państwem jakieś obszerniejsze terytoria - w tym kilka bogatszych to już nie jesteśmy słabym państwem i utrzymanie potężnej armii jest łatwiejsze (tak samo jak toczenie walk głownie siłami zaciężnymi.
kopaa
Tak tylko powinnismy mogli sobie pozwolic na 1 taka wielka armie. W rome mamy zjawisko ze maly w sumie Rzym produkuje niezliczone ilosci zoldactwa i jeszcze maja kupe kasy, badzmy szczerzy, dopiero w czasie kiedy byli imperium mogli se na to pozwolic. Tak samo powinno byc w M2, na wielka armie moim zdaniem beda mogly sobie pozwolic naprawde silne kraje,(niemcy, turcja) i to na moze 2, bylo by to doskonale rozwiazanie. Mam nadzieje ze beda ogolnie problemy wieksze z zebraniem pieniedzy.
ranus maximus
Tak masz rację - wystawienie potężnej było strasznie kosztowne, ale w średniowieczu nie było stałych armii. Przeważnie państwa w czasie pokoju ograniczały się do gwardii przybocznej oraz obsadzenia twierdz (większe regimenty stacjonowały tylko na granicach). Poza tym w skład armii wchodzili przeważnie rycerze wypełniający powinnosci wasala. W przypadku dłuższych okresów pokoju w skarbcu możnabyło zaoszczędzić na potężneijsze siły zbrojne. Zresztą władcy często zaciągali pożyczki na wojne - a takiej możliwości w grze brakuje najbardziej.
Z treści pierwszych recenzji wynika, że w czasie bitwy AI nadal potrafi zaskoczyć głupotą sad.gif
kopaa
A przypadkiem Fryderyk 1 Brabarossa niue mial stalego wojska, z tego co wiem to praktycznie se prawie cala Europe podporzadkowal i toczyl wlasciwie nieustanne wojny z miastami wloskimi (pozniej krucjata).

A co do 2 sprawy, to dobrym motywem byloby to zeby np armie po wygranej jakies wielkiej bitwie trzeba bylo rozpuscic i juz nie z tak wielkimi silami zdobyc caly kraj ( mam nadzieje ze tak bedzie, w koncu w sredniowieczu byt panstwa byl czesto zalezny od 1 bitwy). To by znacznie podnioslo dlugosc trwania kampani, i no i trzeba by sie bylo bardziej strategicznie wysilic.
Tez slyszalem ze AI jest do bani, chocicaz w przedpremierowych zapowiedziach i blogach testerow pisalo ze komputer znacznie lepiej kombinuje ehhh standard, gral juz ktos ? Giera ma klimacik?
ranus maximus
Czy Barbarossa miał stałą armię tego nie wiem, ale jeśli ciągle prowadził wojny - to musiał cały czas dysponować stałą armią.
Co do konieczności rozpuszczenia armii, to do gry trzebaby było wprowadzić zależności feudalne - a w takim wypadku z gry strategicznej mógłby powoli zacząć się robić symulator jakiegos królestwa - to byłoby chyba zbyt wielki odejście od pierwotnego charaktaru gry.
No właśnie grał w to już ktoś?
ranus maximus
Minęło już kilka dni od premiery, więc czy ktoś może potwierdzić wzmocnienie łuczników - mam nadzieje że nie przegieli sad.gif
Maiden
Wypowiem się pokrótce. Gra jest w stosusnku do Rome z(pipi)ana. Nie podoba mi się. Przykre to. Kotlet odsmazany na baaardzo starym tluszczu do tego majacy kurewskie wymagania. Rome
+ TRM > MW2
bajej
a ja nie wiem czemu ale wole Medievala 2 tongue.gif rome mnie nie krecil nawet torche za to ta gra jest imba smile.gif
AumaanAnubis
osobiscie wole klimaty Rome Total War(jakos wole tamte czasy od sredniowiecza happy.gif ) ale nie mozna powiedziec ze gra jest zla.Jest super.Mam edieval II total War zlota kolekcja (zto jest z dodatkiem kingdoms)wiec jest sporo wspanialej gry biggrin.gif .Gra tez wydaje sie troche bardziej skomplikowana niz rome total war.
Canaris
Medieval 2 zasysa na maksa : powtórzono wszystkie błędy z RTW ( państwo na skraju upadku za zadne skarby nie chce pokoju , państwo walczące z pięcioma innymi i będące twoim sprzymierzeńcem NA PEWNO cie zaatakuje mimo że jest twoim sprzymierzeńcem i walczy na każdym możliwym froncie itp ) . Dorzucono kilka bzdur typu podział na miasta i zamki i krzyczą o rewolucji confused.gif na dodatek wywalono w kosmos wymagania sprzętowe normalnie granda confused.gif

Sprawa co jest lepsze średniowiecze czy antyk - to kwestia gustu ( ja wole antyk )
AumaanAnubis
Tak,to ze panstwo na skraju upadku nie chce pokoju to rzeczywiscie jakas glupota.Raz mialem tak ze frakcji z ktora walczylem zostala tylko jedna osada ale i tak nie chcieli pokoju nawet kiedy proponowlem im pieniadze,info o mapie etc. nie czaje tego....
Canaris
CYTAT(AumaanAnubis @ 18 02 2008, 01:15) *
Tak,to ze panstwo na skraju upadku nie chce pokoju to rzeczywiscie jakas glupota.Raz mialem tak ze frakcji z ktora walczylem zostala tylko jedna osada ale i tak nie chcieli pokoju nawet kiedy proponowlem im pieniadze,info o mapie etc. nie czaje tego....

to to jeszcze nic biggrin.gif na porządku dziennym jest cos takiego : przeciwnikowi zostało jedno miasto , moja propozycja wyglądała następująco : oddaje trzy miasta zabrane im niedawno , płace ogromny trybut przez 20 tur za zwykły ceasefire , a oni na to że nie widzą potrzeby zakończenia walki w tym momencie confused.gif szału można dostać .
Dobrze że są mody bo inaczej bym sie pochlastał ze 79 zeta poszło sie pie******
AumaanAnubis
No tylko szkoda ze my(gracze)musimy sami poprawiac te bledy(a raczej ci co zrobili te mody)...

EDIT

Mam problem,przeszedlem dodatek kingdoms,teutonic zakonem krzyzackim i zniszczylem kazda frakcje jednak nie odblokowaly sie nowe.wchodze w nowa kampanie a tam te same frakcje co byly(nie ma polski itd.).Co jest?Jakis blad czy jak?
EDIT
Ten sam problem tylko z Americas.Zniszczylem kazda frakcje Nowa Hiszpania i nie ma nowych.
AumaanAnubis
Sorki ze tak jeden pod drugim ale czy da sie grac w kingdoms w hotseat na dwoch graczy na jednym kompie?

EDIT

Juz wiem.Glupie niedopatrzenie...
AumaanAnubis
Czy da sie wybudowac jakis statek etc. grajac plemieniem apaczow w americas?

(wiem post pod postem...)

No to moze jest jakis mod co pozwala apaczom rekrutowac statki najemne etc.?
Wicked
Czy jest jakis mod pozwalajacy grac Nowa Anglia i Nowa Francja w kampanii Americas?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.