al PeER
30 11 2006, 13:59
A wiec: Moze pisalo, ze mozna tylko na 1.5 bo to byly stare poradniki...
Jest juz nawet nowsza wersja 2.71 SE-C ( ma wiecej funkcji, ale nei bedziesz z nich korzystal : ). Ale upaj do 2.71 SE-C, poniewaz szybciej sie to robi. Up do 2.0 i donwgrade do 1.5 ( to jest konieczne, zeby pamiec flash byla czysta) i up do 2.71 SE-C. Jak juz wspomnialem ma wiele funkcji, ale najfajniesza jest recovery mode. Dzieki niemy bez pomocy zadnych sprzetow MOZESZ ODBRICKOWAC SWOJA KONSOLE!!
Ma on tez wiele innych funkcji

Jak chcesz sie czegos wiecej dowiedziec o psp to wbijaj
NA TO FORUM
W niedlugim czasie zamiezam kupic sobie konsolke PSP do tego jakies 3 gierki tylko kompletnie nie moge sie zdecydowac jakie pomozcie ,piszcie jakie gry benda dobre na sam poczatek
czy spotkaliście się z jakimiś niefirmowymi bateriami do psp, które 3ma łyby konsolę przy życiu dłużej, niż te marne 3 godziny?
QUOTE(saad @ 18 12 2006, 22:38)

W niedlugim czasie zamiezam kupic sobie konsolke PSP do tego jakies 3 gierki tylko kompletnie nie moge sie zdecydowac jakie pomozcie ,piszcie jakie gry benda dobre na sam poczatek

zalezy co lubisz:)
platformowki - daxter
przygodowe:) - gta libety city i vice city stories
strzelanki - killzone,medal of honor
sportowe - pes6,fifka 07,virtua tennis
wyscigi - ridge racer,wipeout,burnout
inne - lumines,loco roco
tyle sobie przypominam
QUOTE(Tori @ 19 12 2006, 08:26)

czy spotkaliście się z jakimiś niefirmowymi bateriami do psp, które 3ma łyby konsolę przy życiu dłużej, niż te marne 3 godziny?

dzis się z takim czymś spotkałem. Byłem z kumplem kupować MS i zapytałek, się o jakies ciekawe akcesoria do PSp. Między innymi pokazał mi baterię 3600 mAh, która wg niego wytrzymuje do 12 godzin. Ceny nie pamiętam ale jest coś takiego.
http://www.us.playstation.com/PSP/Accessories/PSP-280Takie coś wymacałem .. 2200 o 20% dłuzej a 3600 .. kto umie liczyc
mord00k
21 12 2006, 20:13
Nooo

miło... a takie coś by się przydało bo długość trzymania baterii PSP to jest skandal
Na Grach Tak .. (Chyba .. bo nie grałem od wyczerpania nigdy)
Ale MP3 robimy z kolega mieszkanie . nie ma radia .. klade psp wlaczam na full mp3 przykrywam folia i gra z 3 godziny .. i gra .. rano wstaje wkladam w kieszen i jade do pracy . .wracam i profilaktycznie laduje ... zwykle mp3 umiera odrazu

...
poza tematem

.. nie boicie sie ze wymienia nam PSP na nowy model ? jak bym wiedzial, to bym nigdy nie kupil
1. W psp base pack nie ma nawet tej karty pamieci 32mb ?
2. Czy w nowych modelach psp nadal wystepuja martwe piksele ? i jaki jest najnowszy model?
mord00k
28 01 2007, 15:27
1. Nie.
2. Pikselki te mogą trafić się we wszystkim co ma LCD ot co. Czyli - tak.
Suboshi
30 01 2007, 07:36
Ostatnio spotkałem się z opinią że PSP ma za nisko osadzonego krzyżaka. Czy zostało to poprawione w puźniejszych wersjach konsoli tak jak w Ceramic white? ( bo planuje kupić Killzone Base Pack, a White mi się zbytnio nie podoba)
mord00k
30 01 2007, 11:47
We wszystkich konsolkach jest tak samo... sprawdzone z kumplem ( ja mam starą wersję on nową

)
czy po wgraniu softu 3.03 OE-A trace gwarancje na konsole ? i czy jest mozliwosc powrotu do oryginalnego softu sony ?
jest możliwośc powrotu do normalnego softu
posiadanie softu od sony ma jakies plusy ? czy lepiej odrazu piracki wgrac?
link.mk
31 01 2007, 13:13
Siema jestem zielony w tym temacie więc walę prosto z rury:P
Chciałbym niedługo zakupić PSP i pytam się jaki soft będzie najlepszy do konsolki. Czy 1.50 ma jeszcze rację bytu czy już rządzi tylko 3.03 OE-A?? Czy z 1.50 można przejść bezpośrednio na 3.03 OE-A?? Czy np. z oryginalnego softu 2.71 albo nowszego można bezpośrednio przejść na 3.03 OE-A. Aha i jeszcze jedno, czy na 3.03 OE-A chodzi wszystko to co na oryginalnym 3.03??
pzdr.
1 pyt. ma
2.pyt. pośrednio
3.pyt. nie
4.pyt. tak
QUOTE(link.mk @ 31 01 2007, 13:13)

Czy 1.50 ma jeszcze rację bytu czy już rządzi tylko 3.03 OE-A??
Co właściwie przez to rozumiesz? Są jeszcze nadal nieliczni którzy do cfów się nie przekonali, ale są to zazwyczaj wyjątki. CFy są znacznie wygodniejsze i dają więcej możliwości niż "gołe" 1.50
link.mk
31 01 2007, 22:11
Aha, dzięki:P
Hmm a moglibyście mi jeszcze napisać, jakich wersji FW się wystrzegać, żebym mógł albo zejść na 1.50 albo przejść np. na 3.03 OE-A:D
pzdr.
Na dzień dzisiejszy tylko 3.10, ale konsoli z tym softem nie kupisz. A jeżeli nie chcesz się bawić z downgradem przez GTA, to wszystkie do 2.80 włącznie są ok
To znaczy, że w przypadku FM 2.8 > jest możliwość downgrade'u bez GTA?
Tak, mając fw 2.80 lub niższy nie potrzebujesz GTA. Natomiast mają soft 2.81 i wzwyż GTA jest już niezbędne. Na dzień dzisiejszy tylko najnowszy soft 3.10 nie daje się zdowngradować. Zobaczymy jak długo tak zostanie
Ja mam soft 3.03 i cudowną płytę główną TA-082

. Ale piszą że można i z niej zrobić downgrade i tak się nad tym zastanawiam, ale po pierwsze, nie mam GTA, po drugie nie wiem czy mi to potrzebne, bo nie mam zamiaru grać na piratach, jedynymi rzeczami na którycj mi zależy byłoby więc emulacja PSX-a i odtwarzanie fimów w najwyższej rozdzielczości. Nie jestem przekonany czy jest sens ryzykować

. Ale na samym początku, żeby z żeby z downgrade'ować z 2.8, też potrzebne było gta, jest więc jakaś szansa na dg z 3.03 bez tej gry, w przyszłości?
mam pytanie odnosnie internetu w psp a wiec wchodze przez psp na stronke o psp tam sa do sciagniecia dema, niestety nie ma wszystkich jak np moh ktore zajduej sie na psp store.
moje pytanie brzmi czy moge jakas sciagnac przez konsole to demo czy poprostu musze na komputer a z komputera na psp ?
@kubson: w ogole przez PSP bezposrednio nie mozna sciagnac wszystkich dem co sa dostepne w Store, wiec tak- MOH trzeba najpierw na PC, a potem na PSP.
no to slabo z ich strony ;/ bylo by wygodniej przez psp to sciagac
Da się karty Ape

przełączając w recovery region fake na japan mamy psp spot i stamtąd można filmiki, coś tam, dema ssać
QUOTE(kubson @ 9 02 2007, 18:32)

mam pytanie odnosnie internetu w psp a wiec wchodze przez psp na stronke o psp tam sa do sciagniecia dema, niestety nie ma wszystkich jak np moh ktore zajduej sie na psp store.
moje pytanie brzmi czy moge jakas sciagnac przez konsole to demo czy poprostu musze na komputer a z komputera na psp ?
Da sie sciagnac wszystkie dema bezposrednio na Psp!!! Wejdz swoim Psp na strone : pspdemocenter.com
wielkie dzieki wlasnie sciagam moh'a

jutro chcialem isc po kabel a tu prosze jednak sie da
sorrki za male zamieszanie, nie wiedzialem o tamtej stronce
spoko nic sie nie dzieje

mam pytanie odnosnie grania online zalozylem konto na yourgamingname jakos we wrzesniu oczywiscie pin nie przyszedl jest opcja by to obbejsc ?
z tego co jest napisane na stronie, to trzeba poprosic o kolejny PIN a oni go przysla poczta - do mnie przyszedl po 10 dniach
mord00k
10 02 2007, 09:50
Mniam,dzieki za tą stronkę z demami, transfer wyższy niż na oficjalnej ;]
dema szybko sie sciagaja przynajmniej u mnie

dalem wczoraj przypomnienie pinu zobaczymy czy dojdzie
Do mnie nic nie dochodzi ... Fajnie bo piszą że do 3 przypomnien
i co potem hm ... ban na moj adres ?

i co ja zrobie .. babci adres podam ?

hiehehie
Ja mam takie małe pytanie. Gdzie na terenie Olsztyna i okolic można przerobić PSP? Ja nie chcę robić tego sam, bo boję się, że zepsuję. POMOCY!!!!
MasterOD
11 02 2007, 21:02
Przerobić... no ja niejestem pewien z tego co pamiętam to przerabiałem mojego PSX'a na giełdzie komputerowej. W olsztynie też coś takiego powinno być... sprawdzałeś już??
Daniel_reyes
12 02 2007, 13:37
Mam zamiar kupić PSP ( Używana ) i mam 2 pytania ...
1. Grając przez Wi-Fi jest coś potrzebne oprócz drugiej konsolki obok ?
2. Jeżeli chce grać przez neta jest coś potrzebne ?
Pablo100
12 02 2007, 14:04
QUOTE(Daniel_reyes @ 12 02 2007, 13:37)

Mam zamiar kupić PSP ( Używana ) i mam 2 pytania ...
1. Grając przez Wi-Fi jest coś potrzebne oprócz drugiej konsolki obok ?
2. Jeżeli chce grać przez neta jest coś potrzebne ?
odp1- potrzebne są dwie konsole i gra

jedną lub dwie zalezy od gry (czy posiada game sharing)
odp2 potrzebjesz własnego acces pointa czyli bezprzewodowego połączenia z internetem np; neostrada live box albo urządzenie w stylu wifi max
mord00k
12 02 2007, 14:52
QUOTE(ArriS @ 11 02 2007, 20:31)

Ja mam takie małe pytanie. Gdzie na terenie Olsztyna i okolic można przerobić PSP? Ja nie chcę robić tego sam, bo boję się, że zepsuję. POMOCY!!!!
Jak chcesz to mogę cię przez to przepilotować na gg
black_rider
13 02 2007, 17:15
QUOTE(mord00k @ 14 11 2006, 09:50)

Sciągasz normalny filmik i konwertujesz w PSP Video 9
które ściągasz stąd.
A ja mam pytanie dotyczące tego programu bo po zainstalowaniu chce się połączyć z konsolką ale ja nie mam kabla usb, ale mam czytnik kart pamięci czy mogę załadować memorkę i wybrać ją zamiast konsolki żeby na nią skopiował film ?
mord00k
13 02 2007, 17:56
Oczywiście

Przecież film i tak kopiujesz na memorkę
black_rider
13 02 2007, 21:39
No i przekonwertowałem film tym programem skopiowałem na memorkę (były jakieś dwa pliczki) do folderu video a konsolka nie widzi tego filmu ?
mord00k
13 02 2007, 21:53
Hmm... kopiowałeś tym programem od razu? Nie wiem, ja inaczej nie robiłem i wszystko było u mnie ok.
QUOTE(black_rider @ 13 02 2007, 21:39)

No i przekonwertowaóem film tym programem skopiowaóem na memorkÉ (byóy jakieö dwa pliczki) do folderu video a konsolka nie widzi tego filmu ?
Skopiuj te pliki do folderu MP ROOT/100MNV01
black_rider
13 02 2007, 22:01
juni8 - ale nie mam takiego folderu na memorce, czyli ma go utworzyć w folderze video ?
QUOTE(black_rider @ 13 02 2007, 22:01)

juni8 - ale nie mam takiego folderu na memorce, czyli ma go utworzy w folderze video ?
MP ROOT nie masz? ? ?
black_rider
13 02 2007, 22:19
OOOO!

sorki nie zauważyłem już się kopiuje prosto z programu na memorke. Thanks za pomoc !
black_rider
13 02 2007, 22:45

i tak konsola nie widzi tego folderu możesz mi powiedzieć gdzie ma być ten folder MP_ROOT bo u mnie jak wejdę na memorkę to ma folder PSP i ten MP_ROOT a w nim jest 100ANV01 i w nim jest film - powiedz mi czy tak ma być czy ten folder ma być gdzieś indziej bo tak utworzył mi ten program.
QUOTE(black_rider @ 13 02 2007, 22:45)

i tak konsola nie widzi tego folderu moßesz mi powiedzie gdzie ma by ten folder MP_ROOT bo u mnie jak wejdŠ na memorkŠ to ma folder PSP i ten MP_ROOT a w nim jest 100ANV01 i w nim jest film - powiedz mi czy tak ma by czy ten folder ma by gdzieÖ indziej bo tak utworzyÓ mi ten program.
powinna konsola widziec film. Powinny tam byc 2 pliki Mp4 i THM ich nazwy musza byc identyczne i musza sie nazywac tak jak nazwal je proga
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.