odcinek moze byc, pare fajnych zwrotow akcji,itp nie ma co sie rozpisywac bo narazie malo kto obejrzal/skomentowal
jaka wersje ogladaliscie?
Udany odcinek, tylko trochę irytowało mnie że co 5 min przystawiali sobie spluwy do głowy i pieprzyli głupoty. Zwroty akcji pierwsza klasa, podobnie zakończenie ostro komplikuje sprawę. Ciesze się że kontynuowany jest wątek w Fox River.
Prison.Break.S02E14.HDTV.XviD-LOL
Całkiem fajny odcinek a rozwijanie motywu z Fox River wychodzi całkiem dobrze. Czekam już do kolejnego poniedziałku po dodatkową porcje emocji(jak to dobrze że powracają stare seriale i że 2 sezon rome już jest)
Odcinek bomba, btw. jak usłyszałem głos tego pakera murzyna w fox river to juz wiedzialem ... ze uzyczal glosu jednej postaci w Gears of War xd -
http://imdb.com/name/nm0711529/ ten gosciu wyglada tak jak w grze, haha, moze nawet wiekszy ^^
lol, dokladnie to on umieszczony w GoWie
stare seriale i że 2 sezon rome już jest
właśnie coś mi się o uszy obiło, myślałem, że to raczej zamknięta historia... o czym opowiada drugi sezon?
odcinek porządny - tylko te z ch.uja wzięte wybuchy linca mnie w(pipi)iają, ogólnie linc jest żałosny. kellerman zawsze był moim faworytem, dwa ostatnie epy tylko to potwierdzają. ogólnie to ten sezon to takie chaotyczne skakanie z wątku do wątku, ale nie powiem fajnie się to śledzi.
odcinek byl naprawde swietny, czeste zwroty akcji, kellerman jak zwykle bezwzgledny i darzacy do celu, niezmiernie cieszy mnie powrot do foz river, bellick udaje kozaka i moze sie to dla niego zle skonczyc no i mahone pokazal ze nie da sobie w kasze dmuchac
QUOTE(tekA @ 25 01 2007, 00:46)

stare seriale i że 2 sezon rome już jest
właśnie coś mi się o uszy obiło, myślałem, że to raczej zamknięta historia... o czym opowiada drugi sezon?
kontynuacja historii po zamachu na Cezara ten sezon zakończy się pewnie dojściem Oktawiana do władzy, starzy bohaterowie z 13 oczywiście included.
A co do Prisona to Mahone chyba sam siębie załatwił tym co zrobił bo z agencją to nie ma żartów
nie zabija mahona poki jest im potrzebny a nrazie jest wiec chyba przelknął smierc jednego żołdka
ciekawe czy powie o Charlsie o ile sie rozprawi z Kimem
15
odcinek lepszy od ostatniego
Marcin$
30 01 2007, 18:27
No odcinek jak poprzedni - trzyma poziom. Warto obejrzeć dla samej miny Kima ^^ już uśmieszek zniknął, poza tym, fajnie rozwinięty wątek z Sucre, a no i Haywire pokazał się z dobrej strony.
Bezsensownie, ze w 15epie w ramach zapchajdziury kontynuuja watek Patoshik'a... Ni to smieszne, ni ciekawe, a juz na pewno nie trzymajace w napieciu.
A oprocz tego calkiem niezle, tylko nie wiem jakim sposobem Sara miala wymylec, to co skojarzyl Mahone... naciagane, ale niech im bedzie.
Dziwny jest motyw - my postaramy sie ich wpuscic robiac dziwne miny do kamery; a my sie domyslimy, ze oni pomysleli, ze my mozemy sie na to nabrac... A tworcy sobie pomysleli, ze widzowie pomysla - O my gosh, we've ben triple crossed, ta...
Watek Sucre'a nudny.
QUOTE(Hela @ 30 01 2007, 18:39)

Dziwny jest motyw - my postaramy sie ich wpuscic robiac dziwne miny do kamery; a my sie domyslimy, ze oni pomysleli, ze my mozemy sie na to nabrac... A tworcy sobie pomysleli, ze widzowie pomysla - O my gosh, we've ben triple crossed, ta...
Moze chodzi
o to ze on to specialnie zrobil bo jednak nie trzyma z nimi - taka nasuwa mi sie mysl po koncowce
QUOTE(signap @ 30 01 2007, 18:52)

Moze chodzi
o to ze on to specialnie zrobil bo jednak nie trzyma z nimi - taka nasuwa mi sie mysl po koncowce Po koncowce tak, bo zadzwonila do niego Pani Prezydent, ale wtedy raczej byl jak najbardziej po stronie braci.
QUOTE(Hela @ 30 01 2007, 19:06)

QUOTE(signap @ 30 01 2007, 18:52)

Moze chodzi
o to ze on to specialnie zrobil bo jednak nie trzyma z nimi - taka nasuwa mi sie mysl po koncowce Po koncowce tak, bo zadzwonila do niego Pani Prezydent, ale wtedy raczej byl jak najbardziej po stronie braci.
z Caroline sie dluzej znaja niz napewno z Kimem czy innym jasiem, dlatego moze rozwaza powrot za wydanie ich gdy razem znimi bedzie kolo prezydenta
Szczerze powiedziawszy to od głównego wątku znacznie bardziej interesuje mnie co stanie się z Fernando.

15 odcinek całkiem udany.
mnie te historie Sucre, Psychola,itp nudza, ciagna i ciagna
typowy zapychacz. w pewnym momencie myślałem, że planują porwać prezydentową a tu ch.uj po raz kolejny powraca sara - szkoda tylko, że poskąpili nam konfrontacji pani doktor - kellerman.
co jak co ale nawiązenie wątku bellicka do losów scofielda konkretne są: najpierw ten zoom na ryj za kratami, a teraz "zostaw mi otwarte drzwi"
Rozsmieszylo mnie tez w tym epie, ze dwoch najbardziej poszukiwanych lubi w ameryce stoi sobie dosyc dlugi czas przed szpitalem a pozniej jeden z nich wchodzi do srodka i odbiera sobie telefon...ale zapewne w tym miescie nikt nie czyta gazet i nie oglada wiadomosci...
albo ludzie mają lepsze rzeczy do roboty lub nie chca sie narażac + zagrożene terrorystyczne podniesione do poziomu pomarańczowego to sie bardziej arabom pewnie przyglądali
arkossss
3 02 2007, 20:36
kiedy kolejne odcinki?
wortigern
3 02 2007, 21:14
Nudne, naciągane i calkowicie nie realne. Ile jeszcze razy ich złapią? Czekam na koniec serii i juz nigdy wiecej Prison Break'a. Genialna 1 seria i żałosna druga ;/
Przeciez caly ten serial jest mocno naciagany. Jak dla mnie 2 seria jest tak samo dobra jak 1. Jak to Linc powiedzial w pierwszym odcinku: "Ucieczka to dopiero poczatek". I tak wlasnie sie dzieje. Nie patrze na niedociagniecia tylko na to zeby dobrze sie bawic podczas ogladania odcinkow. Troche dystansu...
Troche dystansu...
No właśnie... W końcu to nie jest serial dokumentalny o więzieniu...
A uproszczenia pewne muszą być żeby był łatwiejszy w odbiorze...
z jednym sie z zgodze ze S2 jest gorszy od S1

ale gdy sie skonczy 2 obejrzymy jeszcze raz ponownie, odcinek jeden po drugim i sie wtedy wyda konkretna ocene
No to mamy 16ep "Chicago". Odcinek dobry jak reszta, wg mnie 15<16<14.
Podobal mi się motyw z podszywaniem się pod Caroline, jednoręki bandyta
i jedyne co mnie denerwuje to Sarah, nie trawie tej babki. Tylko czekać jak ją sprzątną.QUOTE
mnie te historie Sucre, Psychola,itp nudza, ciagna i ciagna
no to jednego z tych dwóch wątków już nie zobaczysz Oczywiście czytać po obejrzeniu
raczej to nie jest spoiler ale jest pewna mala informacja ktorzy beda uwazac ja za spoiler - ponizej info o s3 (czytac na wlasna odpowiedzialnosc)
"Paul Scheuring, scenarzysta Prison Break zaprzeczył na łamach TV Guide pogłoskom o uśmierceniu Sary Tancredi, ponieważ postać grana przez Sarę Wayne Callies jest zbyt ważna dla dalszej akcji serialu. Ciąża aktorki nie stanie się również elementem scenariusza, Sara prawdopodobnie zostanie porwana i powróci na początku trzeciego sezonu, którego powstanie Scheuring również potwierdził.
W nowej serii obok kontynuacji wątków rozpoczętych w drugim sezonie, pojawi się kilka nowych postaci."
no to kicha ze powstanie s3, zrobi sie z tego tasmiociag, wydarzenia powinny sie zakonczyc na drugim

ale co kasa robi z ludzmi
Piszesz to tak jakby tylko PB byl tasiemcem albo nie wiadomo jak ambitnym serialem aby zrobic tylko jeden sezon. Z samego zalozenia serial ma trwac az do znudzenia. A The Sopranos to nie tasiemiec ? :p Serial robi sie po to aby zarabiac, Ty jak pracujesz to tylko rok i koniec czy tez spelniasz role tasiemca i zarabiasz jak najdluzej tylko sie da ? Nie rozumiem takich komentarzy, dla mnie sa one totalnie glupie.
zduniacz
8 02 2007, 14:00
No zgadza sie, ale ja na przyklad nie mam pojęcia co można nowego w temacie PB wymyślec, zeby to ciagnąc jeszcze przez tyle czasu. Przecież juz teraz to ciągłe wymykanie sie z rak policji robi coraz bardziej nudne, i zalatuje kiczem (vide akcja w pociagu w ostatnim odcinku). Jak kolejna seria bedzie opierac sie na tym samym schemacie ucieczki + walki z systemem, to ja dziekuje. No ale niech 'robio co chco', nikt nie kaze mi tego ogladac.
Od wymyslania sa odpowiedni ludzie i ja nie psiocze poki jeszcze nawet S2 sie nie skonczyl. 24 robia juz 6 sezon i nawet im to wychodzi wiec dlaczeo Prison mialby nagle umrzec po 2 sezonie ? Ludzie sobie niepotrzebnie wbili do glowy, ze Prison break = ucieczka z wiezienia i koniec serialu. Istotnie, jezeli tak jest to po cholere w ogole ruszac 2 sezon skoro nie pasuje on do waszych, z gory zalozonych koncepcji ?
nie mam pojęcia co można nowego w temacie PB wymyślec, zeby to ciagnąc jeszcze przez tyle czasu
Szczególnie, że powtarzane już są od jakiegoś czasu pewne schematy i cały czas uszczupla się liczba więźniów, którzy uciekli z Michealem. Musieliby dodać dużo nowych postaci do fabuły.
Ja w sumie mimo tego, że wiedziałem jakimi prawami rządzi się rynek i jak serial ma wysoką oglądalność, to będą go kontynuować, to miałem nadzieje, że drugi sezon zakończy motyw oczyszczania Linca... Teraz już nie jestem tego takie pewien... No cóż...
zduniacz
8 02 2007, 14:58
QUOTE(Yacek @ 8 02 2007, 14:26)

Od wymyslania sa odpowiedni ludzie i ja nie psiocze poki jeszcze nawet S2 sie nie skonczyl. 24 robia juz 6 sezon i nawet im to wychodzi wiec dlaczeo Prison mialby nagle umrzec po 2 sezonie ?
24 nie ogladam, wiec wierze na słowo. Inna sprawa, że 'wymyslacze 24' muszą mieć duzo lepsze kwalifikacje od tych z PB, bo, jak napisalem wyzej, serial już teraz, czyli na drugim sezonie trąci schematami, a miejscami kiczem.
Nie zakladam, ze 3 seria bedzie zla. Napisalem, ze JESLI akcja bedzie sie opierac na tym co jest teraz, bedzie nudna.
QUOTE(Yacek @ 8 02 2007, 14:26)

Od wymyslania sa odpowiedni ludzie i ja nie psiocze poki jeszcze nawet S2 sie nie skonczyl. 24 robia juz 6 sezon i nawet im to wychodzi wiec dlaczeo Prison mialby nagle umrzec po 2 sezonie ? Ludzie sobie niepotrzebnie wbili do glowy, ze Prison break = ucieczka z wiezienia i koniec serialu. Istotnie, jezeli tak jest to po cholere w ogole ruszac 2 sezon skoro nie pasuje on do waszych, z gory zalozonych koncepcji ?
hm akurat twórcy 24 mają o wiele większe pole manewru.... Ot nowi terroryści i Jack znowu ratuje świat...
A w Prison Break'u wszystko musi być powiązane.... No chyba, że LJ bedzie uciekał z FOx River w 4 sezonie xD
Dla mnie 3 sezony to max na PB.
zolwik777
8 02 2007, 18:06
Zgadzam się z większością PB powinien się skończyć na 2gim sezonie i odejść z klasą, którą to już zaczyna tracić w moich oczach. Przesadzają, no te ich fuksy ciagle zwroty akcji i kolejne fuksy juz mdlą. Oczywiste jest, że mleczna ta krowa, ale moim zdaniem lepiej by im wyszło skończenie serialu i zabranie się za jakiś nowy i wyhypowanie go, że od twórców PB.
Zresztą co oni mogą walnąć w 3? Okaże się, że za wszystkim stoi loża masońska? I będzie ucieczka po całym świecie?
Niech robią trzeci sezon a jak chcą nawet czwarty. Tak długo jak serial będzie mi odpowiadał tak długo będe go oglądał. Serial chyba nie ma być jakimś dzełem artystycznym ale prostą i nieskomplikowana rozrywką dla ludzi w usa wiec czemu twórcy mieliby odejśc z klasą kiedy mogą odejśc za jakiś czas z duża kasą a "renoma" i tak pewnie pozostanie.
Znowu jakaś przerwa? Kiedy powraca?
za tydzien, 19 lutego - w tym tygodniu jakoś wyjatkowo nie było...
to juz jest przesada zeby sie tak znecac na ludzich, caly tydzien czekam a tu kupa
na
http://www.prisonbreak.xon.pl/ jest jeszcze jakaś trzecia zapowiedź, ale ja staram się tego nie oglądać, wolę mieć niespodziankę ; )
Zapowiada się naprawdę ciekawy odcinek.
Czyżby kolejny zbieg został złapany ? ;] - kto widział trailer wie o co chodzi ;]
Edit. Odcinek wyjątkowo słaby. Tak naprawdę nic ciekawego się nie działo
Co jest z T Bagiem ?! 
Franklin zawarł układ z Mahone, Pope pomógł zdobyć taśmę Scofieldowi i to wszystko ... Naprawdę - dla mnie słabo.
Marcin$
20 02 2007, 18:39
IMO najsłabszy odcinek do tej pory. Miejmy nadzieję, że tak jak w Lost po czymś słabym, będzie mocne uderzenie (mam na myśli tą taśmę).
Historia z Franklinem nudna (ot tak sobie wszedł do szpitala i nikt się nie kapnął, że to jeden ze zbiegów), T-Bag zrobił się jakiś uczuciowy (gdzie ta bezwzględność!?), jakieś sztuczne zapychanie czasu z Pope'em, a o sekretnym schowku nie wiemy prawie nic - tylko tyle, że jest tam pamięć z nagraniem). Jedyny pozytyw to obita morda Kim'a. Jestem kompletnie zawiedziony 2 tygodnie czekania, a tu takie dno.
No i szybko odrastaja wlosy scofieldowi, dzieki bogu, ze mi tak nie rosna 0_o
Zauwazyl to ktos ? :)
mam pytanko do ludzi którzy ogladali ep 17 - czy sciagnałem jakąs krótszą wersje czy też nie dowiedzielismy sie w tym odcinku co było na pendriv'ie? Plik z serialem, który sciagnałem, tak dziwnie na koncu został uciety (w miejscu gdy już leciał fragment tej empetrójki ale nie było jeszcze słychać żadnych głosów, wiec miałem wrażenie że brakuje kilku sekund z konca odcinka...
QUOTE(ghost_spike @ 20 02 2007, 20:20)

mam pytanko do ludzi którzy ogladali ep 17 - czy sciagnałem jakąs krótszą wersje czy też nie dowiedzielismy sie w tym odcinku co było na pendriv'ie? Plik z serialem, który sciagnałem, tak dziwnie na koncu został uciety (w miejscu gdy już leciał fragment tej empetrójki ale nie było jeszcze słychać żadnych głosów, wiec miałem wrażenie że brakuje kilku sekund z konca odcinka...
Nie dowiedzieliśmy się

Wszystko się wyjaśni w następnym odcinku
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.