Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Prison Break - Sezon 2 - The Manhunt is on!
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy > Seriale > Prison Break
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
signap
odcinek moze byc, pare fajnych zwrotow akcji,itp nie ma co sie rozpisywac bo narazie malo kto obejrzal/skomentowal
Ozzy
jaka wersje ogladaliscie?
Blim
Udany odcinek, tylko trochę irytowało mnie że co 5 min przystawiali sobie spluwy do głowy i pieprzyli głupoty. Zwroty akcji pierwsza klasa, podobnie zakończenie ostro komplikuje sprawę. Ciesze się że kontynuowany jest wątek w Fox River.
signap
Prison.Break.S02E14.HDTV.XviD-LOL
Dante
Całkiem fajny odcinek a rozwijanie motywu z Fox River wychodzi całkiem dobrze. Czekam już do kolejnego poniedziałku po dodatkową porcje emocji(jak to dobrze że powracają stare seriale i że 2 sezon rome już jest)
KheeD
Odcinek bomba, btw. jak usłyszałem głos tego pakera murzyna w fox river to juz wiedzialem ... ze uzyczal glosu jednej postaci w Gears of War xd - http://imdb.com/name/nm0711529/ ten gosciu wyglada tak jak w grze, haha, moze nawet wiekszy ^^
signap
lol, dokladnie to on umieszczony w GoWie smile.gif
tk
stare seriale i że 2 sezon rome już jest

właśnie coś mi się o uszy obiło, myślałem, że to raczej zamknięta historia... o czym opowiada drugi sezon?

odcinek porządny - tylko te z ch.uja wzięte wybuchy linca mnie w(pipi)iają, ogólnie linc jest żałosny. kellerman zawsze był moim faworytem, dwa ostatnie epy tylko to potwierdzają. ogólnie to ten sezon to takie chaotyczne skakanie z wątku do wątku, ale nie powiem fajnie się to śledzi.
Ozzy
odcinek byl naprawde swietny, czeste zwroty akcji, kellerman jak zwykle bezwzgledny i darzacy do celu, niezmiernie cieszy mnie powrot do foz river, bellick udaje kozaka i moze sie to dla niego zle skonczyc no i mahone pokazal ze nie da sobie w kasze dmuchac
Dante
QUOTE(tekA @ 25 01 2007, 00:46) *

stare seriale i że 2 sezon rome już jest

właśnie coś mi się o uszy obiło, myślałem, że to raczej zamknięta historia... o czym opowiada drugi sezon?

kontynuacja historii po zamachu na Cezara ten sezon zakończy się pewnie dojściem Oktawiana do władzy, starzy bohaterowie z 13 oczywiście included.

A co do Prisona to Mahone chyba sam siębie załatwił tym co zrobił bo z agencją to nie ma żartów
Ozzy
nie zabija mahona poki jest im potrzebny a nrazie jest wiec chyba przelknął smierc jednego żołdka
signap
ciekawe czy powie o Charlsie o ile sie rozprawi z Kimem
signap
15

odcinek lepszy od ostatniego
Marcin$
No odcinek jak poprzedni - trzyma poziom. Warto obejrzeć dla samej miny Kima ^^ już uśmieszek zniknął, poza tym, fajnie rozwinięty wątek z Sucre, a no i Haywire pokazał się z dobrej strony.
Hela
Bezsensownie, ze w 15epie w ramach zapchajdziury kontynuuja watek Patoshik'a... Ni to smieszne, ni ciekawe, a juz na pewno nie trzymajace w napieciu.
A oprocz tego calkiem niezle, tylko nie wiem jakim sposobem Sara miala wymylec, to co skojarzyl Mahone... naciagane, ale niech im bedzie.
Dziwny jest motyw - my postaramy sie ich wpuscic robiac dziwne miny do kamery; a my sie domyslimy, ze oni pomysleli, ze my mozemy sie na to nabrac... A tworcy sobie pomysleli, ze widzowie pomysla - O my gosh, we've ben triple crossed, ta...
Watek Sucre'a nudny.
signap
QUOTE(Hela @ 30 01 2007, 18:39) *

Dziwny jest motyw - my postaramy sie ich wpuscic robiac dziwne miny do kamery; a my sie domyslimy, ze oni pomysleli, ze my mozemy sie na to nabrac... A tworcy sobie pomysleli, ze widzowie pomysla - O my gosh, we've ben triple crossed, ta...

Moze chodzi
o to ze on to specialnie zrobil bo jednak nie trzyma z nimi - taka nasuwa mi sie mysl po koncowce
Hela
QUOTE(signap @ 30 01 2007, 18:52) *

Moze chodzi
o to ze on to specialnie zrobil bo jednak nie trzyma z nimi - taka nasuwa mi sie mysl po koncowce

Po koncowce tak, bo zadzwonila do niego Pani Prezydent, ale wtedy raczej byl jak najbardziej po stronie braci.
signap
QUOTE(Hela @ 30 01 2007, 19:06) *

QUOTE(signap @ 30 01 2007, 18:52) *

Moze chodzi

Po koncowce tak, bo zadzwonila do niego Pani Prezydent, ale wtedy raczej byl jak najbardziej po stronie braci.

z Caroline sie dluzej znaja niz napewno z Kimem czy innym jasiem, dlatego moze rozwaza powrot za wydanie ich gdy razem znimi bedzie kolo prezydenta
Blim
Szczerze powiedziawszy to od głównego wątku znacznie bardziej interesuje mnie co stanie się z Fernando. wink.gif 15 odcinek całkiem udany.
signap
mnie te historie Sucre, Psychola,itp nudza, ciagna i ciagna
tk
typowy zapychacz. w pewnym momencie myślałem, że planują porwać prezydentową a tu ch.uj po raz kolejny powraca sara - szkoda tylko, że poskąpili nam konfrontacji pani doktor - kellerman.

co jak co ale nawiązenie wątku bellicka do losów scofielda konkretne są: najpierw ten zoom na ryj za kratami, a teraz "zostaw mi otwarte drzwi" wink.gif
Hela
Rozsmieszylo mnie tez w tym epie, ze dwoch najbardziej poszukiwanych lubi w ameryce stoi sobie dosyc dlugi czas przed szpitalem a pozniej jeden z nich wchodzi do srodka i odbiera sobie telefon...ale zapewne w tym miescie nikt nie czyta gazet i nie oglada wiadomosci...
Dante
albo ludzie mają lepsze rzeczy do roboty lub nie chca sie narażac + zagrożene terrorystyczne podniesione do poziomu pomarańczowego to sie bardziej arabom pewnie przyglądali
arkossss
kiedy kolejne odcinki?
signap
google.com
wortigern
Nudne, naciągane i calkowicie nie realne. Ile jeszcze razy ich złapią? Czekam na koniec serii i juz nigdy wiecej Prison Break'a. Genialna 1 seria i żałosna druga ;/
Kriseh
Przeciez caly ten serial jest mocno naciagany. Jak dla mnie 2 seria jest tak samo dobra jak 1. Jak to Linc powiedzial w pierwszym odcinku: "Ucieczka to dopiero poczatek". I tak wlasnie sie dzieje. Nie patrze na niedociagniecia tylko na to zeby dobrze sie bawic podczas ogladania odcinkow. Troche dystansu...
Hela
Troche dystansu...

No właśnie... W końcu to nie jest serial dokumentalny o więzieniu...
A uproszczenia pewne muszą być żeby był łatwiejszy w odbiorze...
signap
z jednym sie z zgodze ze S2 jest gorszy od S1 smile.gif ale gdy sie skonczy 2 obejrzymy jeszcze raz ponownie, odcinek jeden po drugim i sie wtedy wyda konkretna ocene
Marcin$
No to mamy 16ep "Chicago". Odcinek dobry jak reszta, wg mnie 15<16<14. Podobal mi się motyw z podszywaniem się pod Caroline, jednoręki bandyta laugh.gif i jedyne co mnie denerwuje to Sarah, nie trawie tej babki. Tylko czekać jak ją sprzątną.

mnie te historie Sucre, Psychola,itp nudza, ciagna i ciagna

no to jednego z tych dwóch wątków już nie zobaczysz

Oczywiście czytać po obejrzeniu smile.gif
signap
raczej to nie jest spoiler ale jest pewna mala informacja ktorzy beda uwazac ja za spoiler - ponizej info o s3 (czytac na wlasna odpowiedzialnosc)

"Paul Scheuring, scenarzysta Prison Break zaprzeczył na łamach TV Guide pogłoskom o uśmierceniu Sary Tancredi, ponieważ postać grana przez Sarę Wayne Callies jest zbyt ważna dla dalszej akcji serialu. Ciąża aktorki nie stanie się również elementem scenariusza, Sara prawdopodobnie zostanie porwana i powróci na początku trzeciego sezonu, którego powstanie Scheuring również potwierdził.

W nowej serii obok kontynuacji wątków rozpoczętych w drugim sezonie, pojawi się kilka nowych postaci."
Ozzy
no to kicha ze powstanie s3, zrobi sie z tego tasmiociag, wydarzenia powinny sie zakonczyc na drugim sad.gif ale co kasa robi z ludzmi
Yacek
Piszesz to tak jakby tylko PB byl tasiemcem albo nie wiadomo jak ambitnym serialem aby zrobic tylko jeden sezon. Z samego zalozenia serial ma trwac az do znudzenia. A The Sopranos to nie tasiemiec ? :p Serial robi sie po to aby zarabiac, Ty jak pracujesz to tylko rok i koniec czy tez spelniasz role tasiemca i zarabiasz jak najdluzej tylko sie da ? Nie rozumiem takich komentarzy, dla mnie sa one totalnie glupie.
zduniacz
No zgadza sie, ale ja na przyklad nie mam pojęcia co można nowego w temacie PB wymyślec, zeby to ciagnąc jeszcze przez tyle czasu. Przecież juz teraz to ciągłe wymykanie sie z rak policji robi coraz bardziej nudne, i zalatuje kiczem (vide akcja w pociagu w ostatnim odcinku). Jak kolejna seria bedzie opierac sie na tym samym schemacie ucieczki + walki z systemem, to ja dziekuje. No ale niech 'robio co chco', nikt nie kaze mi tego ogladac.
Yacek
Od wymyslania sa odpowiedni ludzie i ja nie psiocze poki jeszcze nawet S2 sie nie skonczyl. 24 robia juz 6 sezon i nawet im to wychodzi wiec dlaczeo Prison mialby nagle umrzec po 2 sezonie ? Ludzie sobie niepotrzebnie wbili do glowy, ze Prison break = ucieczka z wiezienia i koniec serialu. Istotnie, jezeli tak jest to po cholere w ogole ruszac 2 sezon skoro nie pasuje on do waszych, z gory zalozonych koncepcji ?
Hela
nie mam pojęcia co można nowego w temacie PB wymyślec, zeby to ciagnąc jeszcze przez tyle czasu
Szczególnie, że powtarzane już są od jakiegoś czasu pewne schematy i cały czas uszczupla się liczba więźniów, którzy uciekli z Michealem. Musieliby dodać dużo nowych postaci do fabuły.
Ja w sumie mimo tego, że wiedziałem jakimi prawami rządzi się rynek i jak serial ma wysoką oglądalność, to będą go kontynuować, to miałem nadzieje, że drugi sezon zakończy motyw oczyszczania Linca... Teraz już nie jestem tego takie pewien... No cóż...
zduniacz
QUOTE(Yacek @ 8 02 2007, 14:26) *

Od wymyslania sa odpowiedni ludzie i ja nie psiocze poki jeszcze nawet S2 sie nie skonczyl. 24 robia juz 6 sezon i nawet im to wychodzi wiec dlaczeo Prison mialby nagle umrzec po 2 sezonie ?

24 nie ogladam, wiec wierze na słowo. Inna sprawa, że 'wymyslacze 24' muszą mieć duzo lepsze kwalifikacje od tych z PB, bo, jak napisalem wyzej, serial już teraz, czyli na drugim sezonie trąci schematami, a miejscami kiczem.
Nie zakladam, ze 3 seria bedzie zla. Napisalem, ze JESLI akcja bedzie sie opierac na tym co jest teraz, bedzie nudna.
SIKI
QUOTE(Yacek @ 8 02 2007, 14:26) *

Od wymyslania sa odpowiedni ludzie i ja nie psiocze poki jeszcze nawet S2 sie nie skonczyl. 24 robia juz 6 sezon i nawet im to wychodzi wiec dlaczeo Prison mialby nagle umrzec po 2 sezonie ? Ludzie sobie niepotrzebnie wbili do glowy, ze Prison break = ucieczka z wiezienia i koniec serialu. Istotnie, jezeli tak jest to po cholere w ogole ruszac 2 sezon skoro nie pasuje on do waszych, z gory zalozonych koncepcji ?

hm akurat twórcy 24 mają o wiele większe pole manewru.... Ot nowi terroryści i Jack znowu ratuje świat...
A w Prison Break'u wszystko musi być powiązane.... No chyba, że LJ bedzie uciekał z FOx River w 4 sezonie xD
Dla mnie 3 sezony to max na PB.
zolwik777
Zgadzam się z większością PB powinien się skończyć na 2gim sezonie i odejść z klasą, którą to już zaczyna tracić w moich oczach. Przesadzają, no te ich fuksy ciagle zwroty akcji i kolejne fuksy juz mdlą. Oczywiste jest, że mleczna ta krowa, ale moim zdaniem lepiej by im wyszło skończenie serialu i zabranie się za jakiś nowy i wyhypowanie go, że od twórców PB.

Zresztą co oni mogą walnąć w 3? Okaże się, że za wszystkim stoi loża masońska? I będzie ucieczka po całym świecie? tongue.gif

Dante
Niech robią trzeci sezon a jak chcą nawet czwarty. Tak długo jak serial będzie mi odpowiadał tak długo będe go oglądał. Serial chyba nie ma być jakimś dzełem artystycznym ale prostą i nieskomplikowana rozrywką dla ludzi w usa wiec czemu twórcy mieliby odejśc z klasą kiedy mogą odejśc za jakiś czas z duża kasą a "renoma" i tak pewnie pozostanie.
laki
Znowu jakaś przerwa? Kiedy powraca?
ghost.
za tydzien, 19 lutego - w tym tygodniu jakoś wyjatkowo nie było...
Ozzy
to juz jest przesada zeby sie tak znecac na ludzich, caly tydzien czekam a tu kupa mad.gif
ShtaS
na http://www.prisonbreak.xon.pl/ jest jeszcze jakaś trzecia zapowiedź, ale ja staram się tego nie oglądać, wolę mieć niespodziankę ; )
Lipa
Zapowiada się naprawdę ciekawy odcinek. Czyżby kolejny zbieg został złapany ? ;] - kto widział trailer wie o co chodzi ;]

Edit. Odcinek wyjątkowo słaby. Tak naprawdę nic ciekawego się nie działo confused.gif

Co jest z T Bagiem ?! tongue.gif

Franklin zawarł układ z Mahone, Pope pomógł zdobyć taśmę Scofieldowi i to wszystko ...
Naprawdę - dla mnie słabo.
Marcin$
IMO najsłabszy odcinek do tej pory. Miejmy nadzieję, że tak jak w Lost po czymś słabym, będzie mocne uderzenie (mam na myśli tą taśmę).

Historia z Franklinem nudna (ot tak sobie wszedł do szpitala i nikt się nie kapnął, że to jeden ze zbiegów), T-Bag zrobił się jakiś uczuciowy (gdzie ta bezwzględność!?), jakieś sztuczne zapychanie czasu z Pope'em, a o sekretnym schowku nie wiemy prawie nic - tylko tyle, że jest tam pamięć z nagraniem). Jedyny pozytyw to obita morda Kim'a.
Jestem kompletnie zawiedziony 2 tygodnie czekania, a tu takie dno.
Yacek
No i szybko odrastaja wlosy scofieldowi, dzieki bogu, ze mi tak nie rosna 0_o

Zauwazyl to ktos ? :)
ghost.
mam pytanko do ludzi którzy ogladali ep 17 - czy sciagnałem jakąs krótszą wersje czy też nie dowiedzielismy sie w tym odcinku co było na pendriv'ie? Plik z serialem, który sciagnałem, tak dziwnie na koncu został uciety (w miejscu gdy już leciał fragment tej empetrójki ale nie było jeszcze słychać żadnych głosów, wiec miałem wrażenie że brakuje kilku sekund z konca odcinka...
Lipa
QUOTE(ghost_spike @ 20 02 2007, 20:20) *

mam pytanko do ludzi którzy ogladali ep 17 - czy sciagnałem jakąs krótszą wersje czy też nie dowiedzielismy sie w tym odcinku co było na pendriv'ie? Plik z serialem, który sciagnałem, tak dziwnie na koncu został uciety (w miejscu gdy już leciał fragment tej empetrójki ale nie było jeszcze słychać żadnych głosów, wiec miałem wrażenie że brakuje kilku sekund z konca odcinka...

Nie dowiedzieliśmy się wink.gif Wszystko się wyjaśni w następnym odcinku smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.