Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Prison Break - Sezon 2 - The Manhunt is on!
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy > Seriale > Prison Break
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
Hela
Szukal adres swojej dawnej laski?
Dokladnie tak.

A odcinek byl swietny pod kazdym wzgledem, wlasnie kiedy myslalem, ze robi sie z tego papka, odcinek koncaczy pierwsza polowe sezonu wyprowadzil mnie z bledu.
Ciekawe kiedy kiedy Linc i Micheal sie dowiedza, ze Kellerman wrobil LJ'a, torturowal Sare, bo to bedzie koniec jego zycia, bo nie sadze, ze Linc to przyjmie ze spokojem.
A motyw z Bellic'iem mnie po prostu rozje.bal...
erix
Odcinek masakra. Końcówka zabija , a Bellcik za kratami z odsuwającą się kamerą niczym Scofield w intrze to hit!
signap
wiemy juz na czym bedzie sie skupial s3 PB- ucieczka Bellicka biggrin.gif
kuruku
Piękny odcinek. Nie tylko sama akcja mnie rozwaliła, ale również montaż i muzyka. A po przerwie będziemy mogli oglądać w tym wspaniałym serialu naszego rodaka - Przemysława Saletę. Pewnie będzie więżniem w Fox River. Może będzie się znęcał nad Bellickiem. Heee.
SIKI
nad Bellickiem, a konkretnie jego d u p ą znęcać się będzie Avocado biggrin.gif
yab
bellick dostanie w pupe :f
myslicie ze mahone nie zyje?
tk
ciekawe czy wątek bellick'a zapowiada powrót akcji do fox river czy jest tylko takim humorystycznym smaczekiem dla fanów (ten zoom out rodem z człoówki pierwszego sezonu - mistrzostwo). sam ep to niezły kop w dupe tak więc po przerwie licze na podkręcenie tempa.

mahone'a szkoda, mocna postać. kellerman zresztą też zawsze był ciekawy, teraz nabrał troche więcej barw.
signap
mahone napewno przezyje

http://www.youtube.com/watch?v=VeoDv1PYNNg, trailer s2e14
Dante
odcinek bardzo ciekawy no i finałowy zwrot akcji fajny. Te5az ta cholerna przerwa ale warto czekać.Motyw bellicka może będzie rozwijany jako przerywnik od głównego wątku
ps. ciekawe co z panm psychicznym (jest już w holandi? w dziesięć dni da sie tam dopłynąć?)
Hela
ps. ciekawe co z panm psychicznym
Raczej nie beda tego kontynuowac. Pewnie w ktorymstam odcinku powiedza, ze go zlapali i tyle.
Tak
Guts
QUOTE(Hela @ 29 11 2006, 21:59) *

ps. ciekawe co z panm psychicznym
Raczej nie beda tego kontynuowac. Pewnie w ktorymstam odcinku powiedza, ze go zlapali i tyle.
Tak

NIEEE =) Sorry, ale usmiercenie jednej z moich ulubionych postaci w tak banalny i smieszny sposob to absurd ( i narobienie smaka na dalsze odcinki). Pewnie przez 2 odcinki bedzie dochodzic do siebie, a pozniej ruszy w poscig za Scofieldem.
Co do Bellicka to na pewno nie beda kontynuowac jego watku (wkoncu nie ma kasy, siedzi w pace i zabawia sie z Avocado).
Zakonczenie bylo naprawde swietne chociaz widac bylo, ze tworcy sie hamowali i najlepsze zostawili na dalsze odcinki(IMO ucieczka braci z konwoju byla troche za dluga, a do tego dochodzily ciagle przeskoki akcji miedzy T-bagiem, a Sucre) Co do 3 sezonu to napewno nie powstanie. Widac, ze wszystko zmierza do szczesliwego konca.
Hela
Co do 3 sezonu to napewno nie powstanie.
Ciezko by bylo juz cos swiezego wymyslec. W tym sezonie Linc po uciecce juz dwa razy zostal zplapany i w cudowny sposob oswobodzony, za trzecim razem to juz by byla bzdura, a zabic go nie zabija. Mam nadzieje, ze 23 czy ktorystam odcinek tego sezonu zapewni nam definitywna koncowke.
postaci w tak banalny i smieszny sposob to absurd
Co bylo banalnego z najciekawszym momencie tego odcinka? Mial zginac niebanalnie? Czyli jak? Pokrojony na kawalki pila mechaniczna?
Guts
QUOTE(Hela @ 29 11 2006, 22:39) *

o nie zabija. Mam nadzieje, ze 23 czy ktorystam odcinek tego sezonu zapewni nam definitywna koncowke.
postaci w tak banalny i smieszny sposob to absurd
Co bylo banalnego z najciekawszym momencie tego odcinka? Mial zginac niebanalnie? Czyli jak? Pokrojony na kawalki pila mechaniczna?

Kellerman mogl mu strzelic w glowe (przynajmniej byloby 100 % pewnosci, ze gryzie ziemie), a tak wygladalo to na niegrozny postrzal (I NA PEWNO nie smiertelny).
Hela
Juz raz nas zostawili z 'martwa' Sara na jakis czas, jak drugi raz zastosuja ten sam schemat, to bedzie lipa IMO.
signap
wydaje mi sie ze Patoshic czy jak mu sie tam pisze bedzie jeszcze w s2 bo on ma taki humorystyczny epizod
Marcin$
Racja, Haywire mógłby się pojawić z jeszcze raz, naprawdę jest się z czego pośmiać wink.gif Co do 13 odcinka to wg mnie trzyma w napięciu, cały serial nie zwalnia tępa. Końcówka wgniata w fotel. Jak jeszcze raz wrzucą motyw z "cudownym" uratowaniem Linca i Michaela podczas przejazdu to serial straci nieco na wiarygodności. Nie wyobrażam sobie dalszych odcinków bez Mahone. Naprawdę fajna, wyrazista postać, ltóra jak wszystkie inne jest szantażowana. Ktoś kojarzy tego łysego koleisa, który pojawił się w scenie z Kimem jak gadali z Kellermanem? Byle jakoś przetrwać do 22 stycznia wink.gif
Hela
Ktoś kojarzy tego łysego koleisa, który pojawił się w scenie z Kimem jak gadali z Kellermanem?
Nikt nie wie kim on jest raczej... Ciekawi mnie czy on jest niemowa, czy bylo mu szkoda slow na tak malo wazna sprawe, wiec pisal Kim'owi generalne wytyczne co ma mowic.
wortigern
nie chcial zeby mahone go uslyszal
Hela
QUOTE(wortigern @ 2 12 2006, 09:31) *

nie chcial zeby mahone go uslyszal
Nie sądze. Tego kolesia bal sie nawet Kim, wiec nie wiem czemu tamten mialby ukrywac swoj glos przed takim pionkiem jak Mahone.
laki
Chyba coś ciekawego przyszło mi do głowy. Bellick dzwonił do Roya, dopiero jak wyszedł ze szpitala i go straszył, a w tym czasie przywieźli go do szpitala martwego, co oznacza że na poczcie głosowej nagrał się w tym czasie jak był z pania policjant. Bo najpierw go przesłuchiwała, a później widziała przy trupie.
Blim
Dokładnie do dzwonił do niego jeszcze ze szpitala chwilę po tym wstępnym przesłuchaniu, więc mamy tu mały zgrzyt, bo nie mógł popełnić tej zbrodni. tongue.gif
tybalt
Nie wspominajac nawet o tak banalnej opcji, jak to ze nikt z obslugi hotelu go nie widzial, tbag na pewno w takim luksusowym hotelu zwracal na siebie uwage i MUSIAL sie jakos dowiedziec na ktorym pietrze jest Roy (jego pluskwa przeciez wskazywala tylko pozycje w poziomie...). Tak wiec musial miec jakis kontakt z kims z hotelu. Do tego te 3 dziwki, ktopre podczas dochodzenia policja by i tak przepytala i masa innych detali...
Baaaaardzo naciagane to bylo...
laki
No marnie im wyszło z bellickiem, może będzie 3 sezon i to bellick będzie uciekał z więzienia przecież zna fox river jak własną kieszeń laugh.gif
Hela
QUOTE(Blim @ 2 12 2006, 21:18) *

Dokładnie do dzwonił do niego jeszcze ze szpitala chwilę po tym wstępnym przesłuchaniu, więc mamy tu mały zgrzyt, bo nie mógł popełnić tej zbrodni. tongue.gif
Nieprawda. Np. mogl zadzwonic ze szpitala po jego zabiciu, zeby byc poza podejrzeniem.
laki
Przecież do szpitala go przywieźli nieprzytomnego, jak doszedł do siebie rozmawiał z panią policjant wyszedł ze szpitala i dzwoni, a tu akurat pojawią się karetka i pani policjant, w ogóle 5 min po tel Bellicka do Roya przywożą trupa.
Bobs
Zgrzyt z Bellickiem rzeczywiście jest dziwny. Mam nadzieję, że Mahone zostanie kaleką(raczej nie zginie), bo to wkurzająca postać. Ale w ostatnich odcinkach jest bardziej moralny, robi to tylko dla rodziny, ale i tak go nie lubię. Szkoda, że dawno Patoshika nie było, zastanawiam się jak mu idzie budowa tratwy(swoją drogą od ostatniego odcinka w którym występował mineło parę dni w świecie filmu, więc dlaczego nikt go nie zauważył jak buduje tratwę. Zdaje mi sie, że tam jakieś domy były). Co do Kellermana, Scofielda i burrows'a to sądze, że zaczną szukać Sary(kolejna ciekawa rzecz-jak zareaguje Sara gdy zobaczy Michaela z Kellermanem). Co do tego łysego gościa to przypominał mi on trochę tego gościa, którego Kellerman wepchał do studni, ale on raczej nie żyje.
laki
QUOTE(Bobs @ 3 12 2006, 19:41) *

Co do tego łysego gościa to przypominał mi on trochę tego gościa, którego Kellerman wepchał do studni, ale on raczej nie żyje.

Kellerman to go do studni nie wśisną tylko LJ. Na pewno nie żyje, przecież Kellerman tam był i zabrał mu tel.
Bobs
QUOTE(laki @ 4 12 2006, 00:51) *

QUOTE(Bobs @ 3 12 2006, 19:41) *

Co do tego łysego gościa to przypominał mi on trochę tego gościa, którego Kellerman wepchał do studni, ale on raczej nie żyje.

Kellerman to go do studni nie wśisną tylko LJ. Na pewno nie żyje, przecież Kellerman tam był i zabrał mu tel.

Racja, to LJ go wrzucił, ale Kellerman widział jak ten gość leży w studni i zostawił go tam, bo gość groził mu, że doniesie firmie o jego marnych postępach w sprawie Burrowsa(czy coś w tym stylu).
I to LJ znalazł telefon i napisane na ścianie nazwiska Kellerman i O.Kravecki.
Stachu
QUOTE(Hela @ 3 12 2006, 00:47) *

Nieprawda. Np. mogl zadzwonic ze szpitala po jego zabiciu, zeby byc poza podejrzeniem.

to własnie przez ten telefon skojarzyli go z morderstwem hyh.gif

Mahone zginał, chociaz myslalem ze z reki kogos innego. taki mały riwendz za ojca:]

Wszystko to jest strasznie naciagane, ale za to jak zayebiscie sie oglada.
Guts
QUOTE(Stachu @ 6 12 2006, 22:37) *

QUOTE(Hela @ 3 12 2006, 00:47) *

to własnie przez ten telefon skojarzyli go z morderstwem hyh.gif

Mahone zginał, chociaz myslalem ze z reki kogos innego. taki mały riwendz za ojca:]

Nie, nie zginol. Jeszcze raz obejrzalem sobie ta scene i Mahone oberwal w ramie (widoczny jest nawet dym). Zreszta nawet jesli zginie to kto bedzie sie uganiac za Scofieldem, chyba nie Pani prezydent ;P
Hela
Przeciez jesli przezyl, to myslisz, ze go puszcza i pozwola mu dalej dzialac? Rannemu, nic nie znaczacemu agentowi, ktory po raz kolejny zawalil i przez to losy calej 'FIRMY' nie sa pewne? Nie mialoby to zadnego sensu.
Ekansik
ten łysy koles z Kim'em co był w pokoju wygladał nie jak Quinn, ale jak...

Oscar Shales!
ArkejD
Ten sam który leży zakopany w ogródku Mahone'a ? Ciekawa teoria rolleyes.gif
Ekansik
QUOTE(FreZ @ 8 12 2006, 15:49) *

aha, czyli widziales twarz tego co leżał w ogrodku? Fajnie... to pewnie jakas inna wersje miales, bo tam byla tylko ręka pokazana.
Dante
Nie ale chyba wszyscy zakładają że oscar nie żyje bo miedzy innymi z jego powodu mahone musi pracowac dla firmy
Hela
Watpie, wogole nie sa podobni:

Bobs
QUOTE(Ekansik @ 8 12 2006, 16:01) *

QUOTE(FreZ @ 8 12 2006, 15:49) *

aha, czyli widziales twarz tego co leżał w ogrodku? Fajnie... to pewnie jakas inna wersje miales, bo tam byla tylko ręka pokazana.

Przecierz wiele razy była poazywana jego twarz. Zreszta Hela zdjęcie umieścił.
ShtaS
jemu chodzilo raczej o to, ze nie bylo pokaznej twarzy trupa, tego co lezy w ogrodzie wink.gif
signap
ale przeciez on go zakopoal pod ziemia to jakim cudem mial by zyc?
zduniacz
QUOTE(signap @ 12 12 2006, 20:57) *

No wlasnie na tym polegalby caly myk, ze jednak zyje, a pod ziemia jest kto inny (brat viceprezydenta dajmy na to). ALe to nie on imo.
Hela
QUOTE(zduniacz @ 12 12 2006, 21:35) *

No wlasnie na tym polegalby caly myk, ze jednak zyje, a pod ziemia jest kto inny (brat viceprezydenta dajmy na to). ALe to nie on imo.
Czyli sugerujesz, ze Mahone nie widzial kogo zastrzelil i zakopal w ogrodzie?
zduniacz
QUOTE(Hela @ 12 12 2006, 22:10) *

QUOTE(zduniacz @ 12 12 2006, 21:35) *

Czyli sugerujesz, ze Mahone nie widzial kogo zastrzelil i zakopal w ogrodzie?

Nie, Mahone widzial najlepiej. Ale na dobrą sprawę fabułe mozna tak poprowadzic, że nie jest to ta osoba o ktorej mysli widz.

Zebysmy sie zrozumieli - sam w to nie wierzę, to tylko wariacja na temat pomyslu kogos tam wcześniej, chyba Ekansika.

signap
dziwne, ale malo realne
Hela
Ale na dobrą sprawę fabułe mozna tak poprowadzic, że nie jest to ta osoba o ktorej mysli widz.
Mozna, ale nie mialoby to jakiegokolwiek sensu, bo niby po co Mahone mialby klamac/udawac, ze ma na tym punkcie obsesje? Straciloby PB na wiarygodnosci duzo IMO.
laki
Którego dokładnie rusza pb?
signap
28 stycznia jak sie nie myle 21 jest cos jak przypomnienie co sie dzialo przez te kilkanascie odcinkow (data przyblizona tongue.gif sa nie znam dokladniej wink.gif)
Yacek
ja mam proste pytanie: odc 14 na ta chwile jest dostepny/istnieje/ czy te wszystkie releasy to fake'i ? Mam taki jedne (hdtv, od xor) ktory jednak zaskoczyl mnie tym, ze byl odcinkiem nr 13 (w ktorym na koncu kellerman strzela do mahone'a i ucieka z bracmi czyli normalny odcinek)
Hela
odc 14 na ta chwile jest dostepny/istnieje/ czy te wszystkie releasy to fake'i ?
Tak, wszystkie fake'i.

Season 2, Episode 14: John Doe
Original Air Date: 22 January 2007
Hela
Jak ktos chce sobie zepsuc ogladanie, to moze przeczytac recke nowego ep'a tutaj:
http://tv.ign.com/articles/756/756775p1.html
Yacek
W torrent tv leci 14 odcinek dla tych ktorzy sie stesknili.

Wlasnie obejrzalem, jest fajnie i koncowka daje rade. Wypadniecie z obiegu jak obejrzalo sie 13 odc. pod rzad zrobilo swoje dlatego specjalnie sie nie ekscytuje, ale watki kazdej postaci naprawde daja rade w tym odc, czekam az wyjdzie nastepny release ;)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.