jesli jakis mod ma czas i oglada PB to moglby przeniesc tematy z okolic wrzesnia gdyz wtedy zaczal sie s2 a tamten temat bylby o s1
OFICIALNY TEMAT SEZONU 2
s2e9
Mike teraz zabawil sie z Mahone

, akcja troche zwolnila

ps. ten ogrod botaniczny byl w Utah?
Na chwile obecna odcinek 09 jest jednym z lepszych tego sezonu. Seria znow trzyma w napieciu, czeste zwroty akcji, zero wleczenia watkow. Jestem zszokowany, ze tworcy maja jeszcze tyle pomyslow (a nie jestesmy nawet w polowie sezonu) na dalsze wydarzenia. Po wczorajszym odcinku czulem sie jakbym juz byl na przedostatnim epsie O.O Naprawde nie wiem co zaserwuja nam jeszcze tworcy, ale na chwile obecna wszystko w miare dynamicznie zmierza do konca (coraz mniej zbiegow, Mahone jest prawie ZAWSZE przed Michaelem).
A zakonczenie swietne i w ogole takiego obrotu spraw sie nie spodziewalem.
s1 mial 22 odcinki

wiec jest juz niemal w polowie
Troche jeszcze się wydarzy pewnie może coś co doprowadzi michaela do zemsty na usa i kolejnym sezonie.
QUOTE(signap @ 1 11 2006, 09:17)

s2e9
akcja troche zwolnila

Akcja troche zwalnia? Piszesz to o 9 epie, po tym jak 8 byl totalnie nudny i nic specjalnego sie w nim nie dzialo oprocz akcji z T-bag'iem i pieniedzmi?
W epie 09 dzialo sie bardzo duzo:
- swietny motyw z tym, jak Michel odkryl tajemnice Mahone'a. Bedzie to raczej mialo dosyc duzy wplyw na scigajacego.
- C-note wyrolowal FBI i w koncu jest ze swoja rodzina, chociaz nie ma zupelnie pomyslu na to co zrobic dalej.
- T-bag, ktoremu Bellic zapewne oderwal niedawno odyskana konczyne...
- Mahone, ktory jak sie zdaje, jest coraz blizej (o ile juz nie rozwiazal) rozwiazania zagadki gdzie michel ma sie spotkac z Sara.
No a juz z grzecznosci nie spomne o tym jak skomplikowala sie akcja serialu po tym jak Linc, ktory jest skazany na kare smierci zostal zlapany wraz ze swoim synem. Czy to zapowiada kolejna ciekawa ucieczke? Czy Michel przyjdzie im na pomoc? A moze Linc zginie? Tyle nowych pytan, a ty piszesz ze akcja zwalnia...Koniec spoilera.
Już się nie mogę doczekać 10 odc, ciekawe co to będzie z Lincolnem
Spoiler z 10 epa:
Znowu pojawi się ojciec Linca
Na fotach promocyjnych można zaobaczyćjak rozmawia on z LJ i Lincolnem. Obstawiam , że on ich przejmie od policji i znowu "wszystko wróci na właściwą drogę":PCzekamy na nowy ep !
Goldi69-PL-
2 11 2006, 17:55
jestem fanem od pierwszego odcinka (ktory sciagnalem jak byly dopiero 2 w sieci), TO MOJ ULUBIONY SERIAL MIMO IZ WSZYSTKIE NOWE PRAKTYCZNIE LYKAM

ostatni odcinek skonczyl sie na otro, i znowu czekac do wtorku
No Maciek
2 11 2006, 22:48
Ten sezon będzie miał też 22 odcinki? Bo gdzieś czytałem, że ma mieć 12 i koniec. Byłoby dobrze nawet gdyby skonczyli na 22 odcinkach drugiego sezonu, jak zrobia z tego drugiego losta czy inne smallville to się wkur,wię trochę ;/ i zdecydowanie pierwszy sezon lepszy od drugiego ;]
moze do polowy i przerwa do marca jak z s1
Goldi69-PL-
3 11 2006, 14:55
Jest to jeden z niewielu serial ze sie tak wkrecilem ze nie wytrzymuje czekania do nastepnego odcinka, jak dla mnie codziennie mogl by leciec jeden odcinek.
Ten serial ma najlepiej przeprowadzony casting ze wszystkich jakie widzialem, kazdy aktor idealnie pasuje do roli jaka odgrywa.
Tylko nie przesadzajcie z wychwalaniem serialu bo jeszcze pojawią się motywy w stylu polarnych niedziwiedzi porywających jednego z rozbi.. ups to nie ten serial
moze akcja znow wroci do wiezienia
To by nie mialo sensu. Niby kto mialby isc do wiezienia? Linc? Przeciez oni moga go zabic na nastepny dzien... Michael? Wsadza go do wieziania o wielkim rygorze i do tego przeciez nie bedzie znal planow i nie bedzie mial kilku miesiecy na przygotowanie ucieczki. IMO powrot do wiezienia to bylaby lipa.
Goldi69-PL-
5 11 2006, 16:37
hu.. go wie czy on ma plany tylko Fox River czy wszystkich wiezien w USA

Ja mysle ze beda chcieli Linca wykozystac jako przynete zeby zlapac Michela i (pipi) dadza klasycznie.
Ja mysle ze beda chcieli Linca wykozystac jako przynete zeby zlapac Michela i (pipi) dadza klasycznie.
To zalezy. Na zchwytanie Michael'a zalezy najbardziej Mahone'owi, a z drugiej strony mamy 'firme' i rzad ktory chce jak najszybciej zlapac (co wlasnie im sie udalo) i zabic Linc'a. Mysle, ze Mahone, raczej nie bedzie im sie stawial, wiec Linc ucieknie sam z aresztu w tej miescinie gdzie sa razem z mlodym, pewnie ta policja da du.py.
Odcinek 9 był zawalisty(gdzie akcja zwolniła??). Ciekawi mnie do czego były potrzebne Scofieldowi te ampułki z nitrogliceryną. Ale motyw z T-Bagiem i Lincolnem i LJ-em zwalony. Chociaż T-Bag i tak chciał wyjechać do Tajlandii i tam sobie nową ręke sprawić. Jeśli chodzi o Linca to nie sądzę, żeby go brat uwolnił.
W 10 odcinku Scofield podobno ma się spotkać z Tancredi. Zresztą nazwa odcinka to "Rendez-vous".
Wlasnie obejrzalem 10ep i rzeczywiscie sezon sie rozkreca. Jesli chodzi o Linc'a, to przyznam, ze zupelnie zapomnialem o jego ojcu. Wydaje mi sie, ze wlasnie teraz podczas pobytu w miejscu, ktore zorganizowal ojciec pojdzie cos w strone niewinnosci Lincolna i calego tego spisku. Chociaz moge sie mylic.
Michael kontra Mahone - to bylo dosyc ciekawe, zwlasza koncowy tekst Mahone'a, ze musi go zlapac. Zapewne firma doskonale wie o trupie w jego ogrodku i pewnie jeszcze grozi jego rodzinie, czy cos w tym stulu.
Motyw z Sucre taki zapychajacy. Za to z T-bag'iem nie najgorszy.Pewnie sobie oderwie ta przyszyta dlon zeby tylko uciec przed policja.
Mam nadzieje, ze nastepny ep bedzie jeszcze lepszy, albo przynajmniej na tym poziomie.
Jak dla mnie bardzo dobry ep działo się dość dużo. Teraz wiadomo w jaką strone pójdzie serial i dlaczego powstaną pewnie kolejne sezony.
Dobra była gadka Belicka :
-Get the stool.
-What stool?
-The stool.
i dlaczego powstaną pewnie kolejne sezony
Moze mnie oswiecisz?
radził bym zwrócić uwagę na wyraz "pewnie".
"next time: you pick trough the crap"
Serial jest popularny i to bardzo wiec nie zabiją kury znoszącej złote jajka szybko.W moim mniemaniu Panama nie wypali i wszystko przeistoczy się w walke z rządem(pewnie zacznie sie taki motyw konkretniej już w tym sezonie)
2x11 niezgorszy
Cieszy mnie ze nei kontynuuja losow patoshnicka czy jak mu tam, bo akcent humorystyczny moglby zalkowicie rozwalic to arcydzielo jakim jest drugi sezon <yes>
QUOTE(Hela @ 7 11 2006, 21:15)

Moze mnie oswiecisz?
tworcy mowili ze jesli b. duza ogladac moze zrobia i 3 sezon ale narazie brak jakis informacji
QUOTE(signap @ 14 11 2006, 14:58)

QUOTE(Hela @ 7 11 2006, 21:15)

Moze mnie oswiecisz?
tworcy mowili ze jesli b. duza ogladac moze zrobia i 3 sezon ale narazie brak jakis informacji
Jakbys zauwazyl, to sie nie pytam ogolnie, tylko to sie odnosi do tego posta:
QUOTE(Dante @ 7 11 2006, 20:50)

Jak dla mnie bardzo dobry ep działo się dość dużo. Teraz wiadomo w jaką strone pójdzie serial i dlaczego powstaną pewnie kolejne sezony.
Z ktorego wynika, ze dzieki 10odcinkowi drugiego sezonu (bo o nim byla wtedy mowa) dostaniemy nastepny sezon i wiemy w jaka strone pojdzie serial. Ja jakos nie zauwazylem co tam tak przelomowego bylo, wiec mialem nadzieje, ze Dante podzieli sie swoimi przemyslaniami, ale sie przeliczylem.
"Z ktorego wynika, ze dzieki 10odcinkowi drugiego sezonu (bo o nim byla wtedy mowa) dostaniemy nastepny sezon i wiemy w jaka strone pojdzie serial. Ja jakos nie zauwazylem co tam tak przelomowego bylo, wiec mialem nadzieje, ze Dante podzieli sie swoimi przemyslaniami, ale sie przeliczylem."
mowisz o dowodach o niewinnosci Sinka?? to bylo wiadome juz od pierwszych odcinkow s2 ze otwarta furtka sa dowody bo Veronica niezyje,itp
Raczej chodziiło mi o całą organizacje która chce rozwalić rząd. Bohaterowie przynajmniej Michael i Linc wiedzą że dopuki pani prezydent rządzi oni nie są bezpieczni więc muszą sie jej przeciwstawić bo sama ucieczka jest bezcelowa. Taka jestprzynajmniej moja teoria ale jeżeli dobrałem złe słowa albo cos sie nie podoba trudno mnie to nie obchodzi.
wejście t baga do hotelu masakrator najlepsza scena odcinka
wogle t bag zarządził w tym ep
ciekawe czy mial znaczyc telefon do ex zony Mahone - wie ze moze zginiac?
spoiil 2x11
A tak swoja droga co do sceny w hotelu to ja nie rozumiem czegos.
Zdrowy wielki jak gora typ vs ziom ze swiezo utracona reka, ktory pewno z 0,5l krwi tez stracil i czemu niby Roy sie nie bronil? Toc nawet ja bym rozwalil tbaga w tym stanie (zwlaszcza gdybym wiedzial ze albo ja albo on)
wie ze moze zginiac?
IMO chce sie zabic.
QUOTE(Hela @ 16 11 2006, 18:13)

wie ze moze zginiac?
IMO chce sie zabic.
Tez tak mysle. Podejrzewam, ze doszedl do wniosku, ze jest osaczony z kazdej strony i nie widzi innej mozliwosci. Pewnie zdarzy sie jakis zwrot sytuacji i jest odzyska pewnosc siebie. Nie wyobrazam sobie tego serialu bez Alexa Mahone'a.
raczej zwątpił w to, że złapie micheal'a a japoniec przecież wyraźnie groził jego rodzinie. co do t-bag'a to warto by było zauważyć, że to seryjny zabójca i gwałciciel a roy to emerytowany klawisz co to tylko pare razy pałką machnął.
raczej zwątpił
Zalamal sie zdecydowanie. Z jednej strony on sam i ciagly strach przed odnalezieniem zwlok w jego ogrodzie, a z drugiej firma, ktora rzadzi ameryka i jednoczesnie ma wplyw na caly swiat. Nie ma zadnej gwarancji, ze nawet jesli rozwali wszystkich uciekinierow, to dadza mu spokoj, juz za duzo wie.
Co do koncowki 11epa -
zrobili to tak, zebysmy uwazali, ze kellerman zabil Sare, ale to nie mialoby zadnego sensu, bo Sara sie domyslila o co chodzi z tym kluczem. Kellerman o tym nie wie i klucz by po prostu przepadl, co byloby dziwne, biorac pod uwage fakt, ze jest jedynym dowodem mogacym oczyscic Linc'a. A wy jak myslicie?
Obstawiam że uda się jej jakoś uciec agencikowi. Może nie zdąży zabrac klucza albo coś w tym stylu ale nie zginie. Michael może dowie się o tym jaka ona jest ważna i zrezygnuje z lotu do wymażonej Panamy na rzecz poszukiwania jej (bo to on wie gdzie ona ostatnio była) Ale to tylko domysły
QUOTE(Dante @ 16 11 2006, 22:25)

Obstawiam że uda się jej jakoś uciec agencikowi. Może nie zdąży zabrac klucza albo coś w tym stylu ale nie zginie. Michael może dowie się o tym jaka ona jest ważna i zrezygnuje z lotu do wymażonej Panamy na rzecz poszukiwania jej (bo to on wie gdzie ona ostatnio była) Ale to tylko domysły
Mysle, ze w ogole nie poleca teraz do Panamy. Jak staruszek powie Micheal'owi, ze jest sposob na oczyszczenie Linc'a z zarzutow, to raczej nie przejdzie obok tego obojetnie. Dobro innych jest wazniejsze niz jego.
ogólnie dla mnie motyw z Sarą jest za mocno naciągany....
imo lepiej byłoby dla serialu gdyby w 1 sezonie jednak przedawkowała...
wydaje mi sie po 11epie ze Mike traci wiare w swoj plan - duzo ludzi ginie przez jego ucieczke (dziadek, ojciec Sary, Bob ktorego zabil T, itd - cel uswieca srodki) i w koncu sie da zlapac by Link mogl uciec z LJ
ps. ep 10 konczyl sie jak koles widzi przez szybke na drzwiach jak gada Link z ojcem a w 11 pokazane jest ze on jeszcze gdzies przechodzi
ps. ep 10 konczyl sie jak koles widzi przez szybke na drzwiach jak gada Link z ojcem a w 11 pokazane jest ze on jeszcze gdzies przechodzi
Zuwaz, ze na koncu 10ep'a on nie ma zadnej broni, wiec musial gdzies po nia isc, przeciez nie zastrzeli go sila umyslu ;f
kurczakov
21 11 2006, 18:44
jest i 12 epizod, i jest lepiej niz niezle, jak dla mnie.
t-bag calkiem wymyslnie wrobil bellica w morderstwo garego. tata linka wreszcie zobaczyl sie z majkelem, jak sie okazalo widzial go juz wczesniej. sara zgodnie z zapowiedziami niektorzych userow tutaj, zdolala uciec, ale ta ucieczka troche naciagana, bo jak na moje pod ta woda to troche dlugo ona przebywala. ciekawe teraz co sie stanie z sucre ktory jako jedyny skorzystal z podstawionego samolotu, i jest problem w postaci mysliwca ktory goni owy samolot. koncowka epizodu rownie daje rade. na nastepny odcinek wyczekuje z ogromna checia obejrzenia go.
nastepny odcinek jest ostatnim przed przerwa do 22 stycznia 2k7
odcinek niezly tylko troche naciaganie z tym smiertelnym postrzalem ojca Linka...
Odcinek 12 fajny , aczkolwiek trochę ponaciągali te zwroty akcji
moim odczuciem jest ze pierwsze odcinki PB z s2 byly lepsze niz te co teraz leca - zbytnio sa naciagane :?
spotkanie micheala z ojcem lipne na maksa, ale wątek bellick'a skutecznie ratuje sytuacje. ogólnie na poziomie.
QUOTE(signap @ 22 11 2006, 09:34)

moim odczuciem jest ze pierwsze odcinki PB z s2 byly lepsze niz te co teraz leca - zbytnio sa naciagane :?
Podzielam tą opinię, cały sezon pierwszy trzymał w napięciu na maksa, a drugi tylko jeszcze bardziej podkręcił tempo. Dwa ostatnie odcinki (11 i 12) znacznie odbiegają od tego poziomu, akcje stają się coraz bardziej naciągane, a fabuła zbyt przewidywalna. W gruncie rzeczy ostatni odcinek praktycznie przespałem, co wcześniej było nie do pomyślenia. Mam nadzieję, że przed świąteczno-noworoczną przerwą szykują jakąś niezłą bombę.
ja utknolem na chyba 08 albo 08 odcinku i jakos nie chce mi sie zassysac nowych epizodow ,a z tego co czytam to warto T-bag <3
Przestał mnie ten serial tak kręcić gdy ogądałem pierwszy epizod, drugi oglądam raczej z ciekawości, ale bardziej się wku,rwiam niż podniecam. Mam nowy serial HEROES

wymiata!
różni ludzie mają różne poglądy i upodobania. Ja tam czekam na jutrzejszy ep a potem przerwa aż do moich urodzin.
odcinek b. dobry, nie ma oc tutaj sie rozpisywac

spoiler !!!!
ps. o co chodzila a ta poczta i Tbagem? Szukal adres swojej dawnej laski?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.