Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Pochwal się czymkolwiek!
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik platformówek
Figaro
Przeszedles jakis platformer w szybkim czasie? Masz nieznana wsyzstkim platformowke imprtowana z Japoni? Masz figurke Daxtera, Ratcheta może Mariana? Twoja najdluzsza sesja z np. Crash'em? Te i inne "dumy", "chwały" i takie tam, poprostu - zrobiles cos fajnego, masz cos fajnego, w zwiazku z platformerem? pisz tutaj smile.gif
Tytek
Ja sie pochwale tym, ze przeszedlem Jak 2 juz chyba 5 razy biggrin.gif
_One_
-Spyro 2 Przeszedłem 23 razy
-Ratchet & Clank 1 ukończyłem w 2 godziny 9 minut (publikowane w PE)
-Jak'a 3 Ukończyłem w 5 i pół godziny
-Ratcheta & Clank 1 ukończyłem 11 razy
-Dla Ratcheta & Clanka 2 poszedłem na pocztę go odebrac, podczas burzy, i strasznej ulewy tongue.gif tongue.gif tongue.gif
-Podczas gdy moi koledzy lepili babki z piasku w piaskownicy, ja rozkminiałem jak przejśc 5 świat w Super Mario Bros. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Figaro
QUOTE(_One_ @ 29 10 2006, 15:03) *

Ratchet & Clank 1 ukończyłem w 2 godziny 9 minut (publikowane w PE)

Gulp, jak to możliwe? biggrin.gif

Chicken: Sorry Fig, poje***y mi się klawisze (Edit z cytuj) biggrin.gif
_One_
QUOTE(Figaro @ 29 10 2006, 18:52) *

-Ratchet & Clank 1 ukończyłem w 2 godziny 9 minut (publikowane w PE)

Ano mozliwe wink.gif i wiem że można lepiej. gdybym każdą misję w Jak'u 3 przechodził za 1 razem, było by poniżej 4 godzin smile.gif
Kalinho
Ja rozpykalem Jaka and Daxter'a w jakies 6h. Imo najlepszy platformer ever(no moze 3 Crash jeszcze sie załapie...).
Chicken
QUOTE(Figaro @ 29 10 2006, 18:52) *

Ratchet & Clank 1 ukończyłem w 2 godziny 9 minut (publikowane w PE)

A pewnie, ze możliwe. Jezeli _One_ postarałby się jeszcze bardziej to zajęłoby mu to poniżej 2óch godzin. Figaro, chcesz filmik na dowód??

Ja kiedyś:

*zeskoczyłem z 11 schodków (czyli całego mojego półpiętra) w celu sprawdzenia realizmu w grach platformowych.

*pierwszy raz R&C (1???) przechodziłem na raty. zajęło mi to ponad 3 miesiące tongue.gif

*Wyłączyłem Konsole podczas zapisywania Sly3 (początek rozdziału 4). Wku***iony włączyłem ją ponownie (była to ok. 1.00 w nocy) i grałem do momentu, w którym strzeliłem gafę.

Być może coś tam jeszcze było, ale nie pamiętam.
signap
ukonczylem bete Super Mario Bros na NESa (z quicksavami) ale pierw zanim co bedziecie pisac do mnie sami zagrajcie
Figaro
QUOTE(Chicken @ 30 10 2006, 08:47) *

Figaro, chcesz filmik na dowód??[/color]

chce, moj przyjacielu : D blahblah
szeni
Mój brat (ma 7 lat), przechodząc po parę razy wszystkie Ratchety, Jaki i Sly'e (robi to od dwóch wiosen) odkrył parę ciekawych rzeczy i bugów. Np w R&C1 można w jednym miejscu wyskoczyć ponad sufit. W Sly 2 najciekawsze - kiedy tuż przed końcem gry, kiedy Bentleyem musisz podłożyć bombę do pyska ptaka, położysz ją zamiast tego NA ptaku (na skrzydle) - będzie ona kilkukrotnie większych rozmiarów niż zwykle. Z kolei w Sly 3 zakładając przebranie można oszukać Panda King (podczas retrospekcyjnej walki) i zmusić go do poproszenia o hasło. Chociaż zabicie Carmelity czy Niedźwiedzia/Wilka w Sly'ach jest teoretycznie niewykonalne, bardzo łatwo można to zrobić. W niektórych misjach w Sly 3 można zabić pomagających nam bohaterów...

I jeszcze bym tak mógł sporo wymieniać smile.gif.
jurget
w Ratchet & Clank 1 w jednym miejscu z grindami do ślizgania się odkryłem niewidzialną skrzynkę, której jednak można się było złapać.
Odkryłem w tym tytule również buga, który powodował, że przy wejściu w teleport Ratchet się zaczynał kręcić i nie dało się już tego w żaden sposób zablokować.
Najzabawnieszy bug jaki spotkałem na PS2 jest w grze nie do końca platformowej (ale czy Jaki i Ratchety są do końca?) czyli w Batman Begin's, jak dobrze pokręcić kamerą to oczy batmana wystają ładnie na twarzy jak pingpongi tongue.gif
W Ratchet: Gladiator udało mi sie też wypaść pod podłogę.
Więcej tego było ale nie pamiętam...
Olsen
w Jak 2 natrafiłem na buga i musze zaczynać od początku sad.gif

[Nitro] Ale się pochwaliłeś stary naprawdę tongue.gif

mieliśmy chcwalić się czymkolwiek happy.gif
Adasko
1. Jak poraz pierwszy usiadłem przy Jak 3 to, przestałem grac jak przeszłem całą grę.
Diabeu
cokolwiek ale związane z platformerami

każdy inny wpis to będzie spam, a spam to warn, 5 warnów to ban
_One_
QUOTE(Diabeu @ 2 12 2006, 09:35) *

cokolwiek ale związane z platformerami

każdy inny wpis to będzie spam, a spam to warn, 5 warnów to ban

Powiało grozą blink.gif biggrin.gif laugh.gif
A zeby nie było OFF'a to pochwale się czymś jeszcze wink.gif
-Ostatni ratchet & clank 2 włączył mi się za 15 razem blink.gif (wszystkie inne wczytują się za 1) chyba czas zmienic pleja...

-Spyro 2 Przeszedłem 23 razy

To już nieaktualne, właśnie przeszedłem Spyro 2 poraz 24 tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Długi
kupiłem oryginał sly 3 tongue.gif
Baton
W Ratchecie 1 jest Bug w którym podczas jazdy tym " kosmicznym " pociągiem gdzieś w powietrzu jest punkt że mozecie się do niego przyczepić z swingshota ale i tak nigdzie nie prowadzi po przyczepieniu odrazu puszcza ( zielony kolorek ) i spadacie czyli giniecie bo to na planecie kerwan a tam niema podłoża smile.gif
Chicken
QUOTE(Baton @ 4 12 2006, 11:25) *

W Ratchecie 1 jest Bug w którym podczas jazdy tym " kosmicznym " pociągiem gdzieś w powietrzu jest punkt że mozecie się do niego przyczepić z swingshota ale i tak nigdzie nie prowadzi po przyczepieniu odrazu puszcza ( zielony kolorek ) i spadacie czyli giniecie bo to na planecie kerwan a tam niema podłoża smile.gif

Ta planeta jest pełna niedoróbek.
Mi się udało dostać w takie miejsca, że ohoho. W założeniach twórców budynki po których łaziłem miały być tłem (sama tekstura, przez która można przechodzić). Któregoś dnia udało mi się dotrzeć na dach budowli, pod którą są ruchome schody. Gdy brat wszedł do pokoju i zobaczył gdzie sie znajduję, spytał "Jak się tam dostałeś". Przez 2 dni próbował tam doskoczyć. Dopiero później wyjaśniłem, ze nie tędy droga smile.gif.
Jak chcecie to mogę dać wam przepis, w jaki sposób sie tam znaleźć.
ashka
Ja mam nawet DWIE figurki smile.gif Fire Mario, sztuk jeden, i Kuribou, sztuk jeden.
Właśnie kończę składanie mojej N64, więc na święta mam w planach "Super Mario 64" happy.gif

A na PS2.....
Mój save w "Kingdom Hearts: Final Mix" miał 86h. Ale nadal brakowało mi 6 Dalmatyńczyków sad.gif Wszystko inne, łącznie z kluczem po walce z Sephirothem, udało mi się zdobyć. Do tej pory nie wiem, gdzie szukać tych brakujących piesków, grrrr.
A Castlevania czeka na lepszą pogodę, nie wiem, jakoś nie mogę się wciągnąć.
_One_
QUOTE(ashka @ 14 12 2006, 19:35) *

Mój save w "Kingdom Hearts: Final Mix" miał 86h. Ale nadal brakowało mi 6 Dalmatyńczyków sad.gif Wszystko inne, łącznie z kluczem po walce z Sephirothem, udało mi się zdobyć. Do tej pory nie wiem, gdzie szukać tych brakujących piesków, grrrr.

W sumie Kingdom Heartsa nazwałbym "Action-RPG" ale też w sumie jest tam pare elementów platformowych, a zresztą mniejsza z tym tongue.gif Zagrałbym se w final mixa wink.gif
Moje ostatnie osiągniecie z Platformówek jest takie że od około 2 tygodni nie zagrałem w żadnego platformera tongue.gif
Figaro
ashka zapodaj fotki, aj smile.gif
ashka
Kuribou i Ognisty Mario:

Z innych gadżetów NDSo-podobnym mam jeszcze to (wszystko to gashapony):

Ja głównie gram na PS2/PSP, więc silą rzeczy Nintendo jest na drugim planie ;d
Figaro
A gdzie je zdobyłaś? Z Japonii zapewne smile.gif
gagarin
ja w crashu 3 mam 22 platynowe relikwie no i 8 złotych
Figaro
No ja prawie taki sam wynik smile.gif.

100 procent w Jak'u 1.
gagarin
teraz to 23 biggrin.gif
ashka
QUOTE(Figaro @ 28 01 2007, 15:50) *
A gdzie je zdobyłaś? Z Japonii zapewne smile.gif

Gome za późną odpowiedź, ale mnie nie było.

Tak, wszystko jest z Japonii.
dexx
ja przeszedłem Jak & Dexter chyba z 6 razy podobała mi się strasznie pierwsze cześć , teraz aktualnie meczę Super mario sunshine które niedawno nabyłem .
maDeNTi
Ok ja też sie czymś pochwale choć to nic wielkiego biggrin.gif ,
przeszedłem crasha 2 chyba z 5-6 razy a crasha3 4razy bez zapisywania gry(moja ps1 miała popsute sloty)
przy czym wstawałem rano i gralem do późnego popołudnia,a i jeszcze przeszedłem crasha1 na tych śmiesznych kodach.
Figaro
Lol, z tymi kodami, to już nie musiałeś się popisywać x/
wi3wiorqa
Spyro 2 i Crasha 2 przeszłam bo 8-9 razy. baby.gif
Nitro
Zrobiłem stronke o serii Jak nad Daxter tongue.gif . Będzie sukcesywnie pisana. Narazie jest tylko o Daxterze. I jak?

www.JAK.go.pl
Figaro
Dam ci 7/10 dla tej strony, na razie cienko. Choć ladne, jednak otwieranie nowej strony żeby zobaczyc dzial przeszkadza.
Paulek L
miałem wszystkie platynowe relikwie w Crash3 (niektóre czasy lepsze od programistów)
kotlet_schabowy
Ok, chronologicznie to było tak :

Spyro the Dragon 2 na 100 %
Ratchet and Clank 1, 2, 3 na 100 % (z pierwszą i trzecią częścią zdarzyło mi się spędzić 5, 6 godzin pod rząd, co dla mnie jest maratonem i ewenementem)
Crash Bandicoot 3 : 105 % (po ośmiu latach od kupienia gry smile.gif, wcześniej oczywiście "przechodziłem" sobie normalnie albo starałem się osiągnąć jak najwięcej).
marcin_N
Przeszedłem 3 razy NSMB w tym raz bez wyłączenia DSa i zapisywania stanu gry. Oprócz tego zgromadziłem wszystkie gwiazdki ofkoz ;]
Psychonaut
CB 1,2,3 - na maksa. Ponad 100% wszystko. Chyba tylko w 1 bylo 100% zreszta. 3 miala ile? 123? biggrin.gif W kazdym razie ukryte levele znalazlem tylko z opisami, no ale sie liczy tongue.gif.
J&D 1 - tez na ponad 100%, czy ile tam wynosi max. Do tego Spyro 2 jakies 2 razy ukonczone (niestety nie pobije rekordu 25 razy ;p).

Polecam Crasha 1. Zeby se spilujecie, zeby zdobyc te 100%. Momentami jest hardkorowo naprawde smile.gif. 2 i 3 sa banalne.

Za to od czasow PS2 nie ukonczylem juz zadnego platformera, heh. A to w sumie moje ulubione gry :f.
MoniqaPS2PSP
Ratchet&Clank 2,3 i 4 na 100%. Druga część zaliczona 2 razy, trzecia 3 razy smile.gif
_Globus_
CYTAT(kotlet_schabowy @ 18 12 2007, 01:27) *
Crash Bandicoot 3 : 105 % (po ośmiu latach od kupienia gry smile.gif, wcześniej oczywiście "przechodziłem" sobie normalnie albo starałem się osiągnąć jak najwięcej).

Jak k.urwa? Do dziś nie daje mi to spokoju. Mialem 104%...

Co do reliktów - miałem 21 platynowych i czułem się madafaką... Zimny prysznic.
HunterX
CYTAT(_Globus_ @ 9 04 2008, 00:12) *
CYTAT(kotlet_schabowy @ 18 12 2007, 01:27) *

Jak k.urwa? Do dziś nie daje mi to spokoju. Mialem 104%...

Co do reliktów - miałem 21 platynowych i czułem się madafaką... Zimny prysznic.

Warunkiem było posiadanie wszystkich gemów oraz reliktów min. na złoto. Wtedy podchodzisz do Coco i ona Ci daje ostatniego gema.
_Globus_
No miałem i nie dała (szmata!).
sznurek
Grałem w Psychonauts na PC tongue.gif
nWo
nieskonczylem zadnego crasha dry.gif ..... powaznie cool.gif
ChOomik
CYTAT(nWo @ 20 04 2008, 09:21) *
nieskonczylem zadnego crasha dry.gif ..... powaznie cool.gif

Ja nawet nie ruszyłem unsure.gif
kamil_j87
Przeszedlem Ratchet & Clank:Size Matters (na PS2) 8 razy. Grałem codziennie tylko i wyłącznie w tą gierke. Pamiętam nawet, że jednego dnia przeszedłem ją dwukrotnie biggrin.gif
duncanlove
W końcu skończyłem JakaII, zajeło mi to ze 20 kilka godzin xD
Grzehoo
Grałem kiedyś w jakąś platformówkę, ale nazwy nie pamiętam.
Pajda
Z opisu wynika, że było to Klonoa. Gratulacje.
matiz23
Przeszedłem na 100% crasha bandicoota (pierwsza część zaliczona na 100%) oraz Spyro (też pierwsza część, nie pamiętam na ile % ale napewno więcej niż 100)
pele15
przeszedłem ratatuja na psp na 99% smile.gif naprawde przyjemna gierka smile.gif niestety nie wiem czemu nie mam 100% jak mam wszystkie "receptury" i klucze :|
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.