Wasyl1122
31 10 2006, 09:09
Chciałem sie dowiedzieć jak w przypadku pada do GC rozwiązny jest brak 4 (razem z przyciskaniem gałek) przycisków. Chodzi mi o to,że np w Splinter cell na X boxa używane są wszystkie ,a co w przypadku pada do GC który ma ich mniej.Tyczy się to tez innych gier
MasterShake
31 10 2006, 09:59
no i o co ci dokladnie chodzi? Bo wszystko dziala
Wasyl1122
31 10 2006, 11:00
Nie wątpie że wszystko działa ale chodzi mi o to czym wykonuje się czynnośći które np. na X'ie są przy przyciśnięciu gałki, w GC jak wiadomo gałki się nie da przycisnąć i ogołnie jest mniej przycisków.Już wiesz o co mi chodzi??
MasterShake
31 10 2006, 11:02
ale ja cały czas Cie rozumiem. Czesc rzeczy roi sie wciskajac 2 guziki na raz, generalnie w takim sc sterowanie jest cacy
Wasyl1122
31 10 2006, 13:35
No dzięki, o to mi właśnie chodziło
No dzięki, o to mi właśnie chodziło
Poza tym przyciski L i R można dociskać lżej bądź mocniej... czyli 2 przyciski- 4 funkcje
Jeśli już jest taki temat to chciałbym ostrzec wszystkich przed kupnem pada do gc firmy Venom, gdyż po jakimś czasie zdziera się osłonka(gumka) na gałke i jego kupno się zwyczajnie nie opłaca
WESKER-DL
1 12 2006, 23:13
QUOTE(Wasyl1122 @ 31 10 2006, 09:09)

Chciałem sie dowiedzieć jak w przypadku pada do GC rozwiązny jest brak 4 (razem z przyciskaniem gałek) przycisków. Chodzi mi o to,że np w Splinter cell na X boxa używane są wszystkie ,a co w przypadku pada do GC który ma ich mniej.Tyczy się to tez innych gier
Tak jak napisał poprzednik wszystkie przyciski są wykorzystywane w grach-konwersjach + Gałka C ma 4 kierunki które w niektórych grach pełnią funkcję przycisków
MasterShake
3 12 2006, 10:39
skoro topic o padach XD - bezprzewodowe naprawde nie maja wibry? :|
I tak i nie gdyż tak nie mają wibry ale tylko oryginalne Wavebirdy od Ninny(które działają do 100h)a nie bo są pady madcatz'a które mają wibracje ale wiadomo nie są oryginalne
MasterShake
3 12 2006, 13:00
ale mi madcatzy bardziej leza dlatego pytam ;]
WESKER-DL
3 12 2006, 13:33
Polecam więcej wypłacić ale zakupić Wave'a , znacznie większa wytrzymałość i Trwałość no i ten wygląd
QUOTE(WESKER-DARK LIFE @ 3 12 2006, 13:33)

Polecam więcej wypłacić ale zakupić Wave'a , znacznie większa wytrzymałość i Trwałość no i ten wygląd

Wiesz wygląd to jest kwestia gustu ale co do wytrzymałości to masz rację... Wave się sprawdza...
Ogolnie oryginalny pad Nintendo jest super jakosci, natomiast zawsze gram na nieoryginalnych, dlaczego? Gumka, ktora jest uzyta w galkach analogowych strasznie slizga sie pod palcami.... koszmar. Nawet jak palce sa suche to jest srednio, a jak juz lekko sie spoca - tragedia.
Na S'ce w XBOXie cos takiego nie ma miejsca, palec trzyma sie idealnie, to samo w dualshocku (chociaz dual nieco gorszy od S'ki w tej dziedzinie)
MasterShake
6 12 2006, 23:27
ja polecam microcony od siebie-swietne i fajnie leza w lapce ;]
WESKER-DL
7 12 2006, 08:32
QUOTE(siudym @ 6 12 2006, 19:38)

Ogolnie oryginalny pad Nintendo jest super jakosci, natomiast zawsze gram na nieoryginalnych, dlaczego? Gumka, ktora jest uzyta w galkach analogowych strasznie slizga sie pod palcami.... koszmar. Nawet jak palce sa suche to jest srednio, a jak juz lekko sie spoca - tragedia.
Na S'ce w XBOXie cos takiego nie ma miejsca, palec trzyma sie idealnie, to samo w dualshocku (chociaz dual nieco gorszy od S'ki w tej dziedzinie)
U mnie takie coś nie wystąpiło nawet grając w F-Zero czy Soula jakoś mi się nie ślizgała gałka, musisz się wybitnie pocić przy graniu
Wlasnie sie nie poce

Zazwyczaj uzywam XBOXa i moze dlatego sie tak przyzwyczailem, tutaj pad jest super pod tym wzgledem. A prawy analog w padzie GC (zolty) jest jeszcze strasznie maly do tego - straszne...
ja mam na odwrót w przypadku do X'a i PS2 to jest zgroza bo tam sie gałki zużywają(kurde tylko rok grania) a w GaCku ani jedna Gałka mi się nie zjechała a miałem dwa pady przez 3 lata i przez ostatnie pół roku jeszcze Wavebirda i też ani razu mi się palec nie ześlizgnął tak samo jest w przypadku gałeczki C, dla mnie ad od GaCka jest lepszy niż ten od X'a i PS2(na tych to wogóle nie da się grać bo palec z nich zjeżdza)
Niezle szalejesz ;P Ja mam ixa 3 lata i jeden pad - analogi dopiero nieco sie ruszaja
WESKER-DL
8 12 2006, 17:43
QUOTE(chrno-x @ 7 12 2006, 19:07)

dla mnie ad od GaCka jest lepszy niż ten od X'a i PS2(na tych to wogóle nie da się grać bo palec z nich zjeżdza)
Dla mnie również jest lepszy. Jest większy od Duala i lepiej leży w ręcach, wszystko się aż opływa w dłoniach
Faktycznie padzik od Gacka jest bardzo wygodny... pod tym względem Nintendo jest chyba nawet lepsze niż SONY...
kat_robert
8 12 2006, 21:50
.
Jak miałem PSX-a to też myślałem, że nie ma wygodniejszego pada... szybko się jednak przekonałem iż pad do GaCka jest poprostu lepszy... ale szczerze powiedziawszy to jest to chyba kwestia przyzwyczajenia...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.