Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Shenmue 2
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox
arkossss
dobry all biggrin.gif nie widze nigdzie tematu poswieconego tej wspanialej(nie wszystkim musi sie podobac tongue.gif ) grze.chcialbym abyscie pisali tu wszystko co zwiazane z przygodami Ryo Hazukiego ,dawali linki do stron o tematyce jego przygod i wszystko co z nim i dzielem pana Yu zwiazane.ja osobisciew gram juz 4 dni non stop i musze przyznac ze grafika na poczatku mnie odrzucila delikatnie mowiac ale im dluzej gralem tym bardziej docenialem kunszt grafikow i szczegolowosc odzwierciedlenia miast(ech gdyby teraz wyszlo shenmue 2 wub.gif )aktualanie sie zacialem w momencie w ktorym musze znalezc four wude's znalazlem juz 2 kompletnie nie wiem co mam dalej robic jakis litlle help byl by mile widziany icon_wink.gif pozdroo dla Was
Dybcio
Niestety to tylko klon z DC z podkrecona grafa, nic specjalnego nie ma co sie podniecac, naprawde. Ta saga zarzadzila na DC i tylko na tej platformie powinna pozostac. Takie moje zdanie. Dla shenmue 1 w 99 roku kupilem DC, to bylo naprawde cos pieknego, niezapomniane chwile....nie da sie tego opisac slowami co ja wtedy przezywalem (lepsze niz sex? wink.gif) Klon "dwojki"na xboxa nie powinnien powstac wogole, widac ze sega szukala kasy na lewo i prawo, taka prawda.
Ps. Dla urazonych, mam DC i Xboxa, wiec nei jestem jakims tam fanboyem, poprostu Shenmue kazdemu playerowi powinno kojarzyc sie tylko z logiem makarona!!!
izon
Pozwole sobie sie ztobą nie zgodzić.Też jestem wielkim fanem tej serii i chwile spedzone z tą grą na Dreamcascie są nie do opisania.Jednakże wkońcu sprzedałem te konsole(brak nowych gier).Jednym zgłównych powodów dla,którego "przerzuciłem" się ostatnio z Ps2 na Xboxa bylo wlaśnie Shenmue.Jak dlamnie jest to ukłon wstrone fanów ,ktorzy nie maja deceka ale wzciaz mogą sie tą grą wjakiś tam sposób ekscytować.Za to wpełni moge Ci przyznać racje ze na Xboxie to już nie ten sam feelingi woógle.Grafa też na obecne czasy już nie specjalna.Ale cóż mogli zmienić skoro to miał być porpostu port??Jestem dumny z tego że mam te gre oryginalną wraz z filmem:)
Mam tylko nadzieje że wyjdzie wkońcu Shenmue 3...
arkossss
a czy znacie jakies linki odnosnie tej gry/serii bardzo potrzebuje solucje do tej gry chyba ze ktos z Was jest w stanie mi pomoc.jw pisalem jestem na etapie poznania four wude's dla mistrza w swiatyni na scarlet hill's poznalem juz 2 z 4(jedna nauczyl mnie fryzjer druga...nie pamietam ale chyba janmin(kolo od tai chi "tanczacy" w parku))koles z klasztoru na bodajze lucky str powiedzial ze w centrum handlowym golden mall znajde jakiegos mistrza martial arts tyle ze jak jestem w tym centrum handlowym to sa tam jacys trzej kolesie robiacy wystep sztuk walki jeden nawey ogniem ziewa wink.gif i w okol nich tlum gapiow ale za zadne skarby nie mozna z nikim tam porozmawiac jedynie z dziadkiem grajacym na jakims instrumencie obok calego "przedstawienia" ale on mi w niczym nie pomaga sad.gif

help me heh
izon
Hmm duzo jest tych stron Shenmue dojo itd itd...Nie powiem nic mądrego ale może poprostu skorzystaj z wyszukiwarki:)..Póki co widze ze temat coś umiera..
Swir80PL
QUOTE(arkossss @ 1 11 2006, 10:41) *

[...] ... tyle ze jak jestem w tym centrum handlowym to sa tam jacys trzej kolesie robiacy wystep sztuk walki jeden nawey ogniem ziewa wink.gif i w okol nich tlum gapiow ale za zadne skarby nie mozna z nikim tam porozmawiac jedynie z dziadkiem grajacym na jakims instrumencie obok calego "przedstawienia" ale on mi w niczym nie pomaga sad.gif

help me heh

patrzac od wejscia po prawej stronie pod sciana bedzie lezal/siedzial bezdomny - to on jest tym mistrzem sztuk walki, musisz zagadac do niego, chociaz podejzewam ze juz to rozkminiles. Generalnie Shenmue nie jest trudną grą i sama się przechodzi, wystarczy pytac ludzi a w koncu się znajdzie odpowiedzi i miejsca.
arkossss
no juz rozkminilem smile.gif dodam tylko ze gra jest(dla mnie jak MGS = WSPANIALA HISTORIA)
ornit
Niesamowita gra, naprawdę... mellow.gif Ja w to grałem tak: Rozmawiam z typem (podłapuję informację o wszystkich suterenach), potem rozglądam się za najszybszym dziedziakiem we wsi, którego pytam następnie o interesujące mnie miejsce. Ten oczywiście podąża w tamtą stronę, więc włączam autopilota i biegnę za nim. I tak w kółko, dopóki nie zabraknie mi kasy na motel/automaty/alfonsów. Wtedy zarabiam siłowaniem się na rękę/przenoszeniem paczek by potem przerzucić się na prawdziwy biznes. Szukam cichociemnego z tacą i kostkami, u którego można obstawiać najwyższe stawki i metodą save/restart/load dorabiam się 5000-10000 w obowiązującej walucie. Jak tu można się zaciąć? Szkoda tylko, że sterowanie do (pipi). EOT
canabis
Ciekaw jestem czy wyjdzie wreszcie s3? Co do minigierek to chyba w tej kategorii trudno shenmue podskoczyć. Moja ulubiona to chyba to się nazywało "big or small" czy coś w tym stylu, zaczełem nawet z braciakiem grać w to na żywo smile.gif
Soul
Zgadza się Shenmue 1 & 2 , to dwie cudowne gry ,pod względem klimatu mój nr 1 !!! . Za kochałem się w tej historii od pierwszego wejrzenia, cieszy mnie fakt że Shenmue 2 ukazało się na iXa ,mam tą grę w swojej kolekcji i nie mam zamiaru z nią się rozstawać biggrin.gif Myślałem że Yu wydając Shenmue 2 na iXa , ma w planach wydanie również Shenmue 3 , niestety żle myślałem. Szkoda, mam tylko nadzieje że ta seria tak nie skończy, ponoć fani ostro męczą SEGE , a zwłaszcza pana Yu o to aby wziął się w końcu do roboty i zaczął robić Shenmue 3. A co na to pan Yu , pożyjemy zobaczymy.
Ural
A nie pracuje dalej nad Shenmue Online na PC?

Tak czy inaczej Shenmue to genialna saga, za którą kocham Dreamcasta - przeszedłem jednym tchem tę gierkę - a Shenmue 2 to już po prostu gra doskonała jak dla mnie. Oby Yu Suzuki się wziął ostro do roboty, jeśli jeszcze nie dziarga tam niczego wink.gif.
Swir80PL
QUOTE(ural @ 15 11 2006, 16:27) *

A nie pracuje dalej nad Shenmue Online na PC?

Pracuje, pracuje i jest mocno zaangażowany, więc nie ma czasu na nic innego (Shenmue 3). Co ciekawe nie jest już dyrektorem AM2, które ma prawa do Shenmue, więc jego wpływ na wygląd ewentualnej kontynuacji może być niewielki sad.gif

G-King
Dajcie mi odpowiedz Please - gdzie latwo zbic w shenmue 2 - 500$ by spotkac sie z Ren ??
Ryo-San
jak jestes dobry w silowaniu na reke to polecam ten sposob - mi tam zawsze maszowanie szlo slabo dlatego wybralem walke
z neandertalczykiem w porcie; ] a jak masz pociag do hazardu to polecam gamble - jak masz farta to 500 baksow uzbierasz w kilka minut - oczywiscie mozesz tez wszystko w kilka minut stracic; ]
Soul
Big or Saml ;]
(Zly)Seba
czemu sterowanie w wersji na x-a jest zle ?? i czy to prawda ,ze wersja na xbox w przeciwienstwie do tej deckowej jest angielska a nie japonska ? mam obcenie xbox 360 i zastanawiam sie czy kupic dreamcasta i nie przejsc jedynki i dwojki gdyz kiedys juz przeszedlem jedyneczke jednak zanim zaczelem grac w dwojke padl mi dream sad.gif skoro jest angielska i jest tam rowniez bonus disc shenmue story, szybko bym mogl sobie przypomniec cala fabule z jedyneczki,ktora przechodzilem 4, lub 5 lat temu i ile by kosztowala dwojeczka na xboxa ?? wink.gif pomozcie panowie, bo na prawde chcialbym bardzo zagrac w ta gre. jest niesamowita i piekna wink.gif to wlasnie dla tej gry kiedys kupilem decka i nie odzaluje sobie jak nie przejde niebawem dwojeczki smile.gif pozdro
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.