Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: DC-Problem
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Retro > DC lives 4ever
Nightmare90
Mam problem dostałem 2 dreamcasty i w obu przypadkach jak wkladam oryginalna lub piracka płyte napęd kręci sie chwile po czym staje i sie nie rusza.

Może ktoś wie w czym może być przyczyna?
MasterShake
laser poszedł sie pewnie kochać
Nightmare90
Ale czyżby w obu przypadkach ? rozkręcilem górną obudowe włozylem plytke i przycislem power i plytka sie chilke kreciła na TV pisało ze plyta sie bootuje i po chwili staje.

Dostałem od kumpla 2 DC mam nadzieje ze z waszą pomocą uda mi sie zrobić choć jedną. tongue.gif
Mike85
ja tez mam podobny problem.Gdy wlaczam plyte,pokazuje sie normalnie logo DC,i konsola wychodzi do menu.A gdy otwieram klape ,okazuje sie,ze plyta sie nie kreci.Czy ktos wie,co w takiej sytuacji mam zrobic?Czy konsola nie nadaje sie juz do niczego?Troche kiepsko,bo doiero co ja kupilem,a sprzedawca(z allegro oczywiscie)zapewnial ze stan konsolki jest idealny,i ze laser byl dopiero co czyszczony.
Baryla
Wasze dreamcasty może uratować podkręcenie lasera. Opis tej operacji możecie znaleźć na http://members.lycos.co.uk/dreamplay/ w dziale poradniki (naprawa GD-ROM)...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.