Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Elite Beat Agents
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Nintendo DS
KILL
Ds doczekal sie pierwszej niezwykle udanej gry muzycznej ktora w pelni wykorzystuje jego mozliwosci a przy tym bawi jak zadna inna gra , zapraszam do recki http://ds.ign.com/articles/743/743324p1.html
Hela
Jak dla mnie EBA nie ma zadnych szans w starciu z oryginalna, japonska wersja. Moze nie jest zla, ale Asian Kung-Fu Generation jakos bardziej mi przypasowalo niz Madonna...
KILL
QUOTE(Hela @ 2 11 2006, 15:59) *

Jak dla mnie EBA nie ma zadnych szans w starciu z oryginalna, japonska wersja. Moze nie jest zla, ale Asian Kung-Fu Generation jakos bardziej mi przypasowalo niz Madonna...

tutaj sie z toba zgodze japonska wersja tego tytolu jest znacznie lepsza...
Matrox
Nie gralem w japonska wersje, wiec nie porownam ale moim zdaniem EBA to jedna z najlepszych gier na NDS i zasluguje na conajmniej 9, przy "You're the inspiration" moge klikac te buttony bez konca ;]
Prime Hunter
Czy da się kupić gdzieś w Polsce wersję Jap?
Suikoden
Ja zamowilem z Japonii , wynioslo mnie to jakies 150 pln. Oblukaj ebay
ogqozo
Kurde...
...gra totalnie RYJE BERET!
(pipi)ista frajda z pykania stylusem!
Nie mam słów po prostu. W tym roku - oprócz czystego geniuszu Mario Bros. - najlepsza gra na handheldy. No i może jeszcze obok Tekkena na PSP.

Nie wiem, jak tak oryginalna, radosna, wciągająca i angażująca pozycja mogła dostać pół strony na recenzję, podczas gdy dość szybko nudzący się Mario Basketball ma już więcej. Warto było sprowadzać grę, a jeśli Osu! Tatakae! Ouendan! jest JESZCZE lepsze, to w ciemno sprowadzam go z Japonii! Naprawdę, kolejny z listy absolutnych must-have'ów na DS-a. Nie można nie cieszyć michy podczas grania!
Dobór kawałków, cóż, dla każdego coś miłego. Ciekawżem, czy pomysł będzie rozwijany i pojawi się np. EBA Rocks, EBA 80's, EBA Classics itd. Gdyby takie rzeczy stały na poziomie oryginału, to nie mógłbym nie wyłożyć na nie kasy.
Sarge
Zastanawiam się nad tą grą od jakiegoś czasu i możliwe że się skuszę, brakuje mi jakiejś dobrej gry muzycznej na DS'a, a po opiniach widzę, że warto smile.gif
Adam First
w moim przypadku to byl "ostatni powod do kupienia ds'a"
czyli taki kamien milowy, u kno' what I mean : )

ekstra by bylo gdyby byla edycja z 80s : )

gra - killer.
Grabol
wreszcie dorwalem elite beat agents dlugo sie jeszcze nie bawilem ale wg mnie gra jest na prawde swietna, NDS w pelnej krasie - co za zabawa, grafika bardzo przyjemna, fajnie animowani agenci, przepiekne kolory, humor i muzyka niczego sobie no i ta rozgrywka - genialny patent z tym stylusem

gra wymaga niezlego wyczucia rytmu niby same znane hiciory ale trzeba sie troche osluchac zeby zgarniac wysoka punktacje poza tym grac raczej w spokoju na kanapie bo kilka bledów i trzeba powtorzyc misje(nie ma mowy o szpilaniu w autobusie, pociagu etc.) no i raczej w sluchawkach latwiej sie wczuc poza tym muza z glosniczkow NDS raczej nie powala

na koniec pytanie:
jak dluga jest ta gra? (bo niestety niektore tytuly na NDS sa wg mnie zdec za krotkie)
Grabol
Nie no jakies przegiecie jak wyczytalem na gamespot w grze jest 19 misji to ZDECYDOWANIE ZA MAŁO pogrywam na poziomie Cruisin' i wyczyscilem 15 (nie jest juz tak latwo ale skonczenie gry to pewnie max sprawa jakiejs godziny intens grania - biorac pod uwage wszystkie wpadki) pewnie po zakonczeniu gry wyskoczy jeszcze jakis wyzszy poziom trudnosci ale to juz nie bedzie ta swiezosc.

Gra wymiata, dawno nie bawilem sie tak oryginalnym tytulem tylko czemu tak krotko?
Rozumiem ze to handheld czyli troche inna specyfika zabawy ale bez przesady (5h i do szafy) przeciez ta gra moze byc z powodzeniem 2x dluzsza.
Czuje sie jakby mi w lapy wpadlo jakies demo.

No coz nie zostaje nic innego jak czekac na czesc 2.

Zabawa bez dobrych sluchawek mija sie z celem, niestety glosniczni DSa nie wyrabiaja.
Grabol
widze ze prowadze ta dyskusje sam ze soba czyzby temat NDS i pokrewne umarl, szkoda!
dadam ze nie jest tak zle jak pisalem wczesniej co prawda skonczenie tej gry na criusun' nie jest wielkim wyzwaniem jednak dodatkowy tryb jest na tyle wymagajacy ze zabawa tak szybko sie nie konczy podobno po skonczeniu sweatin' odblokowuje sie jeszcze jeden tryb dla hardkorowcow
Dark koki
Ja mam problemy z ostatnią planszą na sweatin! robie wszystko dobrze i przgrywam bo robie po 100pkt a treba po 300... dry.gif
Grabol
sweatin' pekl misje z ufo sa trudne nie powiem 1 blad i do widzenia. skonczylem wchodze do menu a tu nowy tryb hard rock nie no te trzy divy sa niezle chyba jeszcze sporo zabawy przede mna za wczesnie marudzilem...
Adam First
niesamowici jestescie, ja nie moge skonczyc na cruisin' ostatniej 'misji', gubie sie gdzies juz pod sam koniec, ale po prostu przejsc nie moge, i czesc. : )
generalnie gra po prostu niesamowita - wiadomo.
w sumie przy tym, gdy nie moge tej ostatniej dobic, pozostaje mi zabawa z podkrecaniem wynikow na lvlach ktore juz zaliczylem, a w zasadzie moje ulubione, z muza
Let's Dance, YMCA, i September. ot tak.

pomysl z wydaniem EBA "tematycznych" wydaje mi sie strzalem w dziesiatke. o!
hipcio
Wiecie moze czy ktorys z polskich sklepow internetowych posiada w swojej ofercie ta gre czy trzeba samemu ja sprowadzic ? na allegro kibel sad.gif
Grabol
nie widzialem w zadnym z polskich sklepow tej gry w ofercie jak na moje oko pozostaje import

a co do samej gry to zostaly mi jeszcze dwie ost misje na poziomie hard rock, jak te laseczki sie wiginaja po prostu miod!
__bercik07
hmm....wlasnie udalo mi sie ukonczyc po raz pierwszy EBA, nie powiem gierka wsysa jak najnowszy odkurzacz zelmera.Ostatnia plansze meczylem chyba z 2h ale co za radosc byla z wywiazania sie z obowiazku zaprowadzenia spokoju na swiecie;) i po moich rozmyslaniach zdaje mi sie ze to nie bedzie jedyna czesc EBA, po credistach mozna dostrzec napisik mowiacy nam ze ciag dalszy nastapi.Jestem dobrej mysli.
Podrowienia dla agentow;) niech moc muzyki bedzie z wami:)
C1REX
Dopiero co przyniosłem ze sklepu. Świetnie się gra. Do tego fajne filmiki ze świetną grafą i humorem.

Dobrze mieszkać w kraju, gdzie łatwo o gry. Do tego używane, po dobrej cenie.
banny
takei pytanko, gdzie w grze mogę skasowac sejwy?? tongue.gif
naruto1991
Siemka!!!

Jak dla mnie EBA jest ciut gorsze niż Osu! Tatakae! Quendan! Jak pisał KILu "Quendaaaan!!!" Brzmi troche bardziej "swojsko:p" niż "heellp!!!"

I muzyka jest bardziej dobrana, co pozwala się lepiej wczuć w klimat japońskiej "popierdułkowości" Łykam "OSU!" EBA niech czeka na lepsze czasy..biggrin.gif

Aha pocinam już w japońskie "Moero! Nekketsu Rhythm Damashii Osu! Tatakae! Ouendan 2" i powiem wam szczerze, że Osu! pierwsze było o niebo lepsze niż dwójeczka, chodzi głównie o muzykę w pierwszej części mogliśmy usłyszeć min.: Asian Kung-Fu Generation z ich kawałkiem "Loop & Loop", Morning Musume, czy też piękną, nastrojową "Over the distance" Hitomi Yaidy A na końcu wczuć się w rytm "READY STEADY GO!".

Naprawdę jeżeli ktoś grał w pierwszą część "Osu!" nie polecam importu z KKW. Ale wybór należy do was drodzy gracze:)

Narka

Miruś;p
Liquid Snake
Ja najpierw grałem w EBA i jak już odpaliłem OSU to miałem wrażenie że to kopia EBA (wiem że jest odwrotnie, spokojnie).
banny
do kasacji
Mazzi
Dwójeczka Ouendana średnia oj średnia! Jeśli mogę polecić Wam coś nowego w klimatach muzycznych na DS, to polecam Taiko no Tatsujin. Po więcej informacji na temat gierki zapraszam na mojego bloga.
Sialala
CYTAT(Mazzi @ 2 08 2007, 17:09) *
Dwójeczka Ouendana średnia oj średnia! Jeśli mogę polecić Wam coś nowego w klimatach muzycznych na DS, to polecam Taiko no Tatsujin. Po więcej informacji na temat gierki zapraszam na mojego bloga.

moim zdaniem Elite Beat Agents jest jednak ciekawsze niz Taiko - przede wszystkim ze wzgledu na muzyke - bardziej trafia do mnie zestaw kawalkow, ktore znam niz jakies japonskie popierodlkowate kawalki, ktore musze poznawac grajac w dana gre. choc Taiko ma genialna sile przyciagania i osoby nie przepadajace za grami muzycznymi/rytmicznymi potrafi bardziej zassac niz EBA. w Ouendanna jeszcze nie gralem (czekam, az przyleci z Azji) wiec nie porownuje - choc i tutaj pewnie bardziej mi podjedzie jednak EBA ze wzgledu na znane kawalki.
a utwor z dziewczynka i Bozym Narodzeniem i Jumping Jack Flash rzadza tak bardzo, ze chyba nie bylo jeszcze dnia, zebym w nie nie popykal przynajmniej raz smile.gif

jest jakas gra w stylu REZa na DSa?
bo znalazlem homebrew AmplituDS - zamowilem juz specjalnie DS Linkera do tej gierki, ale nic podobnego do REZa nie udalo mi sie wygooglac. a ekranik dotykowy az sie prosi o podobna gre...
naruto1991
Witam!!!

Jedynkę (Osu! Tatakae! Quendan!) przeszedłem prawie na 100% Została mi ostatnia Runda z kawałkiem "Ready Steady Go!" Ale walczę dzielnie. 2 pierwsze poziomy poszły prawie jak z płatka:D Ale trzeci najtrudniejszy to dopiero zabawa:)

Jazdaaaaaa!!!!!!!!!!!....

Pozdrawiam

Mirek:)
Sialala
CYTAT(naruto1991 @ 10 08 2007, 11:52) *
Witam!!!

Jedynkę (Osu! Tatakae! Quendan!) przeszedłem prawie na 100% Została mi ostatnia Runda z kawałkiem "Ready Steady Go!" Ale walczę dzielnie. 2 pierwsze poziomy poszły prawie jak z płatka:D Ale trzeci najtrudniejszy to dopiero zabawa:)

Jazdaaaaaa!!!!!!!!!!!....

Pozdrawiam

Mirek:)

a w Ouendan nie ma przypadkiem czterech poziomow trudnosci (tak jak w Elite Beat Agents)? tak tylko pytam z ciekawosci...
naruto1991
Siemka!!!

EEEeeee... Nie raczej nie... Są dwa podstawowe i chyba... Chmmm... Szczerze mówiąc to mnie zagiąłeśbiggrin.gif

Może są na razie przeszedłem do tego momentu w którym mówiłem (pisałem) a dalej nie... Jak ruszę du**sko smile.gif To napiszę Może masz racjęsmile.gif W takim razie zwracam honor...

Pozdrawiam:)

Mirek
Sialala
sprawdzilem na gamefaqs i:

Hard Mode Clear Normal
Insane Mode Clear Hard

czyli jest tak jak w Elite Beat Agents. skonczyl w ogole ktos EBA na najwyzszym poziomie trudnosci? bo ja nie moge sie przebic przez ten kawalek co jest przed Jumping Jack Flash :|
Grabol
Skończyłem na Hard Rock. Wiele razy powtarzałem szczególnie dwie ostatnie misje, aż w końcu opanowałem je wręcz perfekcyjnie. Jak dla mnie jedyny słuszny poziom trudności w tej grze. Kiedy próbuje pograć na łatwiejszych to zbyt wolne tempo sprawia, że ostro się mylę.

Całkiem zabawny bonus po ukończeniu ostatniego trybu: na ekranie wymiata nie kto inny jak sam Commander Kahn!
Moto200
EBA wymiata, to jedna z lepszych gier na NDS i chyba najlepsza tego typu...

Ale, oglądając wcześniejsze posty... jest wersja z KKW? I to z Asian Kung-Fu Generation? To musi być 100x lepsze.

Zaciąłem się przy UFO w cruisin' ale wiem, że trzeba popróbować 40 razy aż się pozna piosenkę... nie do porównania z pierwszymi misjami smile.gif
naruto1991
Hi!

Moto200 jest wersja z KKW, ale to taki... hmmm... Protoplasta EBA

Tytuł tej gierki to "Osu! Tatakae! Quendan" chciałem Ci podac link do gierki na GrajAsia:p ale niestety w chwili obecnej nie maja na stanie..sad.gif

Masz za to linka do drugiej części tej wspaniałej gry: http://www.play-asia.com/paOS-13-71-9g-77-...an-70-1v6e.html

Ale tak jak mówiłem...(sorki, pisałem;p) to dwójka ma się nijak do jedynki. Mam na myśli klimat tego szpila. W jedynce były o wiele lepsze kawałki muzyczne i fajniejsze historie, a w dwójce... szkoda gadać.

Eeeee... Mazzi pisałeś, że "Taiko..." ofruje cos nowego w klimatach muzycznych... Prawda, ale szczerze mówiąc nie przypadła mi ona do gustu:D Nie dlatego, że nie znam języka, lecz dłuższe tłuczenie stylusem w ekranik, który pełni rolę bębna na dłuższą metę się nudzi.

Pozdro

Narka

Mirek
Grabol
Co do "Osu! Tatakae! Quendan" to zdecydowana większość ludzi która ma porównanie z EBA, stawia wyżej wer. Jap. Ja się nie bawiłem w japończyka ale zamierzam to nadrobić. Co do częsci drugiej to czekam na wersje europejską.
Dj Moja Stara
EBA to gra, która może podobać się ze względu na mechanikę zabawy (śmiganie stylusem w rytm muzyki - pomysł bardzo mi się podoba). Gra wciąga jak cholera - testowali ją moi kumple, którzy na widok DS'a zadają pytania typu:"a czemu nie kupiłes PSP?" albo "nie za małe to to jest?" (no comments...) - po godzince nie mogli sie oderwać. Jedank ja nie o tym chciałem, a o tym, że to co mi się nie podoba w EBA to muzyka - element istotny (no ba!, nie da sie ukryć). Denerwują mnie te covery oryginalnych piosenek, pomimo tego, że większość jest naprawdę dobrze zagrana i mozna się n ieźle wkręcić ("Let's Dance" Davida Bowie daje rade, oj daje; Jamiroquai gorszy niż w oryginale ale wporzo, WMCA też spoczko). Za to najgorszym koszmarem jest piosenka "świąteczna" i parę innych - skutecznie oderwały mni od tego tytułu, ale tylko na jakiś czas bo gra jest zbyt uzależniająca.
Killabien
W EBA nie grałem za to przeszedłęm moero i teraz je przechodze na hardzie, ale za to nie moge przejśc w OTO ostatniego kawałka ready steady go. Nosz nawalam wszystko żadnych 50 same 100 i 300 a i tak mi energie zabierze i potem mi nie styka na otatni etap. Miał kt9oś też takie problemy?
yaczes
Piosenka swiateczna jest wzruszajaca :"(
Lacan
CYTAT(yaczes @ 25 09 2007, 21:49) *
Piosenka swiateczna jest wzruszajaca :"(

chyba chciałeś powiedzieć ckliwa ( jak i sama historia) laugh.gif
yaczes
Przyznaj sie, ze plakales jak mala dziewczynka :"(
Lacan
Bez przesady ;]

w sumie w "Osu! Tatakae! Quendan" też jest podobna historia
Aem
Swiateczna piosenka jest wzruszajaca a i historia a szczegolnie jej zakonczenie mnie akurat poruszyly.. wink.gif

Bez kitu niektore kawalki nie chca wyjsc z glowy za cholere (dobra przyznam sie.. Sk8ter Boy rządzi biggrin.gif) a radocha z wykrecenia kilku trudnych combosow jest niesamowita.. smile.gif

Zreszta sam gram koncerty robie plyty i od zawsze mialem problemy z idealnym wyczuciem rytmu a przy takich grach jak Patapon czy teraz wlasnie EBA swietnie mozna sobie poprawiac wyczucie rytmu..

Gra jest swietna. Czytalem ze ma tylko 17 misji.. mam obecnie 14-sta i co - pozniej juz koniec? (oprocz masterowania starych wynikow) Czy moze ten agent murzynek ma kolejne 17 misji? chytry_.gif

Odnioslem wrazenie ze w trudniejszych piosenkach latwiej jest zdobyc wyzsza ocene na koncu, a w tych latwiejszych ciezej. Dobrze glowkuje?
raven_raven
Zdobądź odpowiednią ilość punktów to odblokujesz nowe piosenki smile.gif.
STRETCH
w japonskiej wersji sa jakies ciekawe utwory?
Guts
CYTAT(STRETCH @ 6 10 2008, 23:23) *
w japonskiej wersji sa jakies ciekawe utwory?

Tu masz cały tracklist. Wszystkie były swego czasu hitami w Japonii:

1. Asian Kung-Fu Generation - Loop & Loop
2. 175R - Melody
3. Morning Musume - Koi no dance site
4. Ulfuls - Guts Da Ze!!
5. Nobodyknows+ - Kokoro Odoru
6. Tomoyasu Hotei - Thrill
7. The Blue Hearts - Linda Linda
8. B'z
9. Kishi-dan - One Night Carnival
10. Road Of Major - Taisetsuna Mono
11. Linda Yamamoto - Neraiuchi
12. Yaida Hitomi - Over The Distance
13. ORANGE RANGE - Shanghai Honey
14. The Yellow Monkey - Taiyou ga moeteiru
15. L'Arc~en~Ciel - READY STEADY GO

Osobiście Oendan bardziej do mnie trafił niż EBA. Ma ten niesamowity klimat japoński oraz muzykę, która idealnie komponuje się z wydarzeniami na ekranie. Co do "smutnego utworu" w EBA, to był on niezły, ale w pierwowzorze japońskim po prostu niszczy i nawet teraz, gdy pisze tego posta mam w głowie "Over the Distance" Yaidy Hitomi, a łzy same napływają tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.