Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: The Nine
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy > Seriale
Hela
The Nine. Pewnie nikomu to nic nie mowi. Mi tez nie nie mowilo, az do dzisiaj kiedy to obejrzalem dwa pierwsze odcinki, tego genialnie zapowiadajacego sie i wyskakujacego z nikad serialu.

The Nine opowiada o napadzie na bank, w ktorym niestety wszystko poszlo zupelnie nie tak jak mialo byc. Akcja przenosi sie na 52 godziny po rozpoczeciu sie napadu, kiedy to zakladnicy zostaja uwolnieni.

Widzielismy juz takie akcje w filmach (vide niedawny Inside Man), ale w serialu raczej nie, przynajmniej ja nie widzialem. Kolejne odcinki opowiadaja o tym co tak dokladnie sie stalo podczas tych feralnych dni, oraz jak po takim przezyciu radza sobie ludzie ktorzy wbrew swojej woli byli czescia calego wydazenia, czesem w dosyc niespodziewany sposob. Mimo, ze wiemy, co stalo sie na koncu i jakie byly konsekwencje, to jednak zdecydowanie trzyma mocno w napieciu.

Moze ktos juz oglada? Jak nie, to zdecydowanie polecam u mnie stal sie cotygodniowa pozycja zaraz obok Prison Break i Dexter'a.
P.S. Serial powinien miec swoje podforum.

http://imdb.com/title/tt0801426/
Dante
Serial oglądam od pierwszego epai jest świetne. Mimo że znamy finał napadu powoli odkrywamy tajemnice 52 godzin które tak odmieniły zakładników.Warto oglądać choćby dla ciekawie zapowiadającej sie fabuły.
Hela
Jestem juz po 4 epach i przyznam, ze po prostu genialnie jest przedstawione to, w jaki sposob zmienili sie wszyscy po tym wyderzeniu. Leki, strach, a nawet zupelnie przeciwne reakcje gdzie czyjes zycie zmienia sie na zdecydowanie lepsze.

p.s. gdzie 5ep?
tk
obejrzałem 3 epy i dałem sobie spokój. fajnie się zapowiada, ale potem jest coraz nudniej i ckliwiej. pani prokurator wku.rwia mnie bardziej niż w 24. nie polecam.
Stachu
nudyyyy

obejrzałem bo Hela polecił, ale nie warto było. Zgrabnie to nakrecone ale sama historia mnie nie przekonała. I ep podzieliłem na 3 czesci bo prawie przysnałem. Z drugim gorzej a 3 nie sciagam. Są lepsze pozycje w tej chwili. Jak Scenarzysci losta zagubią sie juz totalnie, Scofielda zamkna po raz 3eci w jakims wiezieniu z ktorego bedzie musiał uciec, a Dexter zacznie mordować dla zabawy przecietnych obywateli ,bo juz dawno zabrakło tych złych to moze zaczne ogladać the nine
Hela
nudyyyy
Ta... Juz skasowalem. Pierwszy ep zrobil na mnie wrazenie, nastepne 3 byly srednie, ale myslalem, ze sie rozkreci... Niestety poszli zupelnie w inna strone niz sie spodziewalem - olali to co sie stalo w banku, pokazuja 30sekund akcji na 40minut odcinka; skupiaja sie na telenoweli jaka sie zrobila (ten jest z ta, ale ta jest w ciazy, a on co byl z tamta, to teraz mieszka u tego...). Mieli ciekawy pomysl, ale go nie wykorzystali, a szkoda.
Sorry jak ktos dal sie nabrac moim pierwszym postem jak Solid ;f
Stachu

Sorry jak ktos dal sie nabrac moim pierwszym postem jak Solid ;f

oddawaj moje 35o mb, ja tu licze kazdy kilobajt zeby mi transferu nie ucieli a Ty sie smiejesz dry.gif
tk
tvshows.yoyo.pl

to dla ludzi mających podobne problemy wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.