Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Microsoft w oczach graczy
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Zeratul
Ok mam taki plan... zebrac sie w conajmniej 10 w kupe (co nie powinno byc trudne) i zalozyc w dzale japonskim na forum xbox.com pare tematow po polsku i zaczac tam pisac posty... w sumie im wiecej tym lepiej...

prosilbym o wyrazenie opini, dolaczenie do walki albo zjechanie pomyslu ;p

a modow prosze o nie dawanie warna i zatrzymanie tego topicu przynajmniej 2 dni...

Jak juz pisalem na forum xboxa, stworzmy sobie tam Zion i walczmy przeciwko maszynom z Microsoftu wink.gif

kermit
Idea dla samej idei? Po co?

Xbox 360 jest w polsce, gry są nawet tanie, lokalizacje w drodze. Serwis gwarancyjny w kraju jest. Reklamy są, promocje też - więc po co sie pytam.

Dysktuować możemy na naszym forum tutaj.
WildFirePL
hmm dla mnie to dobra sprawa, wkoncu przydalo by sie miec jakis polski kacik na pficjalnym forum smile.gif
Diabeu
a o co ta walka ma być?
RSX
Właśnie też się tak zastanawiam, chodzi Ci o to, że tłumaczenie jest do bani? "Walczymy przeciwko maszynon z Microsoftu" szczególnie to stwierdzenie mnie interesi. Prosze o szczegółowe wytłumaczenie problemu, i sposobie "walki" przeciwko niemu.
dee
No dajcie spokój. Typ ściągnął se z netu płytkę The Exploited czy Dezertera i zaczyna walczyć z systemem i korporacjami. Jak wiadomo te idee są zawsze słuszne.
Taaak,walczmy z maszynami Microsoftu!!! Prowadź Wodzu!
Diabeu
odfakaj się od The Expoited i Dezertera
Zeratul
Z tymi maszynami to przenosnia, gdyz pracownicy M$ ogolnie nie maja pojecia co sie dzieje w firmie i skupieni sa na swoim malutkim kaciku, byle odbebnic 40h tygodniowo, czek przyjac i do domu... pracuja jak maszyny, gdy wysylam zapytanie(XBOX CUSTOMER SERVICE) co sie dzieje z polska wersja strony - dostaje odpowiedz, w ktorej nie ma odpowiedzi na sformulowane pytania (w odpowiednim dziale wkleilem tresc), dlatego stwierdzilem, ze jak sie ladnie zorganizujemy i pokazemy moderatorom forum, ze jest nas tam troche i fajnie by bylo gdyby w koncu ktos ruszyl tylek i wszedl do panelu administracyjnego forum i nacisnal create "Xbox Polska"... co zajeloby mu 10 min... nastepnym razem napisze wszystko przejrzyscie od A do Z, bo widze, ze ludzie maja problemy z samoakceptacja i czytaniem miedzy wierszami.

no ale z drugiej strony to nie ma sensu, gdyz kermit ma racje, po co tworzyc polski dzial xboxa na oficjalnym forum, skoro mozemy tu pogadac, a ja ktos nie zna forum PSX E to sierota...
Po co Microsoft w ogole robil polska premiere, kazdy kto chcial mogl sobie kupic zagranica i wszystko by dzialalo mimo tego... Po co w ogole jest plan tlumaczenia gier na PL... przeciez kazdy dzis powinien znac angielski, to ze 90% polakom sie wydaje ze go znaja, a w praktyce jest zupelnie inaczej to sie rowniez wytnie... Po co w ogole robic polskiego Live, w Polsce wiekszosc ludzi ma slabe lacza... zyskow na tym M$ nie osiagnie... albo beda to zyski znikome... po co? Po co w ogole Polska odzyskala niepodleglosc?

Kenshin
Dobrze gada polejcie mu, to nie jest taki glupi pomysl smile.gif) Kolo nawet nie mieszka w Ojczyźnie a bardziej sie martwi o rozwój 360tki w Polsce niż powinien wiec moze jakis support ziomkowi z hamburgerlandi smile.gif
RSX
Hmmm ciekawe, to jakby co to ja jestem z tobąsmile.gif
trzeba pokazać, aby nas nie lekcewarzyli, ale mam nadzieje, że to będzie kulturalna dysputa, a nie jakieś wykrzyki icon_wink.gif

Więc co dalej sir?
n1n3r
wlasnie... co dalej?
Mikes
ja się nie znam ale nie lepiej napisac do admina/moda tego forum? obni chyba cyborgami nie są, powinni zareagować.

ew. MS polska?
Zeratul
Tak to sobie wszystko wymyslilem...
blush.gif

Wbijamy ok poludnia czasu polskiego w sobote na forum xboxa jak najwieksza chmara...
Wytypowane osoby(zeby nie bylo, ze jedna osoba zaklada wszystkie) zaloza w dziale Japonia tematy
- Lista Graczy
- Pomoc
- Pogaduszki
- Nowości
Ja zaloze temat dwujezyczny w ktorym po pl i ang wyjasnie co ma nasza akcja ma na celu... jak sie zbierze do piatku paru chetnych do akcji, to napisze tutaj co w tym temacie bedzie.

Zadnego syfu, spamu... po prostu przejmujemy japonski dzial forum xboxa, na ktorym nic sie i tak nie dzieje i zamieniamy go w polski... prosto, bezbolesnie, zadnego chamstwa (poza policzkiem w strone M$, ktory caly czas nas ignoruje).

Mikes - nie tylko pisalem PM, ale temat o tym w lipcu zalozylem i z tego co mi wiadomo nie tylko ja poruszalem tam ten temat. Trzeba im pokazac, ze jest nas duzo, zeby ruszyli zady!
FlyJ4ck
jesli w sobote to prosze tak kolo 11 nie 12 pliska biggrin.gif
Coati
jak niezapomne to bede [sobota] xD debilny pomysl ale wchodze w to smile.gif
Zeratul
ciezko bedzie bo u mnie to bedzie 5 rano... confused.gif ale da sie rade... najwyzej bede w finala cala noc katowal ;p
ping
byleby wam gamertagów nie poblokowali za rozboje i oi rozpie.dol tongue.gif a co do supportu to fakt - pałowaty jest - jak pisałem do nich odnośnie serwisowania konsoli często otrzymywałem maile nic nie wyjaśniające, zwykłe szablony hyh.gif
BalloO
rowniez w to wchodze !!

wklejcie jakies linki i instrukcje dla mniej zorientowanych wink.gif

uwazam ze dosc dobry pomysl, moze to w jakiskolwiek sposob przyspieszy ta cala 'kampanie' 360tki na ojczystym terenie
sentinel
panowie, nie ma co robić burzy w szklance wody - sprawa się ruszyła, ale wszystko wymaga czasu. oficjalna strona www właśnie się naprawia, a forum będzie później (na pewno nie ruszy wcześniej, niż sam sajt). chill out. :-)
Zeratul
sentinel nie uwazasz, ze przez rok mieli wystarczajaco duzo czasu, by w tak duzej firmie zapewnic zaplecze w postaci strony internetowej i forum? Do tego mowa tu o firmie software'owej, a nie produkujacej gladzie szpachlowe... rok temu pojawily sie pierwsze doniesienia, ze xbox 360 bedzie wydany w Polsce... czyli jak byly doniesienia to badania rynkowe byly robione z 2 lata temu i szefostwo o tym wiedzialo... dlaczego mam nie narzekac, skoro Francja, Wlochy, Niemcy, Anglia, US, Japonia, Kanada itd... dostaly swoje wersje jezykowe stron i dzialy na forum w dniu premiery... Dlaczego Polska musi czekac? Sorry, ale nie czuje sie gorszy dlatego, ze jestem Polakiem!
Kenshin
Dokładnie , żaden madafaka nie podskoczy do Polaka jedziemy frajerow po calosci w sobote, dobrze by bylo zeby ziomek z hameryki nie wstawal rano smile.gif nie znam sie na strefach czasowych podpasuj to pod siebie a pozniej huzary icon_twisted.gif i ty znajdziemy optymalny czas ... tak wiec sobotka panowie i panie zarezerwowana na bombing forum na xbox.com
sentinel
oczywiście, że ms miał wystarczająco dużo czasu, by przygotować odpowiednio sajt i forum - ale ms (a uściślając ms polska), nie biedni userzy forum ms, którzy będą musieli znosić wasze pieniactwo (a pewnikiem tak zostanie ta akcja odebrana, miejcie więc na uwadze, że zagwarantujecie całemu polskiemu community takie a nie inne pierwsze wrażenie). jak pisałem wcześniej - zmiany są właśnie wprowadzane, prace trwają, więc akcja w żaden sposób niczego nie przyspieszy. i ja doskonale rozumiem o co chodzi, sam zresztą w sąsiednim temacie wypowiedziałem się dość jednoznacznie na temat - sęk w tym, iż jeśli domaga się zmian, wypada dać komuś czas na ich zrealizowanie, a nie spamować forum, utrudniając w dodatku życie userom z różnych krajów, a nie samemu ms pl. think twice... ;-)
ani
Pan Jarek chyba się nie pogniewa jak wrzucę tego maila:

Witam

Rozpoznaje sprawę i mam nadzieję, że zdążę zorganizować polską część forum zanim dojdzie do Waszej akcji J

Pozdrawiam serdecznie wszystkich graczy

JR

rolleyes.gif
Dorian Gray
Panowie bez siary. Wskoczycie na forum narobicie wiochy i sobie pomyślą, że tam na wschodzie to mieszka bydło i białe niedźwiedzie chodzą po ulicach. blink.gif Cierpliwości trochę wykażcie.
TomisH
MS Polska wie o fakcie, MS USA także. Zamykamy.
Cierpliwości. Jak to oni mówią "Everything comes to he who waits" wink.gif

[EDIT] Wiadomości niejako z frontu - możliwe, że już niedługo ruszy się coś z polskim forum, obiecano mi że pojawi się "as soon as possible" smile.gif

Pozwoliłem sobie zmienić nazwę tematu na bardziej ogólną. Piszcie z czego jesteście niezadowoleni, a ja zobaczę co da się załatwić.
Hela
po prostu przejmujemy japonski dzial forum xboxa, na ktorym nic sie i tak nie dzieje i zamieniamy go w polski
...xD
I na bank M$ zmieni dzial japonski na polski tylko dlatego, ze zrobicie tam burdel topic'ami w zupelnie innym jezyku, ta... Bo pewnie polska jest dla nich wazniejszym rynkiem niz japonia...
Zeratul
Przekonaly mnie dwa argumenty zeby tego nie robic...

- pierwszy, ze moga beknac za to wszyscy polscy gracze...
(przyklad... Polska wlazla do UE i od razu zaczela sie rozpychac i walczyc o prawa... a jednak jestesmy tylko sredniakiem)
- drugi, ze mozna nad tym nie zapanowac i ladny syf sie z tego moze zrobic...
WIEC AKCJA JEST PRZEZE MNIE PORZUCONA...

moze samo jej planowanie wystarczy, by uruchomic dzial.
jiloo
pomysl na akcje z du.py. co to ma byc? bojkot? chyba za stary jestem, bo nie rozumiem co to mialoby wniesc. to jak muzulmanski atak terrorystyczny. takie akcje moga ich wkurzyc i tylko wkurzyc. jesli chcecie byc wysluchani, mosicie mowic (pisac) co wam sie nie podoba - normanie dzialajaca firma skierowana na entertainment musi sluchac swoich odbiorcow.

ale fakt faktem fajnie jakby MS od strony merytorycznej
marzy mi sie, ze w dziale M$ odpowiedzialnym za xO beda pracowac gracze. oczywiscie nie wszyscy pracownicy (hiehie), ale kilka zoreintowanych w temacie osob by wystarczylo. to tak jak z gazetami o grach - redaktorzy to niepoprawni gracze i dlatego kupujemy N+, PSXExtreme (*niepotrzebne skreslic). dlatego czytamy serwisy w internecie. wydaje mi sie, ze wlasnie takich kilku zaglebionych w temacie osob brakuje w polskim M$.
gdzie jest nasz polski Larry Hryb (MajorNelson)?

mam tez nadzie, ze z tlumaczeniami bedzie lepiej, bo kwiatki w stylu: "Uzyj oslony w czasie walki lub ZGIN. Idz w kierunku przedmiotow, ktore moga Cie oslonic (rumowiska, drzwi itp.) i naciskaj A." sa straszne.
ani to gramatyczne, ani fajne. wyglada to jakby przetlumaczone zywcem z anglika i moze po angielsku brzmialo ok. tutaj jednak potrzeba czasem nie tlumaczen, a przekladow (jak z filmami czy ksiazkami) - i tu juz potrzeba ludzi z klimatu, albo dobrych tlumaczy.

dlatego uwazam, ze zamiast naskakiwania i najezdzania M$ potrzebuje obiektywnej krytyki. w koncu sprzedaje ten sprzet dla nas i chca zebysmy byli zadowoleni. wyrazajac wiec swoje watpliwosci i pokazujac im co nam sie nie podoba powinni wyciagac z tego jakies wnioski.
chyba, ze jestem niepoprawnym optymista i naiwniakiem
Zeratul
QUOTE(jiloo @ 8 11 2006, 21:44) *

pomysl na akcje z du.py. co to ma byc? bojkot? chyba za stary jestem, bo nie rozumiem co to mialoby wniesc. to jak muzulmanski atak terrorystyczny. takie akcje moga ich wkurzyc i tylko wkurzyc. jesli chcecie byc wysluchani, mosicie mowic (pisac) co wam sie nie podoba - normanie dzialajaca firma skierowana na entertainment musi sluchac swoich odbiorcow.

wiesz moze i masz racje a moze i nie... ja wiem jedno, do M$ dotarlo info o planowanej akcji, czyli cala jej idea zostala spelniona... i nie trzeba jej w ogole wprowadzac w zycie... miala ona na celu udowodnienie M$, ze sa Polscy gracze, nie chca byc ignorowani i ze chca byc na rowni traktowani.
Tyle ode mnie w tym temacie...
jiloo
QUOTE(Zeratul @ 8 11 2006, 20:56) *

QUOTE(jiloo @ 8 11 2006, 21:44) *

wiesz moze i masz racje a moze i nie... ja wiem jedno, do M$ dotarlo info o planowanej akcji, czyli cala jej idea zostala spelniona... i nie trzeba jej w ogole wprowadzac w zycie... miala ona na celu udowodnienie M$, ze sa Polscy gracze, nie chca byc ignorowani i ze chca byc na rowni traktowani.
Tyle ode mnie w tym temacie...

oj nie ma sie co dasac. ja popieram wszelkie akcje ku polepszeniu sytuacji M$ vs. polski gracz. bo tez dostrzegam, ze malymikry-Polska idzie troche na latwizne, a troche pewnie z niewiedzy i nieznajomosci tematu. poprostu nie rozumiem idei takich terrorystycznych atakow. nie mialem na mysli urazenie Ciebie w jakikolwiek sposob.
a ze zadzialalo? caly swiat sie boi terrorystow ;p
TomisH
Panowie nie zauważyli, że się temat zmienił? huh.gif
Kenshin
Moje oczy razi brak polskiego live i dasha , czy ktos moze sie orientuje czy bedzie wogule w Polsce i kiedy ??
KOgUT_X
Proszę panstwa siedze włąsnie na OFICJALNEJ POLSKIEJ STRONIE X360 Ale fajnie

Ps. Ciekawe czy pierwszy jestem wink.gif

EDIT: Już dzis w telewizji powinny pojawic sie reklamy x360 w Media Markt po 1399. Koles tam fotel w Autobusie gryzie ; )
Kenshin
Ziomek ta strona dziala od poniedzialku... wiec pierwszy nie jestes
Piasecznik
QUOTE(sentinel @ 8 11 2006, 09:40) *

oczywiście, że ms miał wystarczająco dużo czasu, by przygotować odpowiednio sajt i forum - ale ms (a uściślając ms polska), nie biedni userzy forum ms, którzy będą musieli znosić wasze pieniactwo (a pewnikiem tak zostanie ta akcja odebrana, miejcie więc na uwadze, że zagwarantujecie całemu polskiemu community takie a nie inne pierwsze wrażenie). jak pisałem wcześniej - zmiany są właśnie wprowadzane, prace trwają, więc akcja w żaden sposób niczego nie przyspieszy. i ja doskonale rozumiem o co chodzi, sam zresztą w sąsiednim temacie wypowiedziałem się dość jednoznacznie na temat - sęk w tym, iż jeśli domaga się zmian, wypada dać komuś czas na ich zrealizowanie, a nie spamować forum, utrudniając w dodatku życie userom z różnych krajów, a nie samemu ms pl. think twice... ;-)

Czy mi się wydaje czy sam sobie przeczysz?
Najpierw przyznajesz że MS miał wystarczająco dużo czasu żeby wszytko przygotować. Tu chyba wszyscy się zgodzą. Następnie nawołujesz aby pomyśleć dwa razy ponieważ wypada dać im czas na wykonanie zadania. Ile czasu potrzebuje MS aby wykonać polską stronę i forum? Rok to za mało?
W jaki sposób proponujesz wpłynąć na MS?
Wysyłając maile ponaglające? LOL
Jedynym sposobem nacisku jaką jednostka, lub grupa ludzi może wpłynąć na giganta typu MS, czy nawet rząd jakiegoś kraju, to uderzenie w jego wizerunek.
Takim właśnie uderzeniem byłoby wejście na angielskojęzyczne forum i pokazanie całemu światu jak to MS ma w (pipi)e 40 milionowy kraj w środku Europy.

QUOTE(jiloo @ 8 11 2006, 20:44) *
normanie dzialajaca firma skierowana na entertainment musi sluchac swoich odbiorcow.

Ta, pięknie, tylko powiedz gdzie Microsoft to słuchające ucho przykłada. Bo wiara w to że czytają to forum jest lekkomyślnym przejawem megalomanii.
jiloo
QUOTE(Piasecznik @ 9 11 2006, 10:18) *

normanie dzialajaca firma skierowana na entertainment musi sluchac swoich odbiorcow.

Ta, pięknie, tylko powiedz gdzie Microsoft to słuchające ucho przykłada. Bo wiara w to że czytają to forum jest lekkomyślnym przejawem megalomanii.

ale to forum czy forum xbox'a?
jakby sami na swoim forum zalozyli watek "co wam sie podoba a co nie" to pewnie po to zeby miec odzef na swoje dzialania.

nie jestem typem dzialacza i spolecznika wiec nie bede organizowac bojkotow, ani grup wsparcia.
pamietacie nieszczesne "bezprzewodowe gry" z flashowego intra na stronie xbox przed premiera x'a w polsce? napisalem do supportu, Nelsona. nie wiem czy to moje dzialanie spowodowalo poprawke, ale przez jakis czas bylo "bezprzewodowe granie" i "gry w High Definitnion".
uwazam wiec, ze trzeba zwracac sie z uwagami bezposrednio do M$, jesli im zalezy na dobrym odbiorze beda sluchac tego co gawiec marudzi. a czy wplynie to na jakakolwiek poprawe? to juz tylko od nich zalezy.

a ostatecznie pewnie i tak sie okaze, zem stary jak brzoza, a naiwny jak dziecko ;p
Zeratul
QUOTE(Piasecznik @ 9 11 2006, 11:18) *

QUOTE(sentinel @ 8 11 2006, 09:40) *

Najpierw przyznajesz że MS miał wystarczająco dużo czasu żeby wszytko przygotować. Tu chyba wszyscy się zgodzą. Następnie nawołujesz aby pomyśleć dwa razy ponieważ wypada dać im czas na wykonanie zadania. Ile czasu potrzebuje MS aby wykonać polską stronę i forum? Rok to za mało?
W jaki sposób proponujesz wpłynąć na MS?
Wysyłając maile ponaglające? LOL
Jedynym sposobem nacisku jaką jednostka, lub grupa ludzi może wpłynąć na giganta typu MS, czy nawet rząd jakiegoś kraju, to uderzenie w jego wizerunek.
Takim właśnie uderzeniem byłoby wejście na angielskojęzyczne forum i pokazanie całemu światu jak to MS ma w (pipi)e 40 milionowy kraj w środku Europy.

Tylko ze trzeba patrzec na plusy i minusy... uderzenie w cokolwiek moze sie powiesc jesli dysponujesz odpowiednik zapleczem. np. US uderzajac w Irak wiedzialy, ze sa na tyle silne militarnie, gospodarczo, politycznie by sobie z tym poradzic, do tego kazdy bedzie sie bal ich krytykowac. A z drugiej strony masz Polske z walka o utrzymanie postanowien z Nicei... swiezy czlonek UE, bez zadnej potegi... doszlo do tego, ze z poczatkowego hasla 'Nicea albo smierc' zrobiono w koncu jego aprobate... jesli wchodzisz miedzy wrony musisz krakac tak jak one... z jednej strony dopiero wchodzimy do rodziny Xbox'a, a z drugiej powinnismy dostac w terminie to co wszyscy, zeby nie bylo mowy o dyskryminacji.

Ja juz sie nie mieszam, znam angielski dam sobie rade...
sentinel
QUOTE(Piasecznik @ 9 11 2006, 12:18) *

wydaje ci się bo:
a) nie doczytałeś wątku (interwencje w ms + posty zeratura na forum xbox.com)
b) najwyraźniej za szybko i bez zrozumienia przeczytałeś to, co ja sam w kilku postach pisałem

QUOTE(Piasecznik @ 9 11 2006, 12:18) *
Najpierw przyznajesz że MS miał wystarczająco dużo czasu żeby wszytko przygotować. Tu chyba wszyscy się zgodzą. Następnie nawołujesz aby pomyśleć dwa razy ponieważ wypada dać im czas na wykonanie zadania.

ba, nie tyle przyznałem, że ms nie zdążył na czas z przygotowaniem polskojęzycznego serwisu www, co byłem jednym z pierwszych, którzy ów fakt napiętnowali i zabrali głos w sprawie. to co zdarzyło się później - a czego nie wiedzieć czemu, w przeciwieństwie do reszty nie odnotowałeś - to fakt poinformowania o tym obu oddziałów ms (głównego, oraz polskiego) - i to skutecznego (prace nad stroną ruszyły, zmiany *już* są widoczne), więc zanim zaczniesz lol-ować i rzucać we wszystkich zgniłymi jajami (pokazując przy okazji z jakiego to wysoce rozwiniętego milionowego kraju w środku europy pochodzisz) zainteresuj się choć odrobinkę tematem. narobiliśmy szumu? - narobiliśmy. wiadomość dotarła? - dotarła. coś robią? - ano robią. więc daj ludziom kilka dni na wprowadzenie zmian, bo jeśli myślisz, że robienie w tej sytuacji afery (i przy okazji wstydu polskiej społeczności xbl) przyspieszy prace nad serwisem, to jesteś w błędzie.
RSX
Mi się tylko nie spodobało to, że język polski jest przez nich traktowany z taką dużą pogardą.
Ja rozumiem, że można coś nie wprowadzić na rynek, bo mały, albo żaden zysk, ale jeżeli chodzi o nasz język to w przypadku tak dużej firmy jest to nie do zaakceptowania. Mi tam gdzieś, że nie ma strony po polsku, ale jak już się za takie coś zabierają, to niech go nie traktują w ten sposób!

Ja chciałbym tylko jedno, mianowicie możliwość wpisania polskiego adresu na Liva, i większa dostępność zdrapek do doładowywania i tyle, więcej mi do szczęścia nie potrzebne.

A to ze spamem na jakimś forum japońskim to łagodnie mówiąc jest złym pomysłem:) (zaznaczam łagodnie mówiąc:). Już raczej proponowałbym petycje z podpisami, demokratycznie i po europejsku.
TomisH
QUOTE(RSX @ 10 11 2006, 15:30) *

Ja chciałbym tylko jedno, mianowicie możliwość wpisania polskiego adresu na Liva

O tym też już wiedzą w MS smile.gif
Diabeu
w sumie będą mieli z nami jazdy bo polacy nie odpuszczają

a stykło by gdyby posondowali portale, fora i skapturowali odpowiednich ludzi do pomocy
nelson
a wie ktos lub probowal wymienic konsole w polskim microsoft??
jiloo
QUOTE(nelson @ 10 11 2006, 19:47) *

a wie ktos lub probowal wymienic konsole w polskim microsoft??

moj kumpel wymienial. ponoc support jest na razie niemiecki, ale gadaja po polsku (o tyle o ile).
Zeratul
jestem na 100% przekonany, ze stworza malutki dzialik na xbox.com taki jak ma np. Portugalia... i bedzie smiech na sali, ze tyle czasu im to zajelo (btw. powinien juz byc, a jeszcze nie ma)... ja juz sie awanturowalem, wyzywalem... mam to gdzies... wasz kraj wasz problem hyh.gif Ja na wsparcie ze strony Microsoft US nie narzekam ;p

Ale IMO, jesli M$ Polska tak bardzo czyta to forum i czeka na propozycje graczy, to ja mam jedna... doprowadzcie do tego zeby na Video MarketPlace pojawily sie polskie filmy. Wiem, ze jesli to w ogole wejdzie w zycie, to minie rok albo i dluzej... ale naprawde klawo by bylo, gdyby takowe sie pojawily... Jesli spojrzycie na odsetek poloni mieszkajacej poza granicami kraju, na liczbe ludzi ktora wyjezdza z Polski, to moze ten pomysl okazac sie oplacalnym. Szczegolnie jesli cena bedzie korzystna, jesli dodatkowo pojawily by sie tam napisy (z dobrym tlumaczeniem), to moze udaloby sie na tym zarobic. Tak samo chcialbym, zeby anime sie pojawilo, ale ta prosbe to skieruje do amerykanskiego oddzialu MS.
Mikes
hmm skoro ten topic ma być teraz taki ważny i ma traktować o naszym podejściu do MS to ja się zapytam.

Czy polskie xbox.com będzie kiedyś chociaż małą namiastką takiego w US?
Bo to co jest teraz to lekkie "żenua"
TomisH
Polskie xbox.com jest przygotowywane i będzie prowadzone przez - uwaga - graczy smile.gif
ping
sic, świetna wiadomość! Przynajmniej będzie rzetelnie i bezbłednie wink.gif powodzenia w tworzeniu polskiej wersji serwisu!
Kenshin
QUOTE(TomisH @ 1 12 2006, 01:45) *

Polskie xbox.com jest przygotowywane i będzie prowadzone przez - uwaga - graczy smile.gif

jesli xbox.com teraz jest przygotowywane przez graczy i to co widze na stronie teraz zostalo przygotowane przez graczy to ja dziekuje , a jesli zmienia sie osoby odpowiedzialne za xbox.com pl to hura biggrin.gif
Zeratul
Czy ci gracze byli sprawdzani przez microsoft pod katem znajomosci jezyka? zagadnien zwiazanych z konsola itd. jesli sa to osoby uczestniczace w spotkaniu, to nie moge za bardzo sie wypowiadac bo ich specjalnie to nie znam... poza wrogiem i Tomishem, ktorzy IMO sie jak najbardziej nadaja. To co mnie martwi, gdy gram na LIVE z polakami i amerykancami, ze zaden polak nie wdaje sie w pogawedki po ang... poza mna confused.gif chcecie robic mala spolecznosc czy dolaczyc do rodziny... bez znajomosci jezyka sie nie da... a wlasnie live daje mozliwosc doszlifowania jezyka... min polowa skladu odpowiedzialnego za forum powinna swietnie sie komunikowac po ang. dla mnie najlepszym kandydatem jest koles o nikcu Fallen Zen... jego angielski jest bardzo dobry, co udowodnil na forum xboxa, gdy dyskutowalismy. idea XBL powinna byc globalna, owszem polskie forum i polska strona ale wszystko ma ze soba wspolzyc... zeby gracze spokojnie mogli sie integrowac... znalezc pomoc itd.
bardzo mi sie podoba integracja M$ z graczami, to jest naprawde odwazna i bardzo dobra decyzja... bedzie to co my chcemy... a nie to co sie komus wydaje. BRAWO!
Fajnie by bylo jakby M$ sie postaral i uznal serwis wroga, jako oficjalny serwis xboxa i przekazyl mu newsy... on udowodnil ze potrafi... moglby byc z niego polski major nelson...

Diabeu
QUOTE(TomisH @ 30 11 2006, 23:45) *

kogo?

btw Zeratul, racja odnośnie Wroga (może nie MN z niego ale solidny i pracowity samarytanin)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.