Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Czy Xbox już zdycha?
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox
van_guard
Zastanawiam się, ile jeszcze czasu pożyje Xbox. Czy w 2007 roku będą się jeszcze ukazywały na nim jakieś dobre tytuły? I nie chodzi mi tutaj o jakieś crapy i średniaki, tylko hity z prawdziwego zdarzenia, które w PE dostawałyby oceny rzędu 8-9/10. Jedyne warte uwagi szpile, jakie ukażą się w najbliższym czasie na Xboxa, to Need for Speed Carbon, Splinter Cell Double Agent i Call of Duty 3. Mam nadzieję, że nie będą to ostatnie gry, jakie ukażą się na iksie i chciałbym, żeby konsolka ta była supportowana jeszcze przez następny rok. M$ nie może przecież olać teraz graczy, którzy nie kupili 360 i pykają jeszcze na zwykłym xboxie dry.gif
abrakadabra
Zapomnij.
__bercik07
Ms juz dawno olal posiadaczy x i nie kryl sie z tym.Oni juz nie supportuja x ale firmy takie jak ubisoft,Ea itp cos tam wypuszczaja choc nie jest to jakas zatrwazajaca ilosc gier.A co nasz czeka.... miedzy innymi:

-Marvel: Ultimate Alliance
-Call of Duty 3
-Tony Hawk's Project 8
-Hollow? (pierwsze slysze)
-Eragon
-Superman Returns: The Videogame
-The King of Fighters NeoWave
-Justice League Heroes
-mk armageddon
-destroy all humans 2

hmm tego mozemy sie spodziewac niedlugo jak wszystko pojdzie dobrze.Ciezko jednak stwierdzic czy to beda crapy czy gry na 8-9 puki sie w nie nie gralo.Dalej jest juz gorzej..
-Thrillville
-Capcom Classics Collection Vol. 2
-Medal of Honor: Airborne

+jakies tam gry ktorych nie znam:P

sorki jak wkradly sie jakies babole typu ta gra juz wyszla, jej nie bedzie itp..liste robilem w miare szybko i nie chcialo mi sie tego tak dokladnie sprawdzac.Ja nie nazekam x mam od 1 miesiaca i czeka mnie kupa zalegluch gier.

Pozdrawiam
il capitano
Dla mnie wartym kąskiem będzie jeszcze Call of Duty 3 oraz nowy MOH o ile jeszcze go wydadzą. Dalej to już hibernacja i odliczanie czasu do kupna 360tki.

obecnie pogrywam w Splintera 1 smile.gif a co - sentyment górą.
tk
zdecydowanie zdycha. z wartych uwagi jeszcze tylko moh i cod. ja czekam jeszcze na "call of cthullu: destiny's end" ale nie wiadomo czy wyjdzie. potem jedynie sezonowo pewnie sportówki i jakieś crapy. smutna prawda. ale sporo zaległości mam więc konsola jeszcze się przyda.
van_guard
Fajnie, że na pierwszego xboxa wyjdzie nowy Medal biggrin.gif Myślałem, że Airborne zostanie wydany tylko w wersjach na next-geny i PC, a tu się okazuje, że są spore szanse na ukazanie się tej produkcji również na pierwszym xpudle smile.gif
izon
Ja bym chcial zeby wydali MGS 3 Substance na xa no bo zkoro wydali 2 to 3 tez by wypadalo ale cóż...marzenia:(
Burth
QUOTE(tekA @ 9 11 2006, 17:06) *

ja czekam jeszcze na "call of cthullu: destiny's end" ale nie wiadomo czy wyjdzie.

Headfirst Productions

Established in 1998 by father and son combo Mike and Simon Woodroffe, headfirst Productions was formed with the mission statement of creating brand new videogame content based on new and existing IPs with an emphasis on high-quality standards and production values. The company's first projects, "Dark Corners of the Earth" and "Destiny's End," were based on the popular tabletop RPG series inspired by H.P. Lovecraft known as "Call of Cthulhu" -- with considerable development time spent on each.

In February 2006, Headfirst Productions went into administration in an effort to pay off outstanding debts owed because of production costs associated with the many years of Cthulhu development. Assets were liquidated, employees were laid off, and the company was dismantled less than a month later.

tez na ta giere czekalem

Juz port DCotE na PC robili kilka miechow po rozwiazaniu firmy (za frajer)
ping
może i gry nie będą wychodzić ale ta konsola nigdy nie zginie, a to za sprawą emulatorów i różnych scenowych wytworów. Klasykę zawsze warto odświeżyć, obiektywnie to był to najlepszy current gen jaki bozia dała.
Krasus
Jeżeli chodzi o sam sprzęt - to tak. Xbox bije inne konsole odchodzącej już generacji pod niemal każdym względem - najbardziej zaawansowany technicznie, dający wielkie możliwości moderskie, bardzo trwały.
Ale jeżeli chodzi o gry na niego dostępne - to tak różowo już niestety nie jest...
NerkoWiktor
Do tematu - ja słyszałem że już umarł tongue.gif IMO trochę za wcześnie go pochowano ponieważ będą wychodzić gry ... te tasiemce no ale jednak będą tongue.gif sam mam ps2 ale i tak strasznie nie podoba mi się jak microsoft " zabił swoje dziecko " - tak z dnia na dzień ;/
Dante
Pod względem nowych gierek to jest już chyba martwy. Przynajmniej ja od jakiegoś czasu nic nie zauważyłem i gram w starsze tytuły.
ArkejD
Ja na xboxie prawie wogóle już nie gram, trzymam go tylko dla emulatorów i media centera.
Dud.ek
E tam, ja mam pudło od miesiąca, i jeszcze sporo grania przedemną biggrin.gif
Pabelek
To sumtne, że Microsoft olał X'a (konsolę dzięki której zaistniał na konsolowym rynku confused.gif). Gacek miał chociaż pogrzeb (nowa Zelda). X dostał tylko strzał w pysk i tyle, na tym się skończyło. Jednak to, że nowych tytułów juz raczej nie będzie nie oznacza, że nie można szarpać w starsze gierki i mieć z tego olbrzymią frajdę. Narazie nie mam zamiaru rezygnować z pierwszego X'a na rzecz 360, jest tyle gier w które jeszcze na nim nie grałem. Swoją drogą nie rozumiem czemu np: takie Bully, TR:A, Burnout Dominator zostały wydane tylko na PS2 przecież mogliby się jeszcze szarpnąć na tą konwersję na pudełko (wiem wiem kasa, no ale mimo wszystko).
van_guard
QUOTE(Pabelek @ 19 02 2007, 22:57) *

To sumtne, że Microsoft olał X'a (konsolę dzięki której zaistniał na konsolowym rynku confused.gif). Gacek miał chociaż pogrzeb (nowa Zelda). X dostał tylko strzał w pysk i tyle, na tym się skończyło. Jednak to, że nowych tytułów juz raczej nie będzie nie oznacza, że nie można szarpać w starsze gierki i mieć z tego olbrzymią frajdę. Narazie nie mam zamiaru rezygnować z pierwszego X'a na rzecz 360, jest tyle gier w które jeszcze na nim nie grałem. Swoją drogą nie rozumiem czemu np: takie Bully, TR:A, Burnout Dominator zostały wydane tylko na PS2 przecież mogliby się jeszcze szarpnąć na tą konwersję na pudełko (wiem wiem kasa, no ale mimo wszystko).

Zgadzam się Tobą w 100%. Podczas ostatnich tygodni żywota Xboxa na pudło wychodziły tylko niewarte uwagi crapy, porządne produkcje przestały ukazywać się na tej maszynce już kilka miesięcy temu. Również żałuję, że takie hity jak np. Burnout Dominator, Test Drive Unlimited czy choćby PES 6 ominą posiadaczy pierwszego Xboxa. Przecież xboxowe konwersje tych tytułów wyglądałyby o niebo lepiej niż na Czarnulce. Naprawdę nie podoba mi się, że Microsoft tak olał pierwszego Xboxa i nie pozwolił na zrobienie iksowych konwersji ostatnich wielkich peesdwójkowych hitów. To prawda, że X nie sprzedał się tak dobrze jak PS2, ale to nie powód, żeby zapomnieć o tych tysiącach graczy, którzy z braku funduszy na next-gena najbliższe kilka miesięcy zmuszeni będą spędzić przed pierwszym xboxem. PS2 ma zapewniony dobry support przez kilka najbliższych miechów, nawet po europejskiej premierze PS3 na Czarnulę będzie się ukazywać dużo wartych uwagi produkcji, natomiast Bill po premierze 360 w ogóle zapomniał o posiadaczach pierwszego X'a. Fajnie byłoby zagrać na pierwszym xboxie w jakieś gorące hiciorki, na szczęście ja posiadam X'a od niedawna i przede mną jeszcze wieeele pozycji do zaliczenia, tak więc brak nowych gier na X'a aż tak bardzo mnie nie smuci, bo hity takie jak Ninja Gaiden, Forza Motorsport, Halo czy też Far Cry zapewnią mi dobrą rozrywkę na długie tygodnie.
Weedu
Moze i zdycha ale obecnosc takich tytulow jak Forza, Ninja Gaiden, Halo i FAHRENHEIT(dzisiaj skonczylem giera jest doprawdy cudna) pozwala zapomniec o next genach dla mnie przynajmniej do konca roku.
Lei Fei
QUOTE(van_guard @ 23 02 2007, 17:10) *

Naprawdę nie podoba mi się, że Microsoft tak olał pierwszego Xboxa i nie pozwolił na zrobienie iksowych konwersji ostatnich wielkich peesdwójkowych hitów. To prawda, że X nie sprzedał się tak dobrze jak PS2, ale to nie powód, żeby zapomnieć o tych tysiącach graczy, którzy z braku funduszy na next-gena najbliższe kilka miesięcy zmuszeni będą spędzić przed pierwszym xboxem.

No to jest caly MS. Nic dodac nic ujac. Dobrze ze chociaz xbox ma pokaźna biblioteke gier wiec jest w co grac ;]

basbot11
M$ to łajzy zarżneli poprostu xboxa jeszcze za życia, przecież mogło jeszcze wyjść pare ciekawych gierek na niego a tu taka kapa ze strony m$, poprostu zbanowali posiadaczy x-a.
helveg
siemacie
na razie wsztrzymuje sie z next-genami, mam ps2 i zamierzam na niej jeszcze sporo pograc (nadrobic zaleglosci) ale myslalem zeby w niedalekiej przyszlosci kupic se xboxa i przejsc jakies must have'y, moze zrobilibyscie (forumowi xboxowcy) jakis ranking pierwszego xboxa podobny do tego z podforum ps2 -> http://www.psxextreme.info/index.php?showtopic=47884, wtedy sobie bedzie mozna luknac w co zagrac, albo chociaz napiszcie mi (i moze nie tylko mi) w co trza zagrac na xboxie
Krasus
Proszę Cię bardzo : http://www.psxextreme.info/index.php?showt...t=0&start=0 - na ostatniej karcie temaciku "Best of the Best" odnajdziesz podsumowanie...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.