Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Masters Of Horror
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy > Seriale
tk
które ep'y jak do tej pory wg. was najciekawsze? ogląda ktos 2 sezon?
Snejk
jak dla mnie 1 sezon bardzo nie rowny i zwyczajnie przecietny. jedynie epy Gordon'a, Carpenter'a i Miike byly na dosc wysokim poziomie. reszta mega przecietna ;]
Diabeu
najlepsze odcinki 1 sezonu to dla mnie "Pick Me Up" i "Imprint"
ogólnie seria trzyma określony poziom chociaz nie każda historia mi podeszła
tk
jeżeli chodzi o pierwszy sezon to moi faworyci to "cigarette burns" i "the imprint". pozatym było jeszcze pare odc z ciekawym pomysłem ("homecoming", "the haeckel's tale") i takich gdzie można było się pośmiać (tutaj na prowadzenie wysuwa się imo "sick girl"). zdarzały się jednak też niewypały ("chocolate"). ogólnie sezon całkiem udany.

"the damned thing" mocno średni. jedynie realizacja scen gore daje rade, no i postać księdza. końcówka strasznie kiepska. "family" za to podobno trzyma poziom. no ale na napisy nawet do pierwszego ep'a trzeba będzie jeszcze troche poczekać.

btw na początku 2007 showtime zaserwuje "masters of s-f".
Snejk
Damned Thing zaliczony. hmm i napisze, ze jest na poziomie "Hooperowskim" czyli slabym :lol , bo jak tak patrze na jego filmografie na imdb to zdecydowana wiekszosc jego dziel to szmiry i takie TCM wyszlo mu chyba przypadkiem (chociaz to tez nie moja bajka)
no ale odcinek nie jest jakis tragiczny. tak naciagane 5/10 czyli przecietniak, lepszy jednak niz jego part w pierwszym sezonie ; ) ogolnie historyjka mnie nie zaciekawila, nawet sie troche nudzilem, a szkoda bo na poczatku bylo interesujaco. Na plus sceny gore, ktore nie sa jakos zachwycajaco wykanane ale ciesza ;] zgadzam sie z tekA, koncowka z (pipi).
Ceglash
Nie bijcie, ale ja zaczalem ten serialik ogladac dopiero przed paroma godzinami. Zacząłem oczywiscie od "cigarette burns" mojego guru Carpentera. Nie zawiodlem się - klimat tego odcinka mnie zachwycił(złe slowo jak na horror ale cóżsmile.gif).

Zobaczymy jak bedzie z pozostalymi...
Dante
Jest już ep 3 jutro jak go oblookam to zdam relacje i przy okazji napisze tez o 2 bo o nim chyba nikt jeszcze nie pisał.
Ceglash
Jak do tej pory obejrzalem nast. odcinki MoH:

1(INCIDENT ON & OFF A MOUNTAIN ROAD) - horror taki sobie, nic szczególnego. Choc na plus należy zaliczyć mu to, że główna bohaterka nie jest jakąś głupią blondynką(jak zwykle!). Jest brunetkąsmile.gif
Moja ocena tego odcinka to 6/10

8(CIGARETTE BURNS) - reżyserem tego odcinka jest Capenter, ojciec kultowego "Halloween", toteż spodziewałem się po nim wiele i... nie zawiodłem się. Horrorek ten ma fajny klimacik i nawet muzyczkę a'la "Haloween"(czyste pianino).
Moja ocena 9/10

9(FAIR HAIRED CHILD) - elegancki odcinek, głównie za sprawą oryginalnej fabuły i klimatu. Zalatuje też dramatem ale to "in plus".
Moja ocena 8/10

11(PICK ME UP) - ten odcinkek z kolei jest o dwóch psycholach. Cóż moim zdaniem nic specjalnego choć końcóweczka niczego sobie;).
Moja ocena 6/10

12(IMPRINT) - odcinek perełka, tyle mogę napisać! A scenę torur(w tym inne, ale nie chcę spoilować) zapamiętam do końca życia. Japońce potrafiąsmile.gif.
Moja ocena 9/10

Dante
Family to całkiem porządny ep. Nie chce spoilować ale wszystko toczy się wokół tzw "rodziny" i przyłączania do niej koljnych członków.+ całkeim fajna ale po cześci przewidywalna końcówka.

ep 3 to natomiast coś w stylu opowieści o zombie. w odcinku pojawia się 360 psp i doom3(to tylko taka ciekawostaka,)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.