Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z GameCube'm :(
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > GameCube
Ludek000
[b]Mam problem ze swoim GameCube'm ... Mianowicie chodzi o to ze konsola nie chce od razu odczytywac plytek i trzeba dmuchac w plyte , niewiadomo jak swirowac po to by odpalic gre ... Konsola jest przerobiona i poraz wtorny gram w Resident Evil 4 ... prosze o pomoc , moze ktos wie jak przeczyscic laser badz cos co zrobi ze konsola znowu bedzie odczytywala odrazu plytki ...
chrno-x
Mimo że nie miałem przerobionego GaCka i nie zamierzam,sądze że podczas przeróbki został uszkodzony laser dlatego ci źle chodzi,lub jeżeli kupiłeś go używanego to prawdopodobnie się już zużył u poprzedniego właściciela(typowo dla przerobionych konsol).Jak tak to głównie powinieneś wymienić laser albo najlepiej kup nie przerobionego GaCka
Nightmare90
Ja mam juz przerobionego GC ponad rok i wszystko chodzi tak jak nowka choc gram 3 godziny dziennie.

Ludek a próbowałeś podkręcic potencjometr w laserze może poprostu laser Ci sie rozkalibrował. cool.gif
yacolek
Ja tak też mam ! ohmy.gif Ale tylko przy pierwszej grze danego dnia...
Wsumie już sie przyzwyczaiłem do tego 10 minutowego "rozruchu" biggrin.gif
Potem kazda kolejna gra wchodzi za pierwszym, bądź drugim podejściem smile.gif
Mam QooBa SX. Podejrzewacie, że to laser jest źle wytrymowany ? Sam już nie wiem czy głubać czy nie ;d;d
War89
Ja osobiście radzę wyregulować laser a jeśli to nic nie da to proponuję (tak jak to powiedział chrno-x) kupić nowy... arrow.gif lasera oczywiście nie można zbyt mocno "dokręcać" ponieważ może sie on w takim wypadku szybko zużyć a wtedy zakup nowego będzie niezbędny...
WESKER-DL
Nie mam przeróbki ale to zdecydowanie wina Lasera cóż są dwa wyjścia rozkręcić GC i podkręcić/wyregulować Laser bądź najzwyczajniej przetrzec wacikem ze spirytusem oczko Laseru ale to pewnie juz robiłeś
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.