Tu możemy umieszczać swoje przypuszczenia odnośnie dot. osi fabuły Losta. Kim są tamci? Co dzieje się na wyspie? Co oznaczają liczby? Czemu wyspa jest zapomniana przez świat? Wyspa to czyściec, wydarzenia to część reality show? xD Posiadasz koncept na to wszystko? Pisz tutaj!
ja bym się skłaniał, że ich głównym celem jest przesiew rozbitków (dobrzy - źli), chociaż po ostatnim odc ("zresztą shepard'a nie było na liście") widać, że nie do końa wykonują swojej zadanie. a po co? ch.uj wie.
Inni to pewnie resztki DHARMY, a Ben to psycholog :F Bawi się uczuciami rozbitków.
rembikfromLS
13 11 2006, 17:21
Główy inny to ten w opasce obserwuje swoje zabawki z dharmy (Ben i spółka). Wyspa została wcześniej przyszykowana dla tych osób (rozbitkowie), zostali w sprytny sposób wciągnięci do jednego samolotu, cały eksperyment polega na sprawdzeniu zachowań każdej z osób, zbierano wcześniej dane spisywane przez osoby im bliskie i znajomych z normalnego świata! Główny cel to zmienić zachowanie i charakter każdej z postaci na lepszy dla otoczenia. To tylko część moich gdybań, TYLKO CZĘŚĆ!
Temat świetny

myślałem o założeniu podobnego ...
O tym gościu w opasce, dowiemy sie albo nigdy, albo w nastepnym sezonie, ktory napewno powstanie. Łojej.
freak.4
13 11 2006, 20:14
Co do tego gościa, to pamietacie jak w którymś odcinku drugiej serii, w tym bunkrze gdzie na początku siedzieli ludzie z drugiej części samolotu znaleźli szklane oko? Chyba nie musze tłumaczyć

edit: tak przy okazji, jak ten temat ma działac bez spoilerów? przecież trzeba opierac jakieś teorie przykładami
Twórcy potwierdzili że to nie Radzynsky.
nigdy sie z teoriami nie trafi bo autorzy moga sobie zmienic wszystko bo nie maja calego scenariusza tylko co jakis czas daja cos nowego (np. pierw Henry mial grac w epizodzie a okazalo sie to szef Othersow, potwor z 1 odcinki sezonu 1 do dzis !!!!!!!!!!!!!! niezostal przedstawiony co to, itd)
Pisz bardziej z sensem...
Gościu z opaską nazywa się... SPOILER -Ranien- KONIEC SPOILERU
Nie chce mi się myśleć co będzie dalej i jaki jest koncept twórców na rozwikłanie zagadek. Dobrze mi w roli obserwatora...
Niby tak, ale ludziom zaczyna odwalać jak pomyslą że kolejny odcinek będzie w lutym xF
Sunderland
14 12 2006, 10:31
nigdy sie z teoriami nie trafi bo autorzy moga sobie zmienic wszystko bo nie maja calego scenariusza tylko co jakis czas daja cos nowego (np. pierw Henry mial grac w epizodzie a okazalo sie to szef Othersow, potwor z 1 odcinki sezonu 1 do dzis !!!!!!!!!!!!!! niezostal przedstawiony co to, itd)
Jeśli uważnie przestudiujesz to, co powiedziane było do tej pory w serialu to skumasz motyw z tym potworem.
Co do teorii, to z początku byłem przekonany, że ta wyspa to Atlantyda albo coś takiego, ale w miarę rozwoju cały czas wszystko się zmienia więc ciężko jest teraz konkretniej napisać coś o wyspie.Można mówić, żeto eksperyment, ale to by było zbyt oczywiste.
Podobno jeden z szefów LOST poweidział że ma już zakończenie serialu.
W sumie nie dziwię się. Nieprzyzwoicie by było tworzyć serial rozgrzewający pół świata do czerwoności, którego zakończenie ma po prostu wyrwać neurony z mózgu, nie mając nawet szkicu i pewnego pojęcia jak to zakończenie ma wyglądać
nielegalny bigbrother
albo komus sie to sni
CYTAT(Labik @ 13 03 2007, 18:21)

albo komus sie to sni
Nikomu to się nie śni, u nikogo to się nie dzieje w głowie.
Potwierdzone, przez twórców.
Ale nikt normalny by nie byl zdolny wymyslec zakonczenia
rkBrain
18 01 2008, 21:32
Każdy koncept dobry bo... Jak powiedzieli sami twórcy raczej nie uzyskamy odpowiedzi na wszystkie postawione pytania. Głównie dlatego, że scenariusz nie ma zakończenia. Po drugie powstało już tyle intrygujących teorii, że wybranie jednej spowodowałoby niezadowolenie zwolenników drugiej. Dlatego twórcy zastanawiają sie czy zostawić pewne wątpliwości i niedomówienia. Dla samych twórców jest to bardzo wygodne rozwiązanie, bo nie wiadomo kiedy ukaże się ostatni odcinek. A to dlatego, że jak spadnie oglądalność to produkcja zostanie zakończona. I wszystko się na to zanosi.
Pierdoły. Nie dość, że wiadomo kiedy ukaże się ostatni odcinek i nie zanosi się na to aby ABC ot tak przestała emitować ten serial. Zresztą twórcy mówili, że odpowiedzi dostaniemy o wiele predzej niż nam się wydaje.
dla mnie jest to tak... bylo sobie pare menkow - nakresili dobry plan na serial, wrzucili jedno, drugie, trzecie, czwarte ... pozniej to wymieszali i wyszedl 1 sezon...pozniej dodali 5e, 6e, 7e, zgubili 8sme i powstal sezon 2 ... przy trzecim sezonie, pogubili sie w liczeniu, zapomnieli o paru sprawach, zle dodali, zle podzielili, zle pomnozyli i wynik troche skromny - wtedy sie sezon zakonczyl...a ze panowie i panie nie byli zadowoleni z rezultatow....scenarzysci dostali zlecenie zeby naprawic caly ten burdel i rozwiazac pare kwestii...pytanie czy im sie uda...a na powaznie to tak: cokolwiek czlowiek by nie wysnul, nie wazne jak "logicznie" (w tym przypadku to chyba i tak niemozliwe) by to brzmialo - koles ktory siedzi przed monitorem i wstukuje klawisze jest wladca marionetek i dam sobie reke uciac, ze niektore wątki do konca nie zostana rozwiazane-bo niektorych nie da sie "sensownie" wytlumaczyc, wiec lepiej pominac niz palnac jakas kompletna bzdure i wciskac to napalonym fanom (z jego punktu widzenia)...a z mojego? jak ktos napisal ... wole byc obserwatorem
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.