Zeratul
20 06 2007, 02:08
o ta misje ci chodzi?
Primary Objectives
* Destroy the primary GDI base
Bonus Objectives
* Build a Shredder Turret base defense
* Build a Laser Turret base defense
* Capture the Subway Hub
* Destroy the Tiberium Silos
SierraPL
20 06 2007, 09:05
Dokłądnie tak i jak sam widzisz w OBJ nigdzie nie ma ze trzeba uzyc technologi GDI przeciwko nim
Zeratul
20 06 2007, 13:08
olej to teraz i idz dalej... czytalem na forum xbox.com, ze sa bugi w tych obj...jest jeszcze jedna misja NOD z bugiem (ta gdzie rozwalasz carriera)... jak nie dostaniesz achv, to sie misje powtorzy.
Sokolov
20 06 2007, 13:13
I bug tez jest w ostatniej misji GDI. Nie ważne co zrobisz z tym wielkim statkiem obcych i tak nigdy ci nie zaliczy bonusa

Próbowałem juz wszystkiego...
P.S.
Dzięki Zeratul za taktykę, na pewno sprubuję
SierraPL
20 06 2007, 13:37
Co do ostatniej misji GDI to nie mialem tam zadnego problemu ze statkiem obcych, zaliczylo mi wszystkie OBJ, widac ze bugi generuja sie losowo

. W jaki sposob powtarza sie misje? Czy po przejsciu wszystkich kampani odblokowuje sie jakas opcja czy musze zachowac jakiegos sejwa z tej misji
Pzdr all
Sokolov
20 06 2007, 15:00
Przeciez w każdej chwili możesz na mapie wybrac jakikolwiek akt i w nim misję
SierraPL
20 06 2007, 16:16
No tak, troche mnie przyćmiło

troche za długo przy kompie siedzę,

studia
Ja chyba w trzech misjach GDI nie miałem zaliczonych objectiwów, a dostałem achievmenta. ;P
W tym w jednej misji chyba naprawdę nie zrobiłem secondary objective. (może w ogóle nie są potrzebne?)
buzra102
20 06 2007, 21:34
Czasami zalicza secondary objectiv, kiedy gracz nie dostanie rozkazow w czasie trwania misji, aby je wykonac np. wykona glowne zadanie, omijajac baze wroga, ktora jako secondary byla do zniszczenia.
Zeratul
20 06 2007, 21:50
CYTAT(Hejas @ 20 06 2007, 20:58)

Ja chyba w trzech misjach GDI nie miałem zaliczonych objectiwów, a dostałem achievmenta. ;P
W tym w jednej misji chyba naprawdę nie zrobiłem secondary objective. (może w ogóle nie są potrzebne?)
na hardzie?
Zeratul, jaka jest kampania obcych ?? Łatwa czy ciężka ?? Bo nie wiem czy sobie przejść na HARD czy na easy ??
Najpierw radze ci przejsc na Easy. Jak grasz pierwszy raz odrazu na Hardzie, to kampania wydaje sie nie do przejscia. Jak przejdziesz na nizszym poziomie trudnosci, to potem na Hardzie jakość pójdzie
jezeli uda wam sie przejsc ostatnia misje Nodow na Hard z wszystkimi ribbonami, to ze Scrinami tez sobie poradzicie. Zbyt prosto to nie jest... ale da sie zrobic w jeden dzien.
Załamałem się. Udało mi się zrobić ostatnią misje NOD'ów, na hardzie ze wszystkimi objektami, jestem juz uradowany że dostane 100 GS, czekam, czekam i tu nic

W jakiejś misji najwidoczniej pominąłem coś. Najgorsze jest to, że pojęcia nie mam w której, bo z tego co pamiętam to robiłem wszystko, a jak mi się nie udało to powtarzałem misję... głupota ze nie ma jakiegoś wglądu żeby sprawdzić gdzie się pominęło jakiegoś bonusa...
I przez to mam nadzieje że to będzie w Updacie którego rzekomo tworzą
ekhm... jest możliwość sprawdzenia w której misji są zrobione wszystkie bonus objective a w ktorej nie...
Po porstu pod medalem za wykonana misje albo są 3'gwiazdki albo ich nie ma (tak jest u GDI u nodow wyglada to kapeczke inaczej)
Heh, rzeczywiście jest to zauważalne. Jesli zaliczyliśmy bonusy, nad medalem wyświetla się jeszcze jedna deseczka

Sprawdziłem sobie której misji nie zrobiłem i co się okazało? Oczywiście zrobiłem wszystkie i jestem tego pewien w 100%... świetnie, więc poleciało mi już 125 GS... Kiedyś też już przelazłem GDI na Medium jeszcze i też mi nie zaliczyło. Jak będzie mi się chciało, to wykasuje chyba save i zaczne przełazić od początku. Za takie coś powinienem pozabijać tych z EA...
[InSaNe]
21 07 2007, 22:37
Ostatnio zadna gra nie potrafila mnie zainteresowac . Nawet God of War II na ps2, ktory jest swietny i ktory przeszedlem jakos nie wywolal wypiekow u mnie na twarzy . Myslalem, ze powoli sie "wypalam" jako gracz ...
..... do czasu az zagralem w to C U D O !
Dawno sie tak dobrze nie bawilem ! Gralem w prawie wszystkie czesci C&C, oczywiscie najlepszy jest dla mnie Red Alert

Ile sie czasu nad ta gra spedzilo uhuhu ... Potem kazda kolejna czesc byla gorsza (choc Tiberian Sun jeszcze trzymal poziom) .
C&C 3 : Tiberium Wars przywraca dobre imie serii .
Jest po prostu swietna ! Oprawa za(pipi)ista, ale przede wszystkim KLIMAT ! Super wstawiki filmowe, epickie walki, nie ma chyba nic przyjemniejszego niz najazd batalionu mamutow na wroga baze

Jestem dopiero w etapie misji GDI w Albanii, gram od razu na hardzie i do tej pory jakos idzie, nie jest trudno . Przechodze to systemem : 1.hard 2.medium 3.easy .
Zobaczymy jak bedzie szlo dalej... Calak chyba nie jest trudny do wyciagnieca ?
Co do tych multiplayerowych, to najgorsze jest chyba 100 godzin MP, ale to tez mozna sie jakos ustawic, zeby czas lecial

Kto nie gral w te gierke, ten traba ! Polecam jak cholera, jestem rpzekonany ze kazdego wciagnie bez reszty, szczegolnie namawiam do zapoznnania sie z tym tytulem ludkow, ktorzy na haslo "RTS" lub "strategia", dostaja odruchu wymiotnego

Po prostu warto sprobowac .
[InSaNe]
22 07 2007, 11:52
Mam pytanie : czy by zaliczylo achievementy z ribbonami na hard, trzeba wykonac wszystkie zadania w danej misji w czasie przechodzenia na hard?
Czy po prostu wystarczy przejsc np. na medium, wykonujac wszystkie zadania, a potem tylko przejsc misyjke na hardzie, juz bez koniecznosci wypelniania wszystkich zadan?
Sokolov
22 07 2007, 17:19
Na kazdym poziomie trudnosci musisz oddzielnie pozaliczac wszystkie obiekty
[InSaNe]
23 07 2007, 10:48
Rozumiem .
A ma Ktos jakis pomysl na misje GDI w Bernie? Bo za cholere nie moge sobie dac z nia rady . Ciagle nawal atakow obcych, szczegolnie z powietrza i nie nadazam z produkcja jednostek
Zeratul
24 07 2007, 16:16
CYTAT([InSaNe] @ 23 07 2007, 11:48)

Rozumiem .
A ma Ktos jakis pomysl na misje GDI w Bernie? Bo za cholere nie moge sobie dac z nia rady . Ciagle nawal atakow obcych, szczegolnie z powietrza i nie nadazam z produkcja jednostek

ktora to jest misja? jakis szczegol? bo Berno mi samo za duzo nie mowi... to co obcy przechodza przez boczny most?
Czy chodzi o misje , gdzie zaczynasz komadosem i powli odbijasz jednostki, budynki i dzialka soniczne a na koncu masz rozwalic baze obcych ?
buzra102
24 07 2007, 18:46
Misja w Bernie, to jest ostatnia misja w kampanii w Niemczech (IV akt). Misję zaczyna się tuż przed ogromnym murem. Trzeba zniszczyć główną bazę znajdujacą się na drugim krańcu mapy, a dodatkowe obiekty to zniszczenie dwóch baz obcych. Ja stopniowo wzmacniałem obronę - mamuty i najsilniejsze działka oraz APC z piechotą uzbrojoną w bazuki do niszczenia samolotów wroga. Cele misji zniszczyłem 16 samolotami firehawk oraz impulsem.
[InSaNe]
24 07 2007, 20:46
Poradzilem sobie, rzutem na tasme sie udalo

To byla chyba najtrudniejsza misja w kampanii GDI . Z poprzednimi nie mialem problemu, a te po Bernie sa dosc proste . Teraz ostatnia (Ground Zero) .
Ps. Dluga ta gra ...
Dluga i to jest jeden z jej duzych plusow
[InSaNe]
25 07 2007, 12:07
Kur.. 3ci raz przechodze ostatnia misje GDI i nie moge zaliczyc "divert mothership to enemy's base"

Nawet probuje z tym domniemanym bugiem zrobic, czyli by nie wyskakiwal ten cel misji, ale (pipi) - ribbona nie moge dostac .
Jakies rady?
EDIT : ale z tym zamieszania :
http://209.85.135.104/search?q=cache:0A9BR...;cd=4&gl=pl
buzra102
25 07 2007, 16:17
Tego dodatkowego celu nie musisz wykonywać. W podsumowaniu misji nie dostaniesz ribbona, ale kiedy wrócisz do menu mapy europy będziesz miał cały medal wraz z ribbonem.
Ghouligh
25 07 2007, 17:38
w cnc tez macie porabany system save'ow? tzn: data jest wszedzie taka sama i zawsze pokazuje ten sam dd/mm/rr (tylko godzina sie czasem zmienia. do tego czasem mam save a jak zaczynam z continue kampanie to mi zaczyna w calkowicie innym miejscu i musze wrzucac save "recznie", a przy okazji zanim go znajde to troche mi to zajmuje.
singiel mnie troche zniechecil i odlozylem gre na polke (jestem na jakiejs misji gdi w bulgarii i nie mam juz cierpliwosci), jak bedzie mi sie nudzic to zaczne znow przechodzic.
[InSaNe]
25 07 2007, 18:20
CYTAT(buzra102 @ 25 07 2007, 17:17)

Tego dodatkowego celu nie musisz wykonywać. W podsumowaniu misji nie dostaniesz ribbona, ale kiedy wrócisz do menu mapy europy będziesz miał cały medal wraz z ribbonem.
No wlasnie dostaje gwiazde nad medalem, chociaz teoretycznie nie dostalem Ribbona ... Ale jest jeden problem - nie dostaje mianowicie achevementa za wykonanie kampanii GDI na silver wraz ze wszystkimi ribbonami !
A wszystkie wczesniejsze misje mam wykonane na STO PROCENT - czyli wszystkie na silver zrobione wraz z dodatkowymi objectives

O co kur... chodzi? Tyle roboty w to wlozylem a teraz achevementa (GDI Silver to sie chyba nazywa) nie dostaje

Moze zakonczyc misje pierdyknieciem ta Liquid Bomb? Tylko tez nie wiem za bardzo jak ja zrobic .
W ogole to jak skierowac ten "mothership" zeby rozwalil NOD? A moze po prostu cos zle robie? Bo naprawde brakuje mi pomyslow... Jeszcze jedna kwestia - jak przetransportowac np. mamuta samolotem ?
buzra102
25 07 2007, 19:10
Mamuta nie można przetransportować samolotem - jest po prostu za ciężki. Ten motyw z ribbonami u mnie działał na goldzie. Sprawdź, czy napewno zaliczyłeś ribbony (na silverze) w innych misjach.
Rozwal komandosem wieze nod, ktore czynia baze nod nie widoczna, styka rozwalic 2 wieze, spokojnie zrobisz to komandosem na kazdym poziomie trudnosci
[InSaNe]
26 07 2007, 00:03
Sprobuje zrobic jeszcze raz te ostatnia misje GDI, do tej pory jednak wszystkie objectives we wczesniejszych misjach mam wykonane plus ribbony rowniez posiadam, wiec nie wiem czemu nie zaliczylo mi achiev. GDI SILVER

Kur.. ze tez EA musi odwalac taka maniane, a wydawalo sie, ze wszystko bedzie dopracowane w najmniejszych szczegolach .
Wzialem sie tez za misje NOD, na razie prosto, ale przyznam tez szczerze, ze jakos nie podoba mi sie za bardzo granie nimi . Jacys tacy ciency, jednostrzalowcy

No i ciezko mi sie po prostu przestawic, musze tez sie wczuc w te ich budynki, bo teraz nie za bardzo lapie do czego ktory sluzy
Nod sa ciency do czasu upgradu ich czolgu z dzialkiem laserowym i siepaczami

30 takich czolgow rozwali kazda baze woga na dowolnym poziomie trudnosci

Dragoov
26 07 2007, 11:47
Tak tylko te jednostki (pewnie chodzi Ci o beam cannon i avatary) nie atakują floty powietrznej, tak wiec najlepiej sie atakuje avatary + jakies wsparcie powietrzne w postaci 15 ulepszonych venomów (w tech center jest ulepszenie, to jest chyba działko laserowe dla scorpion tanka, venoma i czegos jeszcze).
Ktoś chętny na szpile on-line?
[InSaNe]
26 07 2007, 22:03
Nie no kur.... jak mogly te paly tak pokpic sprawe z tymi achievementami !? GDI Silver ni cholery nie dostaje, mimo ze mam wszystko kur.. zaliczone !
Analogicznie nie do zaliczenia jest objectives w Waszyngtonie uzycie sprzetu GDI przeciwko nim samym, oraz w Atlantic Coast objective "missing" . I dupa . I teraz znowu loteryjka - czy potem mi zaliczy calosc Nod Silver czy nie . Zenada .
Nie maksuje tej gry na darmo do cholery
ech niestety wersja na x360 pod wzgledem achv jest zwalona, pisali o tym na forach angielsko jezycznych
Zeratul
27 07 2007, 13:19
nie wiem czemu macie takie problemy z achv... ja przechodzilem wszystko dbajac po prostu by kazda misje w 100% wypelnic. Jezeli sie nie udawalo to restartowalem ja... i nie mialem problemow. Achv wskoczyly... czy wy przypadkiem nie parliscie po prostu naprzod by jak najszybciej ja przejsc?
[InSaNe]
27 07 2007, 17:30
Nie dobijaj mnie Zeratul
nie wiem co i jak ja gralem tylko na pc

wersia na xbox 360 cos domnie nie mzoe dojsc, ale czytalem na forach ze ludzie zglaszali te same problemy
[InSaNe]
28 07 2007, 21:46
Ok, wskoczylo NOD Silver bez problemu

Ostatnia misja Kane's Tower prosta, nie wiem skad tyle legend o niej

Gorsza byla dla mnie ta Operation Stiletto .
Biore sie teraz za Scrinow . Trudna ta kampania?
jedynie pierwsza misja, dluga i zmudna
[InSaNe]
29 07 2007, 23:48
Zgodze sie z Toba

Chyba jedna z najnudniejszych i najzmudniejszych misji w calej grze . Kiepskie jednostki obcych sa po prosut szatkowane przez GDI

Zostala mi chyba ostatnia misja Scrinow, cos w tytule z 19

Potem ponabijam jeszcze pare achevementow i gra idzie pod mlotek

EDIT : Mam takie pytanie : czy zeby zaliczylo mi achievementa GDI na hard, moge robic "nakladki" ?
Przykladowo : mam powiedzmy 7 misji zrobionych na silver i 8 na hard . Czy moge wiec "poprawic" te silvery na hard ze wszystkimi ribbonami i dostane achievementa GDI Gold ?
jak myslicie kupujac francuska wersje C&C bede miec mozliwosc zmiany jezyka w grze na angielski ?
Zeratul
21 08 2007, 19:19
wydaje mi sie, ze tak... i nie bedziesz musial zmieniac jezyka a po prostu ustawiasz jezyk angielski w konsoli. Ale reki nie dam sobie za to obciac. Tak na 95%
[InSaNe]
21 08 2007, 22:53
No ja bym sie nie zgodzil i odradzil Ci kupno francuza

Na allegro fakt, kosztuja grosze, ale wlasnie z uwagi na to, ze nie mozna zmienic wersji jezykowej . Jestem na 100 procent przekonany co do wersji szkopskiej (tam sie nie da zmienic), wiec analogicznie moge odniesc to do francuza, choc GLOWY NIE DAM !
czy mial ktos wersje z okladka w jezyku czeskim ?? chodzi mi o to czy da sie zmienic jezyk w grze na angielski
SierraPL
31 08 2007, 13:00
Witam
Mam problem z 3 misją Scrinów na hardzie (Chorwacja), ma ktos jakis pomysł na to, próbowałem wiele razy i nic, jak rozwale GDI to mi już nie starcza siły na NOD, ludzie ratujcie, mam już kampanie NOD i GDI zaliczoną na wszystkich poziomach, zostały mi te cholerne Scriny. Gdzieś na necie czytałem żę w tej misji potrzebne są devastatory, ale ja ich nie mogę produkować, błąd w grze czy co???
PLZ HELP
Zeratul
31 08 2007, 13:33
zerknij na Gamespot tak jest poradnik. O co biegalo w tej chorwacji?
Siema !
Mam problem w misji Sarajewo, trzeba tam rozwalic avatara commandosem, zrobilem to (avatar mial pelne zycie), a ribonna nie zaliczylo. Czemu ?????
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.