Ryo-San
16 11 2006, 21:03
Mimo tego ze od jakiegos czasu byla wiadomo ze tytul ten powstaje tak wydawca slowem nie wspomnial o wersji na konsole. Dzisiaj uleglo to malej zmianie....E.A oficjalnie potwierdzilo ze Command & Conquer 3: Tiberium Wars oprocz na PieCu pojawi sie takze na 360tce
http://xbox360.ign.com/articles/746/746397p1.htmli 2 shooty
http://www.jeux-france.com/news18150_comma...r-xbox-360.html
Matriks_1111
16 11 2006, 21:59
Nie ma jak stary dobry C&C w nowej oprawie

Osobiście bardziej wolałem serię w klimacie Generalsa, czy (dalej szukając) Red Alert'a. Zastanawia mnie tylko, czy pomysł na granie w RTS'y na konsoli jest tak 100% trafiony? Obsługa całego systemu na padzie jest chyba trochę trudna, mam rację? No i ciekawe czy gra będzie miała jakiś swój specyficzny klimat...
Mam pewne obawy co do tej części, bo osobiście Tiberian Sun mi się nie podobał, a ta część to taki (powiedzmy) remake tego konfliktu... Jakoś C&C i s-f mi nie leży, ale to moje skromne zdanie w tej kwesti
FlyJ4ck
16 11 2006, 22:03
na screenach wyglada smiesznie

jednak sadze ze gra ma duzy potencjal online ;] jesli solidnie przygotuja tytul pod tym wzgledem to juz niedlugo doczekamy sie ogolnoswiatowych lig
Obsługa całego systemu na padzie jest chyba trochę trudna, mam rację?
Nie masz. LotR: Battle of Middle Earth II na XO ma intuicyjne, wygodne sterowanie, a skoro C&C bedzie robiony przez ta sama ekipe, na tym samym silniku...
Matriks_1111
16 11 2006, 22:08
QUOTE(FlyJ4ck @ 16 11 2006, 22:03)

na screenach wyglada smiesznie

jednak sadze ze gra ma duzy potencjal online ;] jesli solidnie przygotuja tytul pod tym wzgledem to juz niedlugo doczekamy sie ogolnoswiatowych lig

Ogólnie od zawsze domeną C&C był tryb multi (od Red Alerta 2 począwszy), więc czemu tu miało by być inaczej

QUOTE(Hela @ 16 11 2006, 22:05)

Obsługa całego systemu na padzie jest chyba trochę trudna, mam rację?
Nie masz. LotR na XO ma intuicyjne, wygodne sterowanie, a skoro C&C bedzie robiony przez ta sama ekipe, na tym samym silniku...
Przyznam się, że nie grałem w żadnego RTS'a na padzie, a Lotr'a odpaliłem tylko na standzie w Empicu i zaraz wyłączyłem, bo grafika była gorzej niż zła. Ale skoro mówisz, że gra się intuicyjnie, to spierał się nie będę
Zeratul
16 11 2006, 22:13
sterowanie z LOTR II i kupuje... byle animacja tak nie skakala jak w LOTR _-_
ememiks
16 11 2006, 23:15
QUOTE(Zeratul @ 16 11 2006, 22:13)

sterowanie z LOTR II i kupuje... byle animacja tak nie skakala jak w LOTR _-_
Tak samo i ja! kierowalo mi sie dobrze. A moze do premiery Tiberiana bedzie jakas mysz albo klawierka?
ja gralem w ra na psx:D jeszcze na 2 konsole, jestem fanem serii, ale grajac w ra na klawie/generals na klawie etc... sadze ze ms powinien dac mozliwosc podpiecia klawy pod usb, a developerzy mozliwosc ingerowania w te urzadzenia!!
Kenshin
17 11 2006, 00:08
Jesli zrobia eleganckie sterowanie to gra bedzie kozakiem

niemoge sie doczekac
jak dla mnie fana C&C MUST HAVE
Lord Tidek
17 11 2006, 09:09
Mam nadzieje ze wkońcu zrobią dobrego C&C w 3D bo generals to był jakś żart, który nie miał nic wspólnego z C&C, korzystający tylko z popularności serii. Osobiście wolałbym Red Alert 3 ale nowy tiberian też może być.
Zeratul
17 11 2006, 13:52
ludzie zrozumcie jedno RTS w 3D to nieporozumienie... liczy sie jedynie Starcraft, Warcraft II i C&C RA, nawet War III nie liczy sie ;p Jedynie co to mozna sie pobawic w nowsze gry...
C&C Generals to kupa jakich malo, gra byla nudna, brzydka, sterowanie do bani, brak pomyslunku i za krotka.
Nie do konca wierze w EA, Westwood niepotrzebnie dal sie wykupic, no ale zobaczymy co im z tego wyjdzie... Bedziemy miec Halo Wars I Tiberium Wars, czyli jest dobrze... Jesli te gry maja miec opcje LIVE Anywhere to chce myszke i klawe, a jak nie to chce meczyc sie na padzie ;p
zolwik777
17 11 2006, 17:34
QUOTE(Zeratul @ 17 11 2006, 13:52)

ludzie zrozumcie jedno RTS w 3D to nieporozumienie
Nie zgadzam się, trzeba iść do przodu. To, że RTSy są w 3D nie znaczy nie znaczy, że to je kiepści. Jest dużo gier w 3D, które są świetne jak np. Dawn of War, Company of Heroes, AoEIII. Mark of Chaos też wygląda rewelacyjnie, ale jaki będzie to się okaże.
Zeratul
17 11 2006, 18:27
DAWN OF WAR TO JEDEN Z GORSZYCH RTS W KTORE GRALEM...
acha zapomnialem dodac w poprzednim... chodzi mi o tryb multi... bo np. tryb story w niektorych jest fajny... ale generals sie do nich nie zalicza... to samo dawn of war...
Lord Tidek
17 11 2006, 18:56
No co ty, Dawn of War jest super. W C&C zawsze tryb story był super a onlin e był na wysokim poziomie, mam nadzieje iż tym razem też tak będzie.
zolwik777
17 11 2006, 21:28
QUOTE(Zeratul @ 17 11 2006, 18:27)

DAWN OF WAR TO JEDEN Z GORSZYCH RTS W KTORE GRALEM...
acha zapomnialem dodac w poprzednim... chodzi mi o tryb multi
To naprawde masz jakiś dziwy gust, bo DoW multi ma naprawde świetny, nie bez powodu są na nim turnieje na WCG.
Zeratul rozwaliłeś mnie O_o
DoW i inne to naprawdę dobre RTSy, nie rozumiem dlaczego 3D/2D ma wpływać na to czy RTS jest dobry czy nie.
Company of Heores jest w 3D i chyba nie powiesz ze jest słaby?
Matriks_1111
18 11 2006, 00:13
QUOTE(Mikes @ 17 11 2006, 21:33)

Zeratul rozwaliłeś mnie O_o
DoW i inne to naprawdę dobre RTSy, nie rozumiem dlaczego 3D/2D ma wpływać na to czy FPS jest dobry czy nie.
Company of Heores jest w 3D i chyba nie powiesz ze jest słaby?
Jeżeli dla Ciebie strategia pokroju C&C to FPS, to ja nie mam żadnych pytań
chodziło o RTSa przeciez, my bad -_-'
Matriks_1111
18 11 2006, 10:39
QUOTE(Mikes @ 18 11 2006, 00:27)

chodziło o RTSa przeciez, my bad -_-'
Wiem, ale po prostu mnie to rozśmieszyło

Swoją drogą... wie ktoś, kiedy można się spodziewać tego tytułu
Mastah27
18 11 2006, 11:34
Gdzieś w przyszłym roku.
Matriks_1111
30 11 2006, 22:27
Nie chce mi się wierzyć w tą datę, ale jestem pełen optymizmu co do niej

Ciągle mam jednak obawy do systemu RTS i pad konsoli
QUOTE(Matriks_1111 @ 30 11 2006, 22:27)

To se podlaczysz myszke -_-
Matriks_1111
30 11 2006, 23:59
QUOTE(Velius @ 30 11 2006, 22:29)

QUOTE(Matriks_1111 @ 30 11 2006, 22:27)

To se podlaczysz myszke -_-
Ciekawe, jak to zrobię... nie wiesz może?
Ehh... graficznie ta gierka mnie jednak nie poraża. Po GoW nic już nie jest takie samo...
Jazdaone
7 01 2007, 13:24
A ja nie moge sie juz doczekac na ten tytul. Gralem we wszystkie C&C i zawsze bylem z nich zadowolony. Natomiast co do Generalsow to naprawde nie wiem co sie tak czepneliscie tego tytulu. Single rzeczywiscie byl, strasznie nudny i go nie skonczylem. Multi natomiast spodobal mi sie tak bardzo, ze rozegralem ponad 1000 bitew on-line.
Matriks_1111
7 01 2007, 15:20
Oj zgodzę się, multi w Generals rządził i nadal rządzi. Zero Hour dodatkowo potęgował fun z zabawy on-line

Nawet ostatnio odpalałem tą gierkę na LAN'ie z kumplem i mimo upływu czasu nadal grało nam się zarąbiście
akurat Generals to najgorsza czesc C&C, wystarczylo ze EA polozylo swoje lapska na dziele Westwood i gra zostala kompletnie skiepszczona... Najlepsza czesc serii to moim zdaniem Red Alert, ale w RA2 i Tiberium Sun tez gralo sie bardzo fajnie. Ogolnie moze jestem staroswiecki, ale dla mnie RTS to 2D... Tiberium Wars zapowiada sie bardzo smacznie, byle wzieli sterowanie z LOTR II i nie spiepszyli konwersji, wole gorsza grafe niz zwolnienia animacji.
Ja jak narazie biorę na 100%

Uwielbiam RTS i wszystkie inne strategie

Oby było demo do sciagniecia na Marketplace
Lord Tidek
7 01 2007, 19:39
A ja bardziej czekam na Halo Wars bo boje się że zawiode się na tym C&C tak jak na Generalsie (gdzie ten klimat poprzedników !!)
Matriks_1111
7 01 2007, 20:26
W sumie to dema bym nie oczekiwał, bo musiałoby ono ważyć albo 2 GB, albo być mocno okrojone, a wtedy ktoś mógłby się zniechęcić do nowego dziecka serii C&C
QUOTE(Zeratul @ 7 01 2007, 19:14)

akurat Generals to najgorsza czesc C&C, wystarczylo ze EA polozylo swoje lapska na dziele Westwood i gra zostala kompletnie skiepszczona... Najlepsza czesc serii to moim zdaniem Red Alert, ale w RA2 i Tiberium Sun tez gralo sie bardzo fajnie. Ogolnie moze jestem staroswiecki, ale dla mnie RTS to 2D... Tiberium Wars zapowiada sie bardzo smacznie, byle wzieli sterowanie z LOTR II i nie spiepszyli konwersji, wole gorsza grafe niz zwolnienia animacji.
i to wlasnie obnizalo ocene C&C G bo bylo od EA ale nie ma co zaprzeczac gierka nadawala sie na kilkanascie wieczorow (wg kazda czesc C&C b. dobra

nie ma takiej drugiej strategi

)
Ryo-San
20 01 2007, 22:48
Command & Conquer jest moją jedną z najbardziej ulubionych serii na PCy, więc z chęcią ujrzę wersję na X360 tym bardziej, że mój blaszak z pociągnięciem tego RTS'a na zadowalających detalach będzie miał poważne problemy... Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że strategie na konsoli to nie to samo, ale dobrze że ostatnio coś zaczyna się dziać w tym kierunku - już LOTR: BFME2 pozytywnie wszystkich zaskoczył, więc mam nadzieję że podobnie będzie z C&C3: Tiberium Wars.
Screeny ładne, od RTS'ów wiele w temacie grafiki nie oczekuję.
ja wychodze z takiego zalozenia ze wole miec gre "troche inna" niz nie miec jej wogole (bo RTSy to zadki gatunek na konsoli za sprawa sterowania czy np. FPP (wiem, wiem ale inni marudza ze mamy autoaim,itp) bo na PC sobie nie pogram za sprawa slabego kompa
Zeratul
28 01 2007, 00:34
w lutym ukaze sie Supreme Commander, nowy RTS ktory moim zdaniem zje C&C TW... szkoda, ze nie wyjdzie na 360
Matriks_1111
7 02 2007, 11:46
http://www.gameonly.pl/newsy/11145 Pare screenow tym razem z XO
Gra fajnie wyglada. Jedyne co mnie martwi to sterowanie, jak bedzie do (pipi) to grze czeba bedzie podziekowac. Mam nadzieje ze panowie developerzy sie postaraja

Oj jak dawno nie gralem w dobra strategie...
LOTR: BftME II mialo calkiem przyjemny interfejs... Da sie zrobic wygodne sterowanie w RTSie na takim padzie od konsoli - mysle, ze sie postaraja.
Zeratul
19 04 2007, 16:38
DEMKO MIALO SIE DZIS UKAZAC, NIE MOGE TEGO NIESTETY POTWIERDZIC
CYTAT(Zeratul @ 19 04 2007, 17:38)

DEMKO MIALO SIE DZIS UKAZAC, NIE MOGE TEGO NIESTETY POTWIERDZIC
Nie zauważyłem żeby dzisiaj (19 kwietnia) się już skończyło, więc trzeba czekać.
Zeratul
19 04 2007, 17:13
chodzilo mi o to, ze nie moge potwierdzic czy sie ukazalo czy nie, bo siedze w robocie i nie mam dostepu do Live... a o demku nikt tu wczesniej nie pisal...
Sokolov
19 04 2007, 19:22
No ja sprawdzaĹem o ok. 16:00 i nie bylo, wiec watpie zeby teraz sie cos zmieniĹo
ja sprawdzam co chwile i nadal nic, watpie zeby bylo dzisaj, widocznie jakas plota
zolwik777
20 04 2007, 18:53
ściągnął w końcu ktoś to demko? Ja sobie założyłem nowe konto na US wrzuciłem C&C i VP na sciąganie wyszedłem, wracam a tu mi się ściąga VP, a tiberiana, gdzieś wyrąbało. Miejsce na dysku zajęte. No nic trzeba będzie od nowa. Lepiej usunąć to miejsce co już wcześniej zgarnęło czy zostawić bo może szybciej coś pójdzie?
Zeratul
20 04 2007, 19:02
ja na pewno sciagne jak wroce do domu, czyli za jakies 3-4h... ogolnie jedyne co mnie interesuje, to zeby sprawdzic czy animacja jest plynna, bo jak zrobili to samo co w LOTR II to nie kupuje tej gry

EDIT
sciagnalem i pogralem... mam nadzieje, ze animacja sie utrzyma, bo wszystko chodzi megaplynnie... graficznie jest wypas... nie ma na co narzekac... czy z bliska czy z daleka gierka wgniata w fotel...
filmiki mi sie nie podobaja... jedyne co je ratuje to sharon :zakochany: :zakochany: :kocha: tylko ona... ONLY YOU!! :zakochany: a tak to sa moim zdaniem na slabym poziomie... tzn gra aktorow... sterowanie jest to samo co bylo w LOTRII wiec jest mega klawo, wszystko sprawnie wychodzi... i tak nie jest to myszka, ktora jest niezbedna do wypasionej gry w multi, ale miedzy xbojami spokojnie padzik wystarczy. demku smialo wystawiam 9/10 obnizam notke tylko za filmiki. Bardzo udany RTS!! Na bank kupuje w maju!!
zolwik777
21 04 2007, 14:14
Mi się tam filmiki podobają, trzymają poziom z poprzednich części, czyli takie troche kiczowate, ale klimatyczne.
Co grafiki to spodziewałem się czegoś lepszego, nie wiem jak wypada porównanie z PC, ale super nie jest. Nie znaczy to, że jest brzydka. Takie 7/10.
Da się zaznaczać oddziały rozciągając prostokąt? Bo jakoś do tego nie doszedłem. W treningu też nie było. Bo samo zaznaczenie wszystkich na ekranie zbyt taktyczne nie jest, więc zmusza nas ta gra na grupowanie.
Zeratul
21 04 2007, 14:35
z tego co wiem nie ma takiej opcji... jest tylko zaznaczanie wszystkich mozliwych jednostek i zaznaczanie tych ktore obecnie sa na ekranie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.