Nowy serial. Jak na razie pojawiły się 2 premierowe odcinki.
Główną role gra tu Taye Diggs. Mamy policjanta i jeden dosć pechowy dla niego dzień. Zostaje wrobiony w morderstwo. Potem jest tylko gorzej aż tu nagle budzi się i jeszcze raz przezywa ten sam dzień.
Z tego serialu może wyjsc coś całkiem ciekawego, zdam dokładniejszą relacje jak zbadam 2 odcinek.
kiedy pojawiły się pierwsze newsy o przerwie w emisji lost'a zainteresowałem się tym tytułem i wydawał mi się interesujący. widzę, że wyszło nieźle więc na dniach sprawdze.
johny07
23 11 2006, 15:33
I jak, rozkreca sie jakos? Warto sciagnac?
Na razie były tylko dwa odcinki i moim zdaniem warto ale opinie są różne bo ten pomysł kiedyś musi upaśc i się znudzić.
Mariusz Saint
23 11 2006, 18:08
QUOTE(Dante @ 23 11 2006, 15:44)

Na razie były tylko dwa odcinki i moim zdaniem warto ale opinie są różne bo ten pomysł kiedyś musi upaśc i się znudzić.
Zaplanowano 13 odcinków i nie sądzę, żeby serial wybił się na tyle, żeby dostać drugi sezon

Tak więc chyba prędzej się to skończy, niż zdąży znudzić, ale nigdy nic nie wiadomo - np. skazywany na pożarcie "Kyle XY" ładnie w tym roku zapunktował.
2 odc obejrzałem, 3 czeka na dysku. szybko może zjeść swój ogon, ale ogólnie przyjemnie zrealizowany, dynamiczny no i kolejny raz motyw ze zmienianiem naszego przeznaczenia, konsekwencjami naszych czynów blablabla co jak wiadomo się sprzedaje. można śmiało oglądać, tylko główny bohater trochę niemrawy.
Po trzecim odcinku wydaje sie że moze być ciekawie bo historia robi sie coraz bardziej poplątana no i interesuje mnie coraz bardzij zakończenie. A właściwie w jaki sensowny sposób da sie wytłumaczyć to zapętlenie.
Serial jest dobry ale dzień świstaka i z archiwum x to ja już oglądałem, więc postoję. Nic specjalnego.
Mariusz Saint
4 12 2006, 10:54
Serial mnie nawet wciągnął, ale rzeczywiście - zaplanowane 13 odcinków to max, ile to pociągnie

Historia jest dobra i parę pomysłów jest ciekawych, jak np. motyw z przenoszeniem ran na dzień następny. Również Hopper coraz częściej zaczyna wykorzystywać wiedzę, którą zdobył podczas poprzednich "dni". Na razie mają we mnie stałego widza, zaczyna mnie to wciągać podobnie jak Vanished, szkoda, że to ostatnie skasowali i pewnie w ostatnim odcinku nie będzie rozwiązania wątków ;/
Kiedy pojawiają się nowe odcinki?
W nocy z środy na czwartek
ostatni odcinek chyba jeden z lepszych jak do tej pory. mimo, że wszystko dzieje się wg. określonego schematu (raz akcja koncentruje się w dużej mierze na całym spisku, innym razem hopper próbując ocalić laske lub siostre odkrywa kolejny mały element układanki i znowu wracamy do głównego wątku) to trzyma w napięciu i przyjemnie się oglada. tylko sam główny bohater wku.rwia mnie niemiłosiernie.
Serial zdjęty z anteny z powodu małej oglądalności.
Dalsze odcinki bedzie mozna obejrzec na stronie www.abc.com, TYLKO JESLI JESTES Z USA.
Ogolnie, wielka szkoda, serial byl lepszy z odcinka na odcinek, ale kogo to obchodzi, to i tak byla tylo "zapchaj dziure" w przerwie Lost'a ;/
O dziwo pojawił się siódmy odcinek ze 2 dni temu. Prawdziwy, zaden fake.
QUOTE(johny07 @ 2 02 2007, 12:23)

O dziwo pojawił się siódmy odcinek ze 2 dni temu. Prawdziwy, zaden fake.

Bo serial leci na stronie internetowej stacji. Mieli nakrecony caly, wiec czemu nie puscic go w takiej formie.
Mariusz Saint
2 02 2007, 13:36
Serial na stronkach mieli już puścić dawno, zwłokę tłumaczyli jakimś kitem, że niby mają problemy z prawami do ścieżki dźwiękowej... O_o
Ostatnio puścili 4 odcinki naraz, na tv torrent pojawiają się jednak sukcesywnie i dzięki jakiejś dobrej duszy, która to zgrywa, też możemy sobie obadać ^^ Kolejne 4 odcinki na stronkach ABC wkrótce, powinni wyemitować całą serię.
I dziwne mi się wydaje, że zdjęli tak szybko Day Break z anteny, bo sitcomy, które puścili w zamian, miały jeszcze niższe wyniki oglądalności O_o
I dziwne mi się wydaje, że zdjęli tak szybko Day Break z anteny, bo sitcomy, które puścili w zamian, miały jeszcze niższe wyniki oglądalności O_o
Mnie to aż tak bardzo nie dziwi, bo serial po dwóch epach już zrobił się dziwny... tzn. ile razy można wałkować to samo, tylko trochę inaczej? Pierwszy ep był dobry, zapowiadał jakiś powiew świeżości, ale formuła się szybko wyczerpała...
Nie chce mi się oglądać tych kolejnych epów.
ostatnio na napisy.org obczaiłem, że kolesie z hatak'a pracują nad tłumaczeniem do siódmego odcinka i trochę mnie to zdziwiło. jak będzie dostępne pare ep'ów to zaciągnę, ciekawi mnie czy autorzy jakoś z tego zręcznie wybrnęli.
Jestem po 11 epie i czekam n kolejne odcinki i zakończenie tej historii.
Mnie serial nie nudzi i czekam na zakończenie tej historii prawde mówiac bardziej niż kolejny odcinek lost czy heroes.
No i koniec zobaczyłem wszystkie 13 odc i powiem, że 2 sezon mógłby być ciekawy widać, że furtkę sobie zostawili. Ciekawe zakończenie...
CYTAT(laki @ 10 03 2007, 22:13)

No i koniec zobaczyłem wszystkie 13 odc i powiem, że 2 sezon mógłby być ciekawy widać, że furtkę sobie zostawili. Ciekawe zakończenie...

A wyjaśniają w jakiś sposób czemu dzieje się to co się dzieje, czy nie ma żadnego wytłumaczenia tych powtarzających się dni?
SPOILER!!!!!
Ogólnego wyjaśnienia nie ma. Ale ten gość którego spotkał co się mu niby dzień powtarzał na pewno miał z tym coś wspólnego, bo na końcu serialu się pojawia elegancko ubrany w gajer, ogolony i się uśmiecha.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.