Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak Połączyć PSP z Live Box (Neostrada)
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Sony PSP
Kimari
Witam
Niose dobre Wiesci : D
w Środe Kupiłem PSP Dzis Live Box'a
Wyczytałem Tu Probowałem Tak Jak Pisało, Raz nie połączył, Innym Zwiesiłem LiveBox.
Grzebałem Sam i Mam Taki Sposób. Dziwnie Prosty Bo Wystarczy Wpuscic PSP do Sieci

Instalujemy LiveBox (Wszystko jak TPSa Kaze)
Działa :> Działa
Wchodzimy do naszego PSP Wybieramy Settings ... -> System Settings -> System Information
Tu Znajdujemy Adres MAC (Zostawiamy Sobie)

Otwieramy Konfiguracje Live Box
Klikamy Sieć BezPrzewodowa

Tam Klikamy Przycisk Edytuj Litrę Filtrów MAC
Wpisujemy w Rubryke Adres MAC - MAC naszego PSP ... Następnie Dodaj, Zapisujemy Ustawienia Do LiveBoxa (Tyle)

Wracamy Do PSP Wybieramy Network Setting -> Infrastructure Mode
Nowe Połączenie Jakoś Sobie Nazywamy Idziemy Dalej

Wybieramy Scan (Powinniśmy Zobaczyć Coś w stylu neostrada_xxxx ) wybieramy neostrada
Następnie WLAN Security Setting -> Wybieramy WEP

WEP Oczywiście Znajdujemy na Pudełki (Naklejka) Lub Pod LiveBox'em
Wpisujemy Go Bez Spacji.

Poźniej Juz Prosto Leci smile.gif Easy Zapisz Przetestuj Konekszona
Brawo Masz Internet w PSP

Można Też Wyłączyć Mac Lub W Ogole Zabezpieczenia
Ale po czo wink.gif tak to wpuszczamy tylko nasze psp do sieci
Nie Możliwe Żeby Nie Działało biggrin.gif

LiveBox Ustawienia Fabryczne. PSP 2.01
przepraszam za te litery
TaiCat
Dzięki stary!wypróbuje w najbliższym czasie biggrin.gif
TaiCat
Znalazłam na necie prostszy sposób na podłączenie PSP do Livebox TP.Oto on:

Szukamy połączenie na psp w opcjach połączeń.Jeśli nasz PSP wykrył Liveboxa (neostrada_xxx) zatwierdzamy,i ustawiamy WEP w zabezpieczeniach (jest na routerze lub pudełku-piszemy bez spacji).No i jest ok.Teraz łączymy się ale w tym samym czasie naciskamy na dole routera guzik "REG" i po chwili powinno dojść do połączenia.Robimy to raz potem już nie jest potrzebne.

juni8
W panelu administracyjnym LiveBoxa dzial "sieci bezprzewodowe" wylaczyc filter adresow MAC i to wszystko. Ja tak mam i jest spoko.
mord00k
Ja mam wpisany WEP w PSP i MAC w liveboxie i wszystko chodzi jak miło. No przecież przed chwilą pisałem na szałcie z PSP happy.gif
rebellion
Dzięki - wszystko działa aż miło
kazner
A tak ogólnie to warto inwestowac w tego live box'a czy lepiej kupić jakiegoś AP np. D-Link??
juni8
QUOTE(kazner @ 29 12 2006, 21:16) *

A tak oglnie to warto inwestowac w tego live box'a czy lepiej kupi jakiegoÖ AP np. D-Link??

Jak masz neostrade to Livebox kosztuje 1zl z dostawa do domu a za inne acces pointy musisz bulic niezla kase. wacko.gif
Jarzynus
Superos! Kupujac PSP myślałem, że będe musiał zaopatrzyć się w AP tudzież jakiegos routera, zeby pograć przez net. A tu proszę wystarczy odrobina konfiguracji i livebox, który stoi w pokoju obok też daje radę. Elegancko
pozdr
illmatic
Dzięki wielkie! Niedawno kupiłem PSP i właśnie chciałem podłączac go pod Livebox'a!
Redmitsu
a ja mam maly problem. Po zrobieniu wszystkiego krok po kroku psp pokazalo komunikat ze polaczenie z internetem jest ok . Jednak chcac wpisac jakikolwiek adres www po loadingu pojawia mi na koncu taki komunikat :

"Communication with server failed.
A DNS error has occurred
(80410418)"

Pomocy ;x
Bede wielce wdzieczny za pomoc.
Redmitsu
Przepraszam za double posting ale chcialbym zeby ktos zobaczyl to i pomogl mi ;x

Dodam jeszcze ze mam najnowszego firmware'a , w liveboxie wcisnelem przycisk REG , a co do firmware'a - sciagnelem go wlasnie przy uzyciu psp i liveboxa.Internet dziala jednak przegladarki nie moge wlaczyc bo wyskakuje mi w/w blad ;x
Nie wiem co juz mam zrobic ;/
the_m
W ustawieniach polaczenia wszystko masz na auto? (w sensie ip itd.)
Moze to problem najnoweszego softu (ja mam starszy) ale sproboj stworzyc jeszcze jedno polaczenie ustaw wszystko na auto, wcisnij reg i odlacz inne urzadzenia(komp/konsola) ktore korzystaja z internetu w danej chwili i wtedy proboj pobawic sie przegladarka:)

Jak nie zadziala a wszystko zrobiles poprawnie to znaczy ze nalezysz to tej nielicznej grupki nieszczesliwcow co to im LB z PSP nie dziala wink.gif
Redmitsu
Ustawialem wszystko na auto.Niedlugo postaram sie zmienic wersje firmware (jezeli mi sie uda ;D ) . Probowalem z reg , ale nie probowalem jeszcze odlaczac kabla od komputera . Jednakze polaczylem sie dobrze z internetem bo sciagnelem (teraz zaluje ) najnowszego firmware wiec internet dzialal , tylko nie moglem otworzyc przegladarki (i znow ten nieszczesny blad z DNS'em) . Jeszcze pokombinuje i dam znac =]
yasiekk
Ustaw sobie w polaczeniach DNS manualnie:

194.204.152.34
194.204.159.1
AbraHAM
a ja mam taki problem , net mi w PSP dziala perfect ale jak chce pograc przez neta , wlaczam tryb gry online w R&C i konsolka mi sie wylacza confused.gif i tak za kazdym razem , wie kto o co chodzi confused.gif , soft 3.50
dx36
Zrobiłem wszystko jak w opisach i jak szuka mi IP to wsykakuje błą "A connection error has occurred. The attempt to obtain the IP adress timed out." i co mam teraz zrobić confused.gif
the_m
W opcach polaczenia na PSP ustaw wszystko na automatic. podaczas prob podlaczenia konsolki do neta odlacz internet w innych urzadzeniach (PC itd)
Jak nie pomoze to znaczy ze cos zle zrobiles smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.