Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Sprawy techniczne.
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik RPG
Stron: 1, 2
Trzcina
OK poniewaz duzo ludzi pyta sie mnie o to jak zrobic to i owo (jakby nie bylo tego w FAQ, chociaz nie wiem czy jest wink.gif) to napisze to tutaj.

Avatar (obrazek pod ksywa): ustawia sie w profilu, mozna podac linka do obrazka z dysku, musi miec pewne wymiary, bodajze 90x90 pikseli.

Obrazek do podpisu: trzeba wpisac taka komende

I tyle, lojalnie ostrzegam ze za duze obrazki NIE beda tolerowane i wyznaczane beda KdoB'y (kandydaci do bana) zeby nie bylo nieporozumien.

Jezeli ktos chce miec skale porownawcza, niech popatrzy na moj avatar, to jest maxymalny rozmiar cool.gif Wiekszych prosze NIE dawac. Ok to tyle, nie zamykam tego gdyby ktos chcial sie jeszcze czegos dowiedziec.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lista 'NPC'.

Offi - idziesz na pierwszy ogien... Twoje posty beda BEZWZGLEDNIE KASOWAWE, jesli tylko sie odezwiesz... Jesli bedzieszk ontynuowal ten bezsensowny proceder, to zajmie sie toba wyzsza instancja. Dopoki nie przybedzie ci rozumu w glowie, albo nie umrzesz i nie wrocisz w drugim zyciu, lepiej dla ciebie zebys NIC tutaj nie pisal.

Btw, kazdy kto zobaczy tego jegomoscia probujacego dzielic sie ze soba swoimi madrosciami, PM me. Zajme sie tym.
Anduril
A mi się mój obrazek podoba jednak widać od razu, że jest większy od Twojego;P Jęśli mogę, chciałbym go zostawić. Przeciez nie jest az taki duży. What say You?
nobody
Ja swoj tez moge zmniejszyć ale myśle żw taki wystarczy. Moge go zatrzymać ??
Antares
Ja nigdy nie przepadałem za dużymi podpisami biggrin.gif
Ale są na forum ludzie którzy mają naprawdę spore obrazki w podpisie.
Agent_Man
A ja nie mam obrasqa w podpisie i się ciesze biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Trzcina
Lol nie o to chodzilo w tym temacie wink.gif Wasze obrazki nei sa takie jak byc powinny, ale moznaprzymknac oko, z tyym ze niech nikt nawet nei probuje pytac sie czy torche wiekszy nie zaszkodzi, bo mowie ze ZASZKODZI tongue.gif
D@rio
Sam nie wiem jaki mam podpis... Sprawdze tutaj wink.gif

EDIT: oooooo, ladny tongue.gif
Trzcina
Jezeli chodzi o podpisy... Mowilem wam zeby nie byl wiekszy od mojego (ewentualnie o troszeczke) dlaczego nei mzoecie uszanowac czasu innych userow i kazecie i m za za kazdym razem przewijac swoje tak dlugie podpisy?
nobody
Ej specjalnie sobie zrobiłem na jpg bo był na bmp i naprawde długo sie wczytywało, ale po przerobieniu chyba nie jest źle bo mi w mig sie wszystko wczytuje, jak coś to powiedz i wyale albo zmienie
Diabeu
icon_twisted.gif ej 3cina a ja tesh mam obrazek w podpisie!!! tongue.gif icon_twisted.gif
Antares
Ej specjalnie sobie zrobiłem na jpg bo był na bmp i naprawde długo sie wczytywało

echmmm... tym którzy by się lączyli na modemie wogule by się nie wczytywało biggrin.gif
Trzcina
OKa w ziwazku z malym zainteresowaniem Triviaa LotR i FF IX pomyslalem ze mozna je skaoswac iz robic jedno z tych ktore proponowaliscie, napiszcie czy skasowac tamte i jakie chcecie. Pisac TUTAJ!
WooshaQ
Jesli mialbym juz wybierac Trivie to wole bardziej o Xenogears, bo niby co mialoby byc w tej o Vagrancie?
Geloo
Jesli mialbym juz wybierac Trivie to wole bardziej o Xenogears, bo niby co mialoby byc w tej o Vagrancie?

A no mogło by być WooshaQ ale jednak lepiej Xenogears.Ale jak by wyszło a vargancie to bym się nie obraził :wink: .Poprosze trivie o Xenogears!
minimog

A no mogło by być WooshaQ ale jednak lepiej Xenogears.Ale jak by wyszło a vargancie to bym się nie obraził :wink: .Poprosze trivie o Xenogears!

Zgadzam się Xeno!
Trzcina
Agen_Man pliz zmiejsz sobei podpis bo nawet mi (a amm ustawiona wyyysooooka rozdzialke) zaslania on prawie pol ekranu...
Agent_Man
Spoko man, zara zmienie.
Hehe ale spamik tak btw tym postem perfidny poszedł ;]
Anonymous
Lusss wszyscy maja fajne obrazki w podpisach lol....... icon_twisted.gif
EviLT
A jak zrobic dwa obraki w avatarze na podpisie zeby byly OBOK siebie a nie ejden na drugim jak ja mam ??
IgI
Ueeeeeeeeee, gdzie zniknal ten topic o najgorszym rpg ;P. Tyle sie napisalem, chce wysylac posta a tu zonk wink.gif . Juz mialem nadzieje na siakas polemike ostra smile.gif
Trzcina
znikl bo znikl ;P jak ktos chce sie pobawic w ostra polemika ta sa juz tematy Euro vs Jap na tym forum ;] tylko ze gdzies dalej ;>
Anduril
wiem, nie bardzo to techniczna sprawa ale zachęcam do przeczytania Forum Fantasy Story. Namęczyliśmy się nad nim, niestety ostatnio pisały tylko 3 osoby. Zakończyliśmy już rozdział i zaczynamy kolejny. Mam nadzieję, że ktoś się dopisze.

tHaNkS tO Mendrek & Shae, for time and devotion.
Trzcina
Z powdou malego zainteresowania (rzeklbym baaardzo malego) wycialem juz Trivie o Legend of Mana nastepna w kolejnosci jest o LotR za duzo ich na wierzchu lezy, a i tak malo kto tam pisze, wiec albo pokazcie ze was to interesuje albo wcisne X i temat "zniknie, just like that" ;]
Trzcina
Minimog bylbym wdzieczny ( i reszta userow pewnei tez...) o zmniejszenie twojego bezsensownego podpisu wink.gif
Trzcina
Khem khem mam nadzieje ze zauwazyles post wyzej :P I ze odniesiesz sie do niego :P
kura
Mam propozycję:
widzę, że jest w cholerę tematów o treści: pomocy w (xyz) grze, więc może lepiej byłoby założyć jeden temat dla wszystkich userów, żeby zamieszczać tam tego typu posty i nie zakładać bez sensu tylu tematów. Wiem, że w jednym temacie może to wywołać chaos i całkowity burdel, ale
przynajmniej będzie oddzielone miejsce dla tych, którzy potrzebują pomocy w grach.
The_Reaver_Ultimate
Najlepiej usunąć te posty co mają tylko 2-5 postów i są zamknięte. Dużo tam nie ma i się tego chyba nazbierało.
Trzcina
Okej tak tez zrobilem pokasowalem stare tematy z pomoca i kilka rzeczy wiecej... i Zaloze zaraz temat ogolny o Pomocy w RPG przykleje go i niech ktos sprobuje nie przestrzegac :P
Hwo_
ten temat o pomocy to masakra bedzie.
Chyba ze zrobicie go w takiej formie ze ktos zadaje pytanie i odpowiedzi na priv leca :wink:
Trzcina
Hmm w sumei nei jest to najglupszy pomysl. Ale zobaczymy jak sie bedzie rozwijal ten temat, jak bedzie za duzy burdel to wtedy sie zastanowimy ;)
Hwo_
Oj bedzie .zapewniam :wink:

jeszcze jak beda 3 pytania i ludzie zaczna odpowiedac pojedynczo to ho ho.
Diabeu
icon_twisted.gif zmieńcie nazwę działu, na "Kącik Kwadratowych", będzie adekwatny do zawartości icon_twisted.gif
Trzcina
Minimog ja bardzo serdecznie prosze o zmniejszenie obrazka dwa razy. Jesli nie zrobisz tego na prosbe zrobisz to z przymysu ;)
Diabeu
icon_twisted.gif kuna 3cinka ty pauko wodna, czemu zamknąłeś topic o "najlepshej grze RPG"? huh? fajny był biggrin.gif icon_twisted.gif
Trzcina
Drk chyba cie pogielo? Zmniejsz podpis bo sam to zrobie...
ex-death
Trzcina- widzę, że twoje prośby nie skutkują, a obrazki na pół monita nadal są normą...
Trzcina
Okej troche porzadkow sie zrobilo, poszly sie walic dwa przyklejone tematy, no moze jeden drugi zmienil sie tylko z przyklejonego ;) Wiec troche przejrzysciej bedzie.

Co do pana co sie zwie rekin, skoro jest juz jeden topic o FFTA to prosze nie zakldac mi drugiego i to jeszcze jako przyklejonego... Poszlo do kasacji.
Trzcina
Od dzisiaj nie mozna juz pisac na forum jako gosc, skonczyly sie piekne czasy :P
Pablo
Nie nabijaj postów. Edytuj, edytuj. laugh.gif
Trzcina
Wtedy nikt nie bedzie wiedzial ze cos nowego sie pojawilo ;>
wsm
Wtedy nikt nie bedzie wiedzial ze cos nowego sie pojawilo ;>

to skasuj stary i napisz nowy ;>
btw. imo jest jeszcze za duzo przyklejonych tematow.
Trzcina
Tiaaaa, wiem ze jest za duzo, ale juz kombinowalem jak moglem i myslalem nad tym co wywalic, ale w sumie ciezko troche co znalezc :/ Ktos przykleil trivie do BoF'ow jak sciagne bedzie krzyczal, ze inne trivie maja BoF nie. Ale przejze to jeszcze raz i to co ma najmniej postow lub jest niepotrzebne jako przyklejony pojdzie na dol.

Oke zostaly zrobione pewne ciecia, jak ktos ma z tym problem PM me, zobaczymy co da sie zrobic.
TaiCat
Och Trzinko jak tak docinasz wszystkim to powiedz mi co złego jest w moim profilu i w ogule co trzeba zmienić...
Trzcina
Nie wiem o co ci chodzi :)
Trzcina
Ok, nei bylo jakis czas (cos ze dwa tygodnie...) z powodu spraw osobistych (wtajemniczeni wiedza) ale juz wrocilem i troche porzadku trzeba zrobic ;) Jak pewnie zauwazyliscie troche swiezego powiewu pojawi sie w Triviach dotyczacych FF'ow. Mam nadzieje ze sie wam spodoba (szczegoly w trivii dot. FFVII). Jakiekolwiek komentarze czy odpowiada wam to walcie TUTAJ, ale krotko i zwiezle ;) No to by bylo chyba na tyle, brac sie do roboty ;D
Trzcina
Ok jeszcze jeden post ale trzeba ;) Wpadl mi do glowy jeden pomysl... Mianowicie moge stworzyc calkowicie nowy topic, dzialajacy na tej samej zasadzie o ktorej pisalem w trivia FFVII, czyli:

Ja zadaje pytanie (tym razem bedzie dotyczylo ff'ow od 7 do 10 i opcjonalnie Xenogears)
wy dajecie mi odpwoiedzi na priva. Ja do podliczam i co dwa dni daje ranking. I teraz, po co sie meczyc zapytacie... To kolejna glupia zabawa. Otoz nie, zwyciezca bedzei mial prawo do tego zeby wybrac sobie range. Tzn nie bedzie mial napisane 'stara wyga' 'swoj chlop' czy tez jakies inne bzdurki, tylko dokladnie to co sobie sam wybierze, chociazby 'FF omni' or sth like that ;) Plus, jesli bedzie mial ochote to pewnie da sie mu tez wstawic logo ;)

W ten sposob moze bedziecie mieli wieksza motywacje do tego zeby brac udzial w tej calej zabawie.

Napiszcie czy checie calkowicie nowergo topicu w ktorym bedzie kilka pytan (dam mniej pytan ale z wiekszej ilosci FF'ow). CHCE uslyszec wasze opinie. Jesli powstanie nowy topic to skasuje co nie trzeba z tamtych i otworze je ponownei, ale dopoki nie napiszecie co i jak to trivie sa zamkniete ;p Wiec bierzcie klawki w rece i napiszcie mi co o tym sadzicie.
Odyn
Ok jeszcze jeden post ale trzeba wink.gif Wpadl mi do glowy jeden pomysl... Mianowicie moge stworzyc calkowicie nowy topic, dzialajacy na tej samej zasadzie o ktorej pisalem w trivia FFVII, czyli:

Ja zadaje pytanie (tym razem bedzie dotyczylo ff'ow od 7 do 10 i opcjonalnie Xenogears)  
wy dajecie mi odpwoiedzi na priva. Ja do podliczam i co dwa dni daje ranking. I teraz, po co sie meczyc zapytacie... To kolejna glupia zabawa. Otoz nie, zwyciezca bedzei mial prawo do tego zeby wybrac sobie range. Tzn nie bedzie mial napisane 'stara wyga' 'swoj chlop' czy tez jakies inne bzdurki, tylko dokladnie to co sobie sam wybierze, chociazby 'FF omni' or sth like that wink.gif Plus, jesli bedzie mial ochote to pewnie da sie mu tez wstawic logo wink.gif  

W ten sposob moze bedziecie mieli wieksza motywacje do tego zeby brac udzial w tej calej zabawie.  

Napiszcie czy checie calkowicie nowergo topicu w ktorym bedzie kilka pytan (dam mniej pytan ale z wiekszej ilosci FF'ow). CHCE uslyszec wasze opinie. Jesli powstanie nowy topic to skasuje co nie trzeba z tamtych i otworze je ponownei, ale dopoki nie napiszecie co i jak to trivie sa zamkniete ;p Wiec bierzcie klawki w rece i napiszcie mi co o tym sadzicie.
Jaje stem za ;p
rekin
Nowy temat może być np. o nazwie "omnibus". Lepiej byloby, aby serie pytań zadalbyś nie tylko Ty, ale również inne osoby. Prędziej czy pózniej znudzisz się tym.
Jestem przeciwny wyróżnianiem kogoś specjalną rangą czy logiem. Wydaje mi się, ze wprowadzi to niezdrową konkurencję i w konsekwencji male oszustwa. Szukanie na gamefaqs to male piwo. Istniej szereg innych możliwości. Trudne pytania raczej zmuszą większość do szukania po sieci potrzebnych informacji i innych "nieczystych sztuczek" niż odpalenie danej gry. Nie wierzę, aby ktoś mial doskonale opanowane wszystkie eRPeG mające brać udzial w zabawie, a nawet jeśli, to można ich policzyć na palcach jednej ręki.

Jestem przeciwny temu w takiej formie.
Trzcina
Jak mowilem mam gotowy zestaw pytan... Jest ich w sumie okolo 50 - 60 z nich wybiore tylko takie ktore beda sie nadawaly, czyli takie na ktore nie mozna (lub wymaga to naprawde duzego wysilku) znalezc na gamefaqs. Jesli pytania beda zadawaly tez inne osoby to wprowadzi to tylko zamet...

Jesli nie chcecie moze sie obyc bez rangi dla 'zwyzciezcy' ale nie ma ona go wyrozniac, tylko raczej sprawic zeby poczul sie ustatysfkajonowany swoja wiedza i wisilkiem ktory wlozyl w te zabawe. Anyway czekam na opinie innych z ranga czy bez, nowy topic czy nie?
Meecik
Jak mowilem mam gotowy zestaw pytan... Jest ich w sumie okolo 50 - 60 z nich wybiore tylko takie ktore beda sie nadawaly, czyli takie na ktore nie mozna (lub wymaga to naprawde duzego wysilku) znalezc na gamefaqs. Jesli pytania beda zadawaly tez inne osoby to wprowadzi to tylko zamet...

Jak jush kiedys pisałem jesli beda to pytania dotyczace samej fabuły , pewnych elementow gry , wypowiedzi itp a nie przedmiotow i tym podobnych to jestem jak najbardziej za biggrin.gif Co to zadajacego pytania , to mysle ze jeden w zupełnosci wystarczy.

Jesli nie chcecie moze sie obyc bez rangi dla 'zwyzciezcy' ale nie ma ona go wyrozniac, tylko raczej sprawic zeby poczul sie ustatysfkajonowany swoja wiedza i wisilkiem ktory wlozyl w te zabawe.

Oby swoja wiedza cool.gif Co do rang to moze np. nie jedna a 3 , za 1 , 2 , 3 Miejsce moim zdaniem było by to lepsze rozwiazanie , zawsze to wieksza szansa na bycie wyróznionym a co za tym idzie wieksza motywacja do uczestniczenia w konkursie :wink:

nowy topic czy nie?

Sadze iz pomysl z nowym Topiciem nie był by zły ale co wtedy z pozostałymi Trivia'mi ????

Pozdrawiam VGM Fan ^^
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.