Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Odzyskanie Seriala z XP_Home nie aktywnego
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Software
Dabman
Witam, mam do zrobienia pc, wlasciciel nie dal mi seriala, lecz nie moge ani na swoim, ani na Jego kompie odpalic systemu, nawet w trybie awaryjnym ( res ) wiec podpiolem pod moj pc Jego dysk, w jakim pliku mam szukac, czym to odpalic? NIE MOGE ODPALIC SYSTEMU Z DYSKU! wiec oplac wyciagniecia z odpalonego systemu klucza ODPADA, prosze o pomoc, staje na glowie, nie wiem co jak/gdzie:(
drgiro
Zdaje sobie sprawe ze w tej chwili Twoj problem jest rozwiazany , ale moze komus sie to przydac .

Na poczatku zdobacz dystrybucje linuxa liveCD .
Proponuje ubuntu , moze go pobrac z ( polska wersja jezykowa ) :
http://www.ubuntu.com/getubuntu/download
Konieczne bedzie wybranie dystrybucji zaleznie od architektury procesora , przewaznie x86 , na dzien dzisiejszy najnowsza wersja to 7.10 wiec po wgraniu strony , wybierz tylko jakis europejski server kliknij na "START download".

Everest Home edition - pobierz ten program i przerzuc na flasha , lub wypal na plyte .
Dostepny jest w http://www.amnezja.org/modules.php?name=Ne...le&sid=8512

Wypal obraz plyty Ubuntu , iso . Mozesz to wypalic Nero , Alcochol , Magic ISO , UltraISO ( polecam ).

Gdy juz wybierzesz dajesz ustaw w biosie na bootowanie z cd-rom'u i wloz plyte .
Podczas bootstrapingu pojawi sie menu kontektstowe , wybierz "Start or Install Ubuntu"

Wejdz na /media , /mnt/disk , badz /mnt/hd1 , /mnt/sd1 ( zaleznie od magistrali , prawdopodobnie bedzie to media )
Tutaj znajduje sie obraz plikow dla WinXP czyli NTFS , ubuntu go obsluguje bez problemu.
Ubuntu 7.10 ma Wine wiec uruchom wspomniany Everest Home edition , uruchom go i w zakladce system operacyjny znajdziesz klucz rejestracyjny , wszystyko elegancko rozpisane .

Jest troche kombinatoryki , ale dziala . Poszloby znacznie szybciej gdybys mial bootwalna wersje WindowsXP smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.