Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Wasz ulubiony rodzaj, tytuł lub autor książki...
Forum PSX Extreme > Inne > Klub Dobrej Ksiazki
HellsAngel
Moimi ulubionymi sa te w ktorych dzieje sie cos ciekawego, tak zwane akcji ;] tytulow jest duuzo od wielu ksiazek R. A. Salvator'a i Elaine Cuningham jak mozecie to opiszcie cos lub poleccie szukam jakiejs nowej ;]
hortex
James Patterson "Fiołki są niebieskie" "Oto nadchodzi pająk" Graham Masterton pisze bardzo klimatyczne ksiazki np. "Kostnica" "Tengu" "Drapieżcy" Polecam Mario Puzo "Ojciec chrzestny" i "Sycylijczyk"wiecej grzechów nie pamiętam...
AiszA
Horror, sensacja, thriller... To dla mnie książkowa wartka akcja wink.gif BRIAN LUMLEJ , GRAHAM MASTERTON, GUY N. SMITH, KOONTZ, CLIVE BARKER, GASTON LEROUX, DON L. FREEMAN, JOHN SAUL, ROBERT BLACK, THOMAS MICHAEL DISCH, COLIN WILSON, BRIAN STABLEFORD, JOSEPH CITRO, również po literaturę faktu często sięgam /Autobiografia pakistanskiej dziewczyny, Ukradziona Twarz/... Nie zawiodłam się, pożeram łapczywie text, niesamowicie się wciągnęłam smile.gif
ogicool
ostatnio postanowiłam troche sie ukulturalnic
i zaczełam czytać może nie taka cienką książkę
,,Pielgrzymka na Ziemię" Roberta Sheckley'a, którego
btw uwielbiam obok Silverberga (tez Roberta blush.gif )
ksiązka jest Uwaga spojler

o człowieku któremu nic nie wychodzi i sie psuje 'w rekach', dostaje on propozycje pracy
jako zwiadowca kosmosu, i tak nie liczy juz na cuda w swoim życiu, wiec
wyrusza samotnie na zwiad na obca planete, a jego sprzęt w ramach
eksperymentu jest krótko mówiac wadliwy, poniewaz jak sie okazuje test ma na celu
sprawdzenie czy minimalnie bystry Ziemianin może tam przetrwac,

Sheckley jak mało kto potrafi przekonac czytelnika, że wszystko dzieje sie na prawde, [przy tym
rozśmiesza do łez

od wielu lat praktycznie nie wychodze poza sf smile.gif
canabis
Ja uwielbiam horrory, bardzo przypadły mi do gustu książki Lovecrafta i Mastertona wub.gif
ps: Teraz próbuję zdobyć "Necronomicon"
Antares
William Gibson! Czyli "bóg" Cyberpunk'a i jego "bibilia" czyli Neuromancer wink.gif Dla mnie najlepsza książka jaką przeczytałem w życiu. Teraz pochłaniam trzecią część z cyklu, zatutułowaną Mona Liza Overdrive
Wampis
Kryminał, horror, thriller - generalnie książki gdzie dużo się dzieje.
magicmic
CYTAT(Antares @ 3 03 2007, 22:22) *
William Gibson! Czyli "bóg" Cyberpunk'a i jego "bibilia" czyli Neuromancer wink.gif Dla mnie najlepsza książka jaką przeczytałem w życiu. Teraz pochłaniam trzecią część z cyklu, zatutułowaną Mona Liza Overdrive

Popieram w 100%

do tego jeszcze wciągają mnie powieści Dave'a Wolvertona. A zwłaszcza trylogia "Złota królowa" mnie zniszczyła
Iron
Jak dla mnie to tylko "Mroczna Wieża" Stephena Kinga, ale wszystkie jego książki mnie wciągają, mogę dodać jeszcze Johna Grishama i D. R. Koontza
Ale przy Tolkienie też się dobrze bawiłem happy.gif
Właściwie to jestem skłonny przeczytać wszystko co mnie tylko zainteresuje wink.gif
matek_79
Nowa proza polska (seria wydawnictwa "Swiat Ksiazki"), od jakis 2 lat, na nic innego nie mam czasu, a jak juz sie znajdzie czas na czytanie to tylko na cos dobrego, a w tej serii perelki- Czerwiński, Głowacki, Redliński, Rylski, choc i zdarzaja sie i wpadki (Pilch, Ziemkiewicz)
sonix
Thrillery, horrory czyli praktycznie wszystko Stephena Kinga tongue.gif Chociaż zamierzam zapoznać się też z twórczością Deana Koontza.
Agent_Man
Dobrą sensacją i thrillerem nigdy nie pogardzę. Fantastyka też może być (poza wpadkami pokroju Harrego P.). Dodatkowo książki napisane jakimś ciekawym stylem , jak np. hipnotyczny "Fight club" Palahniuka.
neon111
Cała seria Świata Dysku. T. Pratchett potrafi świetnie pisać i połączyć fantasy z czymś zabawnym happy.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.