Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: A gdyby tak sterowac Wiimotem zamiast myszki w FPPsach? (czy innych grach)
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > Wii
signap
pojawil sie hack do Wiimote gdzie mozna korzystac z niego pod PC a tutaj koles gra w HL2 Motem

http://www.youtube.com/watch?v=asY_I8y6C0M&eurl=

to po co nam teraz Wii wink.gif
ogqozo
Osobiście uważam, że pecetowe gry (FPS-y dokładnie), z racji użycia klawiatury i mimo wszystko innej specyfiki sterowania (wiilot to nie jest kopia myszki komputerowej, listości) wcale się zbyt dobrze nie sprawdzą.
Trzebaby jeszcze dodać chociażby obsługę nunczaku... tak że w sumie ciekawostka to tylko.
MasterShake
jak ogqozo napisal - ciekawostka, watpie zeby nagle uzytkownicy pc rzucili sie na wii-mote
ogicool
wszelkie hacki, które się pojawią zostana tylko ciekawostką
tak dla przypomnienia, pamiętacie co działo się po pojawieniu
Game Boya? gadżetownią pokrewnych GB można by wykleić ściany w pokoju,
ofkoz jakby ktoś chciał
ideałów nie ma, ale wierzę w Nintendo
RSX
Myślę, że jak dalej tak będzie szło. tzn. hackerzy z emulują Wiilota i stworzą emulator Wii, to Nintendo może pakować walizki, niestety.

A sprawa nie jest taka trudna. Jak wiadomo specyfikacja konsoli Wii, nie jest bardzo mocniejsza od GC, więc stworzenie emulatora w erze posesorów 2-4 rdzeniowych typu C2D, który charakteryzuję się niespotykaną dotąd wydajnością, nie jest takie oddalone od fikcji.

Oczywiście nie jestem za piraceniem, ale sprawa jest bardzo poważna, i musi nastąpić mocna reakcja ze strony Niny, aby zapobiec, bądź w znacznym stopniu utrudnić życie programistom

„ale wierzę w Nintendo”

Wiesz, ja mam straszny sentyment do tej firmy, nie zapomnę godzin spędzonych z konsolą NES, ale jeżeli chodzi o pieniądze, to każda Wiara, schodzi na dugi plan. Nawet Abp. Dziwisz ma swoją cenę, nie rzucając słowa w wiatr odsyłam do lektury tygodnika FiM, bądź stronę racjonalista.pl
ogqozo
Nie wiem czy zauważyłeś, ale z wszystkich konsol poprzedniej generacji zdecydowanie najbardziej hackerom opierał się GaCek.

Poza tym o czym ty mówisz? O emulatorze? Przy takiej logice to Sony powinno tracić na PS2, a Microsoft na Xboxie, bo do konsol dokładają, a gry można przecież spiratować.
A wiesz może, dlaczego tak nie jest, dlaczego nie tracą, dlaczego nie bankrutują? Bo w Japonii, USA, Europie Zachodniej jest masa uczciwych ludzi. Którzy produkty kupują, a nie kradną.
RSX
Nie wiem czy zauważyłeś, ale z wszystkich konsol poprzedniej generacji zdecydowanie najbardziej hackerom opierał się GaCek.

No i co z tego? Wii nie jest jakimś posunięciem technologicznym względem Gacka. Technologia zwarta w nowej konsoli Nintendo będzie, zatem szybciej do z hackowania, bowiem będzie więcej komputerów potrafiących poradzić sobie z ogromem informacji wytwarzanych przez emulatory.

Przy takiej logice to Sony powinno tracić na PS2, a Microsoft na Xboxie

A w twojej logice brakuje podstaw, bowiem, nie ma jeszcze w 100% działającego emulatora na ps2/xbox?
Więc jak ma Sony/Microsoft niby tracić na czymś, co jeszcze nie istnieje? Nawet jak wymyślą emulator ps2/xbox straty w dobie ps3/xbox360 będą bardzo małe, gdyż zyski z softu będą mieli z konsol next-geno - wych.
Co innego Wii bo jak już wspomniałem, względem mocy owa konsola się dużo nie podniosła, a co zatem postęp technologiczny jakiego doświadczamy w komputerach klasy PC pozwoli na szybsze z emulowanie produktu ze stajni Nintendo.

Druda sprawa to są piraty same w sobie, czyli na konsole, za pomocą mod-chipów, więc nie porównuj tego, gdyż są to dwie inne rzeczy. Gdyż aby spiracić, musisz zakupić konsole. Poruszasz dwie różne sprawy.

Chciałbym abyś wiedział, że ogromne straty może przynieść rynek chinski, nie trzeba być znawcą gospodarki światowej, aby się zorientować dlaczego.

Bo w Japonii, USA, Europie Zachodniej jest masa uczciwych ludzi. Którzy produkty kupują, a nie kradną.

Owszem nie zaprzeczam, ale jest róznież masa ludzi co piracą i Sony/MS na tym może nie tracą, ale mniej zarabiają. Wiadomo, że Wii, będzie, bo być musi, to nie ulega wątpliwości, ale jak się sprawdzą moje przewidywania, masa ludzisk (gdzie słowo masa może znaczyć wszystko, 1K, 1M, 100) będą woleli zaopatrzyć się w kontroler Wii, i piraty ściągnięte z neta.
jiloo
dziwi mnie ta wasza rozbudowana dyskusja nad takim fake'owym filmem. zmusilem sie zeby te szopke zobaczyc do konca.
czy naprawde nie dziwi was, ze koles jakos wiecej rusza reka, a nie ma to odzewu na ekranie? jego ziomal siedzi obok z bezprzewodowa (albo przewodowa) myszka i robia szopke. dajcie spokoj. dla mnie smierdzi fejkiem z daleka, a leszcze ciesza sie ze maja duza ogladalnosc filmiku.
ps. niebieskie diody swieca kiedy wiilot nie jest zsynchronizowany z Wii.
howgh
RSX
He he, a na taką możliwość nie wpdałem wink.gif Więc całkiem mozliwe...

Ale i tak nie rozmumiem, dlaczego mamy przestać rozmawiać, po to są fora, tematy, aby wymieniać się zdaniami.
szczurek
niech ktoś poprostu sam spróbuje to odpalić i będzie spokój

http://www.wiili.org/index.php/Main_Page
jiloo
QUOTE(RSX @ 11 12 2006, 08:10) *

Ale i tak nie rozmumiem, dlaczego mamy przestać rozmawiać, po to są fora, tematy, aby wymieniać się zdaniami.

oj tak mi sie powiedzialo.
w sumie to tez tylko moje zdanie i to ja moge sie myslic ;p
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.