Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Twoje Pierwsze Wrażenia
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > Wii
Stron: 1, 2
FlyJ4ck
Jak to z tym sterowaniem dobre dopracowane? powiedzcie cos pierwsi polscy posiadacze :>
Paczek
Posiadam Wii od 8 rano smile.gif ale dopiero przed chwila zdarzylem pograc bo bylem w szkole smile.gif Ogolne wrazenia to SUPER !! Tata moj tez jest pod wrazniem i sadze ze moja Mama i Brat zagraja ze mna smile.gif Sterowanie jest precyzyjne tylko trzeba raczej siedziec naprzeciwko sensor bara. Na pocztku myslem ze za szybko chodzi kursorek ale pozniej sie przyzwyczailem i jest gites smile.gif Zrobilem Mii ale jakos malo podobny do mnie HEHEHE poprobuje zeby byl do mnie podobny. Wiele Wii chanels nie dziala jeszcze np. wii forecast i news dopiero pozniej zostana uruchomione. Opisze dokladniej jak pogram w Zelde, Super Monkey ball i Wii play no i Sport smile.gif Ale ogolne wrazenia jak najbardziej pozytwne tak dla konkluzi smile.gif
kat_robert
.
ArkejD
To czekamy z niecierpliwością na jakieś relacje !!
MaciejPŃ
Co tu dużo mówić, intuicyjne sterowanie, świetna zabawa, no i genialny desing i wykonanie. Tak można w skrócie opisać Wii.
Konsolkę mam od wczoraj popołudniu, combo Zelda+Wii Sports+Wii play+ drugi pilot+Wii wystarczy myślę, że na bardzo długo. Poluje jeszcze na jakąś grę, bo czegoś innego niż gry nintendowskie brakuje mi do szczęścia, ale nie jest łatwo, sklepy jeszcze nie mają/już nie mają gier;/
Paczek
dodaje narazie fotki wedlug mnie nieodzownej rzeczy czyli wii mot official cover, daje dodatkowe zabezpiecznie bo jest 2 strap i jak 1 peknie to zawsze jest drugi, nie mam ochoty zniszczyc sobie hdtv smile.gif oto zdjecia:

http://img235.imageshack.us/my.php?image=photo131qq2.jpg

http://img45.imageshack.us/my.php?image=photo132rs7.jpg
Kathleen
Biała, malutka... wiilot świetnie leży w łapie, sterowanie przyjemne...
Grałam w Saturnie wczoraj (oczywiscie jak to powiedzial mi pan w sklepie - wiecej preeorderow niz konsol na rynku ;P) Mniam mniam... juz sie napalam na to malenstwo... ale chyba dopiero w lutym bedzie dane mi kupic...
Joocker
Miałem okazje testwoać już Wii na pokazie tylko dla prasy w Warszawie:). Muszę powiedzieć, że konsola jest świetna. Zabawa z nią jest przednia. Wii to sprzęt, który wyrywa się z dotychczasowych kanonów pozostając przy tym konsolą do grania smile.gif. Pad jest bardzo czuły dzięki czemu wyłapuje każdy Twój ruch. Przykładem może być boks albo tenis w Wii Sports. W tych grach każdy gest to inne uderzenie. Po prostu bomba.
Er_WolvEr
QUOTE(Paczek @ 9 12 2006, 01:26) *

dodaje narazie fotki wedlug mnie nieodzownej rzeczy czyli wii mot official cover, daje dodatkowe zabezpiecznie bo jest 2 strap i jak 1 peknie to zawsze jest drugi, nie mam ochoty zniszczyc sobie hdtv smile.gif oto zdjecia:

http://img235.imageshack.us/my.php?image=photo131qq2.jpg

http://img45.imageshack.us/my.php?image=photo132rs7.jpg

Jak by to powiedział Borat - WERY NICEEEEEeeE... I LIKE !! Może jakieś filmiki, na więcej zdjęć tez byśmy byli łakomi.

Ludziska, jest po 8smym, nie wierze, że 3 osoby na całe forum kupiło WII.

Ukażcie tważ - No place to hide smile.gif
Hejas
Kurde, ja już chce moje Wii...

Byle do 24 grudnia. ^^
s-a-m
A moja konsolka już dojechała z Warszawy ale leży w siedzibie UPS a oni dzisiaj nie pracują... sad.gif
Meser
lekki off topic z moje strony: nie wiecie gdzie są stendy z tym cackiem w Warszawie??
MrSatan
Stand napewno jest w Saturnie w Arkadii, tam gralem w Wii sports, niestety maja tylko wiilota bez gruszki, więc można sobie tylko połowicznie uświadomić jak "się to robi".

A moje wrażenia z grania są jak najbardziej pozytywne, wiilot jest mały, ale doskonale trzyma się w dłoni, jak założy się opaskę to nawet w czasie dynamicznych ruchów przy tenisie nie wysuwa się z ręki ( a miałem dłoń spoconą, hmmm z wrażenia? ), przyciski są podpasowane idealnie pod palce. Zaskoczyła mnie dość duża dokładność i swoboda w sterowaniu, sensor bar przenosi doskonale wszystkie ruchy jakie wykonywałem, nie zauważyłem żadnych opóźnień. Wszystko było przedstawione na ok 30 calowym ekranie i prezentowało się całkiem nieźle (należy pamiętać że Wii sports nie oszałamia grafiką - pokazuje tylko możliwości kontrolera). Głośniczek w wiilocie w czasie uderzeń w piłkę buczał aż miło i potęgował zabawę. W sumie jestem zaskoczony na wielki plus.

Zaciekawiła mnie reakcja ludzi przechodzących obok ( takich niezorientowanych w temacie ... ), wypytywali się panią "prezenterkę" co to jest, kibicowali grającym, wciągali się w grę... Niektórzy nawet mówili że koniecznie chcą mieć coś takiego w domu. I tu mała konkluzja - Wii, jak zaobserwowałem - rzeczywiście jest sprzętem dla wszyskich - interesowali się nim i dzieciaki i młodzież i ludzie w średnim wieku. Gdyby tylko nie nawaliła dystrybucja a sprzęt został lepiej rozreklamowany Wii byłoby przebojem na święta tego roku dla całej rodziny - i to nawet "tylko" z Wii sports. No cóż, ale pomarzyć warto...
Paczek
Postaram sie jakies fotki jeszcze wkleic smile.gif A BORAT to by powiedzial Wawalila !!! jakby gram na Wii tak fajnie sie gra smile.gif We wtorek dam recenzje jak sie gra w 4 osoby smile.gif narazie obcowalem dlugo z Wii sport i Wii play, powiem ze to sterowanie jest super szczegolnie super sie gra w kregle smile.gif Gralem tez w Zelde i musze powiedziec (nie gralem w poprzednie wersje) ze ta gra zasluguje na te wysokie noty !! Jest kombinowania co nie malo, tylko grafika i dzwiek slabe !! Zaraz ide testowac Super Monkey Ball, bo nie mialem wogole czasu !! a tam to sterowanie musi byc super !!
Joocker
Chyba w empiku coś widziałem, ale nie jestem pewien smile.gif.
FlyJ4ck
nie offtopujcie hyh.gif
Lecho
Mam Wii od wczoraj wieczorem, Super zabawa. Zaczeliśmy grać z kumplem w Wii Sports i przyznaje że to mega rajcujące. Zelde będe mić jutro, już ne moge się doczekać.

Wie ktoś jak podłączyć Wii do internetu? Nie widzie wtyczki RJ45. Jak ktoś się oriętuje niech napisze co mi jest potrzebne.
chrno-x
Potrzebny ci jest Nintendo WiFI Connector biggrin.gif
hacik
QUOTE(chrno-x @ 10 12 2006, 10:41) *

Potrzebny ci jest Nintendo WiFI Connector biggrin.gif

Albo router sieci bezprzewodowej, lub karta WI-FI w PC i dzielone polaczenie.

Musze przyznac. ze podchodzilem dosc sceptycznie do Wii ale wystarczylo podpiac konsole i wrzucic Wii Sports aby wszystkie obawy zostaly rozwiane. Nintendo jest genialne! Wii jest moze i slabe technicznie, przynajmniej przy moim X360 ale zabawa z Wiilotem i akcje jakie odchodza sa po prostu ekstra. I mowie wam olac ten caly wyscig polygonow, po co nam to? Super wypasiona giera nie zawsze jest super miodna i grywalna. Tutaj sa proste gierki, ktore wciagaja na dlugie godziny. Inna sprawa jest z Zelda, ta gra jest fenomenalna. Nie mozna oderwac sie od ekranu! Jak dla mnie najwieksza bolaczka Wii jest brak kabla component w zestawie a nigdzie go nie moge dostac! Obraz na standardowym kablu jest tragiczny, oczy mnie bola po godzinie patrzenia w TV sad.gif. Mam rowniez nadzieje, ze tym razem Nintendo nie zawali sprawy jak to mialo miejsce z Gamecube. Fajna konsolka tylko malo gier.
Joocker
Ja jak grałem 2 godziny na tej prezentacji w Wii sports (głównie w boks) to miałem potem lekkie zakwasy smile.gif
chrno-x
Teraz rodzice nie będą mówić że wątło wyglądamy biggrin.gif i że jesteśmy bladzi tongue.gif a co ludzie z bateriami ? komuś już siadły?podobno mają działać 30H to więcej niż w padzie od X360, no i co ze wstrząsami? są mocne da rade utrzymać remote'a?
hacik
QUOTE(chrno-x @ 10 12 2006, 11:28) *

Teraz rodzice nie będą mówić że wątło wyglądamy biggrin.gif i że jesteśmy bladzi tongue.gif a co ludzie z bateriami ? komuś już siadły?podobno mają działać 30H to więcej niż w padzie od X360, no i co ze wstrząsami? są mocne da rade utrzymać remote'a?

Bateriami sie nie przejmuje. Nauczony doswiadczeniem z X360 mam caly zapas akumulatorkow w szufladzie i szybka ladowarke pod reka smile.gif. Wstrzasy sa OK ale naprawde genialna sprawa bylo umieszczenie glosniczka w Wiilocie biggrin.gif.
Joocker
PO co chodzic na siłownie, skoro można mieć ją w domu -> Nintendo Wii smile.gif
Meser
Widze że jak narazie wszyscy zajarani nowa konsolką dużego N. Jednak coś mam przeczucie że konsolka może dość szybko się znudzić. Jedynym wyjściem są dobre, wciągające gry, a po zapowiedziach żadnych killerów nie widziałem:/.
Figaro
E tam. Wyjdzie Mario, Metroid idużo innych wartych zagrania pozycji. Coraz bardziej przekonuje się do tej konsoli. Moja największa obawa - sterowania zbyt czułe, mało ciekawych gier - jest już prawie mitem. Jestem ciekaw testu w najnowszym PE.
FlyJ4ck
ta konsola powinna kosztować 600 zl !!! >: (
ping
taaak powinni ją dawać za darmo do gazet, pieniądze na koszty produkcji i marże z nikąd się wezmą tongue.gif
RSX
Zastanawia mnie jedna rzecz, na pewnym filmiku widziałem, że ludek co gra w tenisa, sam biega, a my tylko odbijamy rakietą. Czy to prawda, czy mozna samemu decydować o prędkości biegu itp.?
Joocker
Tak to prawda, szybszy ruch to mocniejsze uderzenie , bardzo mi się to spodobało przyznam szczerze smile.gif
RSX
Mi nie o to chodziło tongue.gif Zastanawiam się czy my sterujemy tym ludkiem, czy onn sam biega po korcie?
ogqozo
Sam biega. Wszyscy to wiedzą.
Meser
Kurcze zastanawia mnie jedno cena wii miała być ostro konkurencyjna do innych next-genów. jednak po podaniu oficjalnej ceny ps3 nintendo krzyknęło sobie za wii 250euro, a nie 150 tak jak miało być na początku.
Powiecie że to normalne bo i tak konsola jest tańsza od konkurencji. Niby fakt ale, wii miało być konsolą którą kupią ludzie nie zainteresowani konsolami. Z jednej strony zainteresowanie jest i każdy che zagrać na wii ale widząc cenę tej "zabawki" już nie każdy ją kupi.....
Sądzę że gdyby N puściło wii w niższej cenie konsole sprzedały by się jeszcze lepiej. A więcej sprzedanych konsol= więcej sprzedanych gier= większy $, a o tym w tym wszystkim chyba chodzi prawda??
chrno-x
A pomyślałeś o koszcie produkcji? hm? teraz sobie pomyśl że oni muszą mieć zysk z każej konsoli, w przypadku takiego X360 MS traci gdzieś koło 50 dolców czy nawet 100 dolców za każdy egzemplarz bo koszty produkcji są wysokie.
Kathleen
Szczeze mówiąc, to wydaje mi się, ze nowe dziecko wielkiego N umrze śmiercią tragiczną dosyć szybko (podobnie jak gacław). Na początku też się wszyscy nim jarali i w ogóle. A teraz? Nikt już o nim nie pamięta. Teraz Wii to nowość. Poza tym są święta i ludzie wydają masę kasy na nowości. (zwłaszcza, że maleństwo do drogich nie należy) Natomiast za kilka miesięcy, gdy opadnie ta cała wrzawa naokoło konsolki, większość o niej zapomni a zostaną tylko hardkorowi gracze i miłoścnicy N (tacy jak ja ;P)
RSX
Może tak będzie, a może nie, nie bawmy się w wróżke rolleyes.gif

Sam biega. Wszyscy to wiedzą.

A widzisz Mistrzu ja nie wiedziałem closedeyes.gif

I bardzo mnie to nie cieszy BTW(że sam biega) sad.gif

W zabawce Big N jest ten myk, że jak już ludzie wspominają, nawet babcie się rwą do niego biggrin.gif
Konsola, może realnie zastąpić treningi, + dostarczyć mnóstwo fun-u, więc czy zniknie? Czas pokaże...

Dlatego nigdy nie kupuje konsol na starcie happy.gif

EDIT: Czy ktoś może powiedzieć, jak sprawują się gry z GC? Czy działają jak z grafiką itp.
Ural
QUOTE(chrno-x @ 11 12 2006, 17:01) *

A pomyślałeś o koszcie produkcji? hm? teraz sobie pomyśl że oni muszą mieć zysk z każej konsoli, w przypadku takiego X360 MS traci gdzieś koło 50 dolców czy nawet 100 dolców za każdy egzemplarz bo koszty produkcji są wysokie.

MS już nic nie dopłaca do produkcji X360. Dopłaca natomiast Sony - szacunki są różne - od 200-nawet 350 $ (w zależności od wersji konsoli). Co do Nintendo, to rzeczywiście wyznają oni filozofię, że do konsol nie dopłacają. Niemniej ceną nie ma się co tak bardzo przejmować, bo to oczywiste, że cena w końcu spadnie do tych 199 euro i wcale mnie nie zdziwi, gdy w końcu dojdzie nawet do ok. 99-129 euro (no ale to już za parę lat).
MrSatan
Jak donosi pewien prywatny korespondent z Japonii po 3 sesjach z Wii sport stracił 1,8 kilograma.

Czyżby nastanie czas taki, że Wii będzie sprzedawane w telemarketach zamiast różnych treków lub porażaczy prądem mięśni naszych?

(Taki mały pomysł - developerzy Wii powinni pomyśeć nad Wii aerobic, Wii calanetics, Wii muscle tranning???)
Yano
hahahah
http://gry.onet.pl/wia_item.html?DB=120&ITEM=1449616

niezle "pierwsze wrazenia" biggrin.gif
wii kopie dupe i to dosłownie biggrin.gif biggrin.gif
Joocker
QUOTE(MrSatan @ 14 12 2006, 17:53) *

Jak donosi pewien prywatny korespondent z Japonii po 3 sesjach z Wii sport stracił 1,8 kilograma.

Czyżby nastanie czas taki, że Wii będzie sprzedawane w telemarketach zamiast różnych treków lub porażaczy prądem mięśni naszych?

(Taki mały pomysł - developerzy Wii powinni pomyśeć nad Wii aerobic, Wii calanetics, Wii muscle tranning???)

Ja mialem po 2 h grania na Wii lekkie zakwasy smile.gif
MrSatan
QUOTE(Joocker @ 14 12 2006, 18:51) *

Ja mialem po 2 h grania na Wii lekkie zakwasy smile.gif

No tak, dla ludzi siedzących przy konsolach to może być szok ;p (pominę DDR i aj toje)

Ale co prawda to prawda - Wii wyrobi nam kondycję - oczywiście jeśli tylko będziemy się wczuwać!
Joocker
Trochę to tutaj nie pasuje, bo ten link to zarazem news, ale zobaczcie co ludzie potrafią zrobić z Wii:
http://giery.eu/Wii/Newsy/SpraWii-Ci-bol.html
biggrin.gif:biggrin.gifD:
RSX
Taaaa jasneee, Sony, bądź Microsoft rzucił kasą i teraz wszyscy w to wieżą...

Może i da rady coś takiego zrobić, ale to wszystkimi padami, jak jakiś Hamburgożerca podskoczy swoim cielskiem i złamie sobie nogę na sixaxisie to czyja to wina? Pada?

Na padzie od X2 też możesz zrobić gwałtowny ruch w prawo od "podniecenia" i komuś zęby wybić.

Śmieszni Ci ludzie, takie Cioty:)

Joocker takie ploty zawsze będą po premierach, nie uniknione smile.gif
Joocker
Ale są śmieszne ;D. Szczerze, to tez w nie nie wierze, bo chyba nikt nie jest tak ograniczony, aby robić takie rzeczy z Wii smile.gif
Bartg
Opinie co do sterowania sa dosc jednoznacznie pozytywne, ale jak szybko nie zaczna wychodzic masowo gry ladniejsze od gto pro series/far cry vengeance/ thps8 to moze byc ciezko, mimo calego tego sterowania chyba jednak mniejszosc graczy ma ochote cofac sie graficznie ponizej ps2.
s-a-m
Opinie co do sterowania sa dosc jednoznacznie pozytywne, ale jak szybko nie zaczna wychodzic masowo gry ladniejsze od gto pro series/far cry vengeance/ thps8 to moze byc ciezko, mimo calego tego sterowania chyba jednak mniejszosc graczy ma ochote cofac sie graficznie ponizej ps2.

Ktoś kupując Wii zdawał sobei sprawę że grafika będzi ena poziomie PS2_X-box więc dl anich (nas ) to żaden minus...jak ktoś psioczy na grafę nie kupi Wii...co jak co ale gram aktualnie w Zelde na Wii i już nei raz otwierałem japę z wrażenia...
Bartg
Wiadomo ze gry first party beda jak zwykle u nintendo wyciskaly ze sprzetu 110%, ale wyglad niektorych gier 3rd party naprawde nie ma prawa bytu w 2006 :X 3 late temu by to srednio wygladalo, a teraz to tragedia ;]
chrno-x
QUOTE(s-a-m @ 16 12 2006, 11:12) *

Ktoś kupując Wii zdawał sobei sprawę że grafika będzi ena poziomie PS2_X-box więc dl anich (nas ) to żaden minus...jak ktoś psioczy na grafę nie kupi Wii...co jak co ale gram aktualnie w Zelde na Wii i już nei raz otwierałem japę z wrażenia...

Chyba miałeś na myśli GC i X'a bo to one są silniejsze i to gry będą wyglądały podobnie lub lepiej a nie zdechłego PS2(bez urazy dla fanów Sony tongue.gif)
jiloo
nabylem kabel component (ten od Nintendo). pozwole sobie na pierwsze wrazenia.

posiadam LCD 32"

w sumie nie jestem fachowcem i ciezko mi to oceniac. zmiana jaka zauwazam to taka jakby 'krystalicznosc'. kolory sa zywsze. w grach typu WiiSport widac roznice, nie nazwe tego poprawa. kolory zywsze, calosc jakby bardziej krystaliczna, ale na krawedziach pojawily sie bardziej widoczne 'zabki'. w ogolnym rozrachunku uwazam to jednak na plus, bo gra zyskala na ostrosci.

w grach, ktore na pudelku maja oznaczenie 'kompatynilne z EDTV/HDTV' wygladaja wyraznie lepiej. obraz zyskuje na soczystosci, ostrosci i gestosci. testowane na red steel, nfs: carbon i raymanie.

ale co ciekawe nawet Zelda, ktora nie ma oznaczenia kompatybilnosci wyglada ladniej. szczegolnie kolorystyka, ale i ogolne odczucie.

we wszystkich przypadkach nie jest to oczywiscie roznica porownywalna do X360. jednak obraz podawany na LCD komponentem wyglada lepiej niz podawany kablem av czy rgb.
RSX
Bardzo,bardzo, bardzo,bardzo prosze o screeny:) Najlepiej na Zeldzie pliis:)
jiloo
QUOTE(RSX @ 19 12 2006, 22:39) *

Bardzo,bardzo, bardzo,bardzo prosze o screeny:) Najlepiej na Zeldzie pliis:)

screeny? moge zrobic foty, screenow z TV nie robilem. moze sie uda cos pokombinoac...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.