Przefajny wywiad z Sudą 51:
http://wii.ign.com/articles/765/765721p1.htmlMacie, przetłumaczyłem tu najciekawsze wypowiedzi:
O życiu
- kiedyś pracowałem w kwiaciarni, głównie zajmowałem się przygotowywaniem wieńców na pogrzeby. Aż studio Human robiło casting do gry "Fire-Pro Wrestling", i jako miłośnik wrestlingu, załapałem się.
- moja ulubiona gra to Out of This World [Another World - og]. Mój ulubiony film to Paris, Texas - wzruszył mnie. Ulubieni twórcy gier - Erik Chahi, Kojima, Mikami.
- najwyższą formą sztuki jest istnienie gier wideo
- czy będzie sequel Killer 7? Marka należy do Capcomu. Ale ja wolałbym rozwijać nowe pomysły.
- mój następny projekt robię na X360. PS3 mnie na razie nie interesuje.
O grze
- Bohater gry, Travis, powstał z mojego pomysłu: Johnny Knoxville jest fanem anime i postanawia się uczyć sztuk walki. Ponadto, jak fan Gwiezdnych Wojen, kupuje na aukcji miecz świetlny. Tak zaczęły się prace nad No More Heroes.
- ta gra jest zupełnie inna od Killer 7. Tu jest dużo swobody.
- ale też będzie brutalna. Travis jest jednak biedny, więc będą różne podmisje do zarobienia kasy. Np. zbieranie śmieci czy kręgle ludźmi.
- kradnięcia innych pojazdów nie będzie.
- widescreen i progressive scan (480p) będzie.
- Wii pozwala tworzyć zupełnie nowe rodzaje gier. Osobiście zrobię, co mogę, żeby stworzyć zwyczajną, brutalną grę.
- staram się mocno, by No More Heroes było co najmniej równie brutalne jak Manhunt 2