cloudior
10 12 2006, 23:38
Witam!
Zakupiłem siostrze na gwiazdkę PS2. Szukam jakiś 2-3 fajnych gierek dla niej. Najlepiej platformówki. Myślałem o Jak 2 Renegade? Co myślicie? Czy może mi ktoś pomóc w wyborze innych gierek? Warunek mają być miodne

i z ładną grafiką

Najlepiej coś z platyna do ok. 50 zł/sztuka.
Pozdrawiam
a ile ma lat?
moze katamari? silent hill?
cloudior
10 12 2006, 23:54
Lat 12:)
Taaa Silent Hill.
W takim razie spodobają się jej popierdółki (teoretycznie

) jak Katamari, Singstar'y, Eye Toy'e itp.
Z platformówek to poleciłbym Spyro, Tak'a i jak dojdzie do wprawy to Jak'a, Ratchet'a i Sly'a
Ja odradzam spyro, ryje czache. Polecam tekkena 5
Jeśli ma 12 lat i lubi platformówki to też doradzam Spyro...
Kalinho
11 12 2006, 15:44
Grałem w te całe Spyro, grałem też w Tak'a i jeżeli choć trochę kochasz siostrę to nie zrobisz jej czegoś tak niemiłego na święta. Jak2- zdecydowanie nie. Zbyt trudne jak dla 12-latki.
Pomysł z Katamari jest całkiem fpytę. Zresztą ten z Tekken'em też- wszystkie panienki lubią wywijać nogami Krystyny.
moje typy to...
a) DDR + mata:)
b) Eye Toy + jakas gra z serii Play
c) Sing Star, mikrofony i gra... moze pop?
d) z platformowek to dla 12latki chyba bylby dobry Ratchet & Clank 1/2/3... ale nie wiem. nigdy nie bylem 12 latką tylko -latkiem i gralem wtedy zdaje sie w mariana nesie xD
Polecam Ratcheta

, bo Jak moglby byc chyba troszki za trudny
gry na podstawie filmow lub rule of rose
tekken 5 (moja siora napier,da,la ile wlezie

)
eye toy + singstar - uwazaj, bo przez takie combo sam nie dorwiesz sie do pleja
Sylvan Wielki
11 12 2006, 19:03
Odpowiedz moze byc TYLKO jedna - Bouble Buble aka Puzzle Bubble , albo Dynomite.
Bajecznie kolorowe i uniwersalne. Polecam.
Zbychuu
11 12 2006, 19:03
dla 12 letniej siostry dobry tytuł to Klonoa 2
QUOTE(signap @ 11 12 2006, 20:54)

gry na podstawie filmow lub rule of rose

taa idealna gra dla 12latki :> wie ktos o co tyle szumu wlasciwie jest w tv.. zwiazanego z ta gra?

ot zwykly psychologiczny pseudo horror z zadaniami typu idz do punktu 'a' przynies z niego obiekt 'b' i po drodze zjedz banana...
bo niby tam dzieciaki sa co grzebia ludzi zywcem czy cos tkaiego
niezle gow,no
Jeśli lubi śpiewać (a zapewne lubi, z zasady ;]) to koniecznie spraw jej któregoś singstara.
Poza tym... dziewczyny lubią spokojne, "życiowe" i niewymagające gry. Z Harvest Moon i Simsami na pewno będzie się dobrze bawiła. Broń Boże nie kupuj jej żadnego Tekken'a
Wiele zależy nie tylko od wieku i płci ale po prostu preferencji. Fakt, że dziewczyna nie oznacza, że tylko Simsy ją zadowolą. Ileż to jest przedstawicielek płci pięknej grającej w brutalne i krwawe tytuły lub też jakieś inne wymagające (mordoklepki) ;>
Ale pomijając ten fakt, jeśli nie chcesz ryzykować. Myślę, że warto rozważyć zakup Final Fantasy X lub Kingdom Hearts. Ceny obu tytułów nie są wygórowane (nówki w folii - 50zł) a mogą wciągnąć na godziny. Szczególnie KH młodszemu graczowi może się spodobać.
rule of rose to dobry pomysl bo sa tam tez okolo 12 loteni siksy z ktorymi mogla by sie utorzsamiac.. tylko potem schowaj łopaty gdzies zeby nie miala do nich dostępu

simsy moga byc niezlym pomyslem tylko ze one ryją psyche;p mam 12 latnie sisotra dziewczyny i ona gra w simsy i po(pipi)ało ją
Polecam serie Jak and Daxter, Katamari i Eye Toye/Singstary/ew. gry taneczne
Sing Star to pewniak bo gierka to zaprawde dla każdego. Wszak każdy chce powywijac przy karaoke.
dark_grzyb
11 12 2006, 22:11
Może Soul Calibur 3. Moim zdaniem lepszy wybór niż Tekken [może to dlatego że mam do niego wstręt]. Ale Soul jest prostszy w praniu [mówie o amatorach - w bijatyki zawsze pogrywam amatorsko] a i łatwiej wyczesać ładną akcje jak przyjdą koleżanki/koledzy siostry [ a nawet Ty z nią pomachasz], zawsze może być też Street Fighter, lub Guilty Gear XX.
Z doświadczenia wiem, że kobietom porzypadają do gustu wiścigi i bijatyki.
Z wiścigów polecił bym Burnouta 3 i coś w stylu Crash Team Racing.
Wszystkie gry były przetestowane na siostrze [ale 3 lata starszej odemnie czyli ma 21], oraz niektóre na dziewczynie i koleżankach, każda dawała rade.
Z innych gier daje radę Harvest Moon. W życiu nie widziałem dziewczyny grające w platformera ale może dlatego, że nigdy żadnego nie zarzuciłem ;] [sam nie grywam]
Marcin$
11 12 2006, 22:39
- Singstar, jeśli lubi śpiewać
- Eye Toy, ale słyszałem, że się szybko nudzi
- Okami
W życiu nie widziałem dziewczyny grające w platformera
Moja 8-letnia siostra lubi platformery (narazie wywija w 2d - snesowe mariany itp.) ^^ Burnout (2:PoI) też jej sie podoba, ale słabo jej idzie (jeszcze nie pora ^^)...
Ja poprę Suavka -
"Kingdom Hearts" jest nie za trudne, jest BARDZO kolorowe i skutecznie wciąga. No i zawsze jest potem część druga

Obie trafiają się na allegro.
Jakaś znajomość angielskiego jest jednak wymagana, więc to już zależy od zdolności lingwistycznych twojej siostry.
A poza tym to gry muzyczne (może niekoniecznie te, które wymagają odrębnego kontrolera) to jest to, no i
"Katamari Damashi" też

DDRy mi się nie trafiły ,więc się nie wypowiem...
Ja mając 12 lat popierniczałem w Silent Hill na szarufie (dla niekumatych - PSX) - polecam
Sialala
18 12 2006, 16:45
ICO?
Bratz: Rock Angels czy jakoś tak, przygody Barbie i gry na licencji filmów animowanych
Hm..DDR

Zdecydowanie
Hm...12 lat...W jej wieku, sama grałam w Finala ^^
No to Final Fantasy X, można znaleźć już od 50 zł, albo FFX-2
QUOTE(Yunie @ 18 12 2006, 18:18)

No to Final Fantasy X, można znaleźć już od 50 zł, albo FFX-2

Ba nawet taniej
Zwłaszcza na Allegro
no to jak już rpgi to jakiś monster rancher, magic pengel, gramon battle
ogicool
20 12 2006, 11:45
ff x-2 bardzo ładny i kolorowy
no i młoda podszlifuje angielski

obojętnie w jakim wieku, młoda czy stara
nie tknełabym nawet simsów ani żadnych barbi, a żem dziewczyna
na ps dwójke zawsze tez można zakupić kwadratowego, ale przecudnego crasha 2 razem z niedrogą kartą do psx-a
Claire Redfield
30 12 2006, 18:32
Wiem, że już dawno po gwiazdce, ale może kupisz swojej siostrze coś jeszcze

Jak tak bardzo podobają się jej platformówki to polecam JAka i DExtera albo Ratcheta. Chociaż się dziwię, że ona gra w takie gry. Ja miałam 8 lat jak zaczęłam grać w... Resident Evil, a później w Silent hill hehe
zdecydowanie Klonoa:) ..no ale siostra juz starsza wiec juz pewnie rzucila konsole
Ja zdecydowanie proponuje takie tytuły...bo mam je a moja siorka -15lat zagrywała w nie od czasu do czasu
-Dogs Life ...świetna rozrywka dla malucha,pieskie życie
-Simsy ....wiadomo

-Harvest Moon A wonderfull Life ...chociaż może za nudne
-Jak & Daxter...aby pozwiedzać wyspe

-Thrillvile ....zabawa w wesołym miasteczku
CYTAT
-Harvest Moon A wonderfull Life
Niiiiiieeeee... Na PS2 trzymajcie się od tego z daleka - gra działa dwa razy wolniej niż w oryginale na NGC. Już lepiej kupić siostrze GameCube'a niż aby miała przechodzić przez te męczarnie związane z potwornym frameratem na PS2.
xD
to żeście sobie odkopali temat.
W ogóle trochę chore dobierać komuś gierki nie znając jego charakteru. Bo ja bym np. się wkur.iła jakbym dostała od kogoś Simsy albo Laleczkę do ubierania x-lat temu. xD
Ale żeby nie schodzić z tematu, może komuś się ten temat jeszcze przyda [; : Tekken tag tournament. \o/ ; Rayman 2 ; Kingdom hearts i wiele innych.
Ja w wieku 12 lat gralem w CRASH'a, od 1 przez CTR i Crash Bash po Crash 3 Warped!, co prawda pikseloza wali po oczach lecz twojej siostrze nie powinno przeszkadzac
Paweł_PS
22 05 2008, 13:12
Może Singstar lub The Sims 2?
Może spytaj się jej, czy ma jakąś upragnioną grę.
ja. men. zobacz sobie date powstania tematu i zerknij na date dzisiejszą. xD
Przecież nigdzie nie jest powiedziane, że temat musi być ciągle przeznaczony dla tej jednej konkretnej siostry ;>. Zawsze można zrobić listę gier przystępnych dla młodszych dziewczyn.
ale on raczej skierował się do autora tematu, który pewnie dawno ma go w du.pie. bo siostra teraz chodzi po dyskotekach jak Maximus i woli bawić się facetami niż konsolą xD
Sonotori
22 05 2008, 16:43
CYTAT(Suavek @ 22 05 2008, 16:54)

Zawsze można zrobić listę gier przystępnych dla młodszych dziewczyn.
Najlepiej sporządzoną przez pryszczatych nastolatków i przeróżne ciotki... Co to w ogóle za kategoria graczy - "młodsze dziewczyny"? W wieku lat 12 człowiek z reguły jest już gramotny i chyba zdążył, za przeproszeniem, liznąć nieco języka angielskiego. Ważniejszym niż wiek kryterium oceny przystępności gry dla danego gracza wydaje mi się znajomość języka. Jeśli dana osoba rozumie po angielsku, zaproponowałbym np. Ōkami, tudzież Odin Sphere. Raczej Ōkami, bo łatwe (co w tym wypadku wcale nie znaczy "banalne"). Jeśli po angielsku nie rozumie, to np. Jak & Daxter - dość trudne, owszem, ale nie wymaga doktoratu, jeno cierpliwości/zręczności (tę drugą można wykształcić dysponując tą pierwszą). Czasu na granie i w ogóle czasu tak ohydnie zwani nasi milusińscy mają przeważnie więcej, niż dorośli. Trudne gry to były kiedyś (choćby na Atari) i grały w nie także dzieci. Nie przemawia do mnie idea sporządzenia listy gier uważanych przez knury ohydne za stosowne dla różowych warchlaczków.
Paweł_PS
22 05 2008, 21:01
Suavek ma rację, może ktoś będzie chciał kupić grę dla młodszej dziewczynki i nie będzie musiał robić nowego tematu
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.