Square Enix na oficjalnej konferencji rozwiało wszelkie wątpliwości - Dragon Quest IX pojawi sie na konsoli Dual Screen. Żadnych PS3, X360 i Wii, po prostu na DSa. Tym samym projekt o nazwie Dragon Quest Monster J przestał niniejszym istniec. Zastąpi go Dragon Quest IX : Defender of the Stars. Najlepiej sprzedająca się seria gier na najlepiej sprzedająca się konsolke w Japonii? Zapowiada się wielkie combo, które może nieść ze sobą olbrzymie efekty.Zrodło -
http://www.gameonly.pl/newsy/10526?sid=96a...3d7dc3ffb946957
Enkidou
12 12 2006, 10:21
Szokujące to małe powiedziane. W najśmielszych snach nie przypuszczałem, że DQIX wyjdzie na NDS. Anyłej, dla zainteresowanych jeszcze garść informacji:
- za ścieżkę dźwiękową odpowiada tradycyjnie Koichi Sugiyama
- w procesie tworzenia udział bierze Level 5
- support Wi-Fi do czterech graczy; wykorzystanie dwóch ekraników (np. na jednym jest mapa a na drugim toczy się akcja)
- system ma różnić się od tych znanych z poprzednich części
- Horii mówił że zdaje sobie sprawę z ograniczeń handhelda, ale nadal uważa że to najlepszy wybór
- premiera ma odbyć się pod koniec 2007 roku
szczurek
12 12 2006, 19:10
SCREENY:
http://media.ds.ign.com/media/849/849436/imgs_1.htmlpiękne, po prostu piękne O_O Takiego szokera się nie spodziewałem, side-story - owszem. Ale pełnoprawną część? Square-enix ostro przywaliło po garach.
Meanthord
12 12 2006, 22:24
Kolejny "must have". Jest dobrze!
- system ma różnić się od tych znanych z poprzednich części
http://youtube.com/watch?v=0aAoSkV5Kc4 <- Jeżeli tak ma on wyglądać to podziękuję...
Muszę kupić w końcu DS, tylko kasy brak ;/ W VIII teraz gram, mam 75h jeszcze jej nie skończyłem i nawet trochę mnie nie znużyła. Dla mnie jeden z najlepszych rpg w jakie grałem, nie mogę się doczekać.
Świetny news

. Jeszcze te screeny... masakra
szczurek
16 12 2006, 16:08
W sieci pojawił się pierwszy oficjalny trailer nowego DQ. Cała gra wygląda po prostu FE-NO-ME-NALNIE. Każdy, kto nie krzywi się na widok rysunków Toriyamy będzie wniebowzięty.
Najbardziej jednak jestem ciekawy sposobu walki. Na trailerach widzimy całość w ujęciu hack&slash przy pomocy naszych kumpli [czyli kolesi ze swoimi DQ i DSami...]. Co jednak, gdy cięzko w okolicy znaleźć osobę z konsolką? Online? Hmm, chyba Crystal Chronicles ma go mieć więc to będzie w sumie pierwsza przymiarka do tego systemu. Zobaczymy jak to będzie.
dark_grzyb
17 12 2006, 12:20
Wygląda to ładnie, na małym ekranie nie widać aż tak bardzo badziewnego dizajnu Akiry Toriamy [czy jak sie go tam pisało], gdzie wszystkie postacie wyglądają jak z DB [to mnie skutecznie odstrasza od DQ VIII]
chinczyk
17 12 2006, 17:46
tryb multi bedzie dostepny na jednym cartridge'u???
no to raczej mao realne na single carcie to jakieś minigerki tylko by mogły zapewne być ;/
Dark koki
28 12 2006, 21:58
SZOK

Dopiero zgarnąłem tego screena choć nowy to on nie i jestem zaskoczony
Niesamowite, ale w przypadku DS używam tego słowa bez przerwy:)
Podobno Famitsu przeprowadziło ankietę i Japończykom się średnio podoba, że nowy Dragon będzie na DS-a. A już w ogóle im nie przypasiła zmiana w image'u walk.
Ale oni pewnie i tak ogłoszą dzień premiery świętem narodowym:).
szczurek
30 12 2006, 14:48
akurat z systemem walki to moga mieć racje. Może z tego wyjśc prosta siekanka czy inne "ciągle naciskam jeden przycisk"
Ale oni pewnie i tak ogłoszą dzień premiery świętem narodowym:).
Wystarczy, ze tam zabronione jest prawnie wydawac nowe czesci DQ w dni robocze...
Beda narzekac na zmiane systemu, ktora moim zdaniem jest zlym posunieciem, bo DQ to jedna z tych serii gdzie od pierwszych czesci trzymaja sie pewnych schematow w tym sposobu przedstawienia walka, a i tak poleca do sklepow kupic.
Bosze...kocham DQIX jak go tylko zobaczyłem to pomyślałem. Yes YEs YEs! najlepszy jest ekran ekwipunku i przeicąganie itemów

podoba mi sie tez walka w czasie rzeczywistym
i wi-fi mode dla 4 graczy
http://gonintendo.com/?p=11621 - kilka w miare swiezych screenow (co prawda maja juz ponad 2 tygodnie, ale jeszcze nikt nie wrzucil ;P)
Dawno nie było nowych wieści z gry, a dzisiaj pojawiły się w sieci nowe skany:
http://jeux-france.com/news20010_dragon-qu...-en-images.htmlTurowe walki powróciły - to jest genialna wiadomość jeśli o mnie chodzi.
Tak, chyba każdy prawdziwy fan RPG lubi turowe walki
Nieeeeeee miała być w czasie rzeczywistym. Już nie chce w to grać. Ludzie to już lepiej było zlokalizować dqm:j
No chociaż z drugiej strony ta walka w czasie rzeczywistym wyglądała całkiem przyjemnie. Ale mi np. nowe Final Fantasy z systemem walki takim jaki ma to średnio mi się podoba. Wydaje mi jednak że ludzie od DQIX wiedzą co robią i mam nadzieję że gra będzie super.
AbraHAM
27 04 2007, 14:43
CYTAT(lalQr @ 26 04 2007, 12:56)

Nieeeeeee miała być w czasie rzeczywistym. Już nie chce w to grać. Ludzie to już lepiej było zlokalizować dqm:j
Mam takie same odczucia jak ty , ja mam juz dost tych turowych walk po 200 godzinach grania w DG VIII na PS2

, ok jak juz ma byc turowa walka to niech chociaz w pelni wykorzysta to mozliwosci ekranu dotykowego, sheep....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.