CYTAT(Zajcik @ 29 09 2008, 15:55)

CYTAT(okens @ 29 09 2008, 10:41)

CYTAT(Zajcik @ 28 09 2008, 21:17)

Jak z poziomem trudnosci Lost Oddysey? czy to prawda, ze gra ma podobny klimat do Final Fantasy X?
FFX to inna klasa erpegow, to gra ktora( mimo swej schematycznosci walk) przeszla do historii, ktora swego czasu wywolywala w ludziach" cos".
W LO spodkasz wiele fajnych miejscowek( chociaz miasta odstraszaja swoja sterylnoscia), garsc tak debilnie dobranych postaci, ze pioruny trzaskaja( jednak glowny bohater to chyba najleprzy charakter jakiego kiedykolwiek widzialem ever), swietna muzyke, poziom trudnosci dobrany jak nalezy dla rpgow( przyjdzie ci pobiegac i uleprzac postacie) i to wszytsko stanowi, ze gra crapem nie jest, ale mi sie zdarzylo, ze zagralem i poczolem, ze cos mi nieodpowiada i po tym co padalo z ust innych uznaje te gre za najwiekrzy niewypal tego roku. Jesli jestes naprawde kolesiem ktory skacze od jrpega do jrpega to mozesz to smialo wziasc, jednak jesli lubisz pograc w te leprze tytuly i dobierasz je ostroznie to nie szalej.
Az takim fanatykiem jrpgow nie jestem, by grac we wszystko, co wychodzi, ale Final Fantasy wciagalem zawsze kazde. Jako iz Lost Oddysey jest gra od tworcow FF, a klimatem ponoc przypomina FFX (ktore jest moim ulubionym rpgiem) zainteresowalem sie ta gra na powaznie. No, ale widze, ze cudow spodziewac sie po tym tytule nie moge.

Chmmm nie mialem w zamiarze odwlekac cie od planow, bo wiele osob mimo wszystko zachwalao ten tytol, w recenzjach zbieral tez dosyc wysokie oceny. Po prostu, jesli chcesz sprobowac nie przeplacaj, wymien za jakas gre ktora zalega ci na polce, pozycz najpierw od znajomego i pograj pierwsze 10 godzin.
CYTAT(raven_raven @ 29 09 2008, 20:26)

Czy na Xboxa 360 jest gra... po prostu piękna? Jest cudowne Gears of War i tony innych naszpikowanych akcją gier. Ale czy na Xboxa 360 jest jakieś piękny zapewne jRPG, który ma świetną fabułę, piękną muzykę i system walki, no po prostu wspaniały jRPG?
Jest na PS2 FFX, MGS2 i MGS3, na DS'a FF IV czy Phoenix Wright. To są IMO piękne gry. Są jeszcze inne na Xboxa 360? Na szczęście będzie FF XIII

.
jrpgow ktore przeszly by do historii raczej jeszcze nie ma... jest kilka pozycji na ktore mozna zwrocic uwage jesli sie ma za duzo wolnego czasu i pieniedzy, ale nie zostawialbym ich sobie na pamiatke" w folii". Mysle, ze wszystko zmieni sie z nadejsciem FFX!! lub Star Oceana IV ewentualnie Last Remant( ale to bedzie co najwyzej porzadny tytol)
Chcesz sie pobawic w to, masz goraczke na 360tkowego jrpega celuj najpredzej w Blue Dragona, chyba jedyny pozbawiony archaizmow no ale sa tacy co ich Toriyama doprowadza do szalu, inni czekaja na fabole przy ktorej obgryza paznokcie i lezke uronia jeszcze inni na siatke rozbudowy postaci.
Z nie-j- erpegow bardzo latwy, nie pozbawiony anarchizmow, ale dosyc wciagajacy Efet Masy
Mój X360 od dłuższego czasu leży i się kurzy. Szukam jakiś ciekawych gier, niekoniecznie tych największych hitów. Nie kręcą mnie futurystyczne strzelanki typu Halo 3, więc o takie typy nie proszę.
W co każdy posiadacz X'a powinien zagrać, oprócz tego co mam w moim gamercardzie?
Gears of War? To absolutny must-have ;]
Oprócz tych z gamercardu - Gearsów już zaliczyłem
Gra na multi cod 3 czy cod 2?
MasterShake
30 09 2008, 16:53
ale planujesz w ogole cos kupic?
Tak
Czappi - Mass Effect, Rainbow Six Vegas, Kameo, Saint's Row.
TheBesTia
30 09 2008, 17:19
CYTAT(Czappi @ 30 09 2008, 16:58)

No ja ci polecam Bad Company , no i oczywiście Mass Effect. Jeśli lubujesz się w shooterach to jeszcze Call of Juarez
CYTAT(htp @ 30 09 2008, 16:58)

Gra na multi cod 3 czy cod 2?
Żadna , nikt w to już nie gra.
Dzięki bestia

w takim razie jakie gry w multi są godne polecenia? oprócz gearsów i bad company.
TheBesTia
30 09 2008, 17:28
PES6 , GTAIV, COD4, Forza2 , PGR4, Halo3, R6V2, Lost Planet, Burnout Paradise, SCIV , Unreal Tournament3, Dark Sector, Turok, Orange Box (Team Fortress) , i kilka innych sportowych.
Każdy znajdzie cuś dla siebie.
CYTAT(TheBesTia @ 30 09 2008, 18:19)

CYTAT(Czappi @ 30 09 2008, 16:58)

No ja ci polecam Bad Company , no i oczywiście Mass Effect. Jeśli lubujesz się w shooterach to jeszcze
Call of Juarezhuh?? przecież to jest beznadziejne
lepiej w orange box zainwestować, bo i na singla masz opcję i na multi, dużo grania
TheBesTia
30 09 2008, 20:54
Co kto woli, ale zbyt wiele gier o dzikim zachodzie nie znajdziesz na X-a.
Crapem tej gry nazwać nie można , po prostu średni shooter. Na jeden raz jak znalazł.
naprade slaba/srednia gra - patrzylem demo i niekupilbym jej nawet za 20zl
BBGodzilla
30 09 2008, 22:41
R6 ? Pierwsza część najlepsza i teraz tania jak barszcz

Naprawde polecam
Jak ciekawa gre mzoecie polecici co by sie gralo latwo i przyjemnie .
Byle nie strzelanina jakas.
Zastanawiam sie nad kupnem Lego Indiana jones lub L Star wers. ogolnie hcial bym jakas dobra przygodowke lub strategie ( w sstrategie na konsoli jeszcze nie gralem

) .
jak narazie o Lego Indiana Jones .musze wybrac cos do 8 pazdzierniak .
Bierz śmiało Lego IJ. Gra naprawdę przyjemna i daje wiele radości. Dobra odskocznia od ścigania czy mordowania, dobra na odstresowanie się
Co wybrać LEGO SW Complete Saga czy LEGO Indiana Jones: The Original Adventures ??
complete saga masz wieeeecej grania, a tak to w sumie zalezy ajkie klimaty Ci pasuja. W sumie jedno i drugie george lucas

ale ja osobiscie czatuje na sage
BBGodzilla
1 10 2008, 23:55
CYTAT(oktis77 @ 1 10 2008, 20:26)

Co wybrać LEGO SW Complete Saga czy LEGO Indiana Jones: The Original Adventures ??
Dla mnie obydwie gry są beznadziejne - nic się nie dzieje cały czas naciskasz jeden button i się ślinisz

jak ludzik z 8 klocków rozwala hordy przeciwników BLEE
Jeśli chcesz jakiejś odmiany od strzelanek to polecam PURE
Pytal sie ta czy ta ,a Ty mu wyskakujesz z PUREm z kosmosu

Lego napewno bedzie dluzsze, a co do klimatu to juz zalezy od Ciebie.
OK. Dzięki. Wybiorę chyba SW Complete Saga. Bo z tego co tutaj słyszę po prostu więcej grania, a zabawa podobna.....
raczej nie zdarza mi się wypowiadać w tym temacie, jednak tym razem autentycznie nie wiem czy warto szykować kesz... Po głowie chodzi mi Kane and Lynch, z którego póki co widziałem tylko demko. Gra oceniona została bardzo różnie, przez co cięzko jednoznacznie podłączyć ją pod krap lub hit. No właśnie Panowie, warto?
Jak wypada stage z demka na tle reszty poziomów? Pozniej jest lepiej, czy może raczej to juz absolutny max?
jesli masz kumpla do gry COOP (bo niewiem czy przez live mozna) to tak, jesli zas nie masz kompana to mozesz go kupic w ostatecznosci dla klimatu, postaci oraz ich gadek - reszta praktycznie ssie poczawszy odgrafiki, po fizyke czy odglosy broni. Za 50zl dla COOPa moglbym wziasc. To jest taki tytul na 7- ale ocenie podnosi tylko COOP
To prawda że bourne jest bardzo monotonny i szybko się nudzi ?
MasterShake
4 10 2008, 10:54
Nie.
[InSaNe]
4 10 2008, 11:12
Bourne nie ma prawa sie nudzic, bo jest tam non stop akcja, a efektownosc tej gierki poraza

Wlasnie w to gram, brakowalo mi czegos ala Everything or Nothing i gra jest swietna

Kompletnie niedoceniony tytul . Dla niektorych zaleta rowniez bedzie latwe wyciagniecie calaka ;] Polecam, jak przejde, to jak bedziesz zainteresowany, moge Ci sprzedac .
CYTAT(Amer @ 3 10 2008, 22:36)

raczej nie zdaża mi się wypowiadać/pytać w tym temacie, jednak tym razem autentycznie nie wiem czy warto szykować kesz... Po głowie chodzi mi Kane and Lynch, z którego póki co widziałem tylko demko. Gra oceniona została bardzo różnie, przez co cięzko jednoznacznie podłączyć ją pod krap lub hit. No właśnie Panowie, warto?
Jak wypada stage z demka na tle reszty poziomów? Pozniej jest lepiej, czy może raczej to juz absolutny max?
Jak dla mnie swietna gra z bardzo fajnym, filmowo poprowadzonym scenariuszem.
Jedna z najlepszych w jakie gralem na x360
Z Kane and Lynch jest ten problem, że gra nie poraża jakimiś niespotykanymi dotąd rozwiązaniami gameplayu czy technologią. Ale jest naprawdę soczystym kawałkiem kodu, z bardzo dobrą i sprawnie poprowadzoną fabułą, sporą dawką czarnego humoru i ogólnie jak dla mnie, sam miód. Grałem w to jakoś tak w lutym i przygodę wspominam bardzo ciepło. Prywatnie polecam z całego graczo-serca.
No i te momenty, w których prowadzona przez gracza postać jest na skraju śmierci i czeka na adrenalinę: cudo!
Właściwie to samego miodu nie ma bo czasami wiele zależy od szczęścia i odpowiedniej taktyki - czasem ten tytuł po prostu denerwuje.
Albert Wesker
5 10 2008, 21:08
ale i tak to swietna gierka na raz

dla scenariusza i postaci warto zagrac
Dla scenariusza i postaci warto zagrać - zgodzę się. Jednak gra jest nie za ciekawa pod względem gameplay'u ,bo ma dużo bug'ow. Oczywiście warto zagrać jak ktoś lubi takie klimaty,ale oczywiście tylko w coop'ie
Warto kupić double agenta? niby demko fajne ale nie jestem pewny
MasterShake
6 10 2008, 16:46
kane cholernie zabugowany, cover system to praktycznie loteria, ogolnie jesli nie podeszly Ci trailery - olej. A jak podeszly to bedziesz sie swietnie bawil. Ja musze to sobie ponownie sprawic do co-opa wlasnie. A i IMO multi bylo dobre, zwlaszcza z dodatkiem ktory jest za free - dodatkowe mapy do multi i 250 gs
htp - jak sie podobalo to kupuj a nie truj co 10 minut z nowym pytaniem.
Jeśli lubisz przygody Rybaka i grałeś już na jakiejś części to DA bierz ,a jeśli nie grałeś to odpowiedz sobie na pytanie czy lubisz takie klimaty i czy lubisz przede wszystkim skradanki.Jeśli tak to SC:DA na pewno Ci podejdzie ,bo to świetna dodatkowo gra
Grałem w chaos theory.Wezmę DA.
Chciałbym grę zarówno do singla, jak i do gry w dwie osoby na jednej konsoli. Mam do wyboru:
Battlefield:Modern Combat, Gears of War i Army of Two. Co polecacie?
CYTAT(Tytek @ 6 10 2008, 19:17)

Chciałbym grę zarówno do singla, jak i do gry w dwie osoby na jednej konsoli. Mam do wyboru:
Battlefield:Modern Combat, Gears of War i Army of Two. Co polecacie?
Gears of War będzie chyba najlepszym wyborem, choć w Army of Two ponoć też się fajnie gra w dwie osoby.
BFMC nie posiada raczej splita, Army of 2 jest spoko na COOP wiec polece ci obie gry

(GOW i Ao2)
A'ajt.. czy warto lyknac Codenamed2?? Czy gra jest straszna, jak wyglada linia fabularna??
Czy warto na 360 zainteresowac sie Ridge Racer 6?
Jaki jest Armored costam 4( symulator mecha(?))?
z mechow mi tylko to sie kojarzy Chromehounds
No co ty, a DW: Gundam? ;D Ok, ok, już milczę :D
Condemned 2 jeśli lubisz horrory łykaj bez zastanowienia ,bo jest to naprawdę dobra i chora gra. Jest troszeczkę bardziej rozbudowana od Criminal Origins i równie ryjąca beret. Jeśli grałeś w jedynkę i byłeś zadowolony to łykaj C2:B,jeśli jednak nie grałeś w pierwszą część to stracisz ciut z klimatu ,ale całkowicie zabawy Ci to nie zepsuję i na pewno bawić (jeśli jesteś równie chory jak Ja) się będziesz przednio
devil may cry 4 to dobra gra czy lepsza bedzie ninja gaiden 2 ?
Nie lubie gier trudnych i dla mnie bardziej podeszlo dmc.
Przeszedlem 3 razy a ng2 pogralem godzine i wiecej nie dalem rady
Król jest tylko jeden,więc zdecydowanie Ninja Gaiden 2. IMO dużo lepsza gra od DMC ,z bardziej rozbudowanym systemem ciosów. Ogólnie polecam NG2
Chciałbym sobie odpocząć od Fpp. Jakąś inną grę za małe pieniądze? Byle nie strzelanka.
Xbox Arcade Disc lub Simpsons the Game
Ninja Gaiden

?
TheBesTia
7 10 2008, 21:02
No to najlepiej coś ze sportowych gier.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.