.:marioo:.
1 02 2008, 23:52
Porównywanie dwóch zupełnie innych gier mija się z celem. Burnout to wyścigi a AC to gra akcji. Zależy co lubisz bardziej.
Ja osobiście kupiłem Ac w dniu premiery i sprzedałem po 3 dniach. To gra na jeden raz. Mimo fenomenalnego designu i funu ze skakania po dachach gra nudzi się bardzo szybko a to za sprawą autorów którzy zaserwowali nam tę samą rozgrywkę przez cały czas, bez możliwosci chociażby wyłączania NUDNYCH rozmów i cut scenek. Jest jak ksiązka przejść i odłożyć na półkę.Natomiast Burnout to Burnout, masa godzin w single i multi.
Zastanawiam się pomiędzy Mass Effect i Bioshock. Z jednej strony jestem fanem Kotora, ale to głównie z powodu klimatu Star Wars, z drugiej strony grałem w demo Bioshocka i bardzo mi się podobała. Demo miało strasznie fajny klimat, czy pełna jest lepsza? Mam pieniądze tylko na jedną, więc dwóch nie mogę niestety kupić.
Kup Bio, przejdz dwa razy sprzedaj kup ME
CYTAT
Mam dylemat. Zdobyłem troche gotówki i zastanawiam się nad dwoma tytułami: AC i Burnout Paradise. Co lepiej kupić ?
Na twoim miejscu brałbym AC. Mi, w przeciwieństwie do niektórych, gra się w ogóle nie znudziła.
A Burnout jedyne co ma wspólnego z PGR, to to, że w obydwu grach występują samochody xP
CYTAT(Zeratul @ 2 02 2008, 05:14)

Skoro radzisz Bioshocka, to go biorę

. Jeszcze dzisiaj zamawiam.
2razyjot
2 02 2008, 11:50
CYTAT(Jacobss @ 2 02 2008, 11:46)

Swietny wybor - jesli dodatkowo kochasz fpsy to trafiles w dyche! Piekna, epicka opowiesc, ktora mozna sie na serio zachlystnac a masterowanie jej zajmie ci duzo czasu. Piekna graficznie, pod katem rozrgrywki... Idealna gra!
Sztajniec
2 02 2008, 11:52

Skoro radzisz Bioshocka, to go biorę :). Jeszcze dzisiaj zamawiam.
Ja również mogę polecić Ci Bioshock'a, imho najlepsza gra na konsolkę Microsoft'u :]
Dzięki za rady

. Potwierdziliście to co Zeratul powiedział, więc nie boję się, że wyrzucę kasę.
kulizacja
2 02 2008, 15:20

Jeżeli nie znasz dobrze języka angielskiego to radze się mocno zastanowić.
Ja w takim wypadku brałbym ME.
CYTAT(kulizacja @ 2 02 2008, 15:20)

Jeżeli nie znasz dobrze języka angielskiego to radze się mocno zastanowić.
Ja w takim wypadku brałbym ME.
Hehe, akurat z tym nie ma problemu, bo mieszkam w Niemczech i niemiecki znam. Bioshocka będę przechodził wyłącznie po niemiecku, jak inne gry. Stąd nie ma dla mnie znaczenia, czy to ME czy Bio.
oj to wybierz ME, wersja niemiecka Bio jest okrojona z przemocy...
CYTAT(Zeratul @ 2 02 2008, 19:39)

oj to wybierz ME, wersja niemiecka Bio jest okrojona z przemocy...
Za późno, już zamówiłem Bioshocka. Wiesz może konkretnie co zostało wycięte? Słyszałem również, że ME to gra troszkę powycinana, więc na jedno wychodzi
Dzięki za info

Dobrze, że grę zamówiłem dzisiaj wieczorem, bo miałem jeszcze możliwość odwołania zamówienia. Nie chce mi się już nawet komentować tego, co Niemcy robią. Ech, szkoda gadać. Z tego co przeczytałem BIO jest region free. Nie będzie problemu chyba, jeżeli zamówię teraz wersję sprowadzaną z Azji, bo będzie i tak po niemiecku, a przynajmniej nie będzie obcięta? Wychodzi na to, że nie, ale miło by było gdyby ktoś to potwierdził. ME już teraz nie kupię, bo przeszła mi już chęć (przynajmniej na razie) na ten tytuł.
W której z ponizszych gier najprosciej zdobyć calaka: COD2, COD3 czy Call of Juarez?
Wg. mnie w Call of Duty 2, bo wystarczy tylko przejsc gre na veteranie.
kulizacja
3 02 2008, 22:22
CYTAT(Jacobss @ 2 02 2008, 23:32)

ME już teraz nie kupię, bo przeszła mi już chęć (przynajmniej na razie) na ten tytuł.
To nie wiesz co tracisz . Jak dla mnie obydwie gry na które miałeś ochote to must have-y
CYTAT(kulizacja @ 3 02 2008, 22:22)

CYTAT(Jacobss @ 2 02 2008, 23:32)

ME już teraz nie kupię, bo przeszła mi już chęć (przynajmniej na razie) na ten tytuł.
To nie wiesz co tracisz . Jak dla mnie obydwie gry na które miałeś ochote to must have-y
Przecież już zamówiłem znowu Bioshocka

Spokojnie, ME też zakupię. Wiem, że to must-havy. Chodziło tylko o to, którą najpierw.
CYTAT(ShtaS @ 3 02 2008, 20:37)

W której z ponizszych gier najprosciej zdobyć calaka: COD2, COD3 czy Call of Juarez?
COD2. COD3 nie zaliczysz uczciwie na 1000, bo na multi podobno są pustki. Zresztą to i tak było zadanie na nawet kilka miesięcy.
Tak się zastanawiam nad Mass Efect, czy Assasin, do tegog moze Saint row. Ogólnie to planuje kupić cos co zapewni mi wiele godzin dobrej zabawy, dzieki czemu inne tytuły stanieją np Kane&Lynch. RPG lubię cosw stylu Gothica, Fallouta (wiem, że rozbieżnosć, ale) taki Morrowind wogóle mi nie pociagał. Odpaliłem go jeszcze na pececie i po parunastu minutach podziekowałem - nie wkręcał mnie klimat i świat. Dlatego boje sie co do Mass Efect.
Kup Saints Row ,bo dostaniesz pewnie za jakies 80zl max ,przejdz (spokojnie 30h dobrej zabawy ,jesli Ci przypasi) ,a potem ME, nastepne 30h
QUOTE(sznurek @ 5 02 2008, 15:08)

Tak się zastanawiam nad Mass Efect, czy Assasin, do tegog moze Saint row. Ogólnie to planuje kupić cos co zapewni mi wiele godzin dobrej zabawy, dzieki czemu inne tytuły stanieją np Kane&Lynch. RPG lubię cosw stylu Gothica, Fallouta (wiem, że rozbieżnosć, ale) taki Morrowind wogóle mi nie pociagał. Odpaliłem go jeszcze na pececie i po parunastu minutach podziekowałem - nie wkręcał mnie klimat i świat. Dlatego boje sie co do Mass Efect.
Puzzle Quest. Bardzo wciągający RPG/Puzzle. Kosztuje 1200 punktów, ale zabawy jest ogrom. Mocno uzależniająca pozycja.
Gra wyszła też na ps2.
Earth Defense. Przez wielu graczy uznana za lepszą grę, niż Lost Planet. Wygląda jak totalny krap, ale element RPG ze zbieraniem broni i podnoszeniem statystyk zapewnie z 70-100h zabawy. Gra jest śmiesznie tania.
Osobiście mocno odradzam AC. W tak obrzydliwie nudną grę życiu nie grałem. Nawet Morrowind mi bardziej podszedł.
Dzięki :-) Tak się zastanawiam, czy nie wychaczyć obie pozycje na raz i grać po trochę w jedną i drugą czego jednak nie lubię. Więc chyba jednak najpierw wezmę Sainta, potem mE, dlaej AC, Condenamed jak trafię itd...
Zainteresował mnie Twój avatar z gamescore. Toz to Raz z Psychonauts

Dziwi mnie, że nie ma jeszcze tematu o tej gierce na forum, no chyba, ze źle szukałem. Wiem, że jest dostępna na Live!, ciekawi mnei jednak czy tam też są achv? Bo chyab gierki z pierwszego ixa nie miały achv.
EDIT:
Musze dodać, że nie posiadam dostępu do internetu. Jakoś tak sentymentalnie czekam na naszą wersje. Do tego nei mam twardziela, a internet także nie porywa prędkością - radiówka i musiał bym przez kąpa sie motać. Tak z polskim live chciałem sobie neta zasponsorwoać... :-)
AC aż takei słabe? Why? Nie ma tam jakiejś swobody a'la gta - każdego pozabicjać itp? No i pociagąl mnie klimat średniowiecznej Palestyny. No, ale jeżeli jest aż taki słaby to poczekam azstanieje.
Albert Wesker
6 02 2008, 06:48
nie, nie jest slaby - to taka gra na 8, przepiekna graficznie, cudowna designowo i sredniacka gameplayowo (kiepawe walki przede wszystkim, schematycznosc, brak napisow przez co moze umknac sporo w fabule)...
a co do pytania: lubisz Star Treka i Star Warsy? pokochasz Mass Effect
Psychonauci sa w xbox originals za 1200 MS pointow albo jak kupisz oryginal i wlaczysz
No waśnie mam dylemat bo tematy Star Treka nie zabardoz mnie pociagay, zresztą nie miałem z nimi też zbyt dużej styczności. Star Wars podobnie, nawet niechciałem oglądać, aż do czasu gdy kiedyś upalony z braku laku zaczełem oglądać na polsacie i się nawet wkręciłem. No i Lego SW też niczego sobie

Póki co to wezmę tego Saint Row po wypłacie, a tymczasem trafiłem na The Simpsons za 70zł. Z tego co słyszałem to gra nie za długa, ale przyjemna. Potem Mass Efect, albo ewentualnie siez kimś za coś wymienię, bo już mam zachomikowanych pare gierek, ale to na w pchlim...
Airborne i Darkness, czy Call of duty 4, a może lepiej Stranglehold zamiast airborne'a?
Call of Duty, pozostałe gry na później.
CoD4 jesli trafi w gusta, starczy Ci na dluuuuuuuuuugie miesiace.
W przyszłym miesiącu będę się zastanawiał może nad kolejną grą.
W tej chwili są 3 gry które do mnie najbardziej przemawiają, Ace Combat 6, Lost Planet i CoD4, możecie podpowiedzieć co na początek ?
Prawdopodobnie do wakacji kupie je wszystkie 3, ale może coś powiedzie dokładniejszego na temat tych gier ;]
Pozdrawiam
CYTAT(parix @ 6 02 2008, 17:38)

W tej chwili są 3 gry które do mnie najbardziej przemawiają, Ace Combat 6, Lost Planet i CoD4, możecie podpowiedzieć co na początek ?
Prawdopodobnie do wakacji kupie je wszystkie 3, ale może coś powiedzie dokładniejszego na temat tych gier ;]
Pozdrawiam
Patrz poprzednie odpowiedzi.
COD4 i długo, długo nie będziesz myślał o zakupie nowych szpil!
CYTAT(Kame @ 6 02 2008, 13:33)

Airborne i Darkness, czy Call of duty 4, a może lepiej Stranglehold zamiast airborne'a?
Jak nastawiasz się tylko na offline to polecam darkness, choć słyszałem że cod4 podobno wymiata.
kulizacja
7 02 2008, 02:30
CYTAT(t3xz @ 6 02 2008, 15:41)

Patrz poprzednie odpowiedzi.
COD4 i długo, długo nie będziesz myślał o zakupie nowych szpil!
Dokładnie. Bierz COD4
2razyjot
7 02 2008, 15:23
CYTAT(parix @ 6 02 2008, 15:38)

Pozdrawiam
CoD4 i nic poza tym nie trzeba dodawac! ;>
Witam ja również zastanawiam się nad zakupem kolejnej gry, bo PGR4 już nie wystarcza, chciałbym coś co starczy na sporo zabawy w single jak i będzie miało ciekawy multi. Wyścigów narazie nie chce )te mi narazie starcza). Chetnie bym łyknął jakąś strzelankę, ale obawiam się że sterowanie na padzie mnie zabije. Do tej pory grałem w FPS-y tylko na myszce i klawiaturze Myślałem również o Assassin's Creed oraz Mass Effect (chociaż krążą opinie że AC strasznie szybko się nudzi).
Jaby nie bło mam ok 160 zl i za to mozna juz kupic nowośc na allegro wiec prosze o poradę
spider242526
7 02 2008, 16:11
CYTAT(Grrubas @ 7 02 2008, 15:40)

Witam ja również zastanawiam się nad zakupem kolejnej gry, bo PGR4 już nie wystarcza, chciałbym coś co starczy na sporo zabawy w single jak i będzie miało ciekawy multi. Wyścigów narazie nie chce )te mi narazie starcza). Chetnie bym łyknął jakąś strzelankę, ale obawiam się że sterowanie na padzie mnie zabije. Do tej pory grałem w FPS-y tylko na myszce i klawiaturze Myślałem również o Assassin's Creed oraz Mass Effect (chociaż krążą opinie że AC strasznie szybko się nudzi).
Jaby nie bło mam ok 160 zl i za to mozna juz kupic nowośc na allegro wiec prosze o poradę

Jeśli lubisz action-rpg w świetnej oprawie i z elementami przygodowymi to bierz Mass Effect! Ta gra jest wyjątkowa!
Moze ktoś coś powiedzieć o gierce Reservoir Dogs? Wczoraj widziałem ten film i tak siezastanawiałem czy warta grzechu.
EDIT:
Zamowiłem gierkę tanio na peceta, bo póki co nie widzi mi się wydawać specjalnie dla niej kasy na twardy dysk.
AC vs. PGR4 vs. GoW vs. nie wiem co. Do wydania ok. 140zł doradźcie coś

.
kulizacja
9 02 2008, 22:47
CYTAT(qb3k @ 9 02 2008, 22:41)

AC vs. PGR4 vs. GoW vs. nie wiem co. Do wydania ok. 140zł doradźcie coś

.
Bezwzględnie bierz Gears of War . Każdy posiadacz X-a musi w to zagrać .
Tak jak wyżej: bierz GoW.
sznurek
10 02 2008, 10:32
W AC nie grałem, ale teraz bym wybrał AC - Gow jakoś mnie az tak nie zniszczył. Może jak bym grał na multi to bym miał inne zdanie. W każdym razie gierka warta zobaczenia. Mam pgr3 i ot zwykłe wyścigi z dobrą grafą. Denerwują mnie tma durne zapychacze konkurencje - jazda między słupkami.
Też mam właśnie PGR3 i leży i się kurzy- jednym słowem mi się znudziło. Po demie PGR4 stwierdziłem, że może być fajne, bo wydaje się lepsze niż trójka, ale do końca nie jestem pewien. GoW- no właśnie wszyscy mówią, że jest zaje!isty, chociaż mnie za bardzo nie przekonuje, bo na multi nie gram zbyt często. A AC wiadomo- coś zupełnie nowego, ale z drugiej strony słyszałem, że monotonne. Może coś innego jeszcze zaproponujecie?

Na jaką grę wydalibyście te 140zł (niekoniecznie sugerując się moimi propozycjami)?
Dobra, zdecydowałem się na AC. Zobaczymy co to za crap

.
Bojan_Zaw
10 02 2008, 16:54
Guitar Hero 3 czy DMC4?
Devil May Cry 4. GH3 dużo droższe i szybko może się znudzić.
Krótka piłka :
Mass Effect czy Burnout:Paradise
??
Zeratul
11 02 2008, 02:33
ME
kulizacja
11 02 2008, 03:15
CYTAT(qb3k @ 10 02 2008, 14:49)

Też mam właśnie PGR3 i leży i się kurzy- jednym słowem mi się znudziło. Po demie PGR4 stwierdziłem, że może być fajne, bo wydaje się lepsze niż trójka, ale do końca nie jestem pewien. GoW- no właśnie wszyscy mówią, że jest zaje!isty, chociaż mnie za bardzo nie przekonuje, bo na multi nie gram zbyt często. A AC wiadomo- coś zupełnie nowego, ale z drugiej strony słyszałem, że monotonne. Może coś innego jeszcze zaproponujecie?

Na jaką grę wydalibyście te 140zł (niekoniecznie sugerując się moimi propozycjami)?
Dobra, zdecydowałem się na AC. Zobaczymy co to za crap

.
Mass Effect
CYTAT(Jakuza @ 10 02 2008, 22:36)

Krótka piłka :
Mass Effect czy Burnout:Paradise
??
Mass Effect
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.