Odrazu pisze do modow - jesli mozecie to przyklejcie ten topic ,tak samo jak jest to w dziale PS2.
Niedlugo stane sie szczesliwym posiadaczem 360 (w koncu) i mam dylemat jaka gre wybrac na poczatek ? Pisze odrazu ,ze nie mam zamiaru na dobry poczatek wywalic 200zl w GoW ,poniewaz tyle nie mam. Jaka gre powininem wybrac na samym poczatku ,zeby miec niezly ubaw z grania. Cenamniej wiecej do 100zl (moze byc uzywka).
raVen20
14 12 2006, 16:40
To zalezy co lubisz?
Ja wybralem Dead or Alive 4:)
Swietna gra!
A skad mamy wiedziec co lubisz,gatunki gier cholernie sie roznia.No i czy masz dostep do gry online?
Piasecznik
14 12 2006, 17:00
W tych kryteriach to Geometry Wars Evolved się zmieści.
Jak nie masz kasy na gry to nie kupuj Xa.
Jak masz zamiar piracić to nie pytaj o cenę

IMHO wątek do przyklejania się nie nadaje, bo zawęża wybór do platyny których na razie jest chyba 3 tytuły, albo do gier na Marketplace a te raczej powinny mieć osobny temat.
Matriks_1111
14 12 2006, 22:01
Myślę, że chodzi tu o tematykę wątka

Np. ja zastanawiam się co wybrać. Czy CoD3 czy RS:Vegas... a może z innej beczki to PES 6 czy DoA 4...
Co doradzicie?
Sylvan Wielki
14 12 2006, 23:52
Matriks_1111
"tęcza szesć" i DoA4
A do załozyciela topicku....uwoierz lepiej dolozyc na Gearsy i doznac szczekopadu pod kazdym wzgledem na conajmniej kilkadziesiad godzin, niz grac w jakies po(pipi)ki - albo za cene ok 144zl kupisz juz fantastyczny Oblivion.
jaka jest najlepsza arcadowa sciagalka na 360?? nie podawac NFS ani gierek podobnych do FORZA/PGR3/TDU (tzn przy zakrecie zwolnij z 200 na 30km)
Matriks_1111
15 12 2006, 08:47
Z ardade, to zostanie Ci raczej tylko Ridge Racer 6
jeszcze Burnout: Revenge
ale RR6 jest nie do pobicia
Beregond
15 12 2006, 09:25
True, RR6 to bardzo szybki i efektowny arcade, na zakrętach praktycznie nie zwalniasz, za to robisz ładnego drifta i wychodzisz z zakrętu z podobną prędkością. Jako że jestem kiepski w ścigałkach to mi przypadło do gustu.

Poza tym gra ma bardzo ładne tekstury i całkiem długi tryb kariery.
co do RR6 to ja wiem że tam jest hamulec, tyle że nigdy nie miałem okazji go użyć
A czy Oblivion nie zniecheci mnie do 360 (jakas monotonia czy cos?) nie lepiej w cos bardziej zywego.
Albert Wesker
15 12 2006, 10:39
Oblivion jest naprawde fantastyczny ale ta gra przytlacza... mnie po prostu przerosla, nie moglem jej poswiecac tyle czasu ile trzeba wiec sprzedalem; jezeli masz zamiar kupic obliviona zeby popykac godzinke dziennie to odpusc sobie, gra wymaga regularnych wielogodzinnych sesji
Dorian Gray
15 12 2006, 10:48
Do setki powinno ci się udać kupić Dead Rising.
ranaghar
15 12 2006, 11:17
Ja też polecam Dead Rising - najlepsza gra jaką przeszedłem na X360. I można tanio wyrwać - nówka już po 130, o ile mnie pamięć nie myli.
Matriks_1111
15 12 2006, 12:18
Nówka w Saturnie czy MM jest za 119 zł

Ja z tańszych gierek poleciłbym jeszcze Ghost Recon: Advande Warfighter
jak sie rozgladniesz na allegro to za mniej wiecej 100zl mozesz kupic duzo naprawde fajnych tytulow. Chocby wspomniany tu wczesniej Oblivion, Dead Rising, GRAW.
za 150-160 mozna miec duzo wiecej - chocby Call of Duty 3, THP8, GoW, Rainbow Six: Vegas.
Jeżeli lubisz GTA to polecam Saints Row. Jedyną wadą jaką ma ta gra to miejscami zbyt "ziombolski" klimat (jak w San Andreas).
Dzieki ,zobacze co z tych gier bedzie najtaniej na allegro i bedzie mi pasic

A co do Saints Row ,to ja lubie przerosnietych murzynow ,bekowne rzeczy sa ,zlwaszcza jak siedzisz z kumplem idiota obok i macie beke ze wszystkiego co sie rusza
QUOTE(maslo @ 15 12 2006, 21:20)

Dzieki ,zobacze co z tych gier bedzie najtaniej na allegro i bedzie mi pasic

A co do Saints Row ,to ja lubie przerosnietych murzynow ,bekowne rzeczy sa ,zlwaszcza jak siedzisz z kumplem idiota obok i macie beke ze wszystkiego co sie rusza

To Saints Row na pewno Cię nie zawiedzie, a gra doprawdy jest głęboka i trochę się dziwie, że nie ma średniej 90% na necie.
Goldi69-PL-
16 12 2006, 02:36
Maslo podepniesz sie do LIVE, sciagniesz demka i ogarniesz cos, ja osobiscie bym kupil BF2, za 70zl ogarniesz a juz mam 130h za soba i takie pozycje jak SaintRows, GoW, GRAW, NHL07, Oblivion, Dead Raising, BME2 leza sobie na polce i czekaja na swoja szanse jak Kuszczak w MU
a co do BF2 to demo z Markplace jest srednie i moze Cie zrazic, kup BF2, jak nie przypasi sprzedasz za tyle samo co kupiles albo i drozej bo jak wiemy obrotny z Ciebie chlopak
jak gralem na PSP w RR to mnie ta gra odrzucila - niezla monotonia, itd chybaj jedynie Burnout daje rady ale ukonczylem go na poprzednim X
a co dobrzego jest z FPP (procz CODow, Vegas, FEAR, BF2,PREY, Q4,PDZ, FC, ) chyba wszystkie wymienilem fpp na 360??
Jeszcze bardzo klimatyczny Condemned
QUOTE(Yaxa @ 16 12 2006, 10:35)

Jeszcze bardzo klimatyczny Condemned

zgadza sie - klimatyczny i bardzo grywalny. Gra za sprawą której krzywie się na samą myśl o "płytkim strzelaniu" vide Prey...
Thompson
16 12 2006, 21:32
No to ja mam pytanie. Przydałaby mi się jakaś fajna gra na gwiazdkę. Kupuję sobie X360 i prawie natychmiast chciałbym uderzyć na LIVE! Więc zastanawiam się nad Rainbow Sixem. Nigdy w to nie grałem ale wydaje mi się, że gra w to dużo osób, a gra wygląda zachęcająco. Wiem, że polecicie Gearsy ale klimat ufoków bryzgających hektolitrami krwi mnie nie kręci. A może GRAW?
Pomożecie?
QUOTE(signap @ 16 12 2006, 08:23)

jak gralem na PSP w RR to mnie ta gra odrzucila - niezla monotonia, itd chybaj jedynie Burnout daje rady ale ukonczylem go na poprzednim X
a co dobrzego jest z FPP (procz CODow, Vegas, FEAR, BF2,PREY, Q4,PDZ, FC, ) chyba wszystkie wymienilem fpp na 360??

jest jeszcze GRAW.
ja gram w TPP, ale jak chcesz mozesz wlaczyc sobie FPP.
a gra daje rade.
Dla wszystkich co mają mało kasy a chcą zafoliowany prezencik - Dead Rising - max 129zł. Bardzo polecam.
Thompson jeżeli bierzesz pod rozważania Rainbowa to POLECAM Ci go w 100%. Napewno będziesz zadowolony. Z całym szacunkiem dla GoW, ale R6 ma moim zdaniem w tej chwili najlepszy multi na 360. A ludzi do gry po Live jest bardzo dużo więc napewno spełni Twoje oczekiwania. Poza tym masz przemiodny tryb dla singla. Ja kupiłem Vegas i nie ma chwili żebym nie cieszył się z tego wyboru.
GRAW też jest fajne ale R6 do pasa nie sięga...
Czy Saints Row jako pierwsza gra to dobry wybor ?
Matriks_1111
17 12 2006, 13:55
Jak lubisz klimaty które ktoś tutaj już przedstawił, to tak. Sam mam gierkę i gdyby nie inne, które posiadam, to tylko w nią bym grał
Saints Row bardzo polecam, jako pierwsza gra napewno pokaże na co konsole stać
Na single chyba najlepszy wybór na święta, bo można grać i grać, z multi też wieczorami nie ma problemu, zawsze znajdzie się ktoś do zabijania, a tryby są całkiem fajne.
UP temat i moj maly dylemat. Jaka gre kupic na online. Cena nie gra roli, moga byc nawet dwie gry. GoW i RS:Vegas to dobre typy?
Matriks_1111
18 12 2006, 23:19
To są obecnie chyba najlepsze typy, jakie można rzucić
Chyba ,ze masz sentyment do Halo
QUOTE(Blim @ 18 12 2006, 23:13)

UP temat i moj maly dylemat. Jaka gre kupic na online. Cena nie gra roli, moga byc nawet dwie gry. GoW i RS:Vegas to dobre typy?
GoW jesli chcesz grac z duza iloscia polakow,no i osobiscie nie moge sie od tej gry oderwac od ponad 2 tygodni grania non stop(oczywiscie online).

chcesz lekki deser czy pełen zestaw? GoW to deser - skill nie jest potrzebny, za to R6:Vegas to pełne danie - tytuł dopracowany w kwestii online i wymagający określonych umiejętności
a jak ciebie stać to bierz obie, tylko potem się nie dziw że masz czas tylko na jedną z nich
QUOTE(Diabeu @ 19 12 2006, 13:36)

chcesz lekki deser czy pełen zestaw? GoW to deser - skill nie jest potrzebny, za to R6:Vegas to pełne danie - tytuł dopracowany w kwestii online i wymagający określonych umiejętności
a jak ciebie stać to bierz obie, tylko potem się nie dziw że masz czas tylko na jedną z nich
/sarkazm
No,skill nie jest potrzebny,mozna grac z kibla nie widzac monitora

/sarkazm
QUOTE(Velius @ 19 12 2006, 16:38)

/sarkazm

/sarkazm
No ja tak często robie w PGR, a i tak jestem pierwszą myszą na mecie ;p. Chciałem zapytać o jeszcze jedną rzecz, mianowicie czy może wie ktoś z Was czy Halo 2 działa na LCD (60 Hz i te sprawy)?
QUOTE(Velius @ 19 12 2006, 16:38)

/sarkazm

/sarkazm
dokładnie, wręcz pada nie potrzebujesz bo po co? styka tresowany szympans i kiść bananów
Viva Pinata czy Call od duty 3 ? A moze cos innego z nowosci ? Napaliłem sie na Lost PLanet ale to ma byc pod choinkę
Matriks_1111
19 12 2006, 22:00
Zależy co lubisz, ale ja bym osobiscie polecił Pinatę. Miła odskocznia, a o CoD3 słyszałem nie za dobre opinie, aczkolwiek sam go zakupię, razem z PES'em i R6: Vegas
GRAW albo R6 Vegas te gry poprostu sa najlepsze.
Matriks_1111
20 12 2006, 06:35
Osobiście wybrałbym teraz jednak chyba R6

No chyba, że GRAW'a w nowym wydaniu

Póki co wybrałem GoW, myślę że będzie idealna na świąteczną rzeź (a i wycisnąć poty z konsoli się przyda), a zaraz po świętach sprawie sobie coś innego i być może będzie to RS:V.
Zamowiłem jednak CoD3 z nadzieją ze jako Viva pinata to tytuł od MS to bedzie szybko tanial.tak jak tytuły Sony (np. God of War)
to VP moze byc tansze niz 120zl? o.o
QUOTE(Velius @ 20 12 2006, 20:59)

to VP moze byc tansze niz 120zl? o.o
Ty o polsce mówisz?
raczej o sklepach internetowych,dvdcrave itd.Na leb nie upadlem zeby kupowac VP za 230+ zl.
już miałem nadzieje że gdzieś w naszym kraju jest piękna promocja :f z playasia paczucha już 17 dni mi idzie, mam nadzieje ze nie zaginęła, cierpliwość przy zakupach przez internet jest najważniejsza
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.