Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Światełko w Wii;]
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > Wii
kryniog
Witam,

jestem szczęśliwym posiadaczem Wii. Mam pytanie, Czy niebieskie światło dookoła slotu na płytkę powinno się świecić, bo moje mryga przez ułamek sekundy, a później niezależnie od tego czy jest płyta czy nie, nie świeci się??

postanowiłem trochę uogólnić temat, chyba nikt się nie obrazi, he?;] - [sz]
Afroman
Przy włączaniu konsoli ma tylko mrugnąć, a świeci się cały czas jak konsola będzie coś ściągać z z neta. W każdym inny przypadku ma się nie świecić.
s-a-m
Przy włączaniu konsoli ma tylko mrugnąć, a świeci się cały czas jak konsola będzie coś ściągać z z neta. W każdym inny przypadku ma się nie świecić.

Plus świeci się jak dostaniesz emaila od kogos itp...ostatnio mrygająca konsola w środku nocy mnie obudziła..okazało się że dostałem wiadomośc od kumpla... happy.gif
jiloo
a gdzies w sieci widzialem jak konsola reagowala na dzwiek, ale ogladalem to na szybciora, wiec nie wiem czy nie byl to jakis fake.
s-a-m
Nie był ktoś jakoś konsole zmodował...dobrze że konsola nie świeci się cały czas...bo by to wkurzało w nocy w czasie grania...
jiloo
QUOTE(s-a-m @ 16 12 2006, 13:09) *

Nie był ktoś jakoś konsole zmodował...dobrze że konsola nie świeci się cały czas...bo by to wkurzało w nocy w czasie grania...

mam to samo zdanie.
dobrze, ze swieci jak dostajesz poczte - mi to wystarcza.
najczesciej gram w nocy i kazde dodatkowe zrodlo swiatla wkurza.
c1n3k
imo powinna byc opcja wlaczenia/wylaczenia tego swiatelka na stale, mi tam np. sie podoba biggrin.gif
jiloo
zgadzam sie. powinna byc opcja. ja nie koniecznie, ale wiem, ze komus moze sie spodobac.
moze wprowadza z ktoryms updatem?
chrno-x
Po tym filmiku co widziałem trzeba przytrzymać albo reset albo któryś inny na 4 sekundy i konsola zacznie świecić wtedy gdy będzie jakiś dźwięk z TV. Ja tam lubie gdy w konsoli świeci się jakieś światełko bo w nocy przynajmniej widze konsole a nie po ćmoku musze ja szukać(konsole mam w na pewnej półce która jest zasłoniona od światła z TV i w nocy ciężko jest konsole zobaczyć jak się nie świeci w niej światełko.
neon111
Mój problem polega na tym że konsola jest połączona z netem przez cały czas kiedy jest wyłączona, cały czas pali się pomarańczowe światełko a niebieską obwódkę musiałem wyłączyć bo strasznie denerwowała. Rozumiem że konsola łączy się na jakiś czas, ale żeby na okrągło? Poza tym chyba pobiera normalnie prąd bo cały czas jest ciepła.
jiloo
QUOTE(neon111 @ 28 12 2006, 17:17) *

Mój problem polega na tym że konsola jest połączona z netem przez cały czas kiedy jest wyłączona, cały czas pali się pomarańczowe światełko a niebieską obwódkę musiałem wyłączyć bo strasznie denerwowała. Rozumiem że konsola łączy się na jakiś czas, ale żeby na okrągło? Poza tym chyba pobiera normalnie prąd bo cały czas jest ciepła.

jak wylaczysz konsole Wiilotem, albo krotkim nacisnieciem przycisku power wprowadzasz ja w stan uspienia. net dziala.
zeby wylaczyc trzeba dluzej (ok 4 sec.) przytrzymac przycisk power na konsoli.
domyslam sie, ze taka informacja powinna byc w instrukcji - wiec wystarczylo przeczytac.
Hanzo
QUOTE(neon111 @ 28 12 2006, 19:17) *

chyba pobiera normalnie prąd bo cały czas jest ciepła.

Nie mam Wii, ale jestem elektrykiem i... lol. Nie przejmuj sie temperatura. Moze Wii dziala na starej technologii transformatorowej smile.gif W kazdym razie jakies cewki czy kondensatory maja prawo pracowac, zwlaszcza kiedy konsola nie jest uspiona... smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.