Jak wiadomo kolejna część narkotycznych wizji Nomury, Nojimy, Kitase i kogo tam jeszcze od jakiegoś czasu zmierza na ciekłokrystaliczne ekraniki PSP. Oto trailer z tegorocznego TGS-u
http://www.gametrailers.com/player.php?id=...mov&pl=game.
Co można po nim wywnioskować ? Niewiele. Rendery jak rendery. Jedyne, co rzuca się w oczy i uszy to zachowanie Zacka. Koleś gada i gestykuluje centralnie jak jakiś ułom z ADHD : / No i ta stanowczość i badassowatość Gacktusia. Normalnie dominator. Co do gameplayu, to trudno cokolwiek powiedzieć, bo te kilkusekundowe wstawki z walk są strasznie chaotyczne, a jakość filmiku taka sobie i w rezultacie nic nie widać.
To są wrażenie z filmiku z nieprzetłumaczonymi dialogami.
Jakiemuś kolesiowi bardzo się nudziło, więc zmajstrował fanowską translację tego trailera.
http://www.gametrailers.com/umwatcher.php?id=24937.
No po prostu nie mam pytań. Nie wiem, na ile wierne jest to tłumaczenie, ale jeśli jest w miarę dokładne, to zapowiada się gra z najbardziej suchymi, tandetnymi dialogami ever
Jakoś w połowie grudnia miała się odbyć impreza, na której SE miało pokazać między innymi grywalne demo CC. Poszły już jakieś przecieki ?
zajrzyj do działu psp, tam HELA wkleił info z tej konferencji
QUOTE(Tokar_Sama @ 16 12 2006, 14:20)

Co do gameplayu, to trudno cokolwiek powiedzieć,
mi to przypomina system z kingdom hearts2 .. co mnie osobiscie nei cieszy bo wole turowe walki a nie młucke:p (przynajmnij w rpg)
Akurat system w KH2 był świetny. Lepszego w action rpg sobie nie wyobrażam. Problem był w tym, że nie trzeba było go zgłębiać, bo gra była tragicznie łatwa i można było na ślepca napieprzać w X i od święta trójkąt, żeby przejść ją bez problemu. Nie wiem, czy oni chcą zrobić z tego action rpg, czy pseudoslashera, ale w przypadku tego pierwszego coś ala KH2 byłoby akurat wskazane..
powiedziales ze nalepszy tylko ze glupi bo mozna przejsc gre naciskajac tylko X ;p to chyba nie taki najlepszy;p mi dlatego szybko sie znudzilo kh2 bo nie lubie bezsensownie naciskax Xa
Głupie to jest AI a nie system.
Jak dla mnie MUST HAVE, przede wszystkim za system walki podobny do KH2 (przynajmniej tak się mówi, jak będzie - zobaczymy). Ale ta świadomość że w grze będzie Gackt... ughh... dajcie jeszcze Britney i Wiśniewskiego.
Ale ta świadomość że w grze będzie Gackt
Sam fakt, ze bedzie nie jest AZ tak zly. W DoC tez byl, ale tylko na ukrytym outrze i to kilkanascie sekund... Niestety tutaj z tego co widac na trailerach dostanie wieksza role, co rzeczywiscie nie jest fajne.
Zrobi sie tlok w one-winged angel'ach... Seph, Gackt i ten mentor Zacka, moze to bedzie ciekawe, ale podchodze w duza rezerwa.
Dark koki
26 12 2006, 19:53
Ta gra może być powodem kupna PSP

Choć wolę turowy system walki temu można dać szansę. Ciekawe czy odwiedzimy lokacje z ff7 oprócz Midgar?
QUOTE(Dark koki @ 26 12 2006, 19:53)

Choć wolę turowy system walki temu można dać szansę. Ciekawe czy odwiedzimy lokacje z ff7 oprócz Midgar?
Uwiez mi, lepiej poczekac i zobaczyc jak ta gra wyjdzie w praniu. Od dluzszego czasu zwyczjnie nie ufam Square, a Doc jest tego dopelnieniem. Jesli Gackt dostanie wieksza role to nic nie stoi na przeszkodzie, aby stworzyc pare sequelow Doc
Dark koki
27 12 2006, 00:29
QUOTE(Guts @ 26 12 2006, 22:23)

QUOTE(Dark koki @ 26 12 2006, 19:53)

Uwiez mi, lepiej poczekac i zobaczyc jak ta gra wyjdzie w praniu. Od dluzszego czasu zwyczjnie nie ufam Square, a Doc jest tego dopelnieniem. Jesli Gackt dostanie wieksza role to nic nie stoi na przeszkodzie, aby stworzyc pare sequelow Doc

Chyba masz racje dzisiejsze square potrafi czasem strzelić jakąś gafę...
Sephiron.
27 12 2006, 14:41
A dema jak nie było ,tak nie ma ...
jak na razie to obejżałem trailery na youtubie hymm i moge tylko powiedzieć że ciekawie mozę się zapowiadać, ale jak już na przykładzie Metal Sagi się przekonałem, gra mimo fajnych trailerów mozę być do d.. kitu ...
Sephiron.
28 12 2006, 13:58
Coś, co jest w developing'u od 10.2004 ,raczej nie będzie crap'em , a poza tym jeżeli aż TAK przyłożyli się do oprawy graficznej ,to raczej wątpliwe ,żeby pozostałe aspekty gry olali . No i poza tym gdyby gra była słaba ,to by nie wypuscili dema
Dla mnie może to być tytuł nawet na 8- ,
i tak go kupie
Dark Serge
28 12 2006, 16:53
QUOTE(Sephiron. @ 28 12 2006, 13:58)

-raczej nie będzie crap'em
-Dla mnie może to być tytuł nawet na 8- ,
-i tak go kupie

I właśnie dzięki takiej postawie SE zgarnia kupe szmalcu odcinając kuponiki ^^ Eh, ci fanboje ;P
Ale nie powiem sam jestem zaciekawiony tą grą, choć na bank nie kupie tej gry
QUOTE(Sephiron. @ 28 12 2006, 13:58)

Coś, co jest w developing'u od 10.2004 ,raczej nie będzie crap'em , a poza tym jeżeli aż TAK przyłożyli się do oprawy graficznej ,to raczej wątpliwe ,żeby pozostałe aspekty gry olali . No i poza tym gdyby gra była słaba ,to by nie wypuscili dema
Dla mnie może to być tytuł nawet na 8- ,
i tak go kupie

Gdyby długość okresu developingu miała się przekładać na jakość produktu, to wszyscy bawiliby się jak 3D Realms z Duke Nukem Forever. No i oczywiście przywilej wypuszczania dema dotyczy tylko dobrych gier o_O
Idź się przewietrz może.
Trzcina
28 12 2006, 21:15
Shmatan, zebys nie musial odszczekac ;P Ta gra moze byc zarowno bardzo udana, jak i bardzo crapowata. Nie da sie tego przewidziec po trailerach. A dawanie jej ocenu 8 i to jeszcze z minusem... litosci

Jedno jest pewne, jest to najlepiej wygladajaca gra na PSP, pytanie tylko czy wykorzystaja ten niewatpliwy atut, tworzac cos wiecej niz DoC z ladna grafa ;]
MasterOD
10 02 2007, 21:04
Hm... a według mnie trailer prezentuje się bardzo dobże. Zapewne będzie to gra dla której ludzie będą kupowali konsole PSP. Jeśli nic się (za przeproszeniem) nie spieprzy u SE to będzie to jenda z najlepszych (może najlepsza) produkcja na psp. Oczywiście takiej fufrory ja pierwszy, zwykły, stary FF7 napewno nie zrobi ale myślę że może być niewiele gorsza.
System walki (niewiem jak wy to nazwyacie... nieznam się

) to coś nowego (w FF oczywiście) i niewiem czy się przyjmie. Mi się podobało tak jak było w zwykłym FF7. Ale wydaje mi się że i to nie zniechęci ludzi a tym bardziej fanów do kupienia sobie tej gry...
A co do daty premiery to nic nie wiadomo... nie dobże:/ Wie ktoś może kiedy ma być wreszcie DEMO do ściagnięcia?? Ja tam już sie w sumie doczekać nie mogę... puki co jednak oceniać tej gry po jakiś tam krótkich filmikach nie można. Pożyjemy zobaczymy

trzeba się tylko w cierpliwość uzbroić.
Antares
27 02 2007, 13:34
Ja mam tylko nadzieję, że odpowiednio mniejszy rozmiar konsolki nie będzie wprost proporcjonalny do długości gry i ilości sekretów. FF7 było cudowne nie tylko ze względu na fabułę ale też liczbę minigier, dodatków, sekretów. W sumie nawet FFX które miało dość dużo rzeczy udało mi się wymaksować prawie na 100% bez wiekszego problemu, a FF7 na staruszku PSX nigdy. Choć przyznam, że jeśli kupię PSP to fajnie będzie mieć 2xFF7 na swojej konsoli, bo przecież emulatorek jest :>
QUOTE(Antares @ 27 02 2007, 13:34)

Ja mam tylko nadzieję, że odpowiednio mniejszy rozmiar konsolki nie będzie wprost proporcjonalny do długości gry i ilości sekretów. FF7 było cudowne nie tylko ze względu na fabułę ale też liczbę minigier, dodatków, sekretów. W sumie nawet FFX które miało dość dużo rzeczy udało mi się wymaksować prawie na 100% bez wiekszego problemu, a FF7 na staruszku PSX nigdy. Choć przyznam, że jeśli kupię PSP to fajnie będzie mieć 2xFF7 na swojej konsoli, bo przecież emulatorek jest :>
A skad pomysl ze mala konsola ma "mniejsze" gry?

. Wszakze moca dorownuje PS2. Jedynym felerem jest pojemnosc plytki - niecale 2 GB, niemniej jednak da sie na niej zmiescic nad wyraz duzo - vide GTA:LCS i VCS.
Skan z nowego V-Jumpa. Jakość pozostawia trochę do życzenia, ale da się wypatrzeć nowe screeny.
http://tifa.jp/cgi-bin/src/ff7ac0954.jpgBTW: Obrazek może się chwilę ładować, bo waży grubo ponad 3MB. A jak nie będzie działać, to piszcie. Wrzucę gdzie indziej.
Jeszcze nowszy skan (chociaż nie jest to całość z tego co widać) tym razem z najnowszego Famitsu.
http://img156.imageshack.us/my.php?image=crsis9827fy6.jpg (jak nie będzie działać, piszcie)
- gra ukończona jest w 70%; grywalne demo pojawi się na SE Party 2k7 w maju
- spodziewać się można powrotu materii i limit breaków
- system nazywać się będzie Digital Mind Wave
Ponadto w najbliższym czasie Crisis Core ma częściej gościć na łamach stronnic japońskiej prasy.
Edit: Cztery strony CC z Dengeki. Enjoy.
http://img41.imagevenue.com/img.php?image=...1_122_153lo.jpghttp://img14.imagevenue.com/view.php?image...2_122_127lo.jpghttp://img166.imagevenue.com/img.php?image...03_122_53lo.jpghttp://img126.imagevenue.com/view.php?imag...04_122_63lo.jpg
Dzięki

Skany działają

znaczy u mnie napewno

Big THX
CYTAT(Yano @ 16 12 2006, 14:30)

CYTAT(Tokar_Sama @ 16 12 2006, 14:20)

mi to przypomina system z kingdom hearts2 .. co mnie osobiscie nei cieszy bo wole turowe walki a nie młucke:p (przynajmnij w rpg)
zgadzam sie
CYTAT(Rewet @ 20 03 2007, 12:13)

CYTAT(Yano @ 16 12 2006, 14:30)

CYTAT(Tokar_Sama @ 16 12 2006, 14:20)

zgadzam sie
Turowe walki to juz archaizm. FF12 pokazal jak mozna przeniesc turowe walki w znacznie wygodniejszy i "dzisiejszy" system.
zalezy co kto lubi , mi calkiem system w FF XII nie przypadl do gustu i dlatego m.in. nigdy tej gry nie skoncze
Dark Serge
7 04 2007, 22:52
@Komodo
Gdzie on jest wygodniejszy ? Turowe walki... archaizm ? idź komodo walnij sobie jakis detoks bo ci cos na mózg padło i to porządnie. System walk w FF XII to straszna kiszka, nawet nie próbuj tego negować - jak będe chciał taki system to sobie załącze MMORPG .
Dla mnie jRPG MUSI miec ciekawy i innowacyjny system walk - a ten w FFXII był prawie innowacyjny (MMORPG+AI), popatrz sobie na ere SNES'a i PSX'a - turowe jrpgi wychodziły masowo a KAŻDY własciwie wyróżniał się czymś ciekawym - choćby VP - turowy system jak w morde strzelił, a jaki ciekawy. podobnie w Xeno - raz ty, raz ja, ale z polotem, albo cudowne Suikodeny.
W erze PS2 podobnie - Shadow hearts ze swoim świetnym systemem kołowym, VP:S ze starym-nowym systemem,niedoceniane Atelier Iris - mam wymieniać dalej ? W erze PS2 FFXII to dla mnie straszny suchar jesli chodzi o system walki (pomijam ciekawe w
założeniu gambity).
Zresztą to moje zdanie - ale jedno jest pewne - nie mów, że turowy system walk to archaizm .
ah te Finalowe pokolenie
Przeciez FFXII ma turowy system walki... a to ze mozna go zmienic na toczony w czasie rzeczywistym to nic specjalnie nowego. W FFVII tez mozna bylo to zrobic, tylko jak trzeba kierowac 3 postaciami a nie jedna to jest ciezko..
Shmatan oczywiscie jak zawsze popisal sie ignorancja, mowiac o tym ze FF12 to suchar ;] Ale czego mozna sie spodziewac od kogos kto podnieca sie Shining Force Exa ;P (ta gra to prawdziwy gniot, pierwsze 3 h sa super, a potem grywalnosc leci na leb na szyje ;p)
Jesli o mnie chodzi najlepszy system byl w FFX, tylko ze tamta gra byla troche za prosta.
System turowy daje najwiecej mozliwosci taktyczno-strategicznych i zdecydowanie musi istniec dalej... Bo od zabijania w czasie rzeczywstym jest diablo
Aha no i jak ktos mowi ze w FF12 gra sie jak w MMORPG... to naprawde ma cos nie tak z glowa. W FF12 gra sie podobnie jak chociazby w Star Ocean 3. Sterujesz jedna postacia, stworki widac na mapce, jedyna roznica w tym ze nie ma dodatkowych loadingow... co chyba nie moze byc liczone jako minus O_O Kazdy kto narzeka na FF12 ma cos nie ta z glowa

Oczywiscie imo ;P
Anyway, zeszlismy mocno z tematu i chcialbym uswiadomic was zebysmy tego nie robili
FF7:CC wyglada swietnie a to ZDECYDOWANIE nowosc jesli chodzi o gry z kompilacji... wiec moze bedzie z tego cos ciekawego, licze na to naprawde mocno.
Shmatan - mamy 2007 rok - minelo 20 lat od premiery FF1 a Ty wciaz chcesz zeby walki wygladaly tak samo? Lubie turowe walki, ale po "dwunastce" mam ich juz dosc. Podam za przyklad Dragon Questa 8 - idziesz se i idziesz, buch, ekran sie rozmywa - wgrywa sie walka, wychodza potworki, wydajesz komendy, Ty atakujesz, one atakuja, wgrywaja ciagle ataki, kolejne animacje, walczysz dlugo, zabijasz wszystkich, wreszcie postacie tancuja i stoja czekajac az ekran pociemnieje i po chwili wrocisz na mape swiata. Co w tym wygodnego?! W FF12 po prostu "przewalasz sie" przez potwora zostawiajac go martwego. Wciaz sa komendy, wciaz to samo rozbudowanie (a nawet wieksze - czary dziela sie na wiecej rodzajow i poziomow) tyle ze NIE TRZEBA przechodzic na osobna arene i ogladac tych wsyztskich ekranow ze zdobytymi dobrami. To po prostu oszczednosc czasu, bo system FF12 tylko wydaje sie nie turowy. Jak stwor Cie namierza - nie uciekniesz chocbys oddalil sie nie wiem jak daleko (Wyjatek - czary obszarowe). Po prostu nie trzeba przechodzic na osobny ekran i nie ma "raz ty raz ja", tylko wszyscy atakuja w momencie naladowania paska. Po prostu pakowanie stalo sie SZYBSZE przez co PRZYJEMNIEJSZE. I jeszcze ejden plus - konczysz sie to wciskas R2 i biegniesz sobie gdzie chcesz - jak masz malo medykamentow i jestes w dungeonie nie musisz sie martwic o co sekunda wyskakujace randomy. Mnie sie jzu nie chce meczyc z tymi archaizmami jak calkowicie turowe walki. Dosc juz tego.
Juz nie wiem czy to temat o FFVII:CC czy o systemie walki w jRPG. Turowka vs ATB? Jak chcecie sie rozwodzic na ten temat to zalozcie taki topic.
BTW nie ma zadnych newsow a propos CC? O Tacticsie co jakis czas czegos sie mozna dowiedziec, jesli chodzi o CC to nie specjalnie. Jesli tak wyglada ich kampania teraz to nie bedzie nieczym dziwnym jesli przeloza premiere na 2k8.
Nowy skan z Jumpa:
http://hachikaze.ddo.jp/bbs/up/src/up1198.jpgWygląda na to, że wraz z premierą CC pod koniec roku zakończy się Kompilacja FFVII (tak, takie jest info). No i będą summony jesli kogoś to interesuje.

(dostępne po wygranym pojedynku)
Hm...Dla mnie, to must have...
Pierw muszę mieć PSP O.o
Może kiedyś uzbieram xD
Hm...Czyli Zack będzie nam tu śmigał...Widziałam wcześniej trailery...W sumie...Tylko dlatego, ze lubie FF, i Aeris...I wiele innych czynników...
Poczekamy, zobaczymy
Enkidou
16 05 2007, 10:32
Do ściągnięcią są dwa kawałki ze ścieżki dźwiękowej Crisis Core. Oba dostępne były na płytach CD rozdawanych podczas SE Party.
- Theme of Crisis Core- Last OrderBTW: Na
Forever Fantasy znajdziecie jeszcze dwa, tyle że z FF Dissidia. To na marginesie, bo nie chce mi się pisac niemal tego samego w innym temacie.
Japońska premiera zapowiedziana na 13 września. Ciekawe kiedy doczołga się do Europy...
solo/ng
24 06 2007, 23:15
W KH2 jeszcze nie gralem, ale a system .hack GU ? (vol1, vol2) Mi sie bardzo podoba, dynamiczny, szybki. W ogole sam GU Hack zamiata.
CYTAT
Japońska premiera zapowiedziana na 13 września. Ciekawe kiedy doczołga się do Europy...
Oj Europa to pewnie gwiazdka 2008. Gdzies czytalem ze USA ma dostac CC juz w marcu? W kazdym razie jakos pod koniec zimy. Nie wiem gdzie to widzialem ale wydaje sie prawdopodobne

Tak wiec wiosna 2008 bedzie nalezec do PSP i CC

CYTAT
W KH2 jeszcze nie gralem, ale a system .hack GU ? (vol1, vol2) Mi sie bardzo podoba, dynamiczny, szybki. W ogole sam GU Hack zamiata.
Enkidou
25 06 2007, 01:02
CYTAT(the_m)
Oj Europa to pewnie gwiazdka 2008. Gdzies czytalem ze USA ma dostac CC juz w marcu? W kazdym razie jakos pod koniec zimy. Nie wiem gdzie to widzialem ale wydaje sie prawdopodobne smile.gif Tak wiec wiosna 2008 bedzie nalezec do PSP i CC biggrin.gif
Meh, tak źle to raczej nie będzie. Zresztą PSP nie ma blokady regionalnej, a poza tym przykład FFT zobowiązuje na przyszłość.
CYTAT(the_m @ 24 06 2007, 22:29)

CYTAT
Oj Europa to pewnie gwiazdka 2008. Gdzies czytalem ze USA ma dostac CC juz w marcu? W kazdym razie jakos pod koniec zimy. Nie wiem gdzie to widzialem ale wydaje sie prawdopodobne

Tak wiec wiosna 2008 bedzie nalezec do PSP i CC

CYTAT

Myślę że szybciej niż na gwiazdkę, a pozatym jak sie komuś bedzie spieszyło to sobie sprowadzi

Co masz do hacka? mi się ten system też podoba, na pewno jest lepszy niż w KH
System jak system.
Najważniejsze są postacie i fabuła.
Enkidou
11 07 2007, 09:57
Skany z Jumpa. Tym razem przedstawili event z Aeris.
http://kjm.kir.jp/mailbbs2.php?pt=128002http://kjm.kir.jp/mailbbs2.php?pt=128003http://kjm.kir.jp/mailbbs2.php?pt=128004http://kjm.kir.jp/mailbbs2.php?pt=128009http://kjm.kir.jp/mailbbs2.php?pt=128011http://kjm.kir.jp/mailbbs2.php?pt=128012Wiem, że takie pocięte i nie za duże ale innych nie ma na razie. Nowy Jump ma też info o innych grach SE, więc jak coś wypłynie, to może dam znać.

BTW: Parę dni temu wypłynęło info, że proces lokalizacji już trwa i gra będzie gotowa na wiosnę '08. Osoba która o tym pisała była ponoć wiarygodna, ale nie podała źródła.
Mosquit
31 08 2007, 13:59
kupa a nie gra ;]. Mimo dobrych ocen w famitsu mi sie nie podoba

wolalem tradycyjne fajnale niz jakies takie wymsly na trzepanie kasy
Belcoot
11 09 2007, 19:57
CYTAT
kupa a nie gra ;]. Mimo dobrych ocen w famitsu mi sie nie podoba wolalem tradycyjne fajnale niz jakies takie wymsly na trzepanie kasy
Ja również. A, i ten design postaci... Bishie-boy za bishie-boyem. Ach, a także Gackt. Nomurze naprawdę zaczyna odbijać na starość ...
CYTAT(Belcoot @ 11 09 2007, 19:57)

CYTAT
kupa a nie gra ;]. Mimo dobrych ocen w famitsu mi sie nie podoba wolalem tradycyjne fajnale niz jakies takie wymsly na trzepanie kasy
Ja również. A, i ten design postaci... Bishie-boy za bishie-boyem. Ach, a także Gackt. Nomurze naprawdę zaczyna odbijać na starość ...
Bo bishe sie sprzedają w Japonii, tam ich kochają i nikt tego nie zmieni, trzeba się z tym pogodzić w jRPGach i nie pieprzyć o tym przy każdym następnym... A Nomura jeszcze 40stki nie ma, chociaż sam uważam, że trochę się wypalił, ale kto go tam wie.
A w CC pogram już niedługo.
Belcoot
11 09 2007, 22:31
Nie mam nic przeciwko bishonenom/biseinenom w jRPGach, czy gdziekolwiek indziej. Wręcz przeciwnie. Jednak to co tworzy Nomura to już jakieś chore karykutary. Oczywiście takie jest moje zdanie...
CYTAT
A Nomura jeszcze 40stki nie ma, chociaż sam uważam, że trochę się wypalił
Ja również, ogółem kreska mu się okropnie uprościła i ogółem pogorszyła. A szkoda, kiedyś jego chara design bywał wręcz zaje*isty...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.