Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Muza do DOA4
Forum PSX Extreme > Kąciki > Forum Bijatyk
C1REX
Jaką fajną muzę warto dać do DOA4? Normalnie w grze akceptuję może 2, góra 3 kawałki. Reszta to syf na miarę tego z serii VF.

Wiadomo, że Tekken5 ma świetną. Soul też niezłą, ale to raczej nie te klimaty. A co wy radzicie?

BTW: (pipi)ista jest opcja odpalania własnej muzy w x360 : )
CheeseOfTheDay
Co bym ja zrobił? Bym zebrał wszystkie najfajniejsze według mnie kawałki z serii DOA. Zebrało by się tego wystarczająco dużo:D.
Vince
Good idea, szczegolnie OST z DOA2 tak miazdzyl, ze miazdzyl bardzo wub.gif A poza tym to wgraj sobie OST z DOAXa - rozluznia gdy dostajesz wpierdziel biggrin.gif
C1REX
QUOTE(Liberty666 @ 16 12 2006, 21:23) *

Co bym ja zrobił? Bym zebrał wszystkie najfajniejsze według mnie kawałki z serii DOA. Zebrało by się tego wystarczająco dużo:D.

No, ale mi się praktycznie nic nie podoba muzycznie w całej serii DOA.
CheeseOfTheDay
No to masz kłopot, bo muza z DOA jest specyficzna i ciężko ją zastąpić inna by pasowała do klimatu i rozgrywki gry. To nie Soul z pierdółkowata muzą którą aż chciało by się zastąpić jakimiś epickimi utworami. Zamiana muzy na tracki z T5 nie wydaje mi się dobra (nie patrząc już na klimat), muza w T5 jest dość nudna po setkach godzin i nie zagrzewa do walki tak jak muza w dedzie.
Możesz spróbować z muzyką z GG (np album Guilty Gear X Heavy Rock). Dalekie od tych klimatów, ale chociaż muza przystosowana jest do szybkiej, dynamicznej walki taką jaką ma DOA, oprócz tego też zagrzewa do walki.
C1REX
QUOTE(Liberty666 @ 18 12 2006, 09:51) *

No to masz kłopot, bo muza z DOA jest specyficzna i ciężko ją zastąpić inna by pasowała do klimatu i rozgrywki gry. To nie Soul z pierdółkowata muzą którą aż chciało by się zastąpić jakimiś epickimi utworami. Zamiana muzy na tracki z T5 nie wydaje mi się dobra (nie patrząc już na klimat), muza w T5 jest dość nudna po setkach godzin i nie zagrzewa do walki tak jak muza w dedzie.
Możesz spróbować z muzyką z GG (np album Guilty Gear X Heavy Rock). Dalekie od tych klimatów, ale chociaż muza przystosowana jest do szybkiej, dynamicznej walki taką jaką ma DOA, oprócz tego też zagrzewa do walki.

Soul ma dla mnie świetny OST. Zwlaszcza pierwsza i druga częć. GG odpada, bo nie znoszę rocka w bitkach. T5 raczej nie dam, bo to nie ten klimat. Jednak OST z Tekkena bardzo lubię.

W DOA4 pasują mi te elektroniczne kawałki (Feel the beat - czy jakoś tak), które wielu uważa za najsyfniejsze.

Znacie coś tego typu? nie musi być to OST z bijatyk, czy nawet z gier. A może Chemical Brothers?
Najlepiej IMHO pasują kawałki bez wokalu lub z minimalną jego ilością.
Velius
Ehh,muza w DOA2 byla idealna,rzeczywiscie ta w DOA4 troche od niej odskakuje,ale na szczescie nadal jest cudny utwor gdy bijemy sie z Ein'em biggrin.gif
Oen
Moze ost z Matrixow? cool.gif

To nie Soul z pierdółkowata muzą którą aż chciało by się zastąpić jakimiś epickimi utworami.

Muza z planszy Setsu jest epicka ;p
Ana
Nawet OST z DOA1? (Aya wub.gif )
Kamikaze
Nie wiem czy będzie ci leżało, ale sprawdź AST z King Of Fighters. Kawałki są tam różnorodne, a w ostatnich częściach jest ciut więcej elektroniki. Dla każdego coś dobrego.
Dabman
DoA1 nie bardzo mi podeszla, zato doa2... to mistrzostwo, w doa3 conditioning czy psimatic butterfly tez niezla... ale it's too show czy ta z exercises ( zapomnialem jak sie zwie ) z doa 2 to juz masakra... dlatetgo sie zakochalem w doa, pozatym postacie ktore C1R3X wizualnie Ci nie odpowiadaja dla mnie tez jest rewelka... tylko system walki jeszcze ma bledy , ale mysle ze w 5 sie zmieni juz oprawa graficzna, muza wroci do korzeni i system bedzie bardziej dopracowany, moze wkoncu normalny bos a nie jakies cos z doa 3 czy z 4 ( pipipipi )
C1REX
Mi generalnie rock się nie podoba. Z DOA2 chyba nic mi nie podeszło. Nie pamietam, bo ostatnio na DC w to grałem.

Z tego co testowałem, to ścieżka ze streeta trzeciego mi najbardziej odpowiada. Generlanie jednak, to głównie zostawiam muzę z gry. Niestety.
Dabman
fading like a flover - roxette... mi sie widzi:D
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.